SDA ne moze izgubiti nikad. Razumijes li da njihovo glasacko tijelo nema mozga, da ne razmisljaju i da su pravljeni po istom kalupu? Sta god da urade oni ce i dalje glasati za SDA. Kada ti ljudi umru i ako ne budu imali potomke (koji ce vjerovatno biti ograniceni kao i oni) onoj drzavi nema napretka.Billy The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:14 Cccccc...ništa od domaće zadaće, jbga teško, isto ste k'o onaj malac što jadan pokušava da nabroji po redoslijedu sve mjesece u godini.
Naravno da je kult ličnosti napravljen od istog, zna se po čijem urneku i uz čiju pomoć, pa oni su svjetski šampioni u istom. Na stranu vjerski aspekt svega, vi svakako nemate veze sa islamom.
Helem, sjetio ga se i klix:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /250919002
Nemrem objasniti zašto ali sve više počinjem vjerovati da će jope ispušiti na izborima i da će hvala Bogu krenuti konačni strmoglav nečega što se zove SDA.
SDA-All about
-
ljubijankic
#89551 Re: SDA-All about
-
tokio25
#89552 Re: SDA-All about
ja se samo nadam da su vise mladji sda glasaci skontali koliko su ovi lopovi i sl
oni stariji koji su bili u naponu snage na vrhuncu da kazem pocetkom rata su vjerovatno i mnogi umrli zadnjih godina
oni stariji koji su bili u naponu snage na vrhuncu da kazem pocetkom rata su vjerovatno i mnogi umrli zadnjih godina
- Chloe
- Photo mod
#89553 Re: SDA-All about
Ovak post nisam po temama mrsko mi tipakti a nisam ni sa vremenomHank Paldum wrote: ↑19/09/2025 08:36Zašto? Meni su baš simpatični![]()
Na ovom forumu kliknem da pročitam postove možda samo 10 puta u godini (tu računam i kada se logujem i kada ne) i tako 6 godina od kada sam registrovan, i uvijek 5 istih forumaša otvaraju oči jedni drugima o rahmetli Aliji, i to 6 godina u krug (a sigurno su to radili i prije) i uvijek tih istih forumaša se međusobno časte sa “E ovo je bio ustvari Alija” i uzvraćaju jedni drugima sa: wow, potpisujem,, ma bravo.
Ufurali se likovi kao da su saznali ekskluzivne informacije ko je ustvari ubio Kennedija, a nikoga osim njih to ne interesuje. Ni na jednom drugom forumu i portalu, a čak ni mnoge forumaše na ovom forumu.
Kao šestorica u kafani što sebe hvale kakve su face, pa misle da ih i ostatak kafane smatra da su face, a nikoga ne interesuju, ljudi u kafani imaju svoje društvo i svoje teme i razgovore.
Van njihovog mikrosvijeta postoje dvije grupe, oni kojima se Alija nikada nije ogadio niti će ikada, i oni koji se ne bave uopšte temom Alija Izetbegović, ljudi imaju svoj život i svoje probleme.
Ko mi ne vjeruje, neka samo postavi sebi jedno pitanje. Zašto Konaković, Radončić i Nikšić napadaju, pljuju i kritikuju Bakira i čitavu SDA, i sadašnje i prjeratne i ratne članove SDA ali nikada Aliju? Zato što znaju da će im narod oprostiti sve, samo ne napad na Aliju i da bi zbog toga bio njihov potop na izborima.
Eto skoro je to uradio Latić na Face-u, pa zbog reakcija nestade prije u mišiju rupu nego što je se izašao iz nje
Neka pljuju rahmetli Aliju, nikoga osim 6 standardnih forumaša to i ne interesuje.
Ali je pametnom dosta
Chloe wrote: ↑17/01/2024 11:54malo sam zbunjena, kad sam naišla na ovu temu sjetila sam se da su bili video snimci iz Jastebarskog gdje su bile pripreme mojih Krajišnika koji su se u ratu zatekli van BiH, i prijavili se za povratak u BiH, koji je bio moguć jedino preko Slunjskih brda.
