Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#43826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

laserShow wrote: 20/09/2025 22:09
sehohari wrote: 20/09/2025 22:07 Ovako se to radi.
Nisam siguran, jer me albanska zastava ne tangira, pa ne znam na sto tacno mislis.

Institucije, skupovi, politicke stranke, njihovi skupovi etc trebaj uda koriste zastavu Bosne i Hercegovine.

Image

E sada, drugo je sto od ove drzave svako uzima samo onos to njemu odgovara.
Bogami, mene tangira primjer kosovsko-albanskih rješenja.
Od bojih se uči.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#43827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

sehohari wrote: 20/09/2025 22:10 Bogami, mene tangira primjer kosovsko-albanskih rješenja.
Oni su ipak drzava. Oni su kao narod slozni i znaju sta hoce. Kod njih ne moze biti vjera ili stranka ispred drzave.

Mi znamo da hocemo da komsiji crkne krava (neovisno je li B H ili S). Sto? Pa eto, nek mu nije potaman.
PreWiBa

#43828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

laserShow wrote: 20/09/2025 22:11
sehohari wrote: 20/09/2025 22:10 Bogami, mene tangira primjer kosovsko-albanskih rješenja.
Oni su ipak drzava. Oni su kao narod slozni i znaju sta hoce. Kod njih ne moze biti vjera ili stranka ispred drzave.

Mi znamo da hocemo da komsiji crkne krava (neovisno je li B H ili S). Sto? Pa eto, nek mu nije potaman.
Eto, jedan korak da budemo kao oni. Šta ti smeta onda?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#43829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

I svi bjeze iz tih shithole drzava.
Dajte ba ljudi pustite nas na miru, kakva vas Albanija spopala.
laserShow

#43830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

sehohari wrote: 20/09/2025 22:13 Eto, jedan korak da budemo kao oni. Šta ti smeta onda?
Smeta mi sto se ne postuje drzava koristejem zastave koja nije zvanicna od strane onih koji predstavljaju institucije, ili stranaka koje su u tim institucijama.

Mozda je problem u meni, ali se postovanje pokazuje na svaki moguci nacin, pa i na ovaj.
PreWiBa

#43831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Hvala bogu pa je BiH primjer države iz koje se ne odlazi.
belfy

#43832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

Styling wrote: 20/09/2025 17:37
anelsol wrote: 20/09/2025 15:33
Styling wrote: 20/09/2025 09:01

Tačno, ali Dino svojim izjavama nikoga ne vrijeđa niti omalovažava. On prilagođava riječnik onima kojima je namijenjen. Ovaj vrijeđa svog prvog saradnika pokušavajući, valjda, biti duhovit i zanimljiv.
Haj nemoj se vadit života ti. Čuj prilagođava riječnik :-)
Naravno, za njih sve je Dino Čerčil.
e ovo je novi nivo...
PreWiBa

#43833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

laserShow wrote: 20/09/2025 22:16
sehohari wrote: 20/09/2025 22:13 Eto, jedan korak da budemo kao oni. Šta ti smeta onda?
Smeta mi sto se ne postuje drzava koristejem zastave koja nije zvanicna od strane onih koji predstavljaju institucije, ili stranaka koje su u tim institucijama.

Mozda je problem u meni, ali se postovanje pokazuje na svaki moguci nacin, pa i na ovaj.
Pa, poštuje se država, tradicija zemlje.
Žuto-plava je isključivo zamišljena kao službena zastava oko koje će se svi narodi složiti, isto kao i na Kosovu.
Bošnjaci su od toga haman pa napravili jedinu zastavu koja postoji. Tek kada bi Srbi počeli sklanjati trobojke svugdje trebalo bi se početi smanjiti upotrebu ljiljanke. Ovako, to je samo još jedan primjer bezuvjetnog popuštanja koja sad kao rezultat ima srpskog orla.
belfy

