SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Malisa11
#97726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma samo blokiraj. Kada nema protesta, neka barem malo lici na iste
Stvarno nam dosta toga smeta, ali kada vidim kakve su rasprave, pa sta? Milion drugih sustinskih problema pa se ne kvoče ovoliko. Kokoske.
- kabal1337
#97727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi dragi, neko ima vece obaveze od nekoga drugog.
Rekreativci znaci goli sipak, kap u okeanu.
Kazem ja da morate u starkama trcati 90% vas ne bi trcalo.
Nema razloga da se Jgp obustavlja radi trke.
Rekreativci znaci goli sipak, kap u okeanu.
Kazem ja da morate u starkama trcati 90% vas ne bi trcalo.
Nema razloga da se Jgp obustavlja radi trke.
- Logovan
#97728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledaj širu sliku kada ti dođu ljudi iz 50 država. Hoteli, restorani, itd zarađuju. Ok, jedni stranci blokiraju, drugi ne, ali ide više para, širiš na više načina dobru sliku o sebi. Mnogi te pohvale pa se vraćaju stalno, itd.kabal1337 wrote: ↑22/09/2025 15:13 Dodju stranci i ovako iz 30, 40, 50 drzava pa ne blokiraju saobracaj. Dolaze cak vise brojcano nego na maraton.
Koliko ogranizator ubaci sebi u dzep? Sigurno nije merhamet.
Trcite brate ko vam brani, ali kako ste prestali petkom pa poceli nedjeljom... Tako treba napraviti da radi JGP zbog ljudi kojima je potreban, pa i saobracaj bi se mogao uspostaviti.
Nemamo mi mrezu saobracajnica kao Zagreb pa da ne osjetimo.
Imas ljudi zavise od JGP-a, moraju obilaziti bolesnike itd. ne piju svi kafe i spavaju do 14:00 h.
Imas mjesta kao sto su Lisicici kojem dobro dodje triatlon zbog promocije, posjeta itd.
Nemamo mrežu saobraćajnica kao Zagreb, ali bez obzira što nemamo, broj vozila se povećava, kod nekih svaki član familije ima vozilo, itd. Nemamo kapacitet za ovoliki broj vozila pa ne vidim da se raspravlja o ovom problemu.
Nedavno triatlon na Ilidži.
- Logovan
#97729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa pojedinim je veći problem utrka, nego pucnjava, teža saobraćajna zbog koje su blokirane sve trake u jednom smjeru i tako to.suspect_zero wrote: ↑22/09/2025 16:23 Joj jos o trkačima trunite, kontam bio kakav belaj u gradu, neka hapsana ili tako to![]()
A ovoga imamo puno više nego trčanja. Haman svake sedmice ili je pucnjava ili je neko drugo sranje.
- kabal1337
#97730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledaj ti siru sliku, koliko novca se izgubi kada se nesto blokira ako cemo tako.Logovan wrote: ↑22/09/2025 19:16Gledaj širu sliku kada ti dođu ljudi iz 50 država. Hoteli, restorani, itd zarađuju. Ok, jedni stranci blokiraju, drugi ne, ali ide više para, širiš na više načina dobru sliku o sebi. Mnogi te pohvale pa se vraćaju stalno, itd.kabal1337 wrote: ↑22/09/2025 15:13 Dodju stranci i ovako iz 30, 40, 50 drzava pa ne blokiraju saobracaj. Dolaze cak vise brojcano nego na maraton.
Koliko ogranizator ubaci sebi u dzep? Sigurno nije merhamet.
Trcite brate ko vam brani, ali kako ste prestali petkom pa poceli nedjeljom... Tako treba napraviti da radi JGP zbog ljudi kojima je potreban, pa i saobracaj bi se mogao uspostaviti.
Nemamo mi mrezu saobracajnica kao Zagreb pa da ne osjetimo.
Imas ljudi zavise od JGP-a, moraju obilaziti bolesnike itd. ne piju svi kafe i spavaju do 14:00 h.
Imas mjesta kao sto su Lisicici kojem dobro dodje triatlon zbog promocije, posjeta itd.
Nemamo mrežu saobraćajnica kao Zagreb, ali bez obzira što nemamo, broj vozila se povećava, kod nekih svaki član familije ima vozilo, itd. Nemamo kapacitet za ovoliki broj vozila pa ne vidim da se raspravlja o ovom problemu.
