UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Edin H.

#45326 Re: UEFA Champions League

Post by Edin H. »

Čestitke Bodo Glimtu 👍
Logovan

#45327 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Llorente dvije utakmice protiv Liverpoola na Anfieldu, postigao četiri gola, ukupno ima sedam golova na više od 40 utakmica. :lol:
TAFKAP

#45328 Re: UEFA Champions League

Post by TAFKAP »

Vergil :mrgreen:
Sid the sloth

#45329 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Liverpool ko Real nekad, ceka se 90+ za pobjednicki gol.
Osmi Socrates

#45330 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Ne sjećam se kad sam glasnije proslavio gol ekipe koja nije Tottenham. :lol:
vaučer

#45331 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

Guzičari iz Madrida nisu ništa ni zaslužili.
Edin H.

#45332 Re: UEFA Champions League

Post by Edin H. »

Simeoni hoće da šuta nekoga u publici 😁
Osmi Socrates

#45333 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Liverpool pet od pet ove sezone.

Late drama, late goal, Anfield eksplodira. :lol:

Dobro, nisu sve bile na Anfieldu, al' radi dramskog efekta. :thumbup:
Edin H.

#45334 Re: UEFA Champions League

Post by Edin H. »

Logovan wrote: 17/09/2025 22:53 Llorente dvije utakmice protiv Liverpoola na Anfieldu, postigao četiri gola, ukupno ima sedam golova na više od 40 utakmica. :lol:
:shock:
LSD

#45335 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Svaka pobjeda nad Cholovim šošonima je pobjeda fudbala.
B6Redhell

#45336 Re: UEFA Champions League

Post by B6Redhell »

Iznenadi ih lpool odmah na pocetku s dva gola. I to ih ukopa.
Osmi Socrates

#45337 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Oni i ne počinju igrati fudbal dok ne gube. Prvi plan je da ne igraju fudbal uopšte. Simeone je puk'o od sindroma La Lige. Titulu neće osvojiti ako igraju fudbal. Nekad mu se može potrefit' ako igra anti-fudbal. Možda 10% šanse.
MarlboroGold

#45338 Re: UEFA Champions League

Post by MarlboroGold »

Čolo je direktan krivac za to što rijetko ko želi vidjeti Atletico bilo gdje da se bore za neku titulu. Ono što igraju je negledljivo godinama.

Arsenal im ide u goste također mislim da ću zaspati nakon treće minute.
Billy The Pljuc

#45339 Re: UEFA Champions League

Post by Billy The Pljuc »

Hahahha, odavno ne pročitah bolji komentar Atletico Madrida.

Nije loše prvo kolo, za sada prijatno sam iznenađen Bodo Glimtom i Karabagom pa i Pafosom dok su mi Ajax, PSV i Benfica haman zalutali u ovo takmičenje. Ovi zadnji nakon odgledane prvenstvene blamaže sa Santa Klarom prošlog petka su doduše i najavili katastrofalnu sezonu, još čitam da bi ih Murinjo mogao pojačati :P. Holanđani fakat nemoćni za ovaj nivo, RUSG i Inter realno nisu creme de la creme evropskog fudbala ali za ove haman jesu, šta će im tek raditi jače ekipe ostaje da se vidi. Ništa, format smo upoznali već prošle sezone, biti će kalkulisanja opet ali eto nadati se dobrim utakmicama do eliminacione faze. Obavezno navijam za male ekipe.
Osmi Socrates

#45340 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Odgledao sam čitavu utakmicu Bayern - Chelsea i ono što je Kane radio u toj utakmici odavno nisam vidio. Kompletan fudbaler. Na golove smo već svi navikli. Na otvaranje suigrača i pasove smo svi navikli. Pressing perfekcija. Odbrambene zadatke obavlja bez greške. Prima loptu od golmana u svom šesnaestercu i pomaže timu da odigra kroz protivnički pressing. :-)

Devetka, desetka, šestica, osmica, biraj. Sve je igrao u toj utakmici. Apsolutna perfekcija. Ne znam igra li uvijek ovako i u Bundesligi, ali ovo je bila njegova vjerovatno najbolja utakmica u karijeri.

Kompany je očitao lekciju Maresci u pripremanju utakmice. Nije bio spreman za ovakvog Kanea.
JohnnyS

#45341 Re: UEFA Champions League

Post by JohnnyS »

Ja se sjećam vremena kad je Cholo bio idol kako u nogometnom svijetu, tako i na nogometnom sa-x forumu. Ne znam otkud promjena stava, isti haram-football igra i 2014 i 2025. Samo pravi znalci su odmah prozreli njegove opasne namjere
Osmi Socrates

#45342 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Meni je Cholo oduvijek bio idol, bez obzira kakav fudbal oni igrali. Čovjek je jednostavno poseban karakter u svijetu fudbala.

