Sredjena je garaza solidno,osvjetljena, vcrs 70% prazna ,papkadija majmunska parkirana gore na platou i u traci saobracajnoj ne moze se kretati....cudna su sorta malogradjani i provincijasgrm wrote: ↑18/09/2025 21:22Da li je i garaza renovirana? Kakvo je stanje u njoj? Prije je bila horor.konektovan wrote: ↑18/09/2025 15:55 Jutris skoknuo do Bingo Stup, kolaps na vanjskom
parkingu. Masine i kamioni kompanija koje rade uredjivanje okolnog pristora, napravile samo takvu guzvu. Nie mi jasno da ides u otvaranjje objekta, koji nije jos uredj3n. Radnici ocrtavaju parking mjesta, popunjavaju rupe, postavljaju resetke, sahtove. Vani nigdje mjesta, i odem u garazu nigdje nikog...prazno.Na izlazu iz garaze, docekaju me majstori koji su frisko izlili neku tekucinu, emulziju...
![]()
Sami objekat unutra je ok, cini mi se veci od BCC..ljepse uredjen, bar meni.
BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
- vjeshalica
#3751 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
-
mahalik
#3752 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kad će početi rušiti interex i početi graditi benzinsku i hotel
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3753 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
cisto, ok..jedan dio se nesto renovira, tj. prostor za auto praonicu cini mi se..sgrm wrote: ↑18/09/2025 21:22Da li je i garaza renovirana? Kakvo je stanje u njoj? Prije je bila horor.konektovan wrote: ↑18/09/2025 15:55 Jutris skoknuo do Bingo Stup, kolaps na vanjskom
parkingu. Masine i kamioni kompanija koje rade uredjivanje okolnog pristora, napravile samo takvu guzvu. Nie mi jasno da ides u otvaranjje objekta, koji nije jos uredj3n. Radnici ocrtavaju parking mjesta, popunjavaju rupe, postavljaju resetke, sahtove. Vani nigdje mjesta, i odem u garazu nigdje nikog...prazno.Na izlazu iz garaze, docekaju me majstori koji su frisko izlili neku tekucinu, emulziju...
![]()
Sami objekat unutra je ok, cini mi se veci od BCC..ljepse uredjen, bar meni.
-
DebelinJoe
#3754 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Gdje god da sam bio u Lidlu, u bilo kojoj državi, kvalitet je truba...Smeće kada su u pitanju slatkiši i sokovi, odron od kvaliteta...Sokovi made in Kosovu su kvalitetniji od smeća kojeg prodaje Lidl.nivla wrote: ↑17/09/2025 09:40smijesno je kad se ljudi raduju lancu u kojem u prosjeku mozes kupiti nesto pod njihovom robnom markom i eventualno 2-3 proizvoda istog tipa a drugog proizvodjacaChloe wrote: ↑17/09/2025 08:20 https://www.klix.ba/biznis/privreda/otv ... /250915052
Konkurencija je zdrava, ali stvarno ne razumijem šta ljudi očekuju od Lidla.gooUser9293829
prije 27 minuta
Bingo je krenuo u prljavu i nekorektnu kampanju protiv Lidla u komentarima jer su svjesni da su kupci poželioi nešto drugo mimo žnj kvalitete i previsokih nerealnih cijena. Vrijeme je da i oni malo osjete konkurenciju i dodje kraj njihovom lihvarenju
Vidjet ćem kakav je BIH sporazum napravila sa Lidlom, da li je zaštitila domaću proizvodnju,
i koliko procentualno, kao što su Slovenija i Hrvatska uradile, ako smo to pametno uradili
jedva čekam komentare naroda kad vidi naše prozvode na/u policama tj. kutijama u Lidlu.![]()
lidl nije los za neke stvari ali sam primjetio da npr u objektima u koje sam ulazio nemaju skoro nista osim svog asortimana koji zna biti los, tipa zelim kupiti neki sok, ima 26 vrsta pod njihovom robnom markom tipa solevita i gotov nijedan drugi tipa rauch, juicy, cappy i slicno, naucna fantastika naci nesto sto nije njihova robna marka, znam da u hrvatskoj prodaju bimal ulje pod svojim brendom
- mayab
#3755 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl je to što jeste "stoje čvrsto na tlu" , nikada nije ni "pucao" na fensi radnju , a kvalitet robe je sasvim prihvatljiv, uostalom, ako ti ne paše ni ne ideđ tamo , nego u top supermarkete i kupiš brend robu, za nešto više para.
