SDA-All about
- drug_profi
#89526 Re: SDA-All about
Palermo francuska sobarica...
I jeste za foe... sve je to isti talog.
I jeste za foe... sve je to isti talog.
-
Osmi Socrates
#89527 Re: SDA-All about
Koga zanima može i malo dublje u Alijinu biografiju. Čovjek ima veoma neobične podatke u njoj. Istovremeno je i služio vojni rok u JNA i bio u zatvoru.
Kad navodno izlazi iz zatvora (ili JNA, who the fuck knows), posjećuje dvojicu ljudi koji su Mladi Muslimani, da bi oni nedugo poslije tih njegovih posjeta bili uhapšeni i osuđeni na smrt, uz nekoliko drugih ljudi sa sličnom sudbinom. Aliji naravno, nije niko ni šamar opalio i on je, navodno, odmah nakon puštanja iz zatvora krenuo u agilan ilegalni rad. Pa tako deceniju or so.
Eto, komunistička Jugoslavija dopuštala bivšim političkim zatvorenicima da se odmah nakon održane kazne bave anti-komunističkom ilegalom.
Ima toga još. Ali, eto.
I budali bi trebalo biti jasno šta je u pitanju. Al' ovim našima nije.
Kad navodno izlazi iz zatvora (ili JNA, who the fuck knows), posjećuje dvojicu ljudi koji su Mladi Muslimani, da bi oni nedugo poslije tih njegovih posjeta bili uhapšeni i osuđeni na smrt, uz nekoliko drugih ljudi sa sličnom sudbinom. Aliji naravno, nije niko ni šamar opalio i on je, navodno, odmah nakon puštanja iz zatvora krenuo u agilan ilegalni rad. Pa tako deceniju or so.
Ima toga još. Ali, eto.
Last edited by Osmi Socrates on 19/09/2025 02:02, edited 3 times in total.
-
Osmi Socrates
#89528 Re: SDA-All about
Nakon ovog nevjerovatno požrtvovanog "ilegalnog rada", tokom kojeg se je komunistička Jugoslavija obračunala sa Mladim Muslimanima, Alija Izetbegović dobija od države komforni stan u centru Sarajeva i rukovodeće radno mjesto.
Eto, i to mi je upalo u oči.
Eto, i to mi je upalo u oči.
Last edited by Osmi Socrates on 19/09/2025 02:10, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#89529 Re: SDA-All about
I završava pravni fakultet za dvije godine.
Pa da me sve ovo ne vrijeđa kao čovjeka, vrijeđalo bi me kao fucking pravnika.
Pa da me sve ovo ne vrijeđa kao čovjeka, vrijeđalo bi me kao fucking pravnika.
-
Osmi Socrates
#89530 Re: SDA-All about
U istom ovom periodu nevjerovatne komunističke opresije nad porodicom Izetbegović, Alijina supruga Halida dobija posao u zgradi u Centralnom komitetu Saveza komunista BiH i radi tu do penzije.
Pa dobro, koga su oni našli da zajebavaju.
Pa dobro, koga su oni našli da zajebavaju.
- Billy The Pljuc
#89531 Re: SDA-All about
Nemoj više, srušit' ćeš im snove o dobrom dedi Alji.
-
Osmi Socrates
#89532 Re: SDA-All about
Zaboravio sam i ovo. Nakon afere Agrokomerc, kada su egzekutori "antibirokratske revolucije" iz Srbije makli osvjedočene bosanske patriote Hakiju Pozderca i njegovu garnituru, Izetbegović je ekspresno pušten iz zatvora.
Samo dva dana poslije, bio je u Cirihu kod Adila Zulfikarpašića da razgovara o stvaranju "muslimanske stranke". Kad ga je Zulfikarpašič upitao kako je mogao dobiti pasoš tako brzo nakon izlaska iz zatvora, Alija odgovara "eto, dali mi".
Ko je mogao bez ikakve procedure odobriti SFRJ pasoš dojučerašnjem političkom zatvoreniku, koji je još uvijek bio bez građanskih prava?
Samo dva dana poslije, bio je u Cirihu kod Adila Zulfikarpašića da razgovara o stvaranju "muslimanske stranke". Kad ga je Zulfikarpašič upitao kako je mogao dobiti pasoš tako brzo nakon izlaska iz zatvora, Alija odgovara "eto, dali mi".
Ko je mogao bez ikakve procedure odobriti SFRJ pasoš dojučerašnjem političkom zatvoreniku, koji je još uvijek bio bez građanskih prava?
-
Škobo Habu
#89533 Re: SDA-All about
Sama činjenica da Izetbegović junior svoju političku karijeru oživljava sastajući se sa ambasadorom države sa kojom se samo još Dodik sastaje, dovoljno govori o njegovom statusu relevantnog političara. O liderstvu je izlišno govoriti.
