Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

drug_profi

#34276 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Šta god je dohvatio, to je degradirao...
Ovo je kao distopijski film. Nevjerovatno ja kako pomisliš da sramotnije i gore ne može, i onda te za koji dan razuvjeri...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34277 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ne znam sta je problem pratit će se nezakonite novčane malverzacije kao i sve ostale nezakonite akcije (napadi na crkve, grafiti, palež i tome slično)
Tvrtko II Kotromanić

#34278 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tvrtko II Kotromanić »

koliko se ovih Umbertovih karakteristika poklapa zasad sa trumpizmom:
1. "The cult of tradition," characterized by cultural syncretism, even at the risk of internal contradiction. When all truth has already been revealed by tradition, no new learning can occur, only further interpretation and refinement.
2. "The rejection of modernism," which views the rationalistic development of Western culture since the Enlightenment as a descent into depravity. Eco distinguishes this from a rejection of superficial technological advancement, as many fascist regimes cite their industrial potency as proof of the vitality of their system.
3. "The cult of action for action's sake," which dictates that action is of value in itself and should be taken without intellectual reflection. This, says Eco, is connected with anti-intellectualism and irrationalism, and often manifests in attacks on modern culture and science.
4. "Disagreement is treason" – fascism devalues intellectual discourse and critical reasoning as barriers to action, as well as out of fear that such analysis will expose the contradictions embodied in a syncretistic faith.
5. "Fear of difference," which fascism seeks to exploit and exacerbate, often in the form of racism or an appeal against foreigners and immigrants.
6. "Appeal to a frustrated middle class," fearing economic pressure from the demands and aspirations of lower social groups.
7. "Obsession with a plot" and the hyping-up of an enemy threat. This often combines an appeal to xenophobia with a fear of disloyalty and sabotage from marginalized groups living within the society. Eco also cites Pat Robertson's book The New World Order as a prominent example of a plot obsession.
8. Fascist societies rhetorically cast their enemies as "at the same time too strong and too weak." On the one hand, fascists play up the power of certain disfavored elites to encourage in their followers a sense of grievance and humiliation. On the other hand, fascist leaders point to the decadence of those elites as proof of their ultimate feebleness in the face of an overwhelming popular will.
9. "Pacifism is trafficking with the enemy" because "life is permanent warfare" – there must always be an enemy to fight. Both fascist Germany under Hitler and Italy under Mussolini worked first to organize and clean up their respective countries and then build the war machines that they later intended to and did use, despite Germany being under restrictions of the Versailles treaty to not build a military force. This principle leads to a fundamental contradiction within fascism: the incompatibility of ultimate triumph with perpetual war.
10. "Contempt for the weak," which is uncomfortably married to a chauvinistic popular elitism, in which every member of society is superior to outsiders by virtue of belonging to the in-group. Eco sees in these attitudes the root of a deep tension in the fundamentally hierarchical structure of fascist polities, as they encourage leaders to despise their underlings, up to the ultimate leader, who holds the whole country in contempt for having allowed him to overtake it by force.
11. "Everybody is educated to become a hero," which leads to the embrace of a cult of death. As Eco observes, "[t]he Ur-Fascist hero is impatient to die. In his impatience, he more frequently sends other people to death."
12. "Machismo," which sublimates the difficult work of permanent war and heroism into the sexual sphere. Fascists thus hold "both disdain for women and intolerance and condemnation of nonstandard sexual habits, from chastity to homosexuality."
13. "Selective populism" – the people, conceived monolithically, have a common will, distinct from and superior to the viewpoint of any individual. As no mass of people can ever be truly unanimous, the leader holds himself out as the interpreter of the popular will (though truly he alone dictates it). Fascists use this concept to delegitimize democratic institutions they accuse of "no longer represent[ing] the voice of the people".
14. "Newspeak" – fascism employs and promotes an impoverished vocabulary in order to limit critical reasoning.
darius_maximus

#34279 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

drug_profi wrote: 23/09/2025 10:17 Šta god je dohvatio, to je degradirao...
Ovo je kao distopijski film. Nevjerovatno ja kako pomisliš da sramotnije i gore ne može, i onda te za koji dan razuvjeri...
Kako kažu, Simpsoni su to predvidjeli :D

drug_profi

#34280 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Teško je bilo smisliti ovakav scenarij.
Nijedan producent ga ne bi prihvatio jer bi smatrao da je neuvjerljiv, nemoguć. Da je glavni lik nerealan i da se scenarij treba doraditi pa bi mogao proći kao crna komedija.
Truba

