Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- xoklix
#29926 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima li u zadnjih 10 god. ijedno europsko ili kvalifikacije da smo izbjegli grupu smrti ? 
- canvra888
#29927 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kvalifikacije za prošlo svjetsko su bile sasvim okej. Pored tog, svake kvalifikacije za EB osim ovih zadnjih su također bile okej.
-
Priglavke
#29928 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ti ba da pecas, al kad te pitam sta ti mislis, o izlizanim floskulama, onda izbjegavas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/09/2025 15:20Nebitno mi je to,ne pecam se na to.Priglavke wrote: ↑16/09/2025 15:16Djedovic je proslost. On je rekao svoje kada je otisao. Njega ne treba vise zvati i ne spominjati u bilo kakvom kontekstu kada je reprezentacija u pitanju. I to je to... Isto mislim i za Emira. Emir se je naljutio na Adisa. Ok. Ali kad je Adis insistirao da se vide i da rašciste, a ovaj ga odbio. To, nije u redu.... I ne treba ga zvati. Ali ga nevtreba ni blatiti.... Zahvaliti mu se i krenuti dalje bez njega.
Nego, zar tebi nije vise dosadilo slusati price o patriotizmu, i vaganju cija je "karina" veca??? Od ostavljanja srca na terenu? Zar to vise nije izlizano?
-
kakavdanakneiskustvu
#29929 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa napisah,nebitno su mi izjave o nečijeg patriotizmu.Priglavke wrote: ↑16/09/2025 15:29Ti ba da pecas, al kad te pitam sta ti mislis, o izlizanim floskulama, onda izbjegavas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/09/2025 15:20Nebitno mi je to,ne pecam se na to.Priglavke wrote: ↑16/09/2025 15:16
Djedovic je proslost. On je rekao svoje kada je otisao. Njega ne treba vise zvati i ne spominjati u bilo kakvom kontekstu kada je reprezentacija u pitanju. I to je to... Isto mislim i za Emira. Emir se je naljutio na Adisa. Ok. Ali kad je Adis insistirao da se vide i da rašciste, a ovaj ga odbio. To, nije u redu.... I ne treba ga zvati. Ali ga nevtreba ni blatiti.... Zahvaliti mu se i krenuti dalje bez njega.
Nego, zar tebi nije vise dosadilo slusati price o patriotizmu, i vaganju cija je "karina" veca??? Od ostavljanja srca na terenu? Zar to vise nije izlizano?
Floskule su,da slažem se
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#29930 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pazi nemas ti bas tu veliki izbor selektora u stvari nemas skoro nikakav. Malo bivsih reprezentatvaca se bave tim pozivom. Mozda je vrijeme za nekakvog kvalitetnog stranca ne znam onako na glas razmisljamcanvra888 wrote: ↑16/09/2025 15:19 Meni bi imperativno za novog trenera bilo da je neko iz BiH, po mogućnosti bivši reprezentativac. Obično takvi uspiju stvoriti ili održati hemiju u ekipi (vidjeli smo to i sa Vedranom i Adisom), jer rade taj posao i sa nekom poveznicom sa državom, a ne samo kao još jedan mandat u nizu. Svi ovi ostali što su bili, ako je i bilo uspjeha, bilo je epizodno. Godina do dvije max i rastajanje. Mislim da nam kontinuitet godi i treba.
-
giovanni008
- canvra888
#29932 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa Berbić ne zna ni od koga smo ispali, ne bi me čudilo da ne znaju ni detalje o Adisovom ugovoru.
-
Bodkin
#29933 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
sta je na kraju bilo sa vecom bosnicem? strasan momak i izgleda dobar trener (sa najruznijim sutem svih vremenahrasno38 wrote: ↑16/09/2025 15:33Pazi nemas ti bas tu veliki izbor selektora u stvari nemas skoro nikakav. Malo bivsih reprezentatvaca se bave tim pozivom. Mozda je vrijeme za nekakvog kvalitetnog stranca ne znam onako na glas razmisljamcanvra888 wrote: ↑16/09/2025 15:19 Meni bi imperativno za novog trenera bilo da je neko iz BiH, po mogućnosti bivši reprezentativac. Obično takvi uspiju stvoriti ili održati hemiju u ekipi (vidjeli smo to i sa Vedranom i Adisom), jer rade taj posao i sa nekom poveznicom sa državom, a ne samo kao još jedan mandat u nizu. Svi ovi ostali što su bili, ako je i bilo uspjeha, bilo je epizodno. Godina do dvije max i rastajanje. Mislim da nam kontinuitet godi i treba.
