AMERIKA

Post Reply
jeza u ledja

#15726 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

detroit-mercy wrote: 18/09/2025 15:03
jeza u ledja wrote: 18/09/2025 02:25 Evo ja cancelujem sljedecu pivu u znak solidarnosti.
Prije jedno mjesec dva ti rekoh da po prvi puta osejcam da u USA moras paziti sta i gdje govoris :mrgreen:. Ti si postavio kontra pitanje, ko, sta , gdje.
Sad je vec vidljivo.
G'n'R su imali jedan dobar album "Chinese Demcracy", sve moze dok veliki vodja odobrava.
To si rekao u vezi Izraela.

Ne znam da si mi na pitanje odgovorio, a ono nije bilo retoricko. :oops:
Rob_Atl

#15727 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Kakvo ludilo jebo te, traze od Jimmya da donira familiji Kirk i njegovoj kompaniji Turning point :lol: . I u petak kad je trebao ici Jimmy Kimmel Show pustit ce program posveceno Charlie Kirku, ne moze covjek da vjeruje :skoljka: .

Sad mi je jasnije malo sto je otpusten i kako se sve izdesavalo. Ista situacija kao i sa Colbertom. Grupa koja drzi ABC lokalne kanale koja se zova Nexstar je u procesu da kupi drugu grupu Sinclair menscini da se tako zove, a ne mogu je kupit ako FCC ne promjeni zakon koliko koja kompanija moze da drzi ovih lokalnih tv stanica. Glavni covjek u FCC je bio gost kod onog Benny-a na podcastu i javno rekao da ce nesto uraditi u vezi Kimmela, i dao je opciju Nextsaru da mogu uraditi "easy was or hard way" znacenje easy way je otpusti Kimmela i odobrit cemo vam deal, ako necete nema nista od deal. ABC nebi nikad otpustio Kimmela al' ove kompanije sto drze lokalne tv stanice su problem. Malo je to u Americi cudno ti zivis u Cikagu ja u Atlanti kazem ti okreni ABC kod tebe pici film kod mene vijesti :D . Samo neka znacajnija desavanja idu u isto vrijeme.

Ako se sjecate kad je Colbert otpusten, Trump je rekao da je Kimmel slijedeci jer je "cuo" tako, a znali su sta spremaju i da nece odobriti kupovinu ako ga se ne rijese.
Ide project 2025 bez problema:izet:
Haris.ba

#15728 Re: AMERIKA

Post by Haris.ba »

Mozda ovo malo razjasni narodu sta znaci 1. amandman.

Da mozes pricati sve sto nije zabranjeno, ali da te DRZAVA ne moze goniti.

Sve ostalo je privatni interes.
Ako firma misli da pricas nesta sto joj ne odgovara, noga.
broj dva

#15729 Re: AMERIKA

Post by broj dva »

Samo sto ga progoni drzava sa predsjednikom na celu...
Haris.ba

#15730 Re: AMERIKA

Post by Haris.ba »

broj dva wrote: 18/09/2025 15:40 Samo sto ga progoni drzava sa predsjednikom na celu...
Ne. Samo je poslovni interes bitniji od necijeg zaposlenja.

Nesto sto je samo doslo u medije jer se radi o milijardama i sto je licnost poznatija.

Drzava ga otvoreno ne progoni. Moze se reci da ucjenjuje firmu koja ga zaposljava.
Ali, sta uraditi?
alijagoro

#15731 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

Rob_Atl wrote: 18/09/2025 15:31 Kakvo ludilo jebo te, traze od Jimmya da donira familiji Kirk i njegovoj kompaniji Turning point :lol: . I u petak kad je trebao ici Jimmy Kimmel Show pustit ce program posveceno Charlie Kirku, ne moze covjek da vjeruje :skoljka: .

Sad mi je jasnije malo sto je otpusten i kako se sve izdesavalo. Ista situacija kao i sa Colbertom. Grupa koja drzi ABC lokalne kanale koja se zova Nexstar je u procesu da kupi drugu grupu Sinclair menscini da se tako zove, a ne mogu je kupit ako FCC ne promjeni zakon koliko koja kompanija moze da drzi ovih lokalnih tv stanica. Glavni covjek u FCC je bio gost kod onog Benny-a na podcastu i javno rekao da ce nesto uraditi u vezi Kimmela, i dao je opciju Nextsaru da mogu uraditi "easy was or hard way" znacenje easy way je otpusti Kimmela i odobrit cemo vam deal, ako necete nema nista od deal. ABC nebi nikad otpustio Kimmela al' ove kompanije sto drze lokalne tv stanice su problem. Malo je to u Americi cudno ti zivis u Cikagu ja u Atlanti kazem ti okreni ABC kod tebe pici film kod mene vijesti :D . Samo neka znacajnija desavanja idu u isto vrijeme.

