Prijateljice, drago mi je da si vjeru prepoznao u onom o čemu su psiholozi pisali i pišu.nermin-z wrote: ↑23/09/2025 10:47Prijatelju. Zaista nema potrebe da mi objašnjavaš ko sam i šta sam. Valjda je iz mog posta jasno da ja jako dobro znam i ko sam i šta sam.Chloe wrote: ↑23/09/2025 10:11Različiti a usko vezani pojmovi.
Zato se slažem da je sreća relativna ali joj je osnova naše duševno stanje,
koje odražava sve faze koje proživljavamo.
Biti uvijek sretan/nesretan, je zabrinjavajuće stanjepa ne može insan biti ravna crta, nije kamen - robot.
Ali kad je osoba sa sobom u miru, zadovljna, nedaće, tuga, bol i sve negativnosti koje život nosi,
ne reflektuje negativno na odnos prema drugima i okolini.
Kroz svoj upis si objasnio zašto si sretan – pokazuješ empatiju, samosvijest i odsustvo zavisti, što su karakteristike sretnih ljudi, osobine koje doprinose unutrašnjem miru, ispunjenju, zadovoljstvu, ali i ti vjerovatno imaš osjećaje tuge, bola, ljutnje,
te više/manje poesbno sretne momente.
Npr. da si naveo, ili pisanjem pokazao, da zavidiš na imanju, materijalnoj moći ili nečijem izgledu,
meni bi prvo prošlo kroz glavu da si nesretan odnsono nezadovoljan sobom,
jer takva ponašanja proizlaze iz nesigurnosti ili unutrašnjeg nemira.
Mislim da je nepotrebno pisati šta iz samo jedne negativne osobine, kao što je zavidnost, proizilazi.
I ne, nisu to usko vezani pojmovi. To su potpuno različiti pojmovi.
I zli ljudi mogu da budu srećni (postoje ljudi koji uživaju u tome da drugima nanose zlo).
I dobri ljudi mogu da budu nesrećni i najčešće to jesu. Ljudi su u toku života, mnogo više nesrećni nego srećni, bez obzira na to dali su dobri ili loši ljudi.
Dali je neko dobar ili loš nema nikave vize stim dali je neko srećan ili nesrećan.
To su babe i žabe.
I nije tačno da je zabrinjavajuće "biti uvijek srećan". Upravo je suprotno. Ljudi cijeli život teže ka tome da budu uvijek srećni.
To što u tome ne uspijevaju je sasvim druga priča.
A sad posebno, za tebe lično.
Pošto se iz pisanja da zaključiti da to što pišeš pokušavaš povezati s vjerom, mislim da bi trebao znati da "vjernik" ne može biti ni "nesrećan" ni "zao"!
3 stvari zasto smo danas bili sretni
- Chloe
- Photo mod
#2001 Re: 3 stvari zasto smo danas bili sretni
- Sanjarko
#2002 Re: 3 stvari zasto smo danas bili sretni
1, pomogao sestri poklonom za rodzendan, malo lovom. Drago mi je da sam nakon dugo vremena ja u mogucnosti da mogu da pomognem nekom drugome. 2, rodzendan joj je brzo pa mi je danas i zbog toga drago. 3, a majci sam nastimao sinoc malo da je brzi internet i stabilniji da moze na tv da gleda preko kodija i slicnoga kanale i ostalo.
Sretniji sam danas tj drago mi je.

Sretniji sam danas tj drago mi je.
-
nermin-z
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: BMW E46
- Horoskop: poma nemam
#2003 Re: 3 stvari zasto smo danas bili sretni
Hehehehe. Nisam ja nikakva prijateljica.
I nisam ja vjeru prepoznao ni u čemu, što pišu psiholozi. Ko god hoće da prepozna vjeru, neka uzme Kur'an i neka ga pročita koristeći razum koji mu je Bog podario.
Ja sam kod tebe primijetio pokušaj da se predstaviš kao nekakav tumač vjere, koji očito baš i nema mnogo veze ni s vjerom ni o vjeri.
Nadao sam se da češ shvatiti da si potpuno promašio. Ali, eto, ti stvari vidiš onako kako tebi odgovara pa samo naprijed.
Ja sam pokušao i od mene dovoljno.
- Chloe
- Photo mod
#2004 Re: 3 stvari zasto smo danas bili sretni
Očito nismo razumjeli.nermin-z wrote: ↑23/09/2025 14:58Hehehehe. Nisam ja nikakva prijateljica.
I nisam ja vjeru prepoznao ni u čemu, što pišu psiholozi. Ko god hoće da prepozna vjeru, neka uzme Kur'an i neka ga pročita koristeći razum koji mu je Bog podario.
Ja sam kod tebe primijetio pokušaj da se predstaviš kao nekakav tumač vjere, koji očito baš i nema mnogo veze ni s vjerom ni o vjeri.
Nadao sam se da češ shvatiti da si potpuno promašio. Ali, eto, ti stvari vidiš onako kako tebi odgovara pa samo naprijed.
Ja sam pokušao i od mene dovoljno.
Vjera mi ni u jednom momentu nije bila na umu,
pogrešno si zaključio.
To što se moje poimanje sreće ne podudara sa tvojim svakako ne bi trebao biti uzrok ovakvog načina komuniciranja.
Naravno, i ja sam završio na ovu temu s tobom.
- medvjed23
#2005 Re: 3 stvari zasto smo danas bili sretni
Moram priznati da si zanimljiv osvrt dao.
- Chloe
- Photo mod
#2006 Re: 3 stvari zasto smo danas bili sretni
Koji od nas dvojice? 
-
QSuzi
#2007 Re: 3 stvari zasto smo danas bili sretni
nisam osoba iznad
nisam osoba iznad
nisam osoba iznad
3 stvari zašto sam svaki dan sretna
nisam osoba iznad