Nedavno triatlon na Ilidži.A imamo ih još koji su u blizini.
Ja samo sugerisem da se pusti javni gradski prevoz normalno da funkcionise radi svih ostalih ljudi koji se ne bave trcanjem rekreativno.
Da ove sto moraju autom neka ih puste, jer ako mucnu glavom mogu iskombinovati. Policija je svakako tu.
I kada je utakmica na Grbavici, tramvaj vozi iako trola ne.
To sto se broj vozila povecava je ono sto ja govorim rjesenje za parking, pa napravite jos jednu zgradu izmedju zgrada.
Pa ce za 20g. biti treba siriti saobracajnicu ah zgrada smeta. Nije to samo sin, kcerka auto. Nisu ta auta stalno na cesti koliko je losa optimizacija saobracaja i jednostavno nerazvijena infrastruktura koja ne moze da se siri od zgrada koje se grade tik uz cestu.
Koliko lakse grad podnese kada trka nije u centrlnom dijelu...
Ja bi volio da mi imamo i biciklisticku stazu od carsije do ilidze, da vi rekreativci imate tartan stazu isto. Da su trotoari, biciklisticka, tartan staza u prirodnoj hladovni ( drvece).
-
tokio25
#97731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
upravo ovo
svi bi mi volili da imamo sirinu kao berlin london i sl al nemamo
ja licno bih volio sto rece neko iznad da imamo i biciklisticke odvojeno i setalista i park neki veliki kao central
pa onda staze ulice bulevare avenije i svasta nesto al ne mozemo kad je sarajevo u sirinu u ravnini koliko? mozda kilometar sve dole haman dok se ne siri na dobrinju i sl
svi bi mi volili da imamo sirinu kao berlin london i sl al nemamo
ja licno bih volio sto rece neko iznad da imamo i biciklisticke odvojeno i setalista i park neki veliki kao central
pa onda staze ulice bulevare avenije i svasta nesto al ne mozemo kad je sarajevo u sirinu u ravnini koliko? mozda kilometar sve dole haman dok se ne siri na dobrinju i sl
- kabal1337
#97732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad nemamo oblaznice kako treba. I ako neces u grad moras uci u njega da mozes nastaviti put dalje gdje zelis.
Isto ko ikea, ili jumbo. Forsiraju te da obidjes sve i gubis vrijeme na gluposti.
To su sve nasi politicari krivi sdo, sdp isti q sve. Autoputa nemamo, normalnih obilaznica nemamo, brzi put 0.
Isto ko ikea, ili jumbo. Forsiraju te da obidjes sve i gubis vrijeme na gluposti.
To su sve nasi politicari krivi sdo, sdp isti q sve. Autoputa nemamo, normalnih obilaznica nemamo, brzi put 0.
-
tokio25
#97733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da budemo posteni nisu politicari krivi sto smo skoro pa slijepo crijevo
da se moglo graditi jeste al ko bi oprao bilo koga da se tunel radi ispod breke i da izlazi negdje na bentbasi i sl
nas tu najvise jebe teren koji je takav kakav je a ostalo je na politici
da se moglo graditi jeste al ko bi oprao bilo koga da se tunel radi ispod breke i da izlazi negdje na bentbasi i sl
nas tu najvise jebe teren koji je takav kakav je a ostalo je na politici
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#97734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imali bismo da se dala prednost cestogradnji u odnosu na divlju gradnju kuca
Ovako imamo sprčen grad sa saobraćajnicama iz 1974te bez ijedne nove saobraćajnice (osim A transferzale) i par prosirenja sa 2 na 4 trake.
Žalosno je da u dobar dio grada ako ti zatvore neki puteljak ne mozes ni doci.
Ovako imamo sprčen grad sa saobraćajnicama iz 1974te bez ijedne nove saobraćajnice (osim A transferzale) i par prosirenja sa 2 na 4 trake.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#97735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Teren nije problem
-
tokio25
#97736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- kabal1337
#97737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa evo ti meni reci, zelimo da prosimo da sadasnja glavna sa 3 trake na 4. Kako ce npr. od zgrade Dijamant.mk ultra wrote: ↑22/09/2025 20:15 Imali bismo da se dala prednost cestogradnji u odnosu na divlju gradnju kuca
Nisu kuce usrale stvar kroz centralni dio koliko je novogradnja zgrada. Da se razumijemo kuce i papak mentalitet koji posadi kucu na ulicu, nemoj da se ostavi metar radi ceste. ( kriv zakon sto nije rekao moras ostaviti). Je po brdima pretezno. Eto peglica se vozila, fico. Samo zakon.
