SDA-All about
- Danguba
#89426 Re: SDA-All about
Odakle vas toliko na ovoj temi. 
- tramvajtrojka
- Danguba
#89428 Re: SDA-All about
tramvajtrojka wrote: ↑18/09/2025 15:50al haos je zanimljivo tvoje vidjenje ovoga sastanka i svakog sdfovca po ovom pitanju![]()
![]()
A kako ga ti vidis sunce moje napaceno.
-
preludezalude
#89429 Re: SDA-All about
To je ta SDA izdajnicka politika. I babo mu je bio takav.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#89430 Re: SDA-All about
Nista oni nisu naucili u zadnjih 5 godina.
Apsolutno nista.
Umjesto da se pozabave pitanjem zasto niko sa njima nece u koaliciju i da napokon shvate da je pobjednik izbora onaj koji formira vlast, njima je lakse do besvjesti reciklirati pricu kako ih je nametanje sklonilo sa vlasti. I to kao da su oni predodredjeni i imaju od boga ferman da samo oni vladaju.
A oni su zapravo prvi koji su koristili Smitova nametanja da izaberu Lendu.
Pritome su od bracnog para gori samo ovi njihovi poltroni a la Aida Obuca.
A Bracni par i njegovi poltroni koliko mobilisu njihove glasace toliko i vise mobilisu i glasace Trojke.
Apsolutno nista.
Umjesto da se pozabave pitanjem zasto niko sa njima nece u koaliciju i da napokon shvate da je pobjednik izbora onaj koji formira vlast, njima je lakse do besvjesti reciklirati pricu kako ih je nametanje sklonilo sa vlasti. I to kao da su oni predodredjeni i imaju od boga ferman da samo oni vladaju.
Pritome su od bracnog para gori samo ovi njihovi poltroni a la Aida Obuca.
A Bracni par i njegovi poltroni koliko mobilisu njihove glasace toliko i vise mobilisu i glasace Trojke.
-
neraaaa
#89431 Re: SDA-All about
Sutra da Bakir izjavi da su karadžić i mladić heroji, botovi bi to opravdavali.
Zaista nevjerovatno.
Ali nimalo nije nevjerovatno to da zaista i izjavi jer je rekao da nećemo u NATO, minirao tužbu protiv Srbije, tako da on vjerovatno u sebi i smatra da su oni heroji.
Zaista nevjerovatno.
Ali nimalo nije nevjerovatno to da zaista i izjavi jer je rekao da nećemo u NATO, minirao tužbu protiv Srbije, tako da on vjerovatno u sebi i smatra da su oni heroji.
- Haris.ba
#89432 Re: SDA-All about
Zato sto imaju istrazivanja da ce imati dovoljno glasova za formiranje vlasti nakon slijedecih izbora._BataZiv_0809 wrote: ↑18/09/2025 16:31 Nista oni nisu naucili u zadnjih 5 godina.
Apsolutno nista.
Umjesto da se pozabave pitanjem zasto niko sa njima nece u koaliciju i da napokon shvate da je pobjednik izbora onaj koji formira vlast, njima je lakse do besvjesti reciklirati pricu kako ih je nametanje sklonilo sa vlasti.
Problem koaliranja sa hdz se probati da rjese preko snsd. Smatraju da ovako ranjen Dodik ce prihvatiti njih kao "muslimansku reprezentaciju". I tako dovede hdz pred svrsen cin da ih moraju prihvatiti.
Jedno nametanje ne opravdava drugo. Vlast sa trojkom je otvoreno podrzana od stranaca. Nema potrebe da se glumi._BataZiv_0809 wrote: ↑18/09/2025 16:31
- Danguba
#89433 Re: SDA-All about
Ako pričamo o juče, je li mislite da bi išlo saopštenju iz Ruske ambasade da je Bakir rekao kako se slaže sa ambasadorom vizavi Dodika OHR i VP?
O drugim stvarima ne bi jer nisu dio vlasti a po kvalitetu su bare-bare sa ovima.
Zato nemam favorita i mogu se svakome nagovoriti.
O drugim stvarima ne bi jer nisu dio vlasti a po kvalitetu su bare-bare sa ovima.
- Haris.ba
#89434 Re: SDA-All about
Baketu je to uopce nevazno. Ovdje je samo vazno da Rusi animiraju Dodika da se vrati u Baketov zagrljaj.Danguba wrote: ↑18/09/2025 16:44 Ako pričamo o juče, je li mislite da bi išlo saopštenju iz Ruske ambasade da je Bakir rekao kako se slaže sa ambasadorom vizavi Dodika OHR i VP?