Profil njegovih glasača je još gori.
Ko zna, možda počnu dobrovoljno pristupati Kadirovom "Ahmatu".
Profil njegovih glasača je još gori.
Ko zna, možda počnu dobrovoljno pristupati Kadirovom "Ahmatu".
Last edited by Škobo Habu on 19/09/2025 08:15, edited 1 time in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#89534 Re: SDA-All about
Ovaj otvoreni pokusaj samara Bakirovog prema zapadu tumacim jedino kao - Bakir zna da u vlast uci nece 2026 i radi sta moze.
on da misli da ima sansu, on se ne bi ”hatorio” zapadu.Jer zna i on ovdje se ne pita rusija a ni turska vec amerils
on da misli da ima sansu, on se ne bi ”hatorio” zapadu.Jer zna i on ovdje se ne pita rusija a ni turska vec amerils
-
doktor78
#89535 Re: SDA-All about
Otprilike slično razmišljamo.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑19/09/2025 06:47 Ovaj otvoreni pokusaj samara Bakirovog prema zapadu tumacim jedino kao - Bakir zna da u vlast uci nece 2026 i radi sta moze.
Ili to ili je lik neviđeno glup.
Trećeg razloga ja ne vidim.
- Arminovski
#89536 Re: SDA-All about
Ili oboje.doktor78 wrote: ↑19/09/2025 07:20Otprilike slično razmišljamo.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑19/09/2025 06:47 Ovaj otvoreni pokusaj samara Bakirovog prema zapadu tumacim jedino kao - Bakir zna da u vlast uci nece 2026 i radi sta moze.
Ili to ili je lik neviđeno glup.
Trećeg razloga ja ne vidim.
Ma dalje ga od nas i njega i familiju mu.
- Hank Paldum
#89537 Re: SDA-All about
Zašto? Meni su baš simpatični
Na ovom forumu kliknem da pročitam postove možda samo 10 puta u godini (tu računam i kada se logujem i kada ne) i tako 6 godina od kada sam registrovan, i uvijek 5 istih forumaša otvaraju oči jedni drugima o rahmetli Aliji, i to 6 godina u krug (a sigurno su to radili i prije) i uvijek tih istih forumaša se međusobno časte sa “E ovo je bio ustvari Alija” i uzvraćaju jedni drugima sa: wow, potpisujem,
Ufurali se likovi kao da su saznali ekskluzivne informacije ko je ustvari ubio Kennedija, a nikoga osim njih to ne interesuje. Ni na jednom drugom forumu i portalu, a čak ni mnoge forumaše na ovom forumu.
Kao šestorica u kafani što sebe hvale kakve su face, pa misle da ih i ostatak kafane smatra da su face, a nikoga ne interesuju, ljudi u kafani imaju svoje društvo i svoje teme i razgovore.
Van njihovog mikrosvijeta postoje dvije grupe, oni kojima se Alija nikada nije ogadio niti će ikada, i oni koji se ne bave uopšte temom Alija Izetbegović, ljudi imaju svoj život i svoje probleme.
Ko mi ne vjeruje, neka samo postavi sebi jedno pitanje. Zašto Konaković, Radončić i Nikšić napadaju, pljuju i kritikuju Bakira i čitavu SDA, i sadašnje i prjeratne i ratne članove SDA ali nikada Aliju? Zato što znaju da će im narod oprostiti sve, samo ne napad na Aliju i da bi zbog toga bio njihov potop na izborima.
Eto skoro je to uradio Latić na Face-u, pa zbog reakcija nestade prije u mišiju rupu nego što je se izašao iz nje
Neka pljuju rahmetli Aliju, nikoga osim 6 standardnih forumaša to i ne interesuje.
- dr_Evil
#89538 Re: SDA-All about
Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 08:36Zašto? Meni su baš simpatični![]()
Na ovom forumu kliknem da pročitam postove možda samo 10 puta u godini (tu računam i kada se logujem i kada ne) i tako 6 godina od kada sam registrovan, i uvijek 5 istih forumaša otvaraju oči jedni drugima o rahmetli Aliji, i to 6 godina u krug (a sigurno su to radili i prije) i uvijek tih istih forumaša se međusobno časte sa “E ovo je bio ustvari Alija” i uzvraćaju jedni drugima sa: wow, potpisujem,, ma bravo.
Ufurali se likovi kao da su saznali ekskluzivne informacije ko je ustvari ubio Kennedija, a nikoga osim njih to ne interesuje. Ni na jednom drugom forumu i portalu, a čak ni mnoge forumaše na ovom forumu.