#34281 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/09/2025 10:14 jebote u 2025. godini neko se nadje da objasnjava da je antifa teror
moj Umberto sve si potrefio
novi fasizam/ ur-fasizam
odmah napadaju na antifasizam
ide ovo lagano, jedno po jedno pa distopija

nadam se u pokusaju, ali kako je krenulo....
mijenjao bi ti priču da antifa napada dzamije i muslimanske vjernike kao sto rade s crkvama i katoličkim procesijama
DaysleepeR

#34282 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Truba wrote: 23/09/2025 10:45
Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/09/2025 10:14 jebote u 2025. godini neko se nadje da objasnjava da je antifa teror
novi fasizam/ ur-fasizam

mijenjao bi ti priču da antifa napada dzamije i muslimanske vjernike kao sto rade s crkvama i katoličkim procesijama
E moj haveru, kako upropasti komplet karijeru na klix-u radi Trumpa...
Major studies (e.g. by CSIS) show that incidents by left‐wing extremist actors (which would include people identifying with antifa/anarchist movements) are very small in number, especially compared to right‐wing extremist violence.
CSIS
+1

The only fatality directly linked to an antifa actor in recent decades is Willem van Spronsen, and that was the perpetrator himself.
The Guardian
+1

Many claims of “Antifa attacks” are either unverified, misattributed, or involve individuals whose affiliation with “Antifa” is unclear or self‐claimed but not independently confirmed.
Tvrtko II Kotromanić

#34283 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Truba wrote: 23/09/2025 10:45
novi fasizam/ ur-fasizam

antifasizam je sistem vrijednosti i to jedan univerzalan sistem vrijednosti u koji se moze uklopiti i vjernik i ateista i crnac i bijelac i musliman i nemusliman itd itd

antifa kao organizacija (barem u americi) ne postoji
to sto je neki idiot napao crkvu ili procesiju ne znaci da je svaki antifasista (kao sto nije) krscanofob
bas kao sto npr nije svaki black metalac mrzitelj crkve iako su (imena sam im zaboravio) neki idioti iz te subkulture 90tih palili crkve po Norveskoj
Last edited by Tvrtko II Kotromanić on 23/09/2025 10:50, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#34284 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Da budemo skroz fer, chatgpt je našao dva nazovi incidenta u USA gdje je Antifa pomenuta, posredno naravno
Confirmed Incidents

Willem van Spronsen — Tacoma ICE Detention Center (2019)

On July 13, 2019, Willem van Spronsen attacked the ICE detention center in Tacoma, Washington. He tried to ignite propane tanks, threw flares/molotov cocktails, set fires to cars, etc.
Wikipedia

He was shot and killed by police. No one else was killed in the attack.
Wikipedia
+1

He identified himself as “antifa” in writings/manifesto.
Wikipedia
+1

Clashes at the Unite the Right and related counterprotests (Charlottesville, DC, etc.)

During the Unite the Right events (2017–2018) & follow‐ups, several counterprotesters described as antifa (or in black bloc) engaged in throwing objects (eggs, water bottles), fireworks, etc., particularly at police or journalists.
Vox

These incidents did not generally result in deaths or major injuries from antifa actors; they’re more in the category of protest‐violence rather than organized attacks.
Vox
+2
The Guardian
+2
Kakve procesije, kakve crkve, kakve pičke materine?
Tvrtko II Kotromanić

#34285 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

DaysleepeR wrote: 23/09/2025 10:50 Da budemo skroz fer, chatgpt je našao dva nazovi incidenta u USA gdje je Antifa pomenuta, posredno naravno

nisam ni pokusavao provjeriti fakat je li bilo nekih napada na crkve ili procesije samo sam se nadovezao na labudovo spominjanje toga

a bilo bi sada zanimljivo da se izlistaju svi napadi desnicara eto samo u americi pa da se vidi sta je i ko je opasniji

ali dzaba opet bi labud i ostala forumska nazovidesnica nasla neko opravdanje :run:
DaysleepeR