Bitno je sta je Rujama za to obecano. Jer se te stvari ne rade dzabane.
- Danguba
#89435 Re: SDA-All about
Pa to i pitam.Haris.ba wrote: ↑18/09/2025 16:46Baketu je to uopce nevazno. Ovdje je samo vazno da Rusi animiraju Dodika da se vrati u Baketov zagrljaj.Danguba wrote: ↑18/09/2025 16:44 Ako pričamo o juče, je li mislite da bi išlo saopštenju iz Ruske ambasade da je Bakir rekao kako se slaže sa ambasadorom vizavi Dodika OHR i VP?
Bitno je sta je Rujama za to obecano.
Šta ti misliš je li Bake prihvatio što je ambasador zahtijevao ako pogledaš njihovu jučerašnju korespondenciju.
Ja mislim da je ambasador dobio odbijenicu.
Ja je riđi prihvatio mogao je u saopštenju navesti vremensku prognozu ambasador ne bi reagirao.
-
zippoo87
#89436 Re: SDA-All about
Biznis je biznis.internazionale wrote: ↑18/09/2025 10:06Ne znam koliko si upratio viđenijeg sda-ovca menadžera Faruka Drinu. Patriota, Bošnjak, Bakir, g-đa Sebija, četnici Igor Stojanović, Peđa Kojović kao i bilo koji nebošnjak u trojci... i eno ga oblijepio grad plakatima za koncert Dragane Mirkovićljubijankic wrote: ↑18/09/2025 10:00 Cuj nije zvalicni stav stranke, a doslovno Bakir govori da su izdajnici i to je rekao skoro svima koji nisu uz SDA![]()
Jel realno da ljudi ovo pisu jbt zivot, cuj nije zvanicki stav stranke
![]()
Grob te jebo na kakvo stanovnistvo ova drzava spade i sta je ovdje ostalo da zivi. Nema nama pomoci
![]()
Sda bošnjak iz kataloga
A jos kada imas "dva" biznisa...politiku i estradu,e onda si uspjesan
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#89437 Re: SDA-All about
Niko to i ne glumi. Jeste podrzana od stranaca kao i vecina dobrih stvari poslije Dejtona.
Glumi se da ne postoji parlamentarna vecina i pravi se prica kao da suprotni tabor nije imao izborni rezultat koji je dovoljan za formiranje vlasti po pravilima po kojima se uslo u izbore, odnosno prije Smitovih nametanja.
- vee-jay
#89438 Re: SDA-All about
ljudi u poznim godinama i jos uvijek sa nadom da je SDA ono sto ona nije - za to postoji definicija
Ponudio mi je kabinet, lijepu sekretaricu, novca koliko želim, samo da prihvatim poziciju. I pamtit ću uvijek ono što mi je rekao na rastanku: „Alija Izetbegović bi bio veoma sretan da ovo prihvatite.“ Kada sam ga pitao kakve on ima veze s Izetbegovićem, rekao mi je doslovno: „On je moj čovjek, ja sam ga napravio.“ Objašnjavao je kako su oni dobri prijatelji, da su redovno komunicirali, kako su on i njegova porodica bezbroj puta bili kod njega u vili na Senjaku.
Tvrdite da je Izetbegović bio projekt Ćosića?
- Ne, ja to ne znam. Ja vam samo prepričavam ono što mi je Ćosić u tom trenutku rekao. No, reći ću vam da sam kasnije ja pitao Izetbegovića za ove Ćosićeve tvrdnje i on mi je rekao da su tačne. A šta je taj čovjek imao učiti od Dobrice Ćosića, to tek treba istražiti.
https://avaz.ba/vijesti/bih/663548/edhe ... avio-aliju
-
zippoo87
#89439 Re: SDA-All about
Shmit je svima problem,samo onda kada ne donosi zakone u njihovu licnu korist. I ovo vazi za sve stranke.
Ali opet,treba imati mjeru u lajanju na Smitha,jer covjek suti i radi. Od svih visokih predstavnika,najmanje je pricao a najvise radi. Jos da ima vecu podrsku u OHRu i PICu,uradio bi i puno vise.
Pa covjek je toliko anomalija otklonio i deblokirao...bukvalno sve ono sto su nasi vrli "politicki mudraci" napravili,da se nista ne bi moglo uraditi bez njih.
