SDA-All about

Dozer

#89476 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Danguba wrote: 18/09/2025 20:52
Otvorio je sva svjetska vrata da objasni sta se tacno desava(kao da oni nisu znali) prije svega jednom narodu.
Sam si ovdje sve rekao, tako da ne znam sta je tu onda tacno uradio...
Molio je za pomoc da se sacuva drzava(koliko je u njegovoj moci).
I zato je 94 i 95, znaci 2x, odbio direktnu Klintonovu ponudu da jednostrano ukine embargo bosanskoj strani? Postoje objelodanjeni transkripti US Kongresa iz kojih je sasvim jasno da je upravo Alija odbio da naoruza ARBiH i trazio da se"samo zadrze postojece pozicije".
Nije naredio ratni zlocin i kada je bilo najgore.
Kakav je ovo argument...
...sve su to znali svjetski lideri a pogotovu u EZ ali su gledali kao sto sada gledaju na Gazu(cast casnim izuzecima). Cekali su da se to cim prije zavrsi i da prihvate stanje na terenu i ono mir mir niko nije kriv.

Kada je vidio i shvatio da Srbe ne interesuje BiH nego samo njihov okupirani dio, ne zele zivjeti sa muslimanima, kada je vidio da Hrvate ne interesuje BiH nego samo okupirani dio, ne zele zivjeti sa muslimanima, kada je shvatio da nam niko nece da pomogne a sami nismo sposobni '93 i '94.g. onda se okrenuo da spasi sto se moze spasiti narod muslimanski i one koji zive sa njima.
Znaci, ovo je sve shvatio tek '93 i '94, dvije godine od pocetka rata? Zajebavas se...? I sta je tacno uradio tada? Odbio oruzje od USA. Dobar plan za zastitu BiH i Bosnjaka, nema sta...
Prevagu je dala S.Bosna i tu je odigrao dobru igru a vise je izblefirao Tudjmana gdje se donosi odluka o formiranju saveza sa Hrvatima.

Kada sam rekao muslimani, mislim na narod koji ne bi prezivio niti lijevu niti desnu stranu.
Drugi nasi casni borci bi dobili ''cusku'' iz usiju i mrs tamo a muslimanima je bila namijenjena grobnica, da se ne lazemo.

Na ovu temu ne bih vise. :run:
I nemoj vise na ovu temu, jer je ocito da nemas pojma ni o cemu stvarnom ovdje.
Last edited by Dozer on 18/09/2025 21:39, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#89477 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 18/09/2025 20:59

:lol:
Turski agdas o koaliciji sa rusima how convenient :mrgreen: :mrgreen: , stas očekivati i od ovog kvazi profesora sa hayata :lol:
palermo

#89478 Re: SDA-All about

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 18/09/2025 20:07
palermo wrote: 18/09/2025 19:53
_BataZiv_0809 wrote: 18/09/2025 19:50

A taman si mislio glasat za Trojku i onda vidis da se nisam suprotstavio Dozerovom stavu.....
Znaci mislis kao Dozer :D ok, je to,al nemoj se stiditi toga...na ovom forumu svakako ne moras
Ako ce ti biti lakse svi mislimo kao dozer cak i otvorenije :mrgreen:
Pozdravljam otvorenost u izricaju nase proslosti I sadasnjosti.

I ne nece mi biti lakse, implikacije takvih stavova su dugorocne....srecom, niste bas reprezent naroda Bosne I Hercegovine.
Dozer

#89479 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Mislis na Bosnjake? Eh... :roll:
palermo

#89480 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Dozer wrote: 18/09/2025 21:40 Mislis na Bosnjake? Eh... :roll:
Na pro BiH ljude. To sto su ogromna vecina takvih Bosnjaci je cinjenica koju ja ne mogu promijeniti.
video

#89481 Re: SDA-All about

Post by video »

:jbt:

Svi bi oni guze dali samo da iole budu blizu onoga sto je sada kadirov za putka.
Heeeeeej zivote, nakon svega i svacega sta je ta zlocinacka drzava radila stoljecima u svijetu a ovdje posebno od proslog vijeka sa kulminacijom koja se desava od 92' pa do dana danasnjega ONO se jos nada ruskom pozitivnom stavu za jedinu nam drzavu :shock:

WFT!!!!!!!!