Kao šestorica u kafani što sebe hvale kakve su face, pa misle da ih i ostatak kafane smatra da su face, a nikoga ne interesuju, ljudi u kafani imaju svoje društvo i svoje teme i razgovore.
Van njihovog mikrosvijeta postoje dvije grupe, oni kojima se Alija nikada nije ogadio niti će ikada, i oni koji se ne bave uopšte temom Alija Izetbegović, ljudi imaju svoj život i svoje probleme.
Ko mi ne vjeruje, neka samo postavi sebi jedno pitanje. Zašto Konaković, Radončić i Nikšić napadaju, pljuju i kritikuju Bakira i čitavu SDA, i sadašnje i prjeratne i ratne članove SDA ali nikada Aliju? Zato što znaju da će im narod oprostiti sve, samo ne napad na Aliju i da bi zbog toga bio njihov potop na izborima.
Eto skoro je to uradio Latić na Face-u, pa zbog reakcija nestade prije u mišiju rupu nego što je se izašao iz nje
Neka pljuju rahmetli Aliju, nikoga osim 6 standardnih forumaša to i ne interesuje.
Samo da vam kazem, to vam dodje stovanje kulta licnosti, nesto kao shirk... ali eto
- Hank Paldum
#89539 Re: SDA-All about
Šteta što nisi unovčio svoje informacije. Mogao si napisati neku knjigu vezano za to. Samo na tvoju žalost neće većina Bošnjaka tu knjigu nikada ni kupiti pa ti je domet da ti se samo šačica forumaša divi.Osmi Socrates wrote: ↑19/09/2025 01:28 Koga zanima može i malo dublje u Alijinu biografiju. Čovjek ima veoma neobične podatke u njoj. Istovremeno je i služio vojni rok u JNA i bio u zatvoru.
Kad navodno izlazi iz zatvora (ili JNA, who the fuck knows), posjećuje dvojicu ljudi koji su Mladi Muslimani, da bi oni nedugo poslije tih njegovih posjeta bili uhapšeni i osuđeni na smrt, uz nekoliko drugih ljudi sa sličnom sudbinom. Aliji naravno, nije niko ni šamar opalio i on je, navodno, odmah nakon puštanja iz zatvora krenuo u agilan ilegalni rad. Pa tako deceniju or so.Eto, komunistička Jugoslavija dopuštala bivšim političkim zatvorenicima da se odmah nakon održane kazne bave anti-komunističkom ilegalom.
Ima toga još. Ali, eto.
- Hank Paldum
#89540 Re: SDA-All about
Ili možda je razlog da niko osim par iskompleksiranih se ne bavi toliko o Aliji u 2025, pogotovo nisu u ekstazi pa da u 2025. pišu “Wow, nek si im rekao ko je Alija!”dr_Evil wrote: ↑19/09/2025 08:41Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 08:36Zašto? Meni su baš simpatični![]()
Na ovom forumu kliknem da pročitam postove možda samo 10 puta u godini (tu računam i kada se logujem i kada ne) i tako 6 godina od kada sam registrovan, i uvijek 5 istih forumaša otvaraju oči jedni drugima o rahmetli Aliji, i to 6 godina u krug (a sigurno su to radili i prije) i uvijek tih istih forumaša se međusobno časte sa “E ovo je bio ustvari Alija” i uzvraćaju jedni drugima sa: wow, potpisujem,, ma bravo.
Neka pljuju rahmetli Aliju, nikoga osim 6 standardnih forumaša to i ne interesuje.![]()
![]()
Samo da vam kazem, to vam dodje stovanje kulta licnosti, nesto kao shirk... ali etonikoga bas to i ne interesuje.
- Hank Paldum
#89541 Re: SDA-All about
A možda i nije Alija takav kakvim ga žele uzaludno predstaviti pa narod ne nasjeda na te “informacije” i imaju poštovanje prema njemu.
- dr_Evil
#89542 Re: SDA-All about
Covjek je historijska licnost, sam je tako htio, i sebi dao taj zadatak, i kao takav mora biti predmet izucavanja -a to sa sobom vuce dobro i lose. Mene vise brine taj kult licnosti, gdje je neko odlucio da zamijeni Titu sa Alijom, stvori od njega skoro pa bozanstveni kult nepogresivog dobrog dede sa francuzicom. Nazalost spominje se on cesto, skoro svakodnevno, od onih sta se kite njegovim kao zaslugama do onih sta kite njegovim kao pogreskama. Ali niko nema hrabrosti da javno progovori, jer je svima jasno da je dobio status bozanstva, i to kod religije kojoj je to strogo zabranjeno. Da nije tako imali bi svi hrabrosti reci ono sta misle. Zmaj od Bosne je legenda, mozes uci u rasprave dobro i lose, ali posljedice neces imati. Reci nesto lose na Aliju osjetit ce i tvoje dijete.Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 08:45
Ili možda je razlog da niko osim par iskompleksiranih se ne bavi toliko o Aliji u 2025, pogotovo nisu u ekstazi pa da u 2025. pišu “Wow, nek si im rekao ko je Alija!”