#34286 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/09/2025 10:53
DaysleepeR wrote: 23/09/2025 10:50 Da budemo skroz fer, chatgpt je našao dva nazovi incidenta u USA gdje je Antifa pomenuta, posredno naravno

nisam ni pokusavao provjeriti fakat je li bilo nekih napada na crkve ili procesije samo sam se nadovezao na labudovo spominjanje toga

a bilo bi sada zanimljivo da se izlistaju svi napadi desnicara eto samo u americi pa da se vidi sta je i ko je opasniji

ali dzaba opet bi labud i ostala forumska nazovidesnica nasla neko opravdanje :run:
Ma niđe veze, Antifa ne djeluje uopšte u USA.
A pogotovo da napada nekakve izmišljene procesije i crkve.
DaysleepeR

#34287 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

From the evidence available:

### 📌 In the USA

* There are **no confirmed fatal attacks** by Antifa on churches or religious processions in the U.S.
* Some incidents during protests (especially 2020’s George Floyd unrest) involved vandalism of property, including **graffiti on churches** (e.g., Catholic churches in California, St. John’s Episcopal Church near the White House was vandalized). But authorities rarely attributed these specifically to "Antifa" — usually they were described as **rioters, anarchists, or unidentified vandals**.
* Conservative media has often accused “Antifa” of being behind church desecrations, but in official police or FBI reports, the link is usually **uncertain or unproven**.

### 📌 Globally

* In **Germany**, **Austria**, and **Spain**, there have been occasional clashes between far-left/antifa groups and Catholic processions or conservative Christian groups, usually during nationalist or anti-abortion marches. These confrontations are more documented in Europe than in the U.S.
* In those cases, it’s typically **protests, heckling, or scuffles**, not organized violent attacks.

### ✅ Summary

* In the **U.S.**, Antifa-linked actors have not been confirmed to directly attack churches or religious processions in an organized way.
* Some vandalism and clashes around religiously significant buildings have happened during larger protests, but attribution to Antifa is usually **political framing**, not confirmed law enforcement findings.
* In **Europe**, there are more recorded clashes between far-left groups (sometimes identifying as Antifa) and Christian marches or church-aligned events.
Truba

#34288 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/09/2025 10:49 antifasizam je sistem vrijednosti i to jedan univerzalan sistem vrijednosti u koji se moze uklopiti i vjernik i ateista i crnac i bijelac i musliman i nemusliman itd itd

to sto je neki idiot napao crkvu ili procesiju ne znaci da je svaki antifasista (kao sto nije) krscanofob
bas kao sto npr nije svaki black metalac mrzitelj crkve iako su (imena sam im zaboravio) neki idioti iz te subkulture 90tih palili crkve po Norveskoj
ja samo mogu ponoviti sto sam ti rekao...promijenio bi ploču prvi put da napadnu dzamiju ili one sto se mole petkom ispred dzamije

pa ima li igdje primjer da je neki idijot napao muslimane i dzamije pod zastavom antifa kao sto bolesnici napadaju crkve
barem 1

ja imam evo obicnim guglanjem 3 u parizu napad na procesije i djecu te crkve u americi

pazite i napadi feministica u meksiku na katedralu su antife proguglaj malo zenski moderni antifastisticki pokret

ne možemo jednu organizaciju promatrati samo na određenom teritoriju a ona je planetarna ideja
iako je tema amerika ideje antife su planetarne
jedan dio antife se bori za nestanak crkve i podržavam proglašenje terorističkom organizacijom
drugi dio želi ukidanje kapitalizma kao takvog...i zbog toga podržavam
ostalo me ne zanima kao ni procenti nevinih u toj organizaciji
1 trula jabuka = citav kos truo
skupljac_zeljeza

#34289 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skupljac_zeljeza »

Ne može više iznenaditi.

Tvrtko II Kotromanić

#34290 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Truba wrote: 23/09/2025 10:58
Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/09/2025 10:49 antifasizam je sistem vrijednosti i to jedan univerzalan sistem vrijednosti u koji se moze uklopiti i vjernik i ateista i crnac i bijelac i musliman i nemusliman itd itd

ja samo mogu ponoviti sto sam ti rekao...promijenio bi ploču prvi put da napadnu dzamiju ili one sto se mole petkom ispred dzamije

pa ima li igdje primjer da je neki idijot napao muslimane i dzamije pod zastavom antifa kao sto bolesnici napadaju crkve
barem 1

ja imam evo obicnim guglanjem 3 u parizu napad na procesije i djecu te crkve u americi

pazite i napadi feministica u meksiku na katedralu su antife proguglaj malo zenski moderni antifastisticki pokret