Ustvari, nisu oni glupi ni malo pa da sve ovo i ne vide vec ustvari se hvataju za slamkicu spasa samo da se vrate na budzetske jasle, da se dohvate tendera i javnih nabavki a cinjena toga je - sitnica. A ta 'sitnica' je SVE ono da daju a sta do sada nisu i to stim onim katilima koji su se ujedinili jos 39' i sporazuma cvetkovic - macek.
GARANTUJEM da bi stozerniku poklonili neku vrstu treceg a medjedu sve sta pozeli pa i imovinu, sve!
Ovo sa rujama je javni pakt sa djavolom samo da seka bude opet 'naj manager'!

Ako kojim slucajem nekako to i naprave onda smo i sve to def. zasluzili te neka onda rade sve sta hoce i neka ide sve u 3pm :evil:

Al u qrcu!
Last edited by video on 18/09/2025 21:44, edited 1 time in total.
talijan97

#89482 Re: SDA-All about

Post by talijan97 »

Rusi jedva cekaju da sa nama nesto rade.

Ovi ljudi su teski debbili, Bosnjacima ne postoji ni jedan jedini interes da se sa Rusima zabavljaju.
Dozer

#89483 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Kako kojim Bosnjacima...
Nisamsdaali

#89484 Re: SDA-All about

Post by Nisamsdaali »

Dobar broj bošnjaka i probih ljudi i nemaju neko mišljenje o Aliji, ne većina, ali svakako nezanemariva manjina
Danguba

#89485 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

Dozer wrote: 18/09/2025 21:04
Danguba wrote: 18/09/2025 20:52
Otvorio je sva svjetska vrata da objasni sta se tacno desava(kao da oni nisu znali) prije svega jednom narodu.
Sam si ovdje sve rekao, tako da ne znam sta je tu onda tacno uradio...
Molio je za pomoc da se sacuva drzava(koliko je u njegovoj moci).
I zato je 94 i 95, znaci 2x, odbio direktnu Klintonovu ponudu da jednostrano ukine embargo bosanskoj strani? Postoje objelodanjeni transkripti US Kongresa iz kojih je sasvim jasno da je upravo Alija odbio da naoruza ARBiH i trazio da se"samo zadrze postojece pozicije".
Nije naredio ratni zlocin i kada je bilo najgore.
Kakav je ovo argument...
...sve su to znali svjetski lideri a pogotovu u EZ ali su gledali kao sto sada gledaju na Gazu(cast casnim izuzecima). Cekali su da se to cim prije zavrsi i da prihvate stanje na terenu i ono mir mir niko nije kriv.

Kada je vidio i shvatio da Srbe ne interesuje BiH nego samo njihov okupirani dio, ne zele zivjeti sa muslimanima, kada je vidio da Hrvate ne interesuje BiH nego samo okupirani dio, ne zele zivjeti sa muslimanima, kada je shvatio da nam niko nece da pomogne a sami nismo sposobni '93 i '94.g. onda se okrenuo da spasi sto se moze spasiti narod muslimanski i one koji zive sa njima.
Znaci, ovo je sve shvatio tek '93 i '94, dvije godine od pocetka rata? Zajebavas se...? I sta je tacno uradio tada? Odbio oruzje od USA. Dobar plan za zastitu BiH i Bosnjaka, nema sta...
Prevagu je dala S.Bosna i tu je odigrao dobru igru a vise je izblefirao Tudjmana gdje se donosi odluka o formiranju saveza sa Hrvatima.

Kada sam rekao muslimani, mislim na narod koji ne bi prezivio niti lijevu niti desnu stranu.
Drugi nasi casni borci bi dobili ''cusku'' iz usiju i mrs tamo a muslimanima je bila namijenjena grobnica, da se ne lazemo.

Na ovu temu ne bih vise. :run:
I nemoj vise na ovu temu, jer je ocito da nemas pojma ni o cemu stvarnom ovdje.
Ti bas mislio da se nas dva mozemo sloziti oko ovoga a i mnogo cega.
Imas ti pristalica dovoljno i bez mene koji su cekali svoje a sada nas ubjedjuju kako je Alija i ARBiH najgora.