Ako se sjecate kad je Colbert otpusten, Trump je rekao da je Kimmel slijedeci jer je "cuo" tako, a znali su sta spremaju i da nece odobriti kupovinu ako ga se ne rijese.
Ide project 2025 bez problema:izet:
Nesto mi olako trump gazi sve,niko se haman i ne buni puno nesto
Osmi Socrates

#15732 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

To su sive zone. "Progoni ga" kompanija za koju radi jer njegovo ponašanje negativno utiče na profit kompanije. Toga je bilo i uvijek će biti. Ovdje je razlika što država vrši pritisak na kompaniju. Kompanija je mogla izabrati. Izabrali su. Po izjavama ovog iz FCC jasno se nazire da je kompanija mogla tražiti odštetu za nepoštovanje njihovih First Amendment Rights na sudu, ali nisu izabrali taj put.
Last edited by Osmi Socrates on 18/09/2025 15:57, edited 1 time in total.
dale cooper

#15733 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

mali_balon wrote: 18/09/2025 08:14 Ska kaze sljedeci su Seht i drugi Jimmy :lol: ukidanje govora, vojska na ulicama, statua pred kucom .....sto bi se reklo text book uvod u diktaturu
Drugi Jimmy je toliko neduhovit da bi ga zaista trebalo skinuti. Ali je ujedno i uvlakač, tako da vjerovatno neće. :D

Treba zaštiti Stewarta po svaku cijenu.
ultima_palabra

#15734 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 18/09/2025 15:48 To su sive zone. "Progoni ga" kompanija za koju radi jer njegovo ponašanje negativno utiče na profit kompanije. Toga je bilo i oduvijek će biti. Ovdje je razlika što država vrši pritisak na kompaniju. Kompanija je mogla izabrati. Izabrali su. Po izjavama ovog iz FCC jasno se nazire da je kompanija mogla tražiti odštetu za nepoštovanje njihovih First Amendment Rights na sudu, ali nisu izabrali taj put.
Isto kao i univerziteti, osim Harvarda...advokatske kuce pa i neke kompanije tipa Target koje su odustale od DEI inicijativa. Nece da se bodu sa rogatim. Ono sto ne razumiju je da neimanjem kicme srozavaju svoju reputaciju i gube klijentelu.
Osmi Socrates

#15735 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Trump je bio prijatelj sa Lorne Michaels prije nego što je postao političar, tako da se šuška da ima "soft spot" za njega. New York veza. Lorne Michaels je producent Falona, Meyersa i Saturday Night Live. Nagađa se da NBC neće biti pod udarom kao CBS i ABC.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15736 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 18/09/2025 15:52
mali_balon wrote: 18/09/2025 08:14 Ska kaze sljedeci su Seht i drugi Jimmy :lol: ukidanje govora, vojska na ulicama, statua pred kucom .....sto bi se reklo text book uvod u diktaturu
Drugi Jimmy je toliko neduhovit da bi ga zaista trebalo skinuti. Ali je ujedno i uvlakač, tako da vjerovatno neće. :D

Falon je teški krindž. njegovo usiljeno smijanje, stupidna faca, glupiranje... lik je teški odron. ako pogledam neki klip to je samo i samo zbog gosta, ni zbog čega drugog.

john stewart je nacionalno blago. iza njega je john oliver. pa onda colbert... Setha nisam toliko upratio a Kimmel mi je više zabavljač, mada je i on imao dosta dobrih.

jedan od odvratnijih je svakako i bill maher. hoće li se njega rješavati?
dale cooper

#15737 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 18/09/2025 16:03

Falon je teški krindž. njegovo usiljeno smijanje, stupidna faca, glupiranje... lik je teški odron. ako pogledam neki klip to je samo i samo zbog gosta, ni zbog čega drugog.

john stewart je nacionalno blago. iza njega je john oliver. pa onda colbert... Setha nisam toliko upratio a Kimmel mi je više zabavljač, mada je i on imao dosta dobrih.

Ekspedicija 33 - zanimljiv i ugodan melanž različitih muzičkih stilova. :-D
Haris.ba

#15738 Re: AMERIKA

Post by Haris.ba »

ultima_palabra wrote: 18/09/2025 15:58
Isto kao i univerziteti, osim Harvarda...advokatske kuce pa i neke kompanije tipa Target koje su odustale od DEI inicijativa. Nece da se bodu sa rogatim. Ono sto ne razumiju je da neimanjem kicme srozavaju svoju reputaciju i gube klijentelu.
Pa nisam bas siguran da gube klijentelu.
Jer da imaju ikakva gubitka, radili bi obrnuto.

Ocito ima racunica plus minus i novac je svoje izglasao.
On ti je hbo, citaj vorner bros.

