Naša stranka

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3326 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 15/08/2025 11:31 ih, da nam je bisera turkovic, da nas sabina cudic ne sramoti ovako po svijetu :roll:

Image

hej, ali ne bi lago avaz i njihova perjanica, avdin jaran
:lol:
Prpa.ba

#3327 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

I naravno Dzej wrote: 15/08/2025 13:33
Prpa.ba wrote: 15/08/2025 12:15 Susramlje, Njihova stranka nema nimalo ni stida ni obraza. :run:
Nek ima onaj tvoj Rumenko obraza što ubija dede automobila , pa posle zaposli cerku od tog istog dede u Opstinu Ilidza da ga ne tereti krivicno.
I sta prica Binka, sta su joj rekli Fukujama i Pinker na debati? :lol:
I naravno Dzej

#3328 Re: Naša stranka

Post by I naravno Dzej »

Prpa.ba wrote: 15/08/2025 13:49 I sta prica Binka, sta su joj rekli Fukujama i Pinker na debati?
Ma pusti šta priča Fukujama nisu to konferncije za tebe , drži se ti teferidža i iftara,
DaysleepeR

#3329 Re: Naša stranka

Post by DaysleepeR »

https://www.facebook.com/share/p/16oQLh ... tid=wwXIfr

ISPRAVKA I IZVINJENJE

Vijesti ipak jesu bile istinite, iako su zvučale predobro. Sabina Ćudić jeste sjedila za istim stolom i razgovarala sa Stevenom Pinkerom i Francisom Fukuyanom u okviru podcasta koji je dio konferencije "Liberalism for the 21. century" u Washingtonu, iako to nije bilo službeno navedeno u programu. Ko radi, taj i griješi – pa tako i ja.

Na pogrešan trag me navelo to što na zvaničnoj stranici konferencije se taj razgovor ne spominje, a najavljeni video konferencije nikad nije objavljen.

Čestitam Sabini na ovom susretu i razgovoru koji sam prvobitno i pohvalio.

I u ovom slučaju, drago mi je što sam ja ispao u krivu i što neko iz naše zemlje može sjediti za istim stolom s velikanima koji su među najutjecajnijim intelektualcima današnjice.

Izvinjavam se Sabini Ćudić, Našoj stranci i čitateljima na pogrešnoj informaciji.

Sliku objavljujem uz dozvolu autorice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3330 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 17/08/2025 14:04 https://www.facebook.com/share/p/16oQLh ... tid=wwXIfr

ISPRAVKA I IZVINJENJE

Vijesti ipak jesu bile istinite, iako su zvučale predobro. Sabina Ćudić jeste sjedila za istim stolom i razgovarala sa Stevenom Pinkerom i Francisom Fukuyanom u okviru podcasta koji je dio konferencije "Liberalism for the 21. century" u Washingtonu, iako to nije bilo službeno navedeno u programu. Ko radi, taj i griješi – pa tako i ja.

Na pogrešan trag me navelo to što na zvaničnoj stranici konferencije se taj razgovor ne spominje, a najavljeni video konferencije nikad nije objavljen.

Čestitam Sabini na ovom susretu i razgovoru koji sam prvobitno i pohvalio.

I u ovom slučaju, drago mi je što sam ja ispao u krivu i što neko iz naše zemlje može sjediti za istim stolom s velikanima koji su među najutjecajnijim intelektualcima današnjice.

Izvinjavam se Sabini Ćudić, Našoj stranci i čitateljima na pogrešnoj informaciji.

