Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mk ultra wrote: ↑18/09/2025 14:22
Za pocetak neka jasnije obeleze gradiliste, ima razlog zasto se standardno koriste ogromni svijetleci znakovi
Pa eno unfall na gradilistu kod podlugova
3 kola
Jebo to, krivi su vozači što ne gledaju.
Pa, i ne gledaju. Danas vozim autoputem ka Kaknju. Dan, vidljivost odlična, znakovi ograničenja i radova na putu vidljivi, strelice za prestrojavanje vidljive, sve jasno, ali kad spustiš brzinu ispod 80 na ograničenju 60 (zbog radova) lijepe se za gepek, blicaju, sviraju. Isti slučaj kad je zbog radova na putu ograničenje 80 - čim spustiš ispod 100 odmah slijedi zalijetanje i lijepljenje u gepek, blicanje i sviranje. Znači, ni tu minutu se ne može usporiti zbog radova nego se mora 150+. Pa kad se zakuca u radnu mašinu svi su krivi osim njega.
Oznake su dovoljno vidljive ako pratiš stanje na cesti. Kad ne pratiš, džabe ti i da su veličine solitera.
Pandakonda wrote: ↑17/09/2025 13:52
Za tu djevojku u Lukavici govore da nije bila vezana pojasom to jutro i zbog toga je bukvalno izletila kroz šoferšajbu. Obzirom na silinu udarca sumnjam da bi i sa pojasom prezivjela ali bi sigurno vece sanse bile.
Ako sam dobro vidio ni tu nema tragova kocenja a punom snagom je izbila armirani stub sto je bas sila pod brzinom morala biti. I tu mi je nesto sumnjivo da nije neki zdravstveni problem ili da mozda nije zaspala slucajno pa da nije udarila po kocinici
Ma ondje da je kavez u autu bio i da je bila vezana sa 4 pojasa bi isto bilo
Za tu djevojku u Lukavici govore da nije bila vezana pojasom to jutro i zbog toga je bukvalno izletila kroz šoferšajbu. Obzirom na silinu udarca sumnjam da bi i sa pojasom prezivjela ali bi sigurno vece sanse bile.
Ako sam dobro vidio ni tu nema tragova kocenja a punom snagom je izbila armirani stub sto je bas sila pod brzinom morala biti. I tu mi je nesto sumnjivo da nije neki zdravstveni problem ili da mozda nije zaspala slucajno pa da nije udarila po kocinici
prezivjela bi 100%
Jest eto 1000%
Tijelo raskomadano, ali pojas bi je spasio
Šajba je je razbijena ali na svom mjestu, a nosac citav, izletila je kroz vrata kad se vozilo pocelo rotirat nakon sudara u stub. Kod kretanja tijela kroz prostor zakacila je za nesto pa je doslo do otkidanja.
Jest eto 1000%
Tijelo raskomadano, ali pojas bi je spasio
https://www.youtube.com/watch?v=eOFDbv68oqg
brzina, g sila od udara koju taj polo nije ni okusio. Kabina je neostecena. Manjak pojasa je doveo ...
Cak se ni panorama nije sasula na polu
Sta vam je ljudi, pojas je spas
Teško je bošnji objasniti šta je pojas.
Nevjerovatan je taj otpor bosanca prema samoodržanju, to je čudo jedno. Najpametniji ljudi na svijetu.
DonieBrasco wrote: ↑19/09/2025 17:05
Da ne znam ti kakav zakon donesu nece opametiti trkace i ove sto vole da stisnu gas, ubice za volanima ce biti i ostati.
Hocel se zakon primjenjivat za politicare tj vozila pod "pratnjom" - nece
cuj 1.5 promil
Mjesto da ti otac kaze, aaa dobio si kaznu bgm iz svog dzepa ces. Aa kofrcis se, divljas nikakav problem kljuceve neces dobiti. Neces opet da poslusas, ima kosti da ti polomim.
Last edited by kabal1337 on 19/09/2025 17:15, edited 1 time in total.
Neki dan prolazio pored tog stuba sto ga je ova sa polom ubila...znaci to je betonska bandera koju je srusila i na mjestu udara sav beton je otpao sa armature.......to je bio udar od nekoliko destina tona.....sad mozemo samo nagadjati koka je brzina bila ispod 120 nije garant.,....ali eto.....mlad zivot ode