Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sehohari wrote: ↑20/09/2025 22:13
Eto, jedan korak da budemo kao oni. Šta ti smeta onda?
Smeta mi sto se ne postuje drzava koristejem zastave koja nije zvanicna od strane onih koji predstavljaju institucije, ili stranaka koje su u tim institucijama.
Mozda je problem u meni, ali se postovanje pokazuje na svaki moguci nacin, pa i na ovaj.
Tačno, ali Dino svojim izjavama nikoga ne vrijeđa niti omalovažava. On prilagođava riječnik onima kojima je namijenjen. Ovaj vrijeđa svog prvog saradnika pokušavajući, valjda, biti duhovit i zanimljiv.
Haj nemoj se vadit života ti. Čuj prilagođava riječnik
Smeta mi sto se ne postuje drzava koristejem zastave koja nije zvanicna od strane onih koji predstavljaju institucije, ili stranaka koje su u tim institucijama.
Mozda je problem u meni, ali se postovanje pokazuje na svaki moguci nacin, pa i na ovaj.
Pa, poštuje se država, tradicija zemlje.
Žuto-plava je isključivo zamišljena kao službena zastava oko koje će se svi narodi složiti, isto kao i na Kosovu.
Bošnjaci su od toga haman pa napravili jedinu zastavu koja postoji. Tek kada bi Srbi počeli sklanjati trobojke svugdje trebalo bi se početi smanjiti upotrebu ljiljanke. Ovako, to je samo još jedan primjer bezuvjetnog popuštanja koja sad kao rezultat ima srpskog orla.
Pa, poštuje se država, tradicija zemlje. Žuto-plava je isključivo zamišljena kao službena zastava oko koje će se svi narodi složiti, isto kao i na Kosovu. Bošnjaci su od toga haman pa napravili jedinu zastavu koja postoji. Tek kada bi Srbi počeli sklanjati trobojke svugdje trebalo bi se početi smanjiti upotrebu ljiljanke. Ovako, to je samo još jedan primjer bezuvjetnog popuštanja koja sad kao rezultat ima srpskog orla.
sta je pogresno sa ovim? a u nastavku si jos kontradiktorniji... ovdje uopste nije jasno ni sta zelis reci, jer si u samom postu kontradiktoran sam sebi. da li to vidis?
Žuto-plava je isključivo zamišljena kao službena zastava oko koje će se svi narodi složiti, isto kao i na Kosovu.
Bošnjaci su od toga haman pa napravili jedinu zastavu koja postoji. Tek kada bi Srbi počeli sklanjati trobojke svugdje trebalo bi se početi smanjiti upotrebu ljiljanke. Ovako, to je samo još jedan primjer bezuvjetnog popuštanja koja sad kao rezultat ima srpskog orla.
Zašto si negator drzave, jer ako negiras zvanicnu drzavnu zastavu negiras i drzavu
Pa, poštuje se država, tradicija zemlje. Žuto-plava je isključivo zamišljena kao službena zastava oko koje će se svi narodi složiti, isto kao i na Kosovu. Bošnjaci su od toga haman pa napravili jedinu zastavu koja postoji. Tek kada bi Srbi počeli sklanjati trobojke svugdje trebalo bi se početi smanjiti upotrebu ljiljanke. Ovako, to je samo još jedan primjer bezuvjetnog popuštanja koja sad kao rezultat ima srpskog orla.
sta je pogresno sa ovim? a u nastavku si jos kontradiktorniji... ovdje uopste nije jasno ni sta zelis reci, jer si u samom postu kontradiktoran sam sebi. da li to vidis?
Ali, Srbi je nisu prihvatili. To je sada bošnjačka zastava koja je zamijenila ljiljanku. To bi imalo smisla da su jedno vrijeme obje bile korištene svugdje, pa je onda kasnije došlo do nekog dogovora.
Zašto si negator drzave, jer ako negiras zvanicnu drzavnu zastavu negiras i drzavu
sehohari wrote: ↑20/09/2025 22:34
Zamišljam diskusiju u kojoj Albanac govori drugom da ne poštuje državu zato što kači albansku zastavu. Mislim da bi završio u bolnici.
Ali to je njihova ZVANICNA ZASTAVA. Nasa nije, tako smo indirektno odabrali i valjda je moramo postovati?
Poblem sa zastavom BiH je zakon koji je nedorecen'.