Sliku objavljujem uz dozvolu autorice.
Jos ga Sabinka zakuca u komentaru kulturno
zippoo87

#3331 Re: Naša stranka

Post by zippoo87 »

Sabina ostavila javno u komentaru svoj broj mobitela...pa najmanje sto ocekujem je da je Prpa i prpici kontaktiraju,da provjere jos jednom,da li je bila ili nije bila. Ne bih ja vjerovao ovom Hadzovicu,ko jednom slaze,slagati ce opet,samo se mozda nece izvinuti :lol: :lol:
HelaS

#3332 Re: Naša stranka

Post by HelaS »

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk reagovao je na sve učestalije istupe gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića u kojima ovaj podržava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.
"Izjava gradonačelnika Ljubljane, kojom podržava Milorada Dodika i najavljuje razgovore za ukidanje sankcija predsjednici Slovenije Nataši Pirc Musar, kao i potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih i evropskih poslova Tanji Fajon, predstavlja direktno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. Gospodin Janković bi trebao znati da su odluke o zabrani ulaska u RS pravno ništavne te da nema niti jedan razlog da razgovara s Dodikom i tako mu daje legitimitet kojeg ovaj nema. Sankcije koje je uvela Slovenija u skladu su sa zakonima i donesene su zbog Dodikovog destabilizirajućeg djelovanja i opasnosti za cijeli region", poručio je Uk.

Dodao je da građani Sarajeva i dalje zadržavaju dobar odnos prema Ljubljani i Sloveniji uprkos Jankovićevim istupima, ali upozorava da bi njegovo dalje insistiranje na podršci Dodiku moglo ugroziti te veze.

"Sarajlije i Sarajke još uvijek ne reagiraju onako kako on zbog svojih izjava zaslužuje, a sve zbog višedecenijskih dobrih odnosa između Sarajeva i Ljubljane. Gospodin Janković je možda spreman žrtvovati te odnose zbog svog prijateljstva s jednim od najvećih političkih siledžija s Balkana. Mi nismo. Nama je Ljubljana kao prijateljski grad u srcu. Ali ćemo biti spremni žrtvovati odnose sa samim gradonačelnikom ako ovako nastavi", istakao je premijer Kantona Sarajevo.
Komentar sarajevskog Uka na ljubljanskog Jankoviča je jednak komentaru predsjednika Savjeta neke MZ iz Sarajeva. Recite mu da ni svoj posao ne obavlja kako treba, ne zna, a ne još da ulazi u visoku politiku... Nevjerovatan krah Naše Stranke, sve zahvaljujući "poletarcima" i nedoraslim junošama
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3333 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

Kao i komentar Jankovica koji negira odluke sopstvene drzave.
DebelinJoe

#3334 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

Stidim se i ja hahaha

Image

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... dim/230578

Sandra mi je u mlađim godinama uvijek bila sexy zbog ovih šiški. Bez zezanja.

kakabanja213

#3335 Re: Naša stranka

Post by kakabanja213 »

Da li se je Forto provozao sa onim kamiondzijom, kao sto je obecavao ili se po svom obicaju pravi mrtav do sljedece blokade i dramaticne press komferencije.
Moguce i da jeste ali ja stvarno nisam upratio.
Lik je definitvno kralj suplje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3336 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

Fortissimu je najvažnij slika za fb i gramnečega...a tek če sad da šilji...doveo je novog struĆnjaka za šuplju, nekadašnju perjanicu hAvaza Elumeri Škrgić

naravno, Cucina konekcija
jasko_ba

#3337 Re: Naša stranka

Post by jasko_ba »

DebelinJoe wrote: 17/09/2025 10:47
Dovoljno je vidjeti ko komentarise da skontas o cemu se radi. :mrgreen: Jebo vas SDFA sve u supak
DebelinJoe

#3338 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

jasko_ba wrote: 18/09/2025 09:39
Dovoljno je vidjeti ko komentarise da skontas o cemu se radi. :mrgreen: Jebo vas SDFA sve u supak
Dovoljno je vidjeti da se The Cuco, alfa i omega stranke, kao čudo, šta joj bi...
JoseMujica

#3339 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

jel ovo i Zabine nema konkurenciju za precednicu ko i Don Neonko i Trenerko i #nastavinizčobana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Spoiler
Show
ps

fakat mi je žao ljudi koji popušiše ovu priču
Haris.ba

#3340 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

JoseMujica wrote: 19/09/2025 19:40 jel ovo i Zabine nema konkurenciju za precednicu ko i Don Neonko i Trenerko i #nastavinizčobana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Spoiler
Show
ps

fakat mi je žao ljudi koji popušiše ovu priču
Neko zlocest bi rekao "demokratski centralizam".

