Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sanjin55 wrote: ↑18/09/2025 16:07
Pozz pri povratku danas iz Trebinja ispred mene je isao crni polo ja sam ga prestigao medjutim vidio sam da ima kameru ispod sajbe pitanje dali slika tj mjeri brzinu.
crni polo jeste presretac, da si napravio prekrsaj stigao bi te i naplatio kaznu..ne brigaj
Ćuj to.
Je li operiše samo na putevima grada Trebinja, ili pređe i u Ljubinje?
Zanima me sa stručne strane u vezi ovih njihovih presretača. Npr. imamo situaciju da glavnom ulicom kroz Sarajevo u lijevoj i desnoj traci idu dva vozila i da su evidentno prekoračila brzinu. Policijski presretač je u srednjoj traci. Može li presretač snimiti oba vozila u činjenu prekršaja ili ne i koji je uopće njegov domet snimanja nekog vozila u prekršaju.
Better Man wrote: ↑19/09/2025 13:37
Zanima me sa stručne strane u vezi ovih njihovih presretača. Npr. imamo situaciju da glavnom ulicom kroz Sarajevo u lijevoj i desnoj traci idu dva vozila i da su evidentno prekoračila brzinu. Policijski presretač je u srednjoj traci. Može li presretač snimiti oba vozila u činjenu prekršaja ili ne i koji je uopće njegov domet snimanja nekog vozila u prekršaju.
Ako je ovaj novi sa kamerama na krovu može snimiti 10 vozila u isto vrijeme. I brzinu i sve ostalo.
Snima i do osam saobraćajnih traka u oba smjera, unutar jedne kolovozne trake naravno.
Oni stari tipa Golf V sivi, što su imali kameru u braniku, snimaju samo traku ispred sebe i jednu metu.
Ako je ovaj novi sa kamerama na krovu može snimiti 10 vozila u isto vrijeme. I brzinu i sve ostalo.
Snima i do osam saobraćajnih traka u oba smjera, unutar jedne kolovozne trake naravno.
Oni stari tipa Golf V sivi, što su imali kameru u braniku, snimaju samo traku ispred sebe i jednu metu.
Nema šanse, može snimiti 10 vozila, al ne 10 brzina. Već pojas, telefon i te prekršaje
Nema šanse, može snimiti 10 vozila, al ne 10 brzina. Već pojas, telefon i te prekršaje
Nije tačno. Može snimiti i više od 10 brzina i to u različitim smjerovima na istom pravcu.
Neki dan gasam autoputom
Kiša je
I ograničenje 80kmh
Kontam nešto bilo, kada ne, čitavim putem je tako bilo
I hajde spustio sam ja tako usporio šta ću vozim ispod 100 iako ne znam čemu smanjenje ograničenja za 50kmh
I kod kamere zaboravim spustiti na 80
Nije valjda da slika na 80 ili ostane I dalje 130kmh (što nema logike ali eto)
ZoomZoomKiwi wrote: ↑01/10/2025 20:10
Nisu povezane kamere sa promjenjivom signalizacijom.
Ta ograničenja koja se postave na digitalne portale si iz sigurnosnih razloga. Kiša pada, mokra i klizava cesta i oni stave preporuku da voziš umjesto 130 km na sat 80 km na sat radi svoje sigurnosti.
escobar__ wrote: ↑02/10/2025 16:29
Naravno da je pretjerano ali živiš u državi gdje zakonodavna i izvršna vlast mrzi promet i trudi se usporit ga maksimalno.
zivis u drzavi gdje pola ljudi vozi na gumama koje nisu adekvatne za promet a kamoli za otezane situacije kao sto je kisa
zivis u drzavi gdje pola automobila je sumnjive tehnicke ispravnosti itd itd
Drugim rijecima zivimo u drzavi gdje stanice za tehnicki pregled vozila sluze samo da uzmu pare. Pa opet trecim rijecima, STP sponzoriraju vozace da voze tehnicki neispravna vozila. Zesca krivicna djela.
escobar__ wrote: ↑02/10/2025 16:29
Naravno da je pretjerano ali živiš u državi gdje zakonodavna i izvršna vlast mrzi promet i trudi se usporit ga maksimalno.
zivis u drzavi gdje pola ljudi vozi na gumama koje nisu adekvatne za promet a kamoli za otezane situacije kao sto je kisa
zivis u drzavi gdje pola automobila je sumnjive tehnicke ispravnosti itd itd
Šta rade tehnički pregledi? To ja trebam bit kažnjen s ispravnim automobilom i dobrim gumama zato što TP nije prošao samo onaj što se tamo nije pojavio?