- hrasno38
#29934 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da je Vedran puno losije rjesenje od Adisa i ako vec ide Adis onda treba dovesti boljeg a ne goreg. Muki, Neno ili neko drugo trenersko ime. Ove kvalifikacije za SP mogle bi biti strasno interesantne jer ce sve ekipe biti u vecim problemima nego mi. Srbiji i Turskoj ce malte ne flaiti citav roster sa EP a kod nas par igraca ili samo Nurkic jer ponavljam vrlo je moguce da Dubai pusti Musu i Kamenjasa posto je na celu Kamenjasevic a imaju ogroman fond igraca. Mi da dobijemo dva puta Svicarsku i kuci Srbiju i Tursku mi smo na konju sa 4 pobjede. Tako da treba vec danas poceti intenzivno razmisljati o tome. Ako je Adis odlucio da ide a ja imam informaciju da jeste onda odmah krenuti po novog selektora a ne da u Novembru bude rasulo.Bodkin wrote: ↑18/09/2025 09:52sta je na kraju bilo sa vecom bosnicem? strasan momak i izgleda dobar trener (sa najruznijim sutem svih vremenahrasno38 wrote: ↑16/09/2025 15:33Pazi nemas ti bas tu veliki izbor selektora u stvari nemas skoro nikakav. Malo bivsih reprezentatvaca se bave tim pozivom. Mozda je vrijeme za nekakvog kvalitetnog stranca ne znam onako na glas razmisljamcanvra888 wrote: ↑16/09/2025 15:19 Meni bi imperativno za novog trenera bilo da je neko iz BiH, po mogućnosti bivši reprezentativac. Obično takvi uspiju stvoriti ili održati hemiju u ekipi (vidjeli smo to i sa Vedranom i Adisom), jer rade taj posao i sa nekom poveznicom sa državom, a ne samo kao još jedan mandat u nizu. Svi ovi ostali što su bili, ako je i bilo uspjeha, bilo je epizodno. Godina do dvije max i rastajanje. Mislim da nam kontinuitet godi i treba.). gdje je zapelo sa njim i reprezentacijom?
- Logovan
#29935 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
FIBA objavila rang listu, mi smo 33. mjesto
Napredovali za osam mjesta
-
Bodkin
#29936 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
samo da nije nenad ziv biohrasno38 wrote: ↑18/09/2025 13:47Mislim da je Vedran puno losije rjesenje od Adisa i ako vec ide Adis onda treba dovesti boljeg a ne goreg. Muki, Neno ili neko drugo trenersko ime. Ove kvalifikacije za SP mogle bi biti strasno interesantne jer ce sve ekipe biti u vecim problemima nego mi. Srbiji i Turskoj ce malte ne flaiti citav roster sa EP a kod nas par igraca ili samo Nurkic jer ponavljam vrlo je moguce da Dubai pusti Musu i Kamenjasa posto je na celu Kamenjasevic a imaju ogroman fond igraca. Mi da dobijemo dva puta Svicarsku i kuci Srbiju i Tursku mi smo na konju sa 4 pobjede. Tako da treba vec danas poceti intenzivno razmisljati o tome. Ako je Adis odlucio da ide a ja imam informaciju da jeste onda odmah krenuti po novog selektora a ne da u Novembru bude rasulo.
- canvra888
#29937 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naši mečevi u prvom prozoru u novembru se igraju 27. i 30. novembra.
27. novembra se ne igra EL, 25-26 novembra se igra 13. kolo. Ko će i da li će tu biti pušteni euroligaši, ne znam. 30. novembra nema nikakvih EL utakmica ni u blizini, a to je meč protiv Srbije. Tu bi vrlo moguće svi srbijanski košarkaši mimo NBA mogli biti dostupni.
U februarsko-martovskom prozoru igramu dvomeč protiv Švicarske.
Onda 2.7 i 5.7 ponovo protiv Turske i Srbije. Tu će najvjerovatnije biti dostupni i NBA igrači.
Dakle, velika je šansa da u svim teškim utakmicama (znači ove mimo Švicarske) ipak budu dostupni EL igrači, što znači da bismo mogli biti žestoko donji.
Realno, šanse da se kvalifikujemo na SP su minimalne, haman u domenu teorijskih samo. Nije to sad samo zbog naše grupe, nego i zbog grupe s kojom se križamo. Opet nas je zapala neopisivo teška situacija. Križamo se s grupom u kojoj su Italija i Litvanija.