Nijednog od tih videa nema
naiđoh na ovaj
Odem guglati neki tekst, nešto više o tome ... ništa osim na Bihaćkom portalu Vikići, malo informacija o tome i video druge grupe koja prešla, prva je brojila 800 i nešto ljudi...
https://vikici.ba/slunjska-brda-kriju-g ... rovoljaca/
Informacije o filmu "Slunjska brda" i to je to.![]()
Naravno
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0 ... %B0_(1991)
"мобилизацију муслиманских верника за радикалне исламистичке јединице, које су касније учествовале у рату у Босни и Херцеговини.
Странка демократске акције Хрватске у Загребу је регрутовала муслимане преко завичајних клубова „Уна”, „Западна Босна”, „Бехар” и „Змај од Босне”. "
Laži i izmišljotine.
Zanimljivo da ne spominju Fikreta Abdića, jer je on bio jedan od organizatora obuke Krajišnika u Jastebarskom i pratio pripreme za prelazak u Krajinu.
I ovo naša omladina, djeca čitaju ako se zainteresuju za priču o Slunjskim brdima.
handžar divizija, vjernici, Islamisti, teroristička organizacija ... a s naše strane slova nema, a bilo je sigurno.
Nisma toliko smotana da ne mogu naći...
![]()
Više nisam zbunjena nego razočarana i ljuta ...![]()
"Nije bitno šta priča, nego ko priča" ... Kažu tako - ali mi ipak posljedice imamo.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#89554 Re: SDA-All about
Ne bih da se miješam u ideološka i ina prepucavanja ali mi je šega kada beskompromisni branitelji lika i djela JBT govore o kultu ličnosti kao o nečemu negativnom.dr_Evil wrote: ↑19/09/2025 08:49Covjek je historijska licnost, sam je tako htio, i sebi dao taj zadatak, i kao takav mora biti predmet izucavanja -a to sa sobom vuce dobro i lose. Mene vise brine taj kult licnosti, gdje je neko odlucio da zamijeni Titu sa Alijom, stvori od njega skoro pa bozanstveni kult nepogresivog dobrog dede sa francuzicom. Nazalost spominje se on cesto, skoro svakodnevno, od onih sta se kite njegovim kao zaslugama do onih sta kite njegovim kao pogreskama. Ali niko nema hrabrosti da javno progovori, jer je svima jasno da je dobio status bozanstva, i to kod religije kojoj je to strogo zabranjeno. Da nije tako imali bi svi hrabrosti reci ono sta misle. Zmaj od Bosne je legenda, mozes uci u rasprave dobro i lose, ali posljedice neces imati. Reci nesto lose na Aliju osjetit ce i tvoje dijete.Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 08:45
Ili možda je razlog da niko osim par iskompleksiranih se ne bavi toliko o Aliji u 2025, pogotovo nisu u ekstazi pa da u 2025. pišu “Wow, nek si im rekao ko je Alija!”
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#89555 Re: SDA-All about
https://n1info.ba/vijesti/izetbegovic-s ... pobijedio/
Ovaj covjek je GLUP nema drugog objasnjenja.
Znali smo da je lazljiv i pokvaren, ali za glupost nismo bili sigurni.
Drzavni sud, institucija za koju se on hvali da je SDA stvarala, presudi Dodika
Bakir: Dodik je sam sebe pobijedio

Ovaj covjek je GLUP nema drugog objasnjenja.
Znali smo da je lazljiv i pokvaren, ali za glupost nismo bili sigurni.
