Point. wrote: ↑14/09/2025 10:41
Tyke wrote: ↑14/09/2025 08:59
Point. wrote: ↑13/09/2025 23:35
Kako ti dijaspora određuje budućnost sa onim jadnim brojem što glasa, gdje se ni budućnost lokalnog granapa ne može izmijeniti
A i ono što se vrati i pokuša šta popraviti, lokalne sveznalice ismijavaju 'ta će on vratio se i soli nam pamet.
Nije to nista licno protiv dijaspore, kod mene je pola rodbine vani (bukvalno pola rodbine) i govorim iz licnog iskustva. Makar to bio i zanemariv broj glasova, a nije zanemariv, opet mi je glupost da neko ko je rodjen van BiH ili tamo trajno nastanjen sa mjestom previvalista, stalnim zaposlenjem, pasosem i licnom kartom glasa u BiH.
I dodju mi ovdje i govore kako je ovaj dobar, kako onaj ne valja i ne treba glasati za njega, cesto neupuceni u pilitiku BiH, ali uvijek znaju za koga treba glasati dok im ne objasnis neke stvari pa onda kao gledaju zamisljeno, iako to nece promijeniti njihov glas.
Upravo ovo sto sam gore citirao, lijepa Srbija, krasna, najbolja, psuju omladinu jer zele promjene tamo gdje zive i upuceni su u politiku i prilike te zemlje, a sad ih pitaj da se vrate kad je krasna odgovor znas.
Svaka država ima svoje građane koji glasaju iz inostranstva, glasanje poštom itd. Ne znam zašto bi BiH bila iznimka i zašto glasovi onih jadnika iz dijaspore što i glasaju nekome smetaju i da ima ikakvu prevagu.
No dobro.
Ja govorim za BiH, sto ne amnestira druge drzave. Isto i za njih mislim, logicno.
Jedno su ljudi na privremenom radu vani sa radnom vizom, te ne ubrajam ovdje naravno. Kod mene dajdze i rodjaci vani od '93. i oni glasaju u Tuzli i meni odredjuju gradomacelnika, gradsku vlast, na drzsvnom nivou itd. Malo proprate polutiku na tv i to je to. Protiv toga sam da mi oni odredjuju buducnost zemlje u koju ne zele da se vrate i bore se sa mnom i mojom djecom.
Naravno to je samo moje razmisljanje, svakome svacije.