Isto tako je kriv zakon i za novogradnju zgrada ( moras mi obnoviti toliko metara VIK infrastrukure, o svom trosku asfaltiras cestu, trotoar).
Hajd sto su napravili nove zgrade vec sto su se izgubile zelene povrsine, napravio se parking problem. I sta cemo kada pocnu govna da preljevaju jer sistem nema kapacitet....
Svi problemi sa neplanskom gradnjom kuČa je preslikana na zgrade.
Pare se uzmu, koga zapadne neka pokusa riješiti problem.
Prosetas malim kovacima ( gdje su hipiji), prosetas nekim dijelovima grada pored hotela kanalizacija smrdi ubija. Pitam se zasto....
Cujem da ovi iz 50 zemalja najvise vole miris kanalizacije u gradu
-
zigson
#97738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Laplace wrote: ↑22/09/2025 16:43I to baš kad su kasirke planirale sa porodicama ići na planinu.
- drug_profi
#97739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imam i ja jarane obaveza u nedelju, pa me onemogućili trajno jer nemam gdje kupiti šta mi treba ako zafali.
Nekom tragično što je morao okolo. Jedan dan.
Nekom tragično što je morao okolo. Jedan dan.
-
zigson
#97740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da je mali procenat radnika koji su zadovoljni neradnom nedjeljom, treba provesti anketu.
A sto se tice zatvaranja glavnih ulica na par sati, odrediti da se uplati u budzet grada 50.000KM za 4 sata zatvaranja glavnih ulica i blokade grada pa nek izvole
A sto se tice zatvaranja glavnih ulica na par sati, odrediti da se uplati u budzet grada 50.000KM za 4 sata zatvaranja glavnih ulica i blokade grada pa nek izvole
- kabal1337
#97741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
malo je 50k
- van Basten
#97742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prvo se desetak stranica drvilo o džukelama., sad još više o trkačima. I to svw na temi Crna hronika. Ako su nam to najveći bezbjedonosni problemi, možemo zaključiti da smo siguran grad
- mc-twin
#97743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je u biti "all about" tema. 
- Rothmans
#97744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci nisi ugrozen ,a uperis pistolj u 2 covjeka. Kakav glup nacin da zaradis prdekanuSarajevo: Muškarac zbog svađe u saobraćaju izvadio pištolj i prijetio ubistvom policijskom službeniku
Osumnjičeni se tereti da je jučer u 16:50 sati u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad, izašao iz vozila te se nakon verbalnog sukoba zbog saobraćaja uputio ka M.H. i izvadio pištolj.
Kako je saopćeno iz MUP-a KS, N. P. je repetirao pištolj i cijev uperio u pravcu stomaka M.H., a potom u pravcu A. H. upućujući im prijetnje smrću, nakon čega se udaljio sa mjesta događaja.
"Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo Ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS", saopćeno je iz MUP-a.
- insaneinthebrain
#97745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Baljezga se sve i svasta. A moderatore boli briga
- Haris.ba
#97746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iako nije tema, da odgovorim radi rusenja supljih narativa koji su nazalost glavni medju narodom.kabal1337 wrote: ↑22/09/2025 20:22
Isto tako je kriv zakon i za novogradnju zgrada ( moras mi obnoviti toliko metara VIK infrastrukure, o svom trosku asfaltiras cestu, trotoar).
Hajd sto su napravili nove zgrade vec sto su se izgubile zelene povrsine, napravio se parking problem. I sta cemo kada pocnu govna da preljevaju jer sistem nema kapacitet....
Svi problemi sa neplanskom gradnjom kuČa je preslikana na zgrade.
Pare se uzmu, koga zapadne neka pokusa riješiti problem.
Prosetas malim kovacima ( gdje su hipiji), prosetas nekim dijelovima grada pored hotela kanalizacija smrdi ubija. Pitam se zasto....
Cujem da ovi iz 50 zemalja najvise vole miris kanalizacije u gradu![]()
Kada se gradi "novogradnja" plati se gradjevinska renta i pogodnost zemljista. Sve te pare u teoriji su za ulaganje u okolnu infrastrukturu.
To sto opcine to potrose na sta potrose, ko je kriv?
Znaci, to se plati. To sto ne ode za vodovod, asfalt gdje mislis da treba nije kriv investitor. Kriv je narod sto to glasa.