Drzavni sud, institucija za koju se on hvali da je SDA stvarala, presudi Dodika
Bakir: Dodik je sam sebe pobijedio
- Billy The Pljuc
#89556 Re: SDA-All about
Ne vjerujem ja u to, nemaju na čemu graditi pobjedu, višedecenijski partneri su im u banani svakako a budu li pošteni izbori bRez krađe i gluposti tipa kinder jaja, njima nema u vlast u većem obimu. Što neko napisa, kad god se ovaj kreten i hanuma mu oglase automatski mobilizuju kontra glasače. Imaju ono što imaju već, baza glasača koja se dodatno osipa, što zakonima prirode što činjenicom da otkako nisu na vlasti u većinskom omjeru ne mogu više kupovati papke. Ne sumnjam ja da je sehara duboka i da pokradenih sredstava imaju još uvijek dovoljno ali sve je manje prostora za manevrisanje. Kako neće moći podmiriti svakom šupku apetite tako vjerujem da će im se opet razliti članstvo i glasačko tijelo, prema kome već stigne u zavisnosti od obećanja. Dodatni minus im je što su već jednom pomnoženi sa nulom od strane tzv. međunarodne zajednice a s obzirom na istupe oni taj jaz samo više produbljuju. Svemu tome idu u prilog i ova previranja unutar stranke a koja nastoje bezuspješno zataškati, gladne oči nemre niko nahraniti i većina njih ne vjeruje u tu Bakirovu pobjedu pa se nastoje pozicionirati a što je već nemoguća misija s obzirom da nemaju i neće imati dovoljan broj pozicija.dr_Evil wrote: ↑19/09/2025 09:16Uzimaju izbore glat - osim ako bude totalni potop Dodicka.Billy The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:14 Cccccc...ništa od domaće zadaće, jbga teško, isto ste k'o onaj malac što jadan pokušava da nabroji po redoslijedu sve mjesece u godini.
Naravno da je kult ličnosti napravljen od istog, zna se po čijem urneku i uz čiju pomoć, pa oni su svjetski šampioni u istom. Na stranu vjerski aspekt svega, vi svakako nemate veze sa islamom.
Nemrem objasniti zašto ali sve više počinjem vjerovati da će jope ispušiti na izborima i da će hvala Bogu krenuti konačni strmoglav nečega što se zove SDA.
Last edited by Billy The Pljuc on 19/09/2025 10:12, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#89557 Re: SDA-All about
OHenko 1964 wrote: ↑19/09/2025 09:42Ne bih da se miješam u ideološka i ina prepucavanja ali mi je šega kada beskompromisni branitelji lika i djela JBT govore o kultu ličnosti kao o nečemu negativnom.dr_Evil wrote: ↑19/09/2025 08:49Covjek je historijska licnost, sam je tako htio, i sebi dao taj zadatak, i kao takav mora biti predmet izucavanja -a to sa sobom vuce dobro i lose. Mene vise brine taj kult licnosti, gdje je neko odlucio da zamijeni Titu sa Alijom, stvori od njega skoro pa bozanstveni kult nepogresivog dobrog dede sa francuzicom. Nazalost spominje se on cesto, skoro svakodnevno, od onih sta se kite njegovim kao zaslugama do onih sta kite njegovim kao pogreskama. Ali niko nema hrabrosti da javno progovori, jer je svima jasno da je dobio status bozanstva, i to kod religije kojoj je to strogo zabranjeno. Da nije tako imali bi svi hrabrosti reci ono sta misle. Zmaj od Bosne je legenda, mozes uci u rasprave dobro i lose, ali posljedice neces imati. Reci nesto lose na Aliju osjetit ce i tvoje dijete.Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 08:45
Ili možda je razlog da niko osim par iskompleksiranih se ne bavi toliko o Aliji u 2025, pogotovo nisu u ekstazi pa da u 2025. pišu “Wow, nek si im rekao ko je Alija!”
Mada ne bih nikada mi napamet palo da nekom oduzmem nesto u zivotu ili naskodim na bilo koji nacin zbog nasih ideoloskih nesuglasica. Cak sto vise sam misljenja da se treba okruziti takvim ljudima.
-
Škobo Habu
#89558 Re: SDA-All about
Komunostičko društvo jeste počivalo na kultu ličnosti, i to ne može niko pri zdravoj pameti negirati.