Zakon je pun rupa pa i ne mozemo ocekivati postovanje iste.
Zakon treba dopuniti(ali mislim da je zato kasno) jedino nametanjem nekih clanova.
Zabranjeno je isticati bilo koju zastavu ako pored nje ne stoji drzavna zastava.
Ne postovanje ove odluke/zakona onaj ko istice zastavu snosice sankcije takve i takve.
sehohari wrote: ↑20/09/2025 22:34
Zamišljam diskusiju u kojoj Albanac govori drugom da ne poštuje državu zato što kači albansku zastavu. Mislim da bi završio u bolnici.
Ali to je njihova ZVANICNA ZASTAVA. Nasa nije, tako smo indirektno odabrali i valjda je moramo postovati?
Najzanimljiviji dio zakona odnosi se na sankcije, a predviđeno je da se predsjedniku oduzmu ovlaštenja da može ukidati sankcije bez prethodnih konsultacija sa Kongresom.
"Predsjednik može ukinuti primjenu sankcija u odnosu na određenu osobu ako može sertifikovati nadležnim odborima u Kongresu da ta osoba nije uključena u aktivnosti koje su predmet sankcija tokom dvogodišnjeg perioda neposredno prije dana ukidanja, i u drugim slučajevima ako više nisu aktuelni kriterijumi koji su bili osnova za sankcije", navedeno je u ovom dokumentu.
Prevedeno na običan jezik, ako zakon prođe, to bi značilo da Donald Tramp, predsjednik SAD, ne bi mogao ukinuti sankcije izrečene osobama sa zapadnog Balkana bez prethodnog odobrenja Kongresa.
...
Kada je riječ o BiH, u prijedlogu zakona pružena je puna podrška EUFOR-u, za koji je istaknuto da je dio nacionalnog bezbjednosnog interesa SAD.
"Podstiče se rad unutar NATO-a na planiranje za nepredviđene situacije za međunarodne vojne snage radi održavanja sigurnog okruženja u BiH, posebno ako Rusija blokira ponovno odobrenje misije u Ujedinjenim nacijama", dodaje se, a istaknuto je i da je potrebno preispitati mandate NATO-a i EU, kako bi se omogućila njihova proaktivna uloga.
Naglašena je podrška evropskim integracijama zemalja regiona, a posebno je zanimljivo što je u grupu zemalja zapadnog Balkana ovaj zakon uključio i Hrvatsku, što je u skladu s nekim razmišljanjima da će SAD preko Zagreba pokušati uticati na odnose u BiH.
Politika "evropskog puta", "evropskih zakona", "glavnog pregovarača" i ostalih po principu "da nešto pričamo" koja nam se servira svaki dan od strane političara Trojke sa pripadajućim medijima nemaju apsolutno nikakvog utemeljenja u realnoj politici.
Posebno, nema utemeljena da se to što je gotovo pa metafizička kategorija može ugroziti sa bilo čime, niti ima utemeljenja da se odričemo bilo čega na račun onoga što nam je tako daleko u ovom trenutku.
Danguba wrote: ↑20/09/2025 22:57
Poblem sa zastavom BiH je zakon koji je nedorecen'.
Zakon je pun rupa pa i ne mozemo ocekivati postovanje iste.
Zakon treba dopuniti(ali mislim da je zato kasno) jedino nametanjem nekih clanova.
Zabranjeno je isticati bilo koju zastavu ako pored nje ne stoji drzavna zastava.
Ne postovanje ove odluke/zakona onaj ko istice zastavu snosice sankcije takve i takve.
Skroz druga pjesma bi se pjevala kroz BiH.
Isto je i sa HIMNOM.
Jeste , muka mi je kad vidim zastave po dodikovoj guberniji, nema države ni u naznakama , majkuli im
GandalfSivi wrote: ↑21/09/2025 22:21
Ako kazem da su Bosnjaci (Bosanci, pro-bosanske snage) jedan odgovara taj politicki najzrelijih naroda u Evropi, hocete li se smijati?
GandalfSivi wrote: ↑21/09/2025 22:21
Ako kazem da su Bosnjaci (Bosanci, pro-bosanske snage) jedan odgovara taj politicki najzrelijih naroda u Evropi, hocete li se smijati?
Ma haj moras i ti nesto svrljat po forumu. Ko kad dvogodisnjaku das vostane i blok, nek sara ,nek se igra, zaprdi mu materi