#43834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

sehohari wrote: 20/09/2025 22:19

Žuto-plava je isključivo zamišljena kao službena zastava oko koje će se svi narodi složiti, isto kao i na Kosovu.
Bošnjaci su od toga haman pa napravili jedinu zastavu koja postoji. Tek kada bi Srbi počeli sklanjati trobojke svugdje trebalo bi se početi smanjiti upotrebu ljiljanke. Ovako, to je samo još jedan primjer bezuvjetnog popuštanja koja sad kao rezultat ima srpskog orla.
sta je pogresno sa ovim? a u nastavku si jos kontradiktorniji... ovdje uopste nije jasno ni sta zelis reci, jer si u samom postu kontradiktoran sam sebi. da li to vidis?
tramvajtrojka

#43835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Zašto si negator drzave, jer ako negiras zvanicnu drzavnu zastavu negiras i drzavu
PreWiBa

#43836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

belfy wrote: 20/09/2025 22:22

sta je pogresno sa ovim? a u nastavku si jos kontradiktorniji... ovdje uopste nije jasno ni sta zelis reci, jer si u samom postu kontradiktoran sam sebi. da li to vidis?
Ali, Srbi je nisu prihvatili. To je sada bošnjačka zastava koja je zamijenila ljiljanku. To bi imalo smisla da su jedno vrijeme obje bile korištene svugdje, pa je onda kasnije došlo do nekog dogovora.
PreWiBa

#43837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 20/09/2025 22:23

Zašto si negator drzave, jer ako negiras zvanicnu drzavnu zastavu negiras i drzavu
Ne negiram, samo tražim dualizam.
PreWiBa

#43838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Zamišljam diskusiju u kojoj Albanac govori drugom da ne poštuje državu zato što kači albansku zastavu. Mislim da bi završio u bolnici.
laserShow

#43839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

sehohari wrote: 20/09/2025 22:34 Zamišljam diskusiju u kojoj Albanac govori drugom da ne poštuje državu zato što kači albansku zastavu. Mislim da bi završio u bolnici.
Ali to je njihova ZVANICNA ZASTAVA. Nasa nije, tako smo indirektno odabrali i valjda je moramo postovati?
Danguba

#43840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Poblem sa zastavom BiH je zakon koji je nedorecen'.
Zakon je pun rupa pa i ne mozemo ocekivati postovanje iste.
Zakon treba dopuniti(ali mislim da je zato kasno) jedino nametanjem nekih clanova.

Zabranjeno je isticati bilo koju zastavu ako pored nje ne stoji drzavna zastava.
Ne postovanje ove odluke/zakona onaj ko istice zastavu snosice sankcije takve i takve.

Skroz druga pjesma bi se pjevala kroz BiH.

Isto je i sa HIMNOM.
PreWiBa

#43841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

laserShow wrote: 20/09/2025 22:53
sehohari wrote: 20/09/2025 22:34 Zamišljam diskusiju u kojoj Albanac govori drugom da ne poštuje državu zato što kači albansku zastavu. Mislim da bi završio u bolnici.
Ali to je njihova ZVANICNA ZASTAVA. Nasa nije, tako smo indirektno odabrali i valjda je moramo postovati?
Pa u pitanju je KOSOVO
Danguba

#43842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/A ... kan/928353

Svasta nesta.

Najzanimljiviji dio zakona odnosi se na sankcije, a predviđeno je da se predsjedniku oduzmu ovlaštenja da može ukidati sankcije bez prethodnih konsultacija sa Kongresom.

"Predsjednik može ukinuti primjenu sankcija u odnosu na određenu osobu ako može sertifikovati nadležnim odborima u Kongresu da ta osoba nije uključena u aktivnosti koje su predmet sankcija tokom dvogodišnjeg perioda neposredno prije dana ukidanja, i u drugim slučajevima ako više nisu aktuelni kriterijumi koji su bili osnova za sankcije", navedeno je u ovom dokumentu.