ne možemo jednu organizaciju promatrati samo na određenom teritoriju a ona je planetarna ideja
iako je tema amerika ideje antife su planetarne
jedan dio antife se bori za nestanak crkve i podržavam proglašenje terorističkom organizacijom
drugi dio želi ukidanje kapitalizma kao takvog...i zbog toga podržavam
ostalo me ne zanima kao ni procenti nevinih u toj organizaciji
1 trula jabuka = citav kos truo
ok kontam ti logiku
svaki antifasista je u sustini ako ne potencijalni onda fakat terorista
ja kao musliman, tom logikom, nema sta drugo da budem nego terorista
jos kombo musliman i antifasista...... sreca nisam u SAD, odmah bi me strpali u onaj Aligator Alkatraz

sreca pa su ovaj Turning point, Tea Party, Proud Boys da ne nabrajam dalje pa i generalno svi ovi trumpovi obozavatelji jedni mirni, vjerski i pacifisticki nastrojeni insani
bez trunke zla u njihovim rijecima i djelima
Toffee karamela

#34291 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Hendrix wrote: 23/09/2025 00:48

Ne kontam ovu opsjednutost autizmom ove administracije. Jel radi antivaksera ili je to licna RFK opsesija ili je mozda Trump ili neko njegov dobio dijagnozu? Nema mi smisla da se oko ovoga toliko peglaju da nesta dokazu.

Ono likovi non stop pokusavaju da nadju izgovor za autizam kao neka zavjera. Nevjerovatno koja budalastina.
šuška se već dugo da Narandžin i Melanijin sin Barron boluje od nekog oblika autizma. ne progovara ili to čini jako rijetko. ima neku smušenu facu i ne odaje dojam američkog, zdravog momka kako ga u USA zamišljaju, što je već dovoljno da ga proglase autistom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34292 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Toffee karamela wrote: 23/09/2025 11:14
Hendrix wrote: 23/09/2025 00:48

Ne kontam ovu opsjednutost autizmom ove administracije. Jel radi antivaksera ili je to licna RFK opsesija ili je mozda Trump ili neko njegov dobio dijagnozu? Nema mi smisla da se oko ovoga toliko peglaju da nesta dokazu.

Ono likovi non stop pokusavaju da nadju izgovor za autizam kao neka zavjera. Nevjerovatno koja budalastina.
šuška se već dugo da Narandžin i Melanijin sin Barron boluje od nekog oblika autizma. ne progovara ili to čini jako rijetko. ima neku smušenu facu i ne odaje dojam američkog, zdravog momka kako ga u USA zamišljaju, što je već dovoljno da ga proglase autistom.
Pa vec kada MAGA gura te spartanske folove, a zna se sta su radili spartanci sa deformisanim bebama i invalidnosti.
DaysleepeR

#34293 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Nije mali autističan, školuje se bez problema.
Čitajte vjerodostojniju literaturu.
Toffee karamela

#34294 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

DaysleepeR wrote: 23/09/2025 11:24 Nije mali autističan, školuje se bez problema.
autistična djeca se i INAČE školuju. mali je postotak onih koji ne mogu u javne škole.

preporuči nam vjerodostojnu literaturu na kojoj se ti napajaš?
Hendrix

#34295 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Sad ce sve ateiste zvati antifom, ne smije bre niko crkvu da dira i kritikuje.

Pogotovo komunisticke feministkinje, rak rana naseg forumasa ovde. :D
banjaluka078
Moderator

#34296 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Erika dođe nešto kao Serena Joy. Kad već gledamo nastanak Gileada.

banjaluka078
Moderator

#34297 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Hendrix wrote: 23/09/2025 11:43
Pogotovo komunisticke feministkinje, rak rana naseg forumasa ovde. :D
Tačno osjetim kad me neko doziva. :lol:
Truba

#34298 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

maduro-pisao-trampu-trazio-direktne-razgovore-sa-specijalnim-izaslanikom-ricardom-grenelom

https://avaz.ba/vijesti/globus/997191/m ... m-grenelom

pisao levat trumpu dogorilo
nisam narkoman samo dilam :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34299 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Image

:meza:
DaysleepeR

#34300 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Toffee karamela wrote: 23/09/2025 11:41
DaysleepeR wrote: 23/09/2025 11:24 Nije mali autističan, školuje se bez problema.
autistična djeca se i INAČE školuju. mali je postotak onih koji ne mogu u javne škole.

preporuči nam vjerodostojnu literaturu na kojoj se ti napajaš?
Tačno, školuju se, ali ne idu baš na prestižne univerzitete.
Post Reply