Očigledno ne znam
UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ljubijankic
#45377 Re: UEFA Champions League
Kakav potop Galate, stvarno sam ocekivao vise od njih.
- MarlboroGold
#45378 Re: UEFA Champions League
Večeras je dodjela zlatne lopte.
Kažu da će Yamal na ceremoniju dovesti 20 članova svoje porodice i bliskih prijatelja i da je kasnije dogovoren neki party. Možda mu je neko dojavio da će uzeti nagradu.
Uostalom, ova nagrada postaje smiješna. Nekako se uvijek nađe neki Barcin ili Realov igrač među favoritima nebitno kakvu su sezonu imali. Kao da su se od vremena Messija i Ronalda pretplatili na to.
Salaha nema ni u priči. Ako ovo bar Dembele ne uzme biće teška prevara.
Kažu da će Yamal na ceremoniju dovesti 20 članova svoje porodice i bliskih prijatelja i da je kasnije dogovoren neki party. Možda mu je neko dojavio da će uzeti nagradu.
Uostalom, ova nagrada postaje smiješna. Nekako se uvijek nađe neki Barcin ili Realov igrač među favoritima nebitno kakvu su sezonu imali. Kao da su se od vremena Messija i Ronalda pretplatili na to.
Salaha nema ni u priči. Ako ovo bar Dembele ne uzme biće teška prevara.
- Logovan
#45379 Re: UEFA Champions League
Ne "postaje", nego je postala smiješna i to ima godina i godina.
- darius_maximus
#45380 Re: UEFA Champions League
Nije Zlatna lopta neka egzaktna nauka.
Meni je to više takmičenje u popularnosti i ko bi mogao na cover sljedeće FC igre, nego odgovor na pitanje ko je najbolji fudbaler.
Subjektivno, i Salah i Raphina i Yamal su bolji od Dembelea.
Salah mislim da nije dovoljno "flashy", jer je s Egiptom uglavnom nevidljiv, dok Dembelea i Yamala raja gleda i u repkama redovno.
Zato mislim da ni Raphina nije u tim nekim pričama, jer je Brazil isto uglavnom nevidljiv zadnjih godina.
Uglavnom, ne zamarati se previše, proći će i ovo
Meni je to više takmičenje u popularnosti i ko bi mogao na cover sljedeće FC igre, nego odgovor na pitanje ko je najbolji fudbaler.
Subjektivno, i Salah i Raphina i Yamal su bolji od Dembelea.
Salah mislim da nije dovoljno "flashy", jer je s Egiptom uglavnom nevidljiv, dok Dembelea i Yamala raja gleda i u repkama redovno.
Zato mislim da ni Raphina nije u tim nekim pričama, jer je Brazil isto uglavnom nevidljiv zadnjih godina.
Uglavnom, ne zamarati se previše, proći će i ovo
- MarlboroGold
#45381 Re: UEFA Champions League

Navodno je procurilo. Ako je ovo tačno Salah peti
- BHF_Manijak
#45382 Re: UEFA Champions League
Ma smijesna nagrada koja je odavno izgubila svaki smisao.
Srecom nije potvrda nicega, statistiku i uticaj na terenu ne mogu sakriti, izvarati, izmanipulisati, frizirati.
Srecom nije potvrda nicega, statistiku i uticaj na terenu ne mogu sakriti, izvarati, izmanipulisati, frizirati.
-
Sid the sloth
#45383 Re: UEFA Champions League
To je vise nagrada popularnosti, populisticka sto bi rekli, nego sto je statisticka. Jer da je ovo drugo automatski bi se znao pobjednik na kraju svake godine.
Naravno da je bitna jer nikad je nije osvojio neko ko nije top 5 u svijetu i dokaz je da je osvajac najbolji igrac svijeta za jedan ogroman dio publike. Yamal je bolji igrac od Dembelea, moglo bi se reci i da mu licni doprinos bio veci nego Dembeleov ali je Dembele vise osvojio sa ekipom. Pa sad, kome je sta mjerilo tako ih i ocjenjuje. Moje misljenje je da Dembele treba dobiti nagradu, s druge strane cuje Dembele Zlatna lopta, e jest se fudbal srozao ...
Naravno da je bitna jer nikad je nije osvojio neko ko nije top 5 u svijetu i dokaz je da je osvajac najbolji igrac svijeta za jedan ogroman dio publike. Yamal je bolji igrac od Dembelea, moglo bi se reci i da mu licni doprinos bio veci nego Dembeleov ali je Dembele vise osvojio sa ekipom. Pa sad, kome je sta mjerilo tako ih i ocjenjuje. Moje misljenje je da Dembele treba dobiti nagradu, s druge strane cuje Dembele Zlatna lopta, e jest se fudbal srozao ...
- vaučer
#45384 Re: UEFA Champions League
Nemam pojma po kojim parametrima osim TikToka je Yamal ikako u razgovoru za tu nagradu pored Dembelea i Salaha. Dembele je odveo ekipu do dvostrukog naslova, Salah do naslova prvaka - obojica su bili produktivniji od Yamala - koji nije bio ni najbolji igrač Barcelone lani. 
