drug_profi wrote: ↑19/09/2025 09:50
dr_Evil wrote: ↑19/09/2025 09:40
drug_profi wrote: ↑19/09/2025 01:05
Neka Rusija gori. Pokrenuo je raspad civilizacije, nadao se vjecnom zivotu i vlasti nad Evropom i Azijom.
Zavrsice ko sugavo pseto.
Svi cemo mi osjetiti posljedice. Vece ili manje.
Ali kad nas je doveo dotle da je u svijetu normalno ubijati djecu, da je normalno javno prosipati mrznju protiv drugih boja koze, jezika i nacija, onda treba da cuje i da sav slobodni svijet misli da Rusija ne treba da postoji.
Neka gori.
Zar cemo to stvarno fakturirati Putleru?
Iz Rusije je sve krenulo. Govor mrznje je poceo opravdavati zlocine. Botovske farme su sirile lazne percepcije, kreirale paralelne istine. Ni Trump ne bi bio moguc bez Rusije. Fašisti i neonacisti bi i dalje bili na rubu ili ispod izbornog praga u normalnim zemljama. Vjerovatno ni ovaj genocid u Gazi ne bi poceo bez Rusije. Ni jedan ambasador ne bi koristio jezik nepostivanja domacina kao npr. Kalabuhov...
Tako da, hoću, sve ću fakturisati Putinu i KGB.
Ja bih rekao da svjetski poredak antifasizma kojeg smo pravili nakon WWII pao vec 11.09.(neko kaze cak i tokom raspada Juge), a govor mrznje je krenuo odmah iza toga. Ne ulazeci u taj dan, sta i kako, ali nakon toga smo vidjeli kako je nacizam uskrsnuo, i to je krenulo iz Bijele kuce, tu je poceo "ovdasnji" projekt stvaranja subhumans od bilo koga ko nema ocekivana krvna zrnca. A Putler, to je cisti nastavak carske Rusije, koja je naravno bila u svom korijenu fasisticka kao i sva druga carstva-time je ovaj sa moje slike bio odlican pencilin za njih. Mi vec evo 20 godina gledamo kako se unistavaju suverene drzave, Ukrajina nije nikakav izuzetak, osim sto su bijeli, plavi i imaju dobre koke u vojsci(ali samo na slikama).
Ne zelim da moj post bude protumacen kao nekakav alibi agresije na Ukrajinu ili ratnog zlocinca Putlera, samo hocu da kazem, nije ovo nikakav izuztak ili prelomna tacka. Za mene je vise medijski ovo popraceno jer vjerujem da se radi o tome da je neko dirnuo u interese odredjenih sila.
A borba zapadnog i istocnog carstva preko ledja malih... nazalost nista novo.