Meni je veći problem što biMgo puca na visoko, a onda svoje radnej pretvori u vašarišta!
Meni je veći problem što biMgo puca na visoko, a onda svoje radnej pretvori u vašarišta!
-
iz zadnje klupe
#3756 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl može hvaliti samo ko nije bio u njemu..
Meni sqamo nije jasno što niko se spominje Kaufland, isti vlasnik ko Lidl. a za tri levela iznad Lidla, on da bude ko u Hrvatskoj, tek bi onda nešto drugačije se pojavilo na našem tržištu i poremetilo raspored glavnih igrača, onakav Lidl ko u Srbiji i Hrvatskoj, neka hvala. meni lično LIdk ko nekadašanja Škafa...
Meni sqamo nije jasno što niko se spominje Kaufland, isti vlasnik ko Lidl. a za tri levela iznad Lidla, on da bude ko u Hrvatskoj, tek bi onda nešto drugačije se pojavilo na našem tržištu i poremetilo raspored glavnih igrača, onakav Lidl ko u Srbiji i Hrvatskoj, neka hvala. meni lično LIdk ko nekadašanja Škafa...
- Peacean
#3757 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Marketing uradio svoje.
-
rikta123
#3758 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Vas stav kad dodje Lidl? Hoce li Bingo utanjiti? Pretpostavke?
-
Naslovnica
-
tokio25
#3760 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
ja ne znam uopste kako robot radi
ne znam pravo stanje jel al meni je i amko negdje uz robot
naravno ne tako lose al imam osjecaj da ni njima ne cvjetaju ruze
ne znam da imaju ni jedan supermarket kao sto ima bingo i konzum npr
ne znam pravo stanje jel al meni je i amko negdje uz robot
naravno ne tako lose al imam osjecaj da ni njima ne cvjetaju ruze
ne znam da imaju ni jedan supermarket kao sto ima bingo i konzum npr
- eldinowski
#3761 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Robot je lagan jer rade iskljucivo u svojim objektima, nista kirija. Bila je nedavno prica da ih je Konzum trebao poklopiti ali je propalo iz nekog razloga. Sto se tice Lidla, osjetit ce se malo hype na pocetku kao i kad je bilo sta drugo u pitanju kod nas, ali svakog cuda tri dana dosta i idemo nazad u Bingo 
-
tokio25
#3762 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
sve zavisi od cijena kakve ce lidl imati tako da ce to biti glavni faktor da li ce poremetiti bingo
ako budu malo vise lidl ce tesko biti masovno posjecen
a uz cijene bit ce i ponuda
ako bude isti asortiman kao u bingu onda isto tesko da ce neko preci iz binga u lidl da kupuje osim ako ne bude ono nase daj da se pokazem da ja kupujem u lidlu tako da bingo je manje vise siguran posebno jer ima puno vise prodavnica od svih ostalih
ako budu malo vise lidl ce tesko biti masovno posjecen
a uz cijene bit ce i ponuda
ako bude isti asortiman kao u bingu onda isto tesko da ce neko preci iz binga u lidl da kupuje osim ako ne bude ono nase daj da se pokazem da ja kupujem u lidlu tako da bingo je manje vise siguran posebno jer ima puno vise prodavnica od svih ostalih
-
hava123
#3763 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Upravo to hoću da napišem. Kaufland je 10 levela iznad Lidla. Meni isto Lidl ko Škafa.iz zadnje klupe wrote: ↑19/09/2025 07:29 Lidl može hvaliti samo ko nije bio u njemu..
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3764 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ma samo neka natjeraju ove domaće lopove da spuste cijene pa neka i na ćilimima na zemlji izlažu robu ko na arapskom bazaru.
- VladaFBiH
#3765 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
izgleda da mi nismo išli u isti Lidl - imaju extra dobrih slakiša a cijeđeni sokovi (u frižideru) su im za 10DebelinJoe wrote: ↑18/09/2025 23:33Gdje god da sam bio u Lidlu, u bilo kojoj državi, kvalitet je truba...Smeće kada su u pitanju slatkiši i sokovi, odron od kvaliteta...Sokovi made in Kosovu su kvalitetniji od smeća kojeg prodaje Lidl.nivla wrote: ↑17/09/2025 09:40smijesno je kad se ljudi raduju lancu u kojem u prosjeku mozes kupiti nesto pod njihovom robnom markom i eventualno 2-3 proizvoda istog tipa a drugog proizvodjacaChloe wrote: ↑17/09/2025 08:20 https://www.klix.ba/biznis/privreda/otv ... /250915052
Konkurencija je zdrava, ali stvarno ne razumijem šta ljudi očekuju od Lidla.