Pošto se prenose bodovi, mislim da je jedina situacija u kojoj imamo nekih realnih šansi je da odemo u najgorem slučaju kao drugoplasirani iz naše grupe, a to je sasvim nerealno pored Srbije i Turske, pa sve i da nam u nekoj hipotezi skinu zvjezdicu sa Luke i da se Sulejmanović vrati ako Adis odstupi.
Šteta ove generacije što im je vjerovatno sljedeće veliko takmičenje tek za 4 godine. Već ih je dosta u 30-im i sad...
27. novembra se ne igra EL, 25-26 novembra se igra 13. kolo. Ko će i da li će tu biti pušteni euroligaši, ne znam. 30. novembra nema nikakvih EL utakmica ni u blizini, a to je meč protiv Srbije. Tu bi vrlo moguće svi srbijanski košarkaši mimo NBA mogli biti dostupni.
U februarsko-martovskom prozoru igramu dvomeč protiv Švicarske.
Onda 2.7 i 5.7 ponovo protiv Turske i Srbije. Tu će najvjerovatnije biti dostupni i NBA igrači.
Dakle, velika je šansa da u svim teškim utakmicama (znači ove mimo Švicarske) ipak budu dostupni EL igrači, što znači da bismo mogli biti žestoko donji.
Realno, šanse da se kvalifikujemo na SP su minimalne, haman u domenu teorijskih samo. Nije to sad samo zbog naše grupe, nego i zbog grupe s kojom se križamo. Opet nas je zapala neopisivo teška situacija. Križamo se s grupom u kojoj su Italija i Litvanija.
Pošto se prenose bodovi, mislim da je jedina situacija u kojoj imamo nekih realnih šansi je da odemo u najgorem slučaju kao drugoplasirani iz naše grupe, a to je sasvim nerealno pored Srbije i Turske, pa sve i da nam u nekoj hipotezi skinu zvjezdicu sa Luke i da se Sulejmanović vrati ako Adis odstupi.
Šteta ove generacije što im je vjerovatno sljedeće veliko takmičenje tek za 4 godine. Već ih je dosta u 30-im i sad...
-
giovanni008
#29938 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nama je prva tekma 27.11. u Turskoj, vjerovatno Istanbul.
Dubai igra kuci protiv Parisa 25.11. u 17 h nase vrijeme, tako da bi Musa i Kamenjas mogli komotno stici avionom iz Dubaia direktno do Istanbula (let traje tacno 5 sati).
Efes igra 26.11. u 19:30 u gostima kod Monaca i tesko da bi mogli stic njihovi igraci na nasu tekmu (Larkin, Hazer, Osmani, Yilmaz...). S druge strane Fenerbahce igra 25.11. u 18:45 kuci protiv Virtusa i njihovi reprezentativci mogu komotno biti na raspolaganju (Biberovic, Sanli, Bitim...) Plus Panathanaikos igra takodje 25.11. i Cedi Osman i Yurtseven bi mogli stici takodje.
Druga tekma nam je kuci u Sarajevu 30.11. protiv Srbije.
Musa i Kamenjas mogu komotno ostati uz repku i za ovu tekmu jer Dubai igra tek 5.12. u Italiji protiv Virtusa.
Sa druge strane i Srbija ce biti pojacana za Petruseva i Avramovica. Plus Zvezda i Partizan igraju sljedece tekme tek 4 i 5. decembra.
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... vina#games
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... ason=E2025
https://dubaibasketball.com/schedule/
Dubai igra kuci protiv Parisa 25.11. u 17 h nase vrijeme, tako da bi Musa i Kamenjas mogli komotno stici avionom iz Dubaia direktno do Istanbula (let traje tacno 5 sati).
Efes igra 26.11. u 19:30 u gostima kod Monaca i tesko da bi mogli stic njihovi igraci na nasu tekmu (Larkin, Hazer, Osmani, Yilmaz...). S druge strane Fenerbahce igra 25.11. u 18:45 kuci protiv Virtusa i njihovi reprezentativci mogu komotno biti na raspolaganju (Biberovic, Sanli, Bitim...) Plus Panathanaikos igra takodje 25.11. i Cedi Osman i Yurtseven bi mogli stici takodje.
Musa i Kamenjas mogu komotno ostati uz repku i za ovu tekmu jer Dubai igra tek 5.12. u Italiji protiv Virtusa.