P.S.
Da pohvalim onu reakciju Uka oko onog iz Ljubljane oko Dodika.
Chloe
Photo mod

#3341 Re: Naša stranka

Post by Chloe »

Bile smo negdje zajedno
100 % je Naša Stranka

A šta je dovelo do razočarenja, meni objava ništa ne govori. :?
DebelinJoe

#3342 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

Chloe wrote: 19/09/2025 21:37
Bile smo negdje zajedno
100 % je Naša Stranka

Kad nekoga izbace iz Naše stranke, a i ja sam jedan od takvih, onda se u objavi i pratećoj kuknjavi na društvenim mrežama obavezno spomenu ONI. Ko su misteriozni ONI iz NS -a i šta oni mogu, a što potrošni stranački materijal ne može? The ONI su Peđa, Cabina i Fortisimo, oni su Naša stranka, svi ostali su statisti. Dodajmo i legendarnog Cucu ovdje. Oni odlučuju o biti ili ne biti u partiji. Recimo, mene je Denis Gratz izbacio iz stranke, a Peđa aminovao i rekao mi da se pomirim sa sudbinom. Kao i u svakoj partiji, tu su neki odbori, komiteti, sudovi časti i slični pro forme folovi i golovi, no bez ovo troje ili četvero ništa se dešava. Oni su Oni.
Osmi Socrates

#3343 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Što su te izbacili?

Sve ispriča čovjek, al' ne reče najvažnije.

Al', ako može, uz prihvatljiv nivo objektivnosti.
zippoo87

#3344 Re: Naša stranka

Post by zippoo87 »

Uvijek postoje razlozi za nesto,ovakvi ili onakvi,objektivni ili subjektivni,realni ili nerealni. Ali ima nesto uvijek.

Ja sam isto procitao ovu Sandrinu objavu neki dan ali nije napisala nista konkretno.
Kao ni kolega nas forumas.

Ono sto se meni ne svidja i sto je dovelo do pada stranke je predsjednikovanje Forte. Mislim,da je Forto trebao odmah po preuzimanju ministarske pozicije,da predsjednicko mjesto u stranci ustupi i da se izabere ako nista v.d. predsjednika...jer je svima bilo ocito da on ne moze raditi ta dva posla istovremeno,jednako kvalitetno.
Nekada je vodstvo NSa svakii mjesec islo po BiH i posjecivalo odbore,razgovaralo i rjesavalo probleme koji bi se javljalu,organizovale se tribine,razgovori.
Ja nisam siguran da je u zadnje 3 godine ,mimo izbora,ijednom ekipa isla po BiH i posjetila svoje aktivne odbore a da ne pricam o osnivanju novi odbora. Ovo je usporilo rast stranke na terenu a i mnogi se primaju na lazi SDA i njihovu propagandu i ljudi onda slabe sa podrskom.

Ono sto je u osnovi bila NS,to je nestalo pod predsjednickom palicom Forte. I to je ono najgore...ako se mene pita.
Odredjen broj glasova ce i dalje biti na izborima,NS biraci nisu neobrazovani,da im se bas sve moze podvaliti ali ima i tu labilnih,koji puse SDA propagandu. Imam nekih i u raji,koji se primaju na to i koji su bili unutar stranke a sada sikcu.

Imam odredjena ocekivanja od izbora Sabine Cudic na predsjednicku poziciju ali i ona ako bude igrala na ego i sve ovo sto je radio Forto...napraviti ce los posao.

