Danguba wrote: ↑18/09/2025 20:52
Otvorio je sva svjetska vrata da objasni sta se tacno desava(kao da oni nisu znali) prije svega jednom narodu.
Sam si ovdje sve rekao, tako da ne znam sta je tu onda tacno uradio...
Molio je za pomoc da se sacuva drzava(koliko je u njegovoj moci).
I zato je 94 i 95, znaci 2x, odbio direktnu Klintonovu ponudu da jednostrano ukine embargo bosanskoj strani? Postoje objelodanjeni transkripti US Kongresa iz kojih je sasvim jasno da je upravo Alija odbio da naoruza ARBiH i trazio da se"samo zadrze postojece pozicije".
Nije naredio ratni zlocin i kada je bilo najgore.
Kakav je ovo argument...
...sve su to znali svjetski lideri a pogotovu u EZ ali su gledali kao sto sada gledaju na Gazu(cast casnim izuzecima). Cekali su da se to cim prije zavrsi i da prihvate stanje na terenu i ono mir mir niko nije kriv.
Kada je vidio i shvatio da Srbe ne interesuje BiH nego samo njihov okupirani dio, ne zele zivjeti sa muslimanima, kada je vidio da Hrvate ne interesuje BiH nego samo okupirani dio, ne zele zivjeti sa muslimanima, kada je shvatio da nam niko nece da pomogne a sami nismo sposobni '93 i '94.g. onda se okrenuo da spasi sto se moze spasiti narod muslimanski i one koji zive sa njima.
Znaci, ovo je sve shvatio tek '93 i '94, dvije godine od pocetka rata? Zajebavas se...? I sta je tacno uradio tada? Odbio oruzje od USA. Dobar plan za zastitu BiH i Bosnjaka, nema sta...
Prevagu je dala S.Bosna i tu je odigrao dobru igru a vise je izblefirao Tudjmana gdje se donosi odluka o formiranju saveza sa Hrvatima.
Kada sam rekao muslimani, mislim na narod koji ne bi prezivio niti lijevu niti desnu stranu.
Drugi nasi casni borci bi dobili ''cusku'' iz usiju i mrs tamo a muslimanima je bila namijenjena grobnica, da se ne lazemo.
Na ovu temu ne bih vise.
I nemoj vise na ovu temu, jer je ocito da nemas pojma ni o cemu stvarnom ovdje.