-
Sid the sloth
#45385 Re: UEFA Champions League
Nije sramota ni priznati da nisi gledao nego malo pretpostavljas. Ako te bas bude zanimao ima snimaka utakmica, pogotovo Spanije, ali i Barcelone pa da vidis ko je bio najbolji igrac u obje ekipe (samo da ponovim ne na nekim portalima sa statistikom nego da pogledas utakmice).
I hajd da ne bude zabune, da se ogradim, ne smatram ni ja da Yamal treba dobiti nagradu ispred Dembelea jer je ovaj osvojio LP sa ekipom. Medjutim cinjenica je da je Yamal trenutno najpopularniji igrac na svijetu i to zbog toga sto dobro igra fudbal i sto je najbolji igrac Spanije i Barcelone. E sad za nekoga je Vitinha bio bitniji igrac od Dembelea, sto on ne bi dobio?
I hajd da ne bude zabune, da se ogradim, ne smatram ni ja da Yamal treba dobiti nagradu ispred Dembelea jer je ovaj osvojio LP sa ekipom. Medjutim cinjenica je da je Yamal trenutno najpopularniji igrac na svijetu i to zbog toga sto dobro igra fudbal i sto je najbolji igrac Spanije i Barcelone. E sad za nekoga je Vitinha bio bitniji igrac od Dembelea, sto on ne bi dobio?
- vaučer
#45386 Re: UEFA Champions League
Druže, Raphinha je bio duplo produktivniji od Yamala prošle sezone pa je iza Yamala na toj listi. Ne sporim da je momak generacijski talent i super igrač - ali nema doslovno ni jednog parametra nogometne igre po kojem je on prvi u bilo čemu bio lani. Niti jedan osim hypea i marketinga. Meni ni u džep ni iz džepa, ali ako ćemo objektivno, smiješno je da je Yamal na ovoj listi iznad 5-6-og mjesta ikako.Sid the sloth wrote: ↑22/09/2025 12:05 Nije sramota ni priznati da nisi gledao nego malo pretpostavljas. Ako te bas bude zanimao ima snimaka utakmica, pogotovo Spanije, ali i Barcelone pa da vidis ko je bio najbolji igrac u obje ekipe (samo da ponovim ne na nekim portalima sa statistikom nego da pogledas utakmice).
-
Osmi Socrates
#45387 Re: UEFA Champions League
Ko je najbolji igrač u obje ekipe?
Najbolji igrač La Lige u prošloj sezoni je zvanično Raphinha, a najbolji igrač Eura je bio zvanično Rodri. Čuj portali sa statistikom. Yamal, dakle, nije bio najbolji ni u ekipama u kojima je igrao, baš kao što je i napisano.
Ovo treba da dobije Dembele, jer je proglašen najboljim igračem francuske lige i Lige Prvaka. Ne znam šta nije jasno oko ovoga. Ja bih dao Mou, ali to je možda do mene.
Ne bira se ko je najbolji fudbaler, nego ko je imao najbolju sezonu.
Najbolji igrač La Lige u prošloj sezoni je zvanično Raphinha, a najbolji igrač Eura je bio zvanično Rodri. Čuj portali sa statistikom. Yamal, dakle, nije bio najbolji ni u ekipama u kojima je igrao, baš kao što je i napisano.
Ovo treba da dobije Dembele, jer je proglašen najboljim igračem francuske lige i Lige Prvaka. Ne znam šta nije jasno oko ovoga. Ja bih dao Mou, ali to je možda do mene.
Ne bira se ko je najbolji fudbaler, nego ko je imao najbolju sezonu.
Last edited by Osmi Socrates on 22/09/2025 12:40, edited 2 times in total.
- MarlboroGold
#45388 Re: UEFA Champions League
Po običaju po 2-3 igrača Barce ili Reala budu među top 5 svake jebene sezone. Nekad Barca nekad Real. Ostali moraju mnogo više "poginuti" na terenu da bi uzeli tu nagradu, jer inače nemaju šanse protiv igrača ove dvije ekipe zbog popularnosti, a to je ono što je najveći problem kod ove nagrade.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Sid the sloth
#45390 Re: UEFA Champions League
Kako rekoh, ovo je populisticka nagrada, naravno gleda se primarno ko je dobar igrac ali od tih par najboljih cesto prevagne ono ko je popularniji. To sto je Raphinha bio produktivniji bi mu donijelo pobjedu kad bi se gledala samo statistika. A evo ni meni kao nekom simpatizeru Barce Raphinha nije kalibar za Zlatnu loptu i ne bih mu je dao.vaučer wrote: ↑22/09/2025 12:19Druže, Raphinha je bio duplo produktivniji od Yamala prošle sezone pa je iza Yamala na toj listi. Ne sporim da je momak generacijski talent i super igrač - ali nema doslovno ni jednog parametra nogometne igre po kojem je on prvi u bilo čemu bio lani. Niti jedan osim hypea i marketinga. Meni ni u džep ni iz džepa, ali ako ćemo objektivno, smiješno je da je Yamal na ovoj listi iznad 5-6-og mjesta ikako.Sid the sloth wrote: ↑22/09/2025 12:05 Nije sramota ni priznati da nisi gledao nego malo pretpostavljas. Ako te bas bude zanimao ima snimaka utakmica, pogotovo Spanije, ali i Barcelone pa da vidis ko je bio najbolji igrac u obje ekipe (samo da ponovim ne na nekim portalima sa statistikom nego da pogledas utakmice).