Zavrsavam.
palermo

#89486 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Nisamsdaali wrote: 18/09/2025 21:51 Dobar broj bošnjaka i probih ljudi i nemaju neko mišljenje o Aliji, ne većina, ali svakako nezanemariva manjina
Misle da je bio igrac SANU ? Ta nezanemariva manjina
Nisamsdaali

#89487 Re: SDA-All about

Post by Nisamsdaali »

palermo wrote: 18/09/2025 22:10
Nisamsdaali wrote: 18/09/2025 21:51 Dobar broj bošnjaka i probih ljudi i nemaju neko mišljenje o Aliji, ne većina, ali svakako nezanemariva manjina
Oni koji misle da je bio nedostojan svoje funkcije su svakako nezanemariva manjina. Oni koji misle da je igrač SANU su u dobrom broju u i oko Sarajeva, naročito borci, mada slabo zastupljeni van istog.

O mrtvima sve najbolje tako da ću kazati kako Alija Izetbegović nije ukaljao sebe i svoj narod ratnim zločinima, a o ostalom mislim da nije trenutak da se izjašnjavam
Vjecita_zavrzlama

#89488 Re: SDA-All about

Post by Vjecita_zavrzlama »

Nisamsdaali wrote: 18/09/2025 22:14
Oni koji misle da je bio nedostojan svoje funkcije su svakako nezanemariva manjina. Oni koji misle da je igrač SANU su u dobrom broju u i oko Sarajeva, naročito borci, mada slabo zastupljeni van istog.

O mrtvima sve najbolje tako da ću kazati kako Alija Izetbegović nije ukaljao sebe i svoj narod ratnim zločinima, a o ostalom mislim da nije trenutak da se izjašnjavam
Varas se , masa ue podrinjaca a najblaze sto cujem o Aliji je ” nije znao bolje”
Nisamsdaali

#89489 Re: SDA-All about

Post by Nisamsdaali »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/09/2025 22:17
Varas se , masa ue podrinjaca a najblaze sto cujem o Aliji je ” nije znao bolje”
Moguće, dojma sam da se pitanje Alije Izetbegovića ne poteže u javnosti zbog “mira u kući”
Vjecita_zavrzlama

#89490 Re: SDA-All about

Nisamsdaali wrote: 18/09/2025 22:18
Moguće, dojma sam da se pitanje Alije Izetbegovića ne poteže u javnosti zbog “mira u kući”
Na sijelima se potegne prica ”prodaja srebrenice” i sl(posto sam podrinjac pricam samo o svom iskustvu)
palermo

#89491 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Jesi li ti ( ne kazem da ti tako mislis) I svi koji misle o Aliji da je bio igrac SANU svjesni sta onI zapravo sugerisu. Dakle, da ti objasnim, sugerisu da je citava nasa borba bila laznq, da smo trebali puske okrenuti protiv Alije I njegove vojske, I da je zapravo Fikret Abdic bio jedini pravi patriota. Fikret heroj a ne zlocinac.

Mislim, strasno je sta ovdje neki pisu ali jos je strasnije da niko na to ne reaguje.
Nisamsdaali

#89492 Re: SDA-All about

Post by Nisamsdaali »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/09/2025 22:21
Nisamsdaali wrote: 18/09/2025 22:18
Na sijelima se potegne prica ”prodaja srebrenice” i sl(posto sam podrinjac pricam samo o svom iskustvu)
Zavisi od demografije, od oca i ostale generacije njegovih boraca u Sarajevu slabo sam ikad čuo pozitivna mišljenja o Aliji, ali zato kad sam krenuo na faks raji sa sjevera(Maglaj, Zavidovići, mjesta oko tuzle, Krajina) je dotični jači nego Turcima Ataturk
palermo wrote: 18/09/2025 22:24

Jesi li ti ( ne kazem da ti tako mislis) I svi koji misle o Aliji da je bio igrac SANU svjesni sta onI zapravo sugerisu. Dakle, da ti objasnim, sugerisu da je citava nasa borba bila laznq, da smo trebali puske okrenuti protiv Alije I njegove vojske, I da je zapravo Fikret Abdic bio jedini pravi patriota. Fikret heroj a ne zlocinac.