Vidjet ćem kakav je BIH sporazum napravila sa Lidlom, da li je zaštitila domaću proizvodnju,
i koliko procentualno, kao što su Slovenija i Hrvatska uradile, ako smo to pametno uradili
jedva čekam komentare naroda kad vidi naše prozvode na/u policama tj. kutijama u Lidlu.![]()
lidl nije los za neke stvari ali sam primjetio da npr u objektima u koje sam ulazio nemaju skoro nista osim svog asortimana koji zna biti los, tipa zelim kupiti neki sok, ima 26 vrsta pod njihovom robnom markom tipa solevita i gotov nijedan drugi tipa rauch, juicy, cappy i slicno, naucna fantastika naci nesto sto nije njihova robna marka, znam da u hrvatskoj prodaju bimal ulje pod svojim brendom
-
neki
#3766 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
niko neće spustiti cijene, Lidl je kod nas napokon i došao jer vidi da su u ostalim marketima maloprodajne cijene došle na nivo na kojem i on može pozitivno poslovati
- VladaFBiH
#3767 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
prvi ga puši Konzum/Mercator zatim ovi lanci tipa Robot a Bingo će osjetiti neki pad ali u startu ne veliki. Obzirom da udio koji Lidl ima u okolnim zemljama očekujem da će u roku godinu - dvije doći na 18-20% tržišnog udjela modern trade-aNaslovnica wrote: ↑19/09/2025 07:57Dugoročno, mislim da neće.
Kratkoročno, vjerovatno će da bude malo šaltanja ali mislim da će prije biti da će zatvoriti neki slabiji igrači.
Ne znam, prvi mi na pamet pada opskurni Robot.
- VladaFBiH
#3768 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl je idealan za prvi ulazak na tržište a ostalo će ga vremenom pratitihava123 wrote: ↑19/09/2025 08:27Upravo to hoću da napišem. Kaufland je 10 levela iznad Lidla. Meni isto Lidl ko Škafa.iz zadnje klupe wrote: ↑19/09/2025 07:29 Lidl može hvaliti samo ko nije bio u njemu..
- ElRe
#3769 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Konzum je takodje ranjiv u FBiH. Još uvije su u BBI i SCC centru, Socijalno i Wisa ih dodatno u Sarajevu vade.eldinowski wrote: ↑19/09/2025 08:10 Bila je nedavno prica da ih je Konzum trebao poklopiti ali je propalo iz nekog razloga.
-
sencobih
#3770 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
niko riknuti neće kao ni do sada. ja sam bio ubijeđen da će Fis neće moći pored onakvog Binga pored , ali svako ima svoje mušterije. Od lidla raja očekuje da to bude nešto kvalitetno a jeftino , kao u njemačkoj, ali nakon mjesec dva kad se slegne prašina, dok raja to malo obiđe to je to.
Neko pomenu robot, daleko je on od pada , kupili su kerametal i renoviraju ga , plus prave u Kiseljaku hotele i svašta uz to.
Neko pomenu robot, daleko je on od pada , kupili su kerametal i renoviraju ga , plus prave u Kiseljaku hotele i svašta uz to.
-
mahalik
#3771 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ali su neke centre i zatvorili i plus pojedine odjele u postojećim objektima
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3772 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Bingovo vasariste je Harods za lidl u svakom pogledu.mayab wrote: ↑19/09/2025 07:06 Lidl je to što jeste "stoje čvrsto na tlu" , nikada nije ni "pucao" na fensi radnju , a kvalitet robe je sasvim prihvatljiv, uostalom, ako ti ne paše ni ne ideđ tamo , nego u top supermarkete i kupiš brend robu, za nešto više para.
-
PRO165
#3773 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Evo moje mišljenje za ulazak Lidla je sljedeće:
Brzo preuzimanje tržišta iz više razloga.
Novi proizvodi, pa gdje god odeš Bingo-Konzum-Robot-Fis-Amko sve ti je isto jer su isiti distributeri.