NS se mora vratiti korijenima,mora ojacati bazu i vratiti se na teren,kao sto je i radila ovih 15 godina unazad i to je donosilo rezultate.
Rezultati vlasti tamo gdje je NS (trojka) nisu uopste losi i sve lazi koje plasiraju iz nacionalistickih kuhinja se lako pobiju,ko ima gram pameti u glavi. Poznato je da se SDA u svojim saopstenjima nikada ne obraca gradjanima BiH,nego iskljucivo svojoj najprimitivnijoj bazi a to je po meni jako pogresno,jer im se ta baza svake godine smanjuje,prirodnom selekcijom.
Neki vec ulaze u kampanju i slijedece godine bi moglo biti zanimljivo pratiti ovo sve. Ali opet,puno ce zavisiti i od konkretnih ljudi na listama...tek tu ce se vidjeti ko je sta ponudio a kada krenu dijaloske emisije i kada krenu provale SDA prvaka i ostalih,biti ce tu svega,kao i do sada sto je bilo :lol:

Nego,je li ko upratio da SDA vraca i svog druga FahrA u zivot ??? :lol: :lol: :lol:
Hoce i on opet u politiku...SDA ima plan da se prividno zavadi sa svim svojim priljepak strankama pred izbore a onda kada razvuku narod protiv ove ili one stranke,onda ce opet praviti koaliciije sa DFom,SBiH,SBB,ako uzme sta .

Eno vec u TK pocinje ovo u praksi da rade...DF kobajagi prijeti izlaskom iz Vlade ahahhahahh
Seawolf

#3345 Re: Naša stranka

Post by Seawolf »

zippoo87 wrote: 20/09/2025 16:25 Uvijek postoje razlozi za nesto,ovakvi ili onakvi,objektivni ili subjektivni,realni ili nerealni. Ali ima nesto uvijek.

Ja sam isto procitao ovu Sandrinu objavu neki dan ali nije napisala nista konkretno.
Kao ni kolega nas forumas.

Ono sto se meni ne svidja i sto je dovelo do pada stranke je predsjednikovanje Forte. Mislim,da je Forto trebao odmah po preuzimanju ministarske pozicije,da predsjednicko mjesto u stranci ustupi i da se izabere ako nista v.d. predsjednika...jer je svima bilo ocito da on ne moze raditi ta dva posla istovremeno,jednako kvalitetno.
Nekada je vodstvo NSa svakii mjesec islo po BiH i posjecivalo odbore,razgovaralo i rjesavalo probleme koji bi se javljalu,organizovale se tribine,razgovori.
Ja nisam siguran da je u zadnje 3 godine ,mimo izbora,ijednom ekipa isla po BiH i posjetila svoje aktivne odbore a da ne pricam o osnivanju novi odbora. Ovo je usporilo rast stranke na terenu a i mnogi se primaju na lazi SDA i njihovu propagandu i ljudi onda slabe sa podrskom.

Ono sto je u osnovi bila NS,to je nestalo pod predsjednickom palicom Forte. I to je ono najgore...ako se mene pita.
Odredjen broj glasova ce i dalje biti na izborima,NS biraci nisu neobrazovani,da im se bas sve moze podvaliti ali ima i tu labilnih,koji puse SDA propagandu. Imam nekih i u raji,koji se primaju na to i koji su bili unutar stranke a sada sikcu.

Imam odredjena ocekivanja od izbora Sabine Cudic na predsjednicku poziciju ali i ona ako bude igrala na ego i sve ovo sto je radio Forto...napraviti ce los posao.

NS se mora vratiti korijenima,mora ojacati bazu i vratiti se na teren,kao sto je i radila ovih 15 godina unazad i to je donosilo rezultate.
Rezultati vlasti tamo gdje je NS (trojka) nisu uopste losi i sve lazi koje plasiraju iz nacionalistickih kuhinja se lako pobiju,ko ima gram pameti u glavi. Poznato je da se SDA u svojim saopstenjima nikada ne obraca gradjanima BiH,nego iskljucivo svojoj najprimitivnijoj bazi a to je po meni jako pogresno,jer im se ta baza svake godine smanjuje,prirodnom selekcijom.
Neki vec ulaze u kampanju i slijedece godine bi moglo biti zanimljivo pratiti ovo sve. Ali opet,puno ce zavisiti i od konkretnih ljudi na listama...tek tu ce se vidjeti ko je sta ponudio a kada krenu dijaloske emisije i kada krenu provale SDA prvaka i ostalih,biti ce tu svega,kao i do sada sto je bilo :lol:

