Da se vratim onome što se ipak već sada može razumjeti, jer izgleda da je i ova jedna metafizička formula o prostoru preteška za mnoge, a kamoli da se napišu daleko teže stvari, koje postoje u mojoj "teoriji svega", ima vremena, treba prvo imati početno znanje, i onda rješavati po redu kako idu i pitanja i formule, i to detaljno, to naravno nećemo na forumima, jasno je zašto.
Ono što je zanimljivo je da bi većina ljudi danas, ako bi ih se pitalo, rekla da ne može nešto iz doslovnoga NIŠTA nastati, točno, ali samo ako to NIŠTA nije nešto što postoji, a u čemu ničega nema, igra riječi ali i te kako važna, jer to onda znači da je to nešto stvarno što zbilja postoji i što ne treba nitko stvarati.
Iz moje teorije saznati ćemo sva svojstva koje ima NIŠTA, jedini pravi Bog i uzrok svega koji oduvijek i zauvijek postoji.
Ta svojstva ima i kod religija, samo se taj uzrok svega krivo tumači kao neko vječno svjesno biće, koje vječno postoji, a što je nemoguće, jer svaka svjesnost ima svoj početak, a vječnost nema početka, pa to ne ide skupa, što znači da takvo nešto ne postoji.
Iako je dakle većina religija to sasvim krivo shvatila, ipak su svojstva koja daju tome uzroku svega i te kako točna, eto da nabrojim neka:
-Bog (uzrok svega); postoji oduvijek, nema ni početka ni kraja, nitko ga nije stvorio, postoji sam od sebe
-istovremeno je u onome najmanjemu i onome najvećemu jednak, isti, cijeli, i u prostornom i u vremenskom smislu
-istovremeno je transcendentan (izvan cjelokupne naše materijalne stvarnosti), i imanentan (svugdje cijeli prisutan u cijeloj našoj materijalnoj stvarnosti)
-stvoritelj je prostora i vremena, svijesti, energije, i materije
-stvoritelj svemira, i svega života na Zemlji
-sve je to stvorio "iz ništa".
Eto dovoljno za početak, dakle ta svojstva su sve religije do u detalje pogodile, ali ne i tko je, zapravo što je zapravo Bog, uzrok svega, u tome su skroz fulale, e da.
-