A da malo osvjezis memoriju i skontas da ti nije na mjestu ta da Yamal "nema doslovno ni jednog parametra nogometne igre po kojem je on prvi u bilo čemu bio lani" pogledaj malo nastupe za Spaniju protiv Francuske, za Barcu protiv Intera, itd. Bilo ih je takvih cijelu sezonu ali ove dvije su protiv najjacih protivnika pa ih vrijedi izdvojiti.
- vaučer
#45391 Re: UEFA Champions League
U ovoj konkurenciji - ni po čemu nije bio najbolji. To što je imao dobre utakmice gdje je bio glavni - imali su ih i svi drugi. Jedino po čemu vodi - je da je on nova zvijezda Barcelone - dakle marketing. Statistika nije jedini parametar po kojem se treba gledati, ali izuzmemo li statistiku opet nije najbolji, jer i drugi su osvajali i više i bitnije trofeje nego on uz jednako zapažene uloge. Dakle na koju šemu je on prvi znaju samo oni koji su glasali za njega. Dok su se napucavali Ronaldo i Messi uvijek se pričalo da je glavni tko zabije više golova - sad odjednom to više nije bitno.
- Logovan
#45392 Re: UEFA Champions League
Koliko je samo postao jadan odabir dobitnika, ovo je strašno. Pogledajte prije ko je bio u izboru, a vidi sad. Haman pa se bira onaj koji je bio najmanje loš.
-
Sid the sloth
#45393 Re: UEFA Champions League
Dembele je bolji zato sto je osvojio LP.
Salah je bolji zato sto je dao vise golova.
Sva trojica su osvojili ligu, Yamal je dogurao dalje od Salaha u LP, o igrama za reprezentaciju da i ne spominjem.
Sad zavisi sta je kome bitniji parametar, statisticki je Dembele najbolji, ali kako vec rekoh ovo nije nagrada samo po statistici vec odavno inace bi se znao pobjednik svaki put.
Salah je bolji zato sto je dao vise golova.
Sva trojica su osvojili ligu, Yamal je dogurao dalje od Salaha u LP, o igrama za reprezentaciju da i ne spominjem.
Sad zavisi sta je kome bitniji parametar, statisticki je Dembele najbolji, ali kako vec rekoh ovo nije nagrada samo po statistici vec odavno inace bi se znao pobjednik svaki put.
-
Osmi Socrates
#45394 Re: UEFA Champions League
Barcelona je u LP ispala od raspalog Intera, a Liverpool na penale od ubjedljivo najboljeg tima Evrope.
- darius_maximus
#45395 Re: UEFA Champions League
Ako se gleda doprinos ekipi, mislim da Vico ubjedljivo treba dobiti Zlatnu loptu, jer koliko bi Borac utakmica uzeo bez njega?
Pogledajte samo tu statistiku, broj kartona, itd. i sve će vam se samo kazati...
Pogledajte samo tu statistiku, broj kartona, itd. i sve će vam se samo kazati...
-
Sid the sloth
#45396 Re: UEFA Champions League
Osmi Socrates wrote: ↑22/09/2025 14:55 Barcelona je u LP ispala od raspalog Intera, a Liverpool na penale od ubjedljivo najboljeg tima Evrope.
-
ljubijankic
#45397 Re: UEFA Champions League
Vjerovatno bi se borili za opstanakdarius_maximus wrote: ↑22/09/2025 15:20 Ako se gleda doprinos ekipi, mislim da Vico ubjedljivo treba dobiti Zlatnu loptu, jer koliko bi Borac utakmica uzeo bez njega?
Pogledajte samo tu statistiku, broj kartona, itd. i sve će vam se samo kazati...![]()
- JohnnyS
#45398 Re: UEFA Champions League
Sid the sloth wrote: ↑22/09/2025 12:05 Nije sramota ni priznati da nisi gledao nego malo pretpostavljas. Ako te bas bude zanimao ima snimaka utakmica, pogotovo Spanije, ali i Barcelone pa da vidis ko je bio najbolji igrac u obje ekipe (samo da ponovim ne na nekim portalima sa statistikom nego da pogledas utakmice).
Po meni više Raphinha ima osnova za BdO ako treba netko iz Barcelone nego Yamal. Jest da će teško ponoviti lanjsku sezonu, ali zaslužniji je on za osvajanje La Lige nego Yamal.
-
tokio25
#45399 Re: UEFA Champions League
s obzirom na godine yamal itekako konkurise za najboljeg
- JohnnyS