Nego,je li ko upratio da SDA vraca i svog druga FahrA u zivot ??? :lol: :lol: :lol:
Hoce i on opet u politiku...SDA ima plan da se prividno zavadi sa svim svojim priljepak strankama pred izbore a onda kada razvuku narod protiv ove ili one stranke,onda ce opet praviti koaliciije sa DFom,SBiH,SBB,ako uzme sta .

Eno vec u TK pocinje ovo u praksi da rade...DF kobajagi prijeti izlaskom iz Vlade ahahhahahh
NS je bila i ostala socijalno-liberalna stranka.

Koliko poznaješ socijalnih liberala u svojem okruženju?
drug_profi

#3346 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Ne samo BiH, već cijeli Balkan i Istočna evropa nemaju publiku za socijalni liberalizam.
JoseMujica

#3347 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

Bile smo negdje zajedno
100 % je Naša Stranka

pa sad im je vrijeme za izbacivanja u svim srankama jer ide pozicioniranje na listama pojedinaca i interesnih grupica...ne zaboravimo da je to esencijalno mjerilo principa i vrijednosti u našoj politici :evil:

ne ostvare li se ambicije ide ovakvo principijelno neslaganje sa politikama sa baš ovakvim neodređenim uzrocima i krivcima

mislim da se isti proces dešava i u SDA Centar..i biće još toga do proljeća

ps

@DebelinJoe što te liferovaše, ako nije problem...kome li si smetao?
Chloe
Photo mod

#3348 Re: Naša stranka

Post by Chloe »

JoseMujica wrote: 22/09/2025 13:59
Spoiler
Show
Bile smo negdje zajedno
100 % je Naša Stranka

pa sad im je vrijeme za izbacivanja u svim srankama jer ide pozicioniranje na listama pojedinaca i interesnih grupica...ne zaboravimo da je to esencijalno mjerilo principa i vrijednosti u našoj politici :evil:

ne ostvare li se ambicije ide ovakvo principijelno neslaganje sa politikama sa baš ovakvim neodređenim uzrocima i krivcima

ps

Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije. :-)

Zanimljiv članak na Stavu

https://stav.ba/vijest/dvostruki-arsini ... d29f7ffadb

a za ovu temu izdvajam
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.

Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije. :-)
Seawolf

#3349 Re: Naša stranka

Post by Seawolf »

Chloe wrote: 22/09/2025 14:19
JoseMujica wrote: 22/09/2025 13:59
Spoiler
Show

Bile smo negdje zajedno
100 % je Naša Stranka

ps

Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije. :-)

Zanimljiv članak na Stavu

https://stav.ba/vijest/dvostruki-arsini ... d29f7ffadb

a za ovu temu izdvajam
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.

Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije. :-)
Drago mi je da su se ovi tvoji ovoliko zabavili Našom strankom.

To znači da je uloga NS u dešavanjima u BiH puno bitnija, nego što botovi u svojim komentarima nastoje prikazati.
drug_profi

#3350 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Hajmo malo razmisliti o prihodima gospođe pa onda razmisliti jel moguće da je dobila toliki kredit.
Ja mislim da jeste.
Jer sa prihodima od 2500 bez problema dobijete 200K, a gospođa vjerujem prihoduje mjesečno 6K ili više, plus bračni drug.

Bakira treba razapeti jer svi znamo za "jedna vreća za mog Bakira..." i znamo da je ta familija opljačkala narod i zemlju, ali nažalost dokazi su zakopani.

Čudićki nek istraže porijeklo i nek utvrde ako ima šta sumnjivo, ali ni u anegdoti ne može u istu priču sa Bakirom.
Dotle je ovo tapkanje u mraku, ne bi li se na nešto naletilo.
SDFA i Fahro u svom standardnom modusu klevete.
Post Reply