- DaysleepeR
#89543 Re: SDA-All about
Kad se šhlitaš Rusiji kao "predstavnik jednog od naroda iz BiH" nećeš završiti u ruskom krilu, nego srpskom.
-
HelaS
#89544 Re: SDA-All about

Zato je i imao sastanak s ruskim ambasadorom, zbog izbora i namjere da pobijedi uz pomoć ruske izborne mašinerije. Pitanje je samo šta planira dati zauzvrat, za zahvalnost
- Hank Paldum
#89545 Re: SDA-All about
Pa postoji kritika i postoji pljuvanje. Ako se o Aliji govori u javnosti kao što šačica forumaša piše ovdje, onda nije ni čudi što se niko ne želi upustiti u te rasprave.dr_Evil wrote: ↑19/09/2025 08:49Covjek je historijska licnost, sam je tako htio, i sebi dao taj zadatak, i kao takav mora biti predmet izucavanja -a to sa sobom vuce dobro i lose. Mene vise brine taj kult licnosti, gdje je neko odlucio da zamijeni Titu sa Alijom, stvori od njega skoro pa bozanstveni kult nepogresivog dobrog dede sa francuzicom. Nazalost spominje se on cesto, skoro svakodnevno, od onih sta se kite njegovim kao zaslugama do onih sta kite njegovim kao pogreskama. Ali niko nema hrabrosti da javno progovori, jer je svima jasno da je dobio status bozanstva, i to kod religije kojoj je to strogo zabranjeno. Da nije tako imali bi svi hrabrosti reci ono sta misle. Zmaj od Bosne je legenda, mozes uci u rasprave dobro i lose, ali posljedice neces imati. Reci nesto lose na Aliju osjetit ce i tvoje dijete.Hank Paldum wrote: ↑19/09/2025 08:45
Ili možda je razlog da niko osim par iskompleksiranih se ne bavi toliko o Aliji u 2025, pogotovo nisu u ekstazi pa da u 2025. pišu “Wow, nek si im rekao ko je Alija!”
Eto svi budale u državi i samo su čekali petoricu zgubidana koji si nabili 10.000 postova (čudo imaju vremena visiti toliko na forumu tako pametni) da im otvore oči da je Alija SANU igrač
- Billy The Pljuc
#89546 Re: SDA-All about
Cccccc...ništa od domaće zadaće, jbga teško, isto ste k'o onaj malac što jadan pokušava da nabroji po redoslijedu sve mjesece u godini.
Naravno da je kult ličnosti napravljen od istog, zna se po čijem urneku i uz čiju pomoć, pa oni su svjetski šampioni u istom. Na stranu vjerski aspekt svega, vi svakako nemate veze sa islamom.
Helem, sjetio ga se i klix:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /250919002
Nemrem objasniti zašto ali sve više počinjem vjerovati da će jope ispušiti na izborima i da će hvala Bogu krenuti konačni strmoglav nečega što se zove SDA.
Naravno da je kult ličnosti napravljen od istog, zna se po čijem urneku i uz čiju pomoć, pa oni su svjetski šampioni u istom. Na stranu vjerski aspekt svega, vi svakako nemate veze sa islamom.
Nemrem objasniti zašto ali sve više počinjem vjerovati da će jope ispušiti na izborima i da će hvala Bogu krenuti konačni strmoglav nečega što se zove SDA.
- dr_Evil
#89547 Re: SDA-All about
Uzimaju izbore glat - osim ako bude totalni potop Dodicka.Billy The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:14 Cccccc...ništa od domaće zadaće, jbga teško, isto ste k'o onaj malac što jadan pokušava da nabroji po redoslijedu sve mjesece u godini.
- Hank Paldum
#89548 Re: SDA-All about
Jel to ta kritika o kojoj je Dr. Evil govorio, kako ga ne možeš kritikovati kao Zmaja od Bosne, odmah se kuka kako kritičare napadajuBilly The Pljuc wrote: ↑19/09/2025 09:14 Cccccc...ništa od domaće zadaće, jbga teško, isto ste k'o onaj malac što jadan pokušava da nabroji po redoslijedu sve mjesece u godini.
- Haris.ba
- dr_Evil
#89550 Re: SDA-All about
Svakako, HDZ je vladajuca kasta BIH u pravom smislu te rijeci.