Problem sa ljubiteljima izetbegovićevizna jeste u činjenici da su pod krinkom demokratije htjeli da ruše taj kult, ali ne zbog demokratije same, već uspostave rigidnog teokratskog
društva.
U njemu bi Alija do podne - bio politički, a od podne metafizički entitet.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#89559 Re: SDA-All about
Ispade da komunisti tako nisu došli na vlast.
Lafo, dole monarhija, sloboda narodu, a onda *insertuj bilo kojeg komunističkog lidera* kralj umjesto kralja.
Lafo, dole monarhija, sloboda narodu, a onda *insertuj bilo kojeg komunističkog lidera* kralj umjesto kralja.
- drug_profi
- PreWiBa
#89561 Re: SDA-All about
Izetbegović je sa vlasti otišao mirno.
Na kraju krajeva, još za vrijeme života A. Izetbegovića je jednom izgubio dio vlasti, pa nije počeo da šalje nekoga na neki Goli otok.
Porediti SDA, i danas, i prije, sa komunističkom strankom je neumjesno.
-
ljubijankic
#89562 Re: SDA-All about
Naravno. Komunistička stranka nikada nije prodala 4 hotela za 1KMsehohari wrote: ↑19/09/2025 10:11Izetbegović je sa vlasti otišao mirno.
Na kraju krajeva, još za vrijeme života A. Izetbegovića je jednom izgubio dio vlasti, pa nije počeo da šalje nekoga na neki Goli otok.
- drug_profi
#89563 Re: SDA-All about
I Komunisti su raspisali slobodne izbore i predali vlast mirno. Ne znam sta pokusavate dokazati.sehohari wrote: ↑19/09/2025 10:11Izetbegović je sa vlasti otišao mirno.
- PreWiBa
#89564 Re: SDA-All about
To nije tema diskusije.ljubijankic wrote: ↑19/09/2025 10:13Naravno. Komunistička stranka nikada nije prodala 4 hotela za 1KMAli sve je to iz patriotizma
![]()
![]()
Ako ćemo baš o prošlosti, možemo i o tome da je pola kadra komunističke stranke učestovalo u rušenju na hiljade hotela, od Dubrovnika do Zadra i od Mostara do Bihaća.
- PreWiBa
#89565 Re: SDA-All about
Jesu, kada je pao zid.drug_profi wrote: ↑19/09/2025 10:15I Komunisti su raspisali slobodne izbore i predali vlast mirno. Ne znam sta pokusavate dokazati.
A i to djelimično, ovi srpski su još zajahali do 2000.
Ništa, samo što je neozbiljno reći da je SDA ekvivalent KPJ kada je u pitanju demokratija, izbori i tkd.
Može se razgovarati o boljem vladanju, odlukama, ali tjt.
- drug_profi
#89566 Re: SDA-All about
Prije svega gledaj kontekst vremena. Uvijek vam to promakne.
Ali ne da mi se...
Ali ne da mi se...
-
ljubijankic
#89567 Re: SDA-All about
Jel i gepekovanje ljudi iz Tuzle spada u demokratiju?sehohari wrote: ↑19/09/2025 10:19Jesu, kada je pao zid.drug_profi wrote: ↑19/09/2025 10:15I Komunisti su raspisali slobodne izbore i predali vlast mirno. Ne znam sta pokusavate dokazati.
Ništa, samo što je neozbiljno reći da je SDA ekvivalent KPJ kada je u pitanju demokratija, izbori i tkd.