Mislim, strasno je sta ovdje neki pisu ali jos je strasnije da niko na to ne reaguje.
ArBiH ne može biti jednaka jednoj osobi, i Rasim Delić je bio u jednom periodu skoro pa vodeći general pa je za mene zločinac kao što je i presudjeno. Borba ArBiH i probosanske strane je bila skoro pa u potpunosti čista i moralna u globalu, a o pojedinim akterima će vrijeme suditi. Za Aliju sam rekao svoje, nije nas ukaljao zločinima i hvala mu, ali postoje i brojni dokazi protiv njega i njegovog djelovanja
Last edited by Nisamsdaali on 18/09/2025 22:30, edited 1 time in total.
Vjecita_zavrzlama

#89493 Re: SDA-All about

Ne mjesaj borbu nasu i Aliju, slabo koji general ima ista dobro da kaze za Aliju
Styling

#89494 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Nekoliko ljudi savremenika tog vremena potvrdilo da je Dobrica Ćosić izjavio d je Alija njegov “proizvod” i da su SDS i SDA praktično nastale u njegovom kabinetu.
palermo

#89495 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Dovoljno sam pisao.

Cekam jos Batu da se izjasni.
Osmi Socrates

#89496 Re: SDA-All about

Post by Osmi Socrates »

Ti ništa nisi spreman da prihvatiš i kao početni argument. Tako da bezveze čekaš. Nisi spreman da razmišljaš.

Ne vidim zašto Izetbegović ne bi mogao biti istovremeno i SANU čovjek i ono što je bio za vrijeme rata.
Last edited by Osmi Socrates on 18/09/2025 22:55, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#89497 Re: SDA-All about

Post by Osmi Socrates »

Evo ko je potpisao peticiju za njegovo oslobođenje 1986. godine.

Hajd' sad proguglaj svakog od ovih.

Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:

akademik Matija Bećković

akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

akademik prof. dr. Mihajlo Marković

akademik Dragoslav Mihajlović

Borislav Mihajlović – Mihiz

akademik prof. dr. Nikola Milošević

Tanasije Mladenović

akademik dr. Gojko Nikoliš

akademik prof. dr. Predrag Palavestra

akademik Mića Popović

akademik prof. dr. Radovan Samardžić

akademik Mladen Srbinović

akademik prof. dr. Dragoslav Srejović

akademik prof. dr. Ljubomir Tadić
palermo

#89498 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Osmi Socrates wrote: 18/09/2025 22:50 Ti ništa nisi spreman da prihvatiš i kao početni argument. Tako da bezveze čekaš. Nisi spreman da razmišljaš.

Ne vidim zašto Izetbegović ne bi mogao biti istovremeno i SANU čovjek i ono što je bio za vrijeme rata.
O boze, likova, ....pa ako je bio SANU covjek I vodio nasu borbu onda je ocito da smo se I mi borili za ciljeve SANU....to je elementarna logika....

Mislim, pisite sta hocete...ja sto sam Imao reci, rekao sam...sve ostalo bi bilo ponavljanje...
Nisamsdaali

#89499 Re: SDA-All about

Post by Nisamsdaali »

palermo wrote: 18/09/2025 22:59
Osmi Socrates wrote: 18/09/2025 22:50 Ti ništa nisi spreman da prihvatiš i kao početni argument. Tako da bezveze čekaš. Nisi spreman da razmišljaš.

O boze, likova, ....pa ako je bio SANU covjek I vodio nasu borbu onda je ocito da smo se I mi borili za ciljeve SANU....to je elementarna logika....

Mislim, pisite sta hocete...ja sto sam Imao reci, rekao sam...sve ostalo bi bilo ponavljanje...
To bi značilo da smo bili zloupotrebljeni, a s obzirom koliko su Bošnjaci politički neiskusan narod i sad, a pogotovo tad, to nije nerealna opcija
palermo

#89500 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Nisamsdaali wrote: 18/09/2025 23:01
palermo wrote: 18/09/2025 22:59

To bi značilo da smo bili zloupotrebljeni, a s obzirom koliko su Bošnjaci politički neiskusan narod i sad, a pogotovo tad, to nije nerealna opcija
Ergo, borili smo se za SANU ciljeve
Post Reply