Prevedeno na običan jezik, ako zakon prođe, to bi značilo da Donald Tramp, predsjednik SAD, ne bi mogao ukinuti sankcije izrečene osobama sa zapadnog Balkana bez prethodnog odobrenja Kongresa.
...

Kada je riječ o BiH, u prijedlogu zakona pružena je puna podrška EUFOR-u, za koji je istaknuto da je dio nacionalnog bezbjednosnog interesa SAD.

"Podstiče se rad unutar NATO-a na planiranje za nepredviđene situacije za međunarodne vojne snage radi održavanja sigurnog okruženja u BiH, posebno ako Rusija blokira ponovno odobrenje misije u Ujedinjenim nacijama", dodaje se, a istaknuto je i da je potrebno preispitati mandate NATO-a i EU, kako bi se omogućila njihova proaktivna uloga.

Naglašena je podrška evropskim integracijama zemalja regiona, a posebno je zanimljivo što je u grupu zemalja zapadnog Balkana ovaj zakon uključio i Hrvatsku, što je u skladu s nekim razmišljanjima da će SAD preko Zagreba pokušati uticati na odnose u BiH.
Isakovic91

#43843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isakovic91 »

Politika "evropskog puta", "evropskih zakona", "glavnog pregovarača" i ostalih po principu "da nešto pričamo" koja nam se servira svaki dan od strane političara Trojke sa pripadajućim medijima nemaju apsolutno nikakvog utemeljenja u realnoj politici.

Posebno, nema utemeljena da se to što je gotovo pa metafizička kategorija može ugroziti sa bilo čime, niti ima utemeljenja da se odričemo bilo čega na račun onoga što nam je tako daleko u ovom trenutku.
mayab

#43844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mayab »

Danguba wrote: 20/09/2025 22:57 Poblem sa zastavom BiH je zakon koji je nedorecen'.
Zakon je pun rupa pa i ne mozemo ocekivati postovanje iste.
Zakon treba dopuniti(ali mislim da je zato kasno) jedino nametanjem nekih clanova.

Zabranjeno je isticati bilo koju zastavu ako pored nje ne stoji drzavna zastava.
Ne postovanje ove odluke/zakona onaj ko istice zastavu snosice sankcije takve i takve.

Skroz druga pjesma bi se pjevala kroz BiH.

Isto je i sa HIMNOM.
Jeste , muka mi je kad vidim zastave po dodikovoj guberniji, nema države ni u naznakama , majkuli im :izet:
GandalfSivi

#43845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Ako kazem da su Bosnjaci (Bosanci, pro-bosanske snage) jedan odgovara taj politicki najzrelijih naroda u Evropi, hocete li se smijati?
doktor78

#43846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Dajte isključite autofill na mobitelima, upisi vam izgledaju nerazumljivo :D
drug_profi

#43847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

doktor78 wrote: 21/09/2025 22:24 Dajte isključite autofill na mobitelima, upisi vam izgledaju nerazumljivo :D
:mrgreen:

Ja ga nista nisam skontao.
PM72

#43848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

GandalfSivi wrote: 21/09/2025 22:21 Ako kazem da su Bosnjaci (Bosanci, pro-bosanske snage) jedan odgovara taj politicki najzrelijih naroda u Evropi, hocete li se smijati?
Nećemo :lol:
Rothmans

#43849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

GandalfSivi wrote: 21/09/2025 22:21 Ako kazem da su Bosnjaci (Bosanci, pro-bosanske snage) jedan odgovara taj politicki najzrelijih naroda u Evropi, hocete li se smijati?
Ma haj moras i ti nesto svrljat po forumu. Ko kad dvogodisnjaku das vostane i blok, nek sara ,nek se igra, zaprdi mu materi
KraljicaIzJajca

#43850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

drug_profi wrote: 17/09/2025 13:33 Kelti, Iliri , slaveni, goti, tračani, dačani...
@BAK-eV :)
Post Reply