Nego covjek nije rodjeni bosanac,da zna sve te zavrzlame i akrobacije koje su ovi napravili,da sebe zastite.
Smith polako deblokira jednu po jednu stvar,kako nailazi na probleme.
I umjesto da ga svi hvale,ovdje svi reze na njega. Ja se nekada pitam,da li mi sami u BiH zelimo da krenemo dalje i brze ?
Ovako po raspolozenju javnosti...izgleda da je nama i ovo sto imamo predobro i previse.
Evo,jako malo se ko buni protiv nepravde,kriminala,narko bandi,sprege policije i narko kartela...nego svi gledaju samo da se ubace negdje i da i oni budu "dio tala".
To je po meni najporaznije sto nam je SDA donijela...to da su korupcija,mito,kriminal sasvim normalno i pozeljni...bitno je samo da kazes da si SDA i "musliman",a to sto si lopov,govno,sto svaki dan uradis 10 stvari koje te "izvode iz islama",to je nebitno...bitno je samo da se to NAGLASI. A svi ostali pravi vjernici,koji ne naglasavaju,oni su u ocima ovih zadojenih SDA/ovaca cifuti,cafiri,nevjernici,izdajnici.
Jos ove njihove botovske brigate po FB,klix portalu pa i ovdje po forumu...bukvalno bi u lice pljuno svakog takvog smecara.
Nijedna druga stranka nema sluzbene botovske brigade,samo SDA...od uhljebljenih debila,koji ne znaju sta ce od sebe,pa barem da za nesto budu korisni,da sire lazi i narativ.
A zato ih Bake svakom svojom izjavom usutka...Bake je najbolja stvar u SDA...sve dok je on na celu stranke,stranka ce biti na istom broju glasova
Ali opet,treba imati mjeru u lajanju na Smitha,jer covjek suti i radi. Od svih visokih predstavnika,najmanje je pricao a najvise radi. Jos da ima vecu podrsku u OHRu i PICu,uradio bi i puno vise.
Pa covjek je toliko anomalija otklonio i deblokirao...bukvalno sve ono sto su nasi vrli "politicki mudraci" napravili,da se nista ne bi moglo uraditi bez njih.
Nego covjek nije rodjeni bosanac,da zna sve te zavrzlame i akrobacije koje su ovi napravili,da sebe zastite.
Smith polako deblokira jednu po jednu stvar,kako nailazi na probleme.
I umjesto da ga svi hvale,ovdje svi reze na njega. Ja se nekada pitam,da li mi sami u BiH zelimo da krenemo dalje i brze ?
Ovako po raspolozenju javnosti...izgleda da je nama i ovo sto imamo predobro i previse.
Evo,jako malo se ko buni protiv nepravde,kriminala,narko bandi,sprege policije i narko kartela...nego svi gledaju samo da se ubace negdje i da i oni budu "dio tala".
To je po meni najporaznije sto nam je SDA donijela...to da su korupcija,mito,kriminal sasvim normalno i pozeljni...bitno je samo da kazes da si SDA i "musliman",a to sto si lopov,govno,sto svaki dan uradis 10 stvari koje te "izvode iz islama",to je nebitno...bitno je samo da se to NAGLASI. A svi ostali pravi vjernici,koji ne naglasavaju,oni su u ocima ovih zadojenih SDA/ovaca cifuti,cafiri,nevjernici,izdajnici.
Jos ove njihove botovske brigate po FB,klix portalu pa i ovdje po forumu...bukvalno bi u lice pljuno svakog takvog smecara.
Nijedna druga stranka nema sluzbene botovske brigade,samo SDA...od uhljebljenih debila,koji ne znaju sta ce od sebe,pa barem da za nesto budu korisni,da sire lazi i narativ.
A zato ih Bake svakom svojom izjavom usutka...Bake je najbolja stvar u SDA...sve dok je on na celu stranke,stranka ce biti na istom broju glasova
- Dozer
#89440 Re: SDA-All about
Bar 10x do sam sam secirao sta i kako je to teklo od prijevremnog pustanja Alije i MM ekipe iz zatvora 1989..vee-jay wrote: ↑18/09/2025 17:22 ljudi u poznim godinama i jos uvijek sa nadom da je SDA ono sto ona nije - za to postoji definicija
Ponudio mi je kabinet, lijepu sekretaricu, novca koliko želim, samo da prihvatim poziciju. I pamtit ću uvijek ono što mi je rekao na rastanku: „Alija Izetbegović bi bio veoma sretan da ovo prihvatite.“ Kada sam ga pitao kakve on ima veze s Izetbegovićem, rekao mi je doslovno: „On je moj čovjek, ja sam ga napravio.“ Objašnjavao je kako su oni dobri prijatelji, da su redovno komunicirali, kako su on i njegova porodica bezbroj puta bili kod njega u vili na Senjaku.