Plus, ipak je Jevrej. Mislim da ce zastitu za antisemitizam trositi na tome da maknu Dzon Stjuarta. Mislim da je trenutni mu ugovor do kraja 2025. Vlasnik je paramaunt.
Last edited by Haris.ba on 18/09/2025 16:16, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#15739 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Bill Maher je govno prve klase. Prilagodit ce (odnosno vec jeste) on svoju pricu toliko da ga niko ne dira.
dale cooper

#15740 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

I John Oliver je HBO.
ultima_palabra

#15741 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Haris.ba wrote: 18/09/2025 16:12
ultima_palabra wrote: 18/09/2025 15:58

Jeste, samo kod tih konglomerata je desetine nekakvih kompanija i interesa isprepleteno. Propali merger moze kostati desetine milijardi.
Haris.ba

#15742 Re: AMERIKA

Post by Haris.ba »

ultima_palabra wrote: 18/09/2025 16:21 Jeste, samo kod tih konglomerata je desetine nekakvih kompanija i interesa isprepleteno. Propali merger moze kostati desetine milijardi.
Tako je. Ocito sloboda govora ima cijenu. :mrgreen:

Ja sad ocekujem od ambasadora Bosne u Americi da im posalje otvoreno pismo kako je zabrinut za uplitanje drzave u uredjivacku politiku slobodnih medija. :mrgreen: :bih:
Javier Pena

#15743 Re: AMERIKA

Post by Javier Pena »

alijagoro wrote: 18/09/2025 15:47
I meni je ovo zapalo za oko. Sve ide glat, demokrate osim newsoma šute, tu i tamo neko zakuka, ali ništa ozbiljno, ne čini se da imaju ikakav plan osim da trpe tri i po godine i vjerovatno se nadaju da će ovaj sve razjebati sam od sebe.
GandalfSivi

#15744 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Javier Pena wrote: 18/09/2025 16:29
alijagoro wrote: 18/09/2025 15:47
I meni je ovo zapalo za oko. Sve ide glat, demokrate osim newsoma šute, tu i tamo neko zakuka, ali ništa ozbiljno, ne čini se da imaju ikakav plan osim da trpe tri i po godine i vjerovatno se nadaju da će ovaj sve razjebati sam od sebe.
Kako se ne bune, napise mu Chuck Schumer redovno pismo…
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15745 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 18/09/2025 16:11

Ekspedicija 33 - zanimljiv i ugodan melanž različitih muzičkih stilova. :-D
Je l de? A Alice pjeva ko Zehra Deovic iz najboljih dana :srce:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15746 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

“You hope that a year from now, the turmoil we're seeing in the aftermath of his murder won't be leveraged to bring hate speech laws to this country,” Carlson said Wednesday during a special edition of The Tucker Carlson Show in tribute to Kirk.

“And trust me, if it is, if that does happen, there is never a more justified moment for civil disobedience than that, ever. And there never will be,” the pundit added. “Because if they can tell you what to say, they're telling you what to think...There is nothing they can't do to you because they don't consider you human.”
e jebemmu, Tucker ima više muda nego cijeli DNC?
Point.

#15747 Re: AMERIKA

Post by Point. »

ultima_palabra wrote: 18/09/2025 16:15 Bill Maher je govno prve klase. Prilagodit ce (odnosno vec jeste) on svoju pricu toliko da ga niko ne dira.
Gotivio sam Mahera u prvom Trumpovom mandatu, tad ga je momački šutirao. Nisam ga gledao od kako je Biden došao na vlast. Kakav je u pvom mandatu što se tiče MAGA retarda? Znam da je srao po palestincima i genocidu u Gazi, ne bi me čudilo da je postao blagi magator.
Osmi Socrates

#15748 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Bill Maher je priča za sebe. Jedan od prvih koji je predvidio ovakav pad Demokratske Stranke, a pogodio je i dosta razloga zašto će se to desiti. On to nije radio jer je bio zlonamjeran. Bio je tada više na strani Demokrata.

To ga ne opravdava za flertovanje sa Trumpom u drugom mandatu.

Inače, Tuckeru svaka čast za ovo što je napisao. :thumbup:
Last edited by Osmi Socrates on 18/09/2025 17:15, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#15749 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Haris.ba wrote: 18/09/2025 16:12

Jimmy Kimmel i uopste televizija su mali kolacic za ove kompanije tipa Disney i Paramount. Korporativni mergeri i kojekakve licence su im mnogo bitnije.
Osmi Socrates

#15750 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Disney je žestoko reagirao u vezi First Amendment Rights kad su imali frku sa DeSantisom na Floridi.

To je settled out of court. I mada je DeSantis poslije histerično vrištao da je settlement njegova pobjeda, svi pravni stručnjaci se slažu da je Disney sa tim settlementom dobio sve što je tražio.
Post Reply