Pokrenuće snižavanje cijena i to kaskadno, zbog sujete trenutnih vladara tržištem i domino efekta.
Najviše će osjetiti distributeri, jer će ostati bez dijela tržišta. Kako god se dijelila maloprodaja "juče Konzum - danas Bingo", "žvake Orbit" su se prodavale isto, ali sad kad dođu LIDL on nudi svoje brendove i to će odvući jedan dobar dio tržišta, hajde recimo realno 10-15% za pojedine brendove. Osim toga stari igrači će biti natjerani da traže nove niše ali vjerovatno kroz ukidanje "middle man"-a.
Šta god neko individualno mislio sviđalo mu se ili ne sviđalo: čokolade i "čokoladice", žvake, ostali slatki program, peciva, pileći proizvodi, sladoled, deterdženti, odjeća, posuđe i alati sve će to Lidl preuzeti zbog realno boljeg omjera cijena/kvalitet.
Opet, ulazak Lidla nije "Bingo/Konzum" vs Lidl.
To je nova niša: Privatne robna marke, manji izbor ali bolje cijene, efikasnost i ljubaznost... Recite mi ko domaći radi tako?
Direktna konkurencija Bingu bi bio Kaufland (Za one koji ne znaju Lidl i Kaufland imaju istog vlasnika).
Ako mjerite po dosadašnjem iskustvu pojave novih igrača mislim da neće biti ništa nalik tome. Npr, Đurić u I.Sarajevu je uzdrmao lokalno tržište ali to je samo jedna trgovina. Kad Lidl otvori to će biti koliko prodavnica odjednom, 20-30. Taj dan, 50% maloprodaje je njihovo.
Brzo preuzimanje tržišta iz više razloga.
Novi proizvodi, pa gdje god odeš Bingo-Konzum-Robot-Fis-Amko sve ti je isto jer su isiti distributeri.
Pokrenuće snižavanje cijena i to kaskadno, zbog sujete trenutnih vladara tržištem i domino efekta.
Najviše će osjetiti distributeri, jer će ostati bez dijela tržišta. Kako god se dijelila maloprodaja "juče Konzum - danas Bingo", "žvake Orbit" su se prodavale isto, ali sad kad dođu LIDL on nudi svoje brendove i to će odvući jedan dobar dio tržišta, hajde recimo realno 10-15% za pojedine brendove. Osim toga stari igrači će biti natjerani da traže nove niše ali vjerovatno kroz ukidanje "middle man"-a.
Šta god neko individualno mislio sviđalo mu se ili ne sviđalo: čokolade i "čokoladice", žvake, ostali slatki program, peciva, pileći proizvodi, sladoled, deterdženti, odjeća, posuđe i alati sve će to Lidl preuzeti zbog realno boljeg omjera cijena/kvalitet.
Opet, ulazak Lidla nije "Bingo/Konzum" vs Lidl.
To je nova niša: Privatne robna marke, manji izbor ali bolje cijene, efikasnost i ljubaznost... Recite mi ko domaći radi tako?
Direktna konkurencija Bingu bi bio Kaufland (Za one koji ne znaju Lidl i Kaufland imaju istog vlasnika).
Ako mjerite po dosadašnjem iskustvu pojave novih igrača mislim da neće biti ništa nalik tome. Npr, Đurić u I.Sarajevu je uzdrmao lokalno tržište ali to je samo jedna trgovina. Kad Lidl otvori to će biti koliko prodavnica odjednom, 20-30. Taj dan, 50% maloprodaje je njihovo.
-
Forumerrer
#3774 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ne kontam ko moze biti protiv Lidla. Nebitno kakvu ponudu budu imali, bitno je da ce ponuditi mlijeko, ulje, secer, puter i osnovne zivotne namirnice po nizim cijenama.
-
Drugclanbiblioteke
#3775 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Samo da napomenem da i u HR bilo po Konzumima, Pevecima, Studencima trulog voca i povrca kao sto to nas dobri Dzambic tusi po Bingu
.
Dinar efendija zadnjih 5 godina nije uvezao prvu klasu jabuka, sve neke trulezi.
Nadam se da ce u tom segmentu Lidl biti bolji i kao u Hr podici kvalitetu voca i povrca.
Dinar efendija zadnjih 5 godina nije uvezao prvu klasu jabuka, sve neke trulezi.
Nadam se da ce u tom segmentu Lidl biti bolji i kao u Hr podici kvalitetu voca i povrca.