- Ne, ja to ne znam. Ja vam samo prepričavam ono što mi je Ćosić u tom trenutku rekao. No, reći ću vam da sam kasnije ja pitao Izetbegovića za ove Ćosićeve tvrdnje i on mi je rekao da su tačne. A šta je taj čovjek imao učiti od Dobrice Ćosića, to tek treba istražiti.
Shvatite da su i Alija i SDA projekat SANU. Bili, a i danas su.
- vee-jay
#89441 Re: SDA-All about
"Ukoliko međunarodna zajednica nastavi na ovakav način tretirati političku volju bošnjačkog naroda, ja ću se lično potruditi i pobrinuti da bošnjački narod u svijetu počne tražiti nove prijatelje", izjavio je gostujući na Face televiziji.
Na pitanje koji su to prijatelji, Zahiragić je odgovorio: "Razne, i Kineze i Ruse. Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose jer očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi pokušali napraviti neku potpuno novu politiku?". On je zatim kazao da se radi o njegovom ličnom stavu.
Tokom razgovora razmatrana su i konkretna pitanja jačanja veza između Rusije i Bošnjaka, kao jednog od konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini.

- vee-jay
#89442 Re: SDA-All about
Dozer wrote: ↑18/09/2025 18:03Bar 10x do sam sam secirao sta i kako je to teklo od prijevremnog pustanja Alije i MM ekipe iz zatvora 1989..vee-jay wrote: ↑18/09/2025 17:22 ljudi u poznim godinama i jos uvijek sa nadom da je SDA ono sto ona nije - za to postoji definicija
Shvatite da su i Alija i SDA projekat SANU. Bili, a i danas su.
imali smo prije onog momka na forumu koji je neumorno postavljao dokumente i linkove
nakon toliko godina - sve znati a i dalje za SDA glasati je veleizdaja Bosne i Hercegovine
- Prpa.ba
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Prpa.ba
#89445 Re: SDA-All about
Sta ima kod najjaceg srednjoskolca u Federaciji? 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#89446 Re: SDA-All about
Fulas legendo. A i nije za cudjenja s obzirom na objave u posljednje vrijeme.
- Chloe
- Photo mod
#89447 Re: SDA-All about
vee-jay wrote: ↑18/09/2025 18:07![]()
imali smo prije onog momka na forumu koji je neumorno postavljao dokumente i linkove
nakon toliko godina - sve znati a i dalje za SDA glasati je veleizdaja Bosne i Hercegovine
Sa čim se sve nećete služiti, nevjerovatno.
- Prpa.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Haris.ba
#89450 Re: SDA-All about
Ja sam to "podrzana" napisao kao najlakse sto sam mogao._BataZiv_0809 wrote: ↑18/09/2025 17:13Niko to i ne glumi. Jeste podrzana od stranaca kao i vecina dobrih stvari poslije Dejtona.
Glumi se da ne postoji parlamentarna vecina i pravi se prica kao da suprotni tabor nije imao izborni rezultat koji je dovoljan za formiranje vlasti po pravilima po kojima se uslo u izbore, odnosno prije Smitovih nametanja.
To sto je bilo nesta prije Schmitovih izmjena je u sustini nebitno. Jer, kad se vlast morala formirati, skontalo se da se previse ovlasti dalo nekom Bosnjaku. To je trebalo ukinuti. Isto ko sto ce se opet desiti kada izbije problem nakon slijedecih izbora kada se skonta da su zadnje vizantijske izmjene ustava opet sa rezultatom koji se ne svidja strancima.
Imao si prije toga 4 godine razvlacenja pameti od strane hdz kada crnolistas kao predsjednik radio sto je pokusao da uraditi Lendo.
Sda ovako otvoreno ne govori. Ali, njeni glasaci razumiju sta i kako je kada se spomene "nametnuta vlada". To je potentna poruka.
Druga je stvar sto bi Sda opet sutra nastavila sa hdz staru politiku.