Sa druge strane i Srbija ce biti pojacana za Petruseva i Avramovica. Plus Zvezda i Partizan igraju sljedece tekme tek 4 i 5. decembra.
- Altsa
#29939 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Larkin se oprostio od reprezentacije. Inace igraci iz eurolige ne igraju za reprezentacije zato jer ih ne pustaju, a ne zato sto ne mogu stici na utakmice.giovanni008 wrote: ↑18/09/2025 17:42 Nama je prva tekma 27.11. u Turskoj, vjerovatno Istanbul.
- canvra888
#29940 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako je Real pustio Hezonju i Musu? Sve je to individualno i zavisi od kluba.
-
giovanni008
- hrasno38
#29942 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sve je do kluba. Niko ne moze zabraniti klubu da pusti igrace ako zeli a nama, bar ja mislim tako, je dobro sto je nacelu Dubaia sarajlija.Altsa wrote: ↑18/09/2025 20:45Larkin se oprostio od reprezentacije. Inace igraci iz eurolige ne igraju za reprezentacije zato jer ih ne pustaju, a ne zato sto ne mogu stici na utakmice.giovanni008 wrote: ↑18/09/2025 17:42 Nama je prva tekma 27.11. u Turskoj, vjerovatno Istanbul.
- canvra888
#29943 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako puste nama Musu i Kamenjaša, onda je za očekivati da će pustiti i Dangubića, Avramovića, Petruševa i Anđušića Srbiji za utakmicu 30.11.
- hrasno38
- Edin H.
#29945 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Logično
-
giovanni008
-
Boxii44
#29947 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sta bi za Gegica, nista od Splita sezona pocinje a on nema klub i dalje. Ne vjerujem da bas niko nije zainteresovan za njega ali ocigledno previse trazi
- hrasno38
#29948 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ni ja ga ne kontam umjesto da je nakon povrede makar jednu sezonu poptisao za ovakvu novu i jaku Bosnu on nesto pametuje.
- hrasno38
#29949 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Robersona je trebalo makar jesnu sezonu dovest u Bosnu jer je puno bolji i korisniji od Westa a valjalo bi i radi reprezentacije ako zatreba a trebat ce sigurno jer cisto sumnjam da ce onaj svilenko Castaneda vise igratigiovanni008 wrote: ↑27/09/2025 01:19 Info o Robersonu:
https://www.federalna.ba/almir-smajic-j ... -nas-9qm6p
-
giovanni008
#29950 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slazem se da su trebali Robersona dovest, ali ne samo njega, steta za Gegica i Lazica takodje....prvi jos uvijek leta naokolo bez kluba dok drugi zaglavio basketa po Kini - steta!
Mislim da ce Castaneda igrati zaubuduce za nas, to je i Beciragic potvrdio kada je govorio o buducnosti repke.
Elem evo manje od 2 mjeseca od kvalifikacija a mi jos ne znamo na cemu smo u vezi selektora!!!
Kao i sto sam predvidio, ceka se zadnji momenat da bi se Bekir napokon izjasnio, i naravno na kraju pusiona, i savez ce zbog nedostatka vremena, prisegnuti za brzim i nekvalitetnim rjesenjem.
Aid "pticje mlijeko" i Alihodzic mi nikako ne ulijevaju povjerenje.....
Mislim da ce Castaneda igrati zaubuduce za nas, to je i Beciragic potvrdio kada je govorio o buducnosti repke.
Elem evo manje od 2 mjeseca od kvalifikacija a mi jos ne znamo na cemu smo u vezi selektora!!!
Kao i sto sam predvidio, ceka se zadnji momenat da bi se Bekir napokon izjasnio, i naravno na kraju pusiona, i savez ce zbog nedostatka vremena, prisegnuti za brzim i nekvalitetnim rjesenjem.
Aid "pticje mlijeko" i Alihodzic mi nikako ne ulijevaju povjerenje.....
hrasno38 wrote: ↑27/09/2025 13:03Robersona je trebalo makar jesnu sezonu dovest u Bosnu jer je puno bolji i korisniji od Westa a valjalo bi i radi reprezentacije ako zatreba a trebat ce sigurno jer cisto sumnjam da ce onaj svilenko Castaneda vise igratigiovanni008 wrote: ↑27/09/2025 01:19 Info o Robersonu:
https://www.federalna.ba/almir-smajic-j ... -nas-9qm6p