Sto bih se ubila? Ne poredim se ni s kim, kazem da je u pravu.tokio25 wrote: ↑20/09/2025 11:59ja bi se ubio kad bi sebe poredio sa sehoharijem kad si sve ovo proslakomsinica_s_drugog wrote: ↑18/09/2025 15:35 Zasto ste bezveze napali momka?
Evo, imam li ja pravo da kazem nesto o zivotu Bosnjaka u RS - u? Od 38, koliko uskoro punim, provela sam 5, 6 g. u izbjeglistvu, 9 mjeseci od toga u Njemackoj, ostalo potucajuci se po Bosni , Prvo su nam cetnici krali stvari pred ocima iz naseg stana, poslije su nas gledali poprijeko "domaci" u Federaciji. S 13 godina se vratim "kuci" i imam puno "divnih" prica o suzivotu, pa da vidim ko ce me okitit svim ovim divnim epitetima koje ste uputili @sehohari
da plasticniji primjer pokusam
eto ti si sve to prosla i zamisli ja koji zivim u vili na beverli hilsu citav zivot kazem ma ne znas ti sta je glad sta je patnja i sl a sve to zato sto neku noc nisam imao cokoladu iz belgije u frizideru ili nisam mogao upaliti jakuzi zato sto je pukla cijev u kvartu pa nije bilo vode pola sata
eto zasto smo ga napali
evo licno ja citav rat sam bio u sarajevu i pored toga sto sam bio u ratu ne mogu pricati o izbjeglicama u kontekstu sta su prosli i kako kad sam ja imao srecu da budem u svom stanu svo vrijeme
mogu komentarisati licemjernost i sl sto je rezultat politike u vidu izbjeglica iz ib sto su naselili vogoscu buca potok i sl al ono da ja tebi govorim bilo sta o licnim iskustvima je slozit ces se degutantno
Ja sam zivjela, hvala meni pa ne zivim vec vise od godine, u Doboju. Kao ni moja djeca. Baner za Bajram mozes vidjeti pred dzamijom u povratnickim selima i cuti formalno i kratko cestitku od gradonacelnika. Ima tezinu istu kao i kad Dodik cestitita dan nakon sto nas sve kolektivno izvrjedja.
98% vas pojma nema kako je biti Bosnjak u RSu i tu po momku psujete jer je napisao kako jeste.
Djeca u skolama u RS imaju pravo na 1 dan slobodan od skole za vjerski praznik. To djeca pravoslavne vjeroispovjesti iskoriste da proslave slavu, a muslimanska djeca imaju pravo od 7 dana Bajrama da izaberu jedan dan da ne idu u skolu, ostale dane moras slagati da ti je dijete bolesno. Inace, za Bozic i Vaskrs su raspusti.
Dijete ti u skoli uci o svecima, stradanju Srba u Podrinju ( ovo mi je omiljeno
Ja sam na muzickom ucila Boze Pravde i neku dugu pjesmu o Svetom Savi, MORALA sam je pjevati, jedan profesor je drugu rekao da nije cekao autobus pred dzamijom ne bi zakasnio u skolu, u skolskom holu sveti Sava u prirodnoj velicini i, naravno, ime skole po njemu. Kao i ikone gdje god dodjes, od doma zdravlja do Mupa, slave svih institucija, nazivi ulica po srpskim "herojima", da, u Doboju je do unazad par godina postojala i ulica Djenerala Draze, te spomenici istim tim "herojima", radila sam pripravnicki u bolnici kad je govno od Karadzica uhapseno, kakva je to tuga i nevjerica medju mojim kolegama i kolegicama vladala. Doslo i meni suzu da pustim
Samo te "ukrase" da vidite, raspameti se covjek.
I jos uzmite u obzir da je Doboj mozda i grad gdje se najvise Bosnjaka vratilo, i nije lose kao u nekim sredinama gdje su Bosnjaci bas debela manjina, pa onda skontajte kako je tamo.