- Hank Paldum
#89568 Re: SDA-All about
Da, toliko su ih aktivirali da je se moralo više stranska udružiti da ponude zajedničkog protukandidata na izborima, i svako treći ko je se pojavio kao protikandidat je se popljuvao jer kandidaturom oduzima Denisu glasoveBilly The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:47Ne vjerujem ja u to, nemaju na čemu graditi pobjedu, višedecenijski partneri su im u banani svakako a budu li pošteni izbori bRez krađe i gluposti tipa kinder jaja, njima nema u vlast u većem obimu. Što neko napisa, kad god se ovaj kreten i hanuma mu oglase automatski mobilizuju kontra glasače. Imaju ono što imaju već, baza glasača koja se dodatno osipa, što zakonima prirode što činjenicom da otkako nisu na vlasti u većinskom omjeru ne mogu više kupovati papke. Ne sumnjam ja da je sehara duboka i da pokradenih sredstava imaju još uvijek dovoljno ali sve je manje prostora za manevrisanje. Kako neće moći podmiriti svakom šupku apetite tako vjerujem da će im se opet razliti članstvo i glasačko tijelo, prema kome već stigne u zavisnosti od obećanja. Dodatni minus im je što su već jednom pomnoženi sa nulom od strane tzv. međunarodne zajednice a s obzirom na istupe oni taj jaz samo više produbljuju. Svemu tome idu u prilog i ova previranja unutar stranke a koja nastoje bezuspješno zataškati, gladne oči nemre niko nahraniti i većina njih ne vjeruje u tu Bakirovu pobjedu pa se nastoje pozicionirati a što je već nemoguća misija s obzirom da nemaju i neće imati dovoljan broj pozicija.dr_Evil wrote: ↑19/09/2025 09:16Uzimaju izbore glat - osim ako bude totalni potop Dodicka.Billy The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:14 Cccccc...ništa od domaće zadaće, jbga teško, isto ste k'o onaj malac što jadan pokušava da nabroji po redoslijedu sve mjesece u godini.
Priznajte sebi već jednom da je forum totalno suprotno od dešavanja u pravom životu i da lažete sebe
-
tokio25
#89569 Re: SDA-All about
sda je gori od jkp samo nisu imali slobodu toliko jer su se pitali hdz i srbi u postdejtonskoj bihsehohari wrote: ↑19/09/2025 10:19Jesu, kada je pao zid.drug_profi wrote: ↑19/09/2025 10:15I Komunisti su raspisali slobodne izbore i predali vlast mirno. Ne znam sta pokusavate dokazati.
- DaysleepeR
#89570 Re: SDA-All about
Čisto radi argumentacije, možeš li postaviti razliku u ukupnom broju glasova za SDA i ukupnog broja glasova za Bakira na prošlim izborima?Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 10:22Da, toliko su ih aktivirali da je se moralo više stranska udružiti da ponude zajedničkog protukandidata na izborima, i svako treći ko je se pojavio kao protikandidat je se popljuvao jer kandidaturom oduzima Denisu glasoveBilly The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:47Ne vjerujem ja u to, nemaju na čemu graditi pobjedu, višedecenijski partneri su im u banani svakako a budu li pošteni izbori bRez krađe i gluposti tipa kinder jaja, njima nema u vlast u većem obimu. Što neko napisa, kad god se ovaj kreten i hanuma mu oglase automatski mobilizuju kontra glasače. Imaju ono što imaju već, baza glasača koja se dodatno osipa, što zakonima prirode što činjenicom da otkako nisu na vlasti u većinskom omjeru ne mogu više kupovati papke. Ne sumnjam ja da je sehara duboka i da pokradenih sredstava imaju još uvijek dovoljno ali sve je manje prostora za manevrisanje. Kako neće moći podmiriti svakom šupku apetite tako vjerujem da će im se opet razliti članstvo i glasačko tijelo, prema kome već stigne u zavisnosti od obećanja. Dodatni minus im je što su već jednom pomnoženi sa nulom od strane tzv. međunarodne zajednice a s obzirom na istupe oni taj jaz samo više produbljuju. Svemu tome idu u prilog i ova previranja unutar stranke a koja nastoje bezuspješno zataškati, gladne oči nemre niko nahraniti i većina njih ne vjeruje u tu Bakirovu pobjedu pa se nastoje pozicionirati a što je već nemoguća misija s obzirom da nemaju i neće imati dovoljan broj pozicija.![]()