Kod novogradnji je napravljen parking. Znaci, nema parking problema.
Koja zelena povrsina je unistena? Javna? Pa narod to pustio. Privatna? Sto bi ti mogao graditi na svojoj parceli, a neko ne bi mogao na svojoj da ti imas zelenilo?
Zasto su kuce uz cestu? Jer, narod to voli.
Kada se legalno gradi, postoji tzv.gradjevinska linija. Pa ti propisano da je objekat udaljen od ceste.
Kada se nelagalno gradi - narod voli kuci uz cestu.
Sto je to tako je za psihologije.
Problem smrada i kanalizacije su citava polulegalna naselja prikopcana na neadekvatnu infrastrukturu. Ne mozes ocekivati da napravis citavo naselje koje ne plati gradjevinsku rentu, a da se vodovod sam napravi.
Poenta price. Samo kod nas narativ da je problem legalna novogradnja i izvor problema.
-
splinter
#97747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa trebalo bi otvoriti temu nešto tipa Srajevska hronika ili aktuelna dešavanja, pa da se mogu pisati različite ili aktuelne teme.van Basten wrote: ↑22/09/2025 23:30 Prvo se desetak stranica drvilo o džukelama., sad još više o trkačima. I to svw na temi Crna hronika. Ako su nam to najveći bezbjedonosni problemi, možemo zaključiti da smo siguran grad
- insaneinthebrain
#97748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dodjem da procitam jel se desila kakva pljacka, ubistvo, paljenja auta a ne trcanje i cuke.
Ovo je crna hronika. To se trazi
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250923051
Ovo je crna hronika. To se trazi
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250923051
- kabal1337
#97749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iako nije tema, da odgovorim radi rusenja supljih narativa koji su nazalost glavni medju narodom.
Kada se gradi "novogradnja" plati se gradjevinska renta i pogodnost zemljista. Sve te pare u teoriji su za ulaganje u okolnu infrastrukturu.
To sto opcine to potrose na sta potrose, ko je kriv?
Znaci, to se plati. To sto ne ode za vodovod, asfalt gdje mislis da treba nije kriv investitor. Kriv je narod sto to glasa.
Kod novogradnji je napravljen parking. Znaci, nema parking problema.
Koja zelena povrsina je unistena? Javna? Pa narod to pustio. Privatna? Sto bi ti mogao graditi na svojoj parceli, a neko ne bi mogao na svojoj da ti imas zelenilo?
Zasto su kuce uz cestu? Jer, narod to voli.
Kada se legalno gradi, postoji tzv.gradjevinska linija. Pa ti propisano da je objekat udaljen od ceste.
Kada se nelagalno gradi - narod voli kuci uz cestu.
Sto je to tako je za psihologije.
Problem smrada i kanalizacije su citava polulegalna naselja prikopcana na neadekvatnu infrastrukturu. Ne mozes ocekivati da napravis citavo naselje koje ne plati gradjevinsku rentu, a da se vodovod sam napravi.
Poenta price. Samo kod nas narativ da je problem legalna novogradnja i izvor problema.
[/quote]
Hoces reci hotel sa 4 zvjezdice ilegalan objekt?
Objasni mi ako se dozvoljava gradnja zgrade uz cestu, kako mislis sutra siriti saobracajnu infrastrukturu ako fizicki nemas mjesta? Hocemo li je dizati na nivoe?
To mislis da smo kapacitet da napravimo metro pa da se gore dobiju dodatne trake?
Sta recimo da je sarajevo tower upotpunosti nastanjen sta bi bilo sa saobracajem, kanalizacijom...
Tvrdis da novogradnja nema problema sa parking mjestima, a ispunjava minimum koji ocito nije adekvatan potrebi u danasnje doba.
Veliki dio novogradnje je organizovani kriminal. Od izmjene regulacionih planova pa na dalje.
Eto vidjet cemo kako ce za trideset godina biti. I da li je adekvatno.
Po tvome kako trenutno situacija stoji mi nemamo nikakvih problema. A koliko vidim kada se udje u naselje gdje je novogradnja da itekako postoje problemi za koje tvrdis da su nepostojeci.
-
konami666
#97750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapsen ... /250923084
Kad će u zatvor onaj cevabdzija sto gazi policiju, zna linae šta?
Kad će u zatvor onaj cevabdzija sto gazi policiju, zna linae šta?