Priznajte sebi već jednom da je forum totalno suprotno od dešavanja u pravom životu i da lažete sebe
- Haris.ba
-
tokio25
#89572 Re: SDA-All about
sarajevo kao najurbanija sredina u bih nije ni mogla biti bastion sda stranke zato nisu ni uspjeli da butu dominantni
zato i jeste trojka ovdje prvo pobjedila
ja govorim za citavu bih
isti slucaj je sa srbijom i sns-om
sve su poklopili osim beograda u potpunosti
-
Vjecita_zavrzlama
#89573 Re: SDA-All about
Nista znacajno ,45-50 hiljada glasova vise za sda.racunaj da su neki glasali takticki za komsicaDaysleepeR wrote: ↑19/09/2025 10:23Čisto radi argumentacije, možeš li postaviti razliku u ukupnom broju glasova za SDA i ukupnog broja glasova za Bakira na prošlim izborima?Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 10:22Da, toliko su ih aktivirali da je se moralo više stranska udružiti da ponude zajedničkog protukandidata na izborima, i svako treći ko je se pojavio kao protikandidat je se popljuvao jer kandidaturom oduzima Denisu glasoveBilly The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:47
Ne vjerujem ja u to, nemaju na čemu graditi pobjedu, višedecenijski partneri su im u banani svakako a budu li pošteni izbori bRez krađe i gluposti tipa kinder jaja, njima nema u vlast u većem obimu. Što neko napisa, kad god se ovaj kreten i hanuma mu oglase automatski mobilizuju kontra glasače. Imaju ono što imaju već, baza glasača koja se dodatno osipa, što zakonima prirode što činjenicom da otkako nisu na vlasti u većinskom omjeru ne mogu više kupovati papke. Ne sumnjam ja da je sehara duboka i da pokradenih sredstava imaju još uvijek dovoljno ali sve je manje prostora za manevrisanje. Kako neće moći podmiriti svakom šupku apetite tako vjerujem da će im se opet razliti članstvo i glasačko tijelo, prema kome već stigne u zavisnosti od obećanja. Dodatni minus im je što su već jednom pomnoženi sa nulom od strane tzv. međunarodne zajednice a s obzirom na istupe oni taj jaz samo više produbljuju. Svemu tome idu u prilog i ova previranja unutar stranke a koja nastoje bezuspješno zataškati, gladne oči nemre niko nahraniti i većina njih ne vjeruje u tu Bakirovu pobjedu pa se nastoje pozicionirati a što je već nemoguća misija s obzirom da nemaju i neće imati dovoljan broj pozicija.![]()
- DaysleepeR
#89574 Re: SDA-All about
Ma ja, sitnica.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑19/09/2025 10:38Nista znacajno ,45-50 hiljada glasova vise za sda.racunaj da su neki glasali takticki za komsicaDaysleepeR wrote: ↑19/09/2025 10:23Čisto radi argumentacije, možeš li postaviti razliku u ukupnom broju glasova za SDA i ukupnog broja glasova za Bakira na prošlim izborima?Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 10:22
Da, toliko su ih aktivirali da je se moralo više stranska udružiti da ponude zajedničkog protukandidata na izborima, i svako treći ko je se pojavio kao protikandidat je se popljuvao jer kandidaturom oduzima Denisu glasove![]()
-
Vjecita_zavrzlama
#89575 Re: SDA-All about
Moja teorija je da bi bez Bakira Sda cak oslabila.njih i drzi taj narativ rat Alija i slDaysleepeR wrote: ↑19/09/2025 10:39Ma ja, sitnica.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑19/09/2025 10:38Nista znacajno ,45-50 hiljada glasova vise za sda.racunaj da su neki glasali takticki za komsicaDaysleepeR wrote: ↑19/09/2025 10:23
Čisto radi argumentacije, možeš li postaviti razliku u ukupnom broju glasova za SDA i ukupnog broja glasova za Bakira na prošlim izborima?