U intervjuu poslije ove utakmice dao je nekoliko zanimljivih izjava. Kritikuje i sam sebe što je sebi dozvolio onu glupost na kraju, ali mogu da vidim i ljudsku stranu svega toga. Ako te navijači non-stop provociraju 90 minuta, i onda na kraju fasuješ onakav poraz, i nastave da te provociraju, kako uopšte čovjek da kontroliše emocije? Svaki gostujući trener je uvijek na udaru protivničkih navijača.
darius_maximus

#45343 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

Cholo je lik i fudbal će bez takvih likova biti dosadan, jer ćemo pričati kako se svelo sve na nule i jedinice i statistiku.
A što se incidenta tiče, Argentinci inače jako vole Engleze, tako da mi nije jasno kako se to desilo :D
Altsa

#45344 Re: UEFA Champions League

Post by Altsa »

MarlboroGold wrote: 17/09/2025 23:55 Čolo je direktan krivac za to što rijetko ko želi vidjeti Atletico bilo gdje da se bore za neku titulu. Ono što igraju je negledljivo godinama.

Arsenal im ide u goste također mislim da ću zaspati nakon treće minute.
Odvratna ekipa baš. Posebno su bili gadni dok im je igrala ona seljacina Savic.
belafonte

#45345 Re: UEFA Champions League

Post by belafonte »

Osmi Socrates wrote: 18/09/2025 07:36 Odgledao sam čitavu utakmicu Bayern - Chelsea i ono što je Kane radio u toj utakmici odavno nisam vidio. Kompletan fudbaler. Na golove smo već svi navikli. Na otvaranje suigrača i pasove smo svi navikli. Pressing perfekcija. Odbrambene zadatke obavlja bez greške. Prima loptu od golmana u svom šesnaestercu i pomaže timu da odigra kroz protivnički pressing. :-)

Devetka, desetka, šestica, osmica, biraj. Sve je igrao u toj utakmici. Apsolutna perfekcija. Ne znam igra li uvijek ovako i u Bundesligi, ali ovo je bila njegova vjerovatno najbolja utakmica u karijeri.

Kompany je očitao lekciju Maresci u pripremanju utakmice. Nije bio spreman za ovakvog Kanea.
Smanji doživljaj, Kane da je takav igro bi u Realu :run:

Čelsi imao 8 debitanata u LP sinoć, a ovi drugi prekaljeni...
Bayo standardno dobar, ovo bi mogla biti njihova godina u LP.
vaučer

#45346 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

darius_maximus wrote: 18/09/2025 08:55 Cholo je lik i fudbal će bez takvih likova biti dosadan, jer ćemo pričati kako se svelo sve na nule i jedinice i statistiku.
A što se incidenta tiče, Argentinci inače jako vole Engleze, tako da mi nije jasno kako se to desilo :D

Mislim da nije samo to što je 'lik' ono što će nam nedostajati. Simeone je jedan od posljednjih svoje vrste i kao menadžer koji je potpuno protkan sa klubom kojeg vodi. To se više jednostavno ne dešava, ta Ferguson-ManU sinergija između menadžera i kluba. Generalni smjer je da menadžeri imaju manji input u širu sliku vođenja kluba, tu su da treniraju igrače i vode utakmice.
LSD

#45347 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

vaučer wrote: 18/09/2025 09:53
darius_maximus wrote: 18/09/2025 08:55 Cholo je lik i fudbal će bez takvih likova biti dosadan, jer ćemo pričati kako se svelo sve na nule i jedinice i statistiku.

Mislim da nije samo to što je 'lik' ono što će nam nedostajati. Simeone je jedan od posljednjih svoje vrste i kao menadžer koji je potpuno protkan sa klubom kojeg vodi. To se više jednostavno ne dešava, ta Ferguson-ManU sinergija između menadžera i kluba. Generalni smjer je da menadžeri imaju manji input u širu sliku vođenja kluba, tu su da treniraju igrače i vode utakmice.
Image

Pa bio bi i ti protkan sa svakim klubom, da te placaju najvise na svijetu, 30 miliona eura po sezoni :-)

Cholo je seljacina i krkan, takav mu je i fudbal, jer sve je to krkansko u njemu prenio na igrace i na teren.
I svaki put kad njegova ekipa izgubi, to je pobjeda fudbala. Makar se radilo i njihovim komsijama, madridskoj Hali.
vaučer

#45348 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

LSD wrote: 18/09/2025 11:21 Pa bio bi i ti protkan sa svakim klubom, da te placaju najvise na svijetu, 30 miliona eura po sezoni :-)

Cholo je seljacina i krkan, takav mu je i fudbal, jer sve je to krkansko u njemu prenio na igrace i na teren.
I svaki put kad njegova ekipa izgubi, to je pobjeda fudbala. Makar se radilo i njihovim komsijama, madridskoj Hali.
To koliko ga plaćaju stvarno nema nikakve veze s ovim što sam napisao. On i Atletico su stara paradigma menadžerskog posla koja rapidno nestaje. Nema veze kakav stil nogometa gaji ni kakav je kao osoba. Ni njegov stil ni osobnost tu nisu bitni.
LSD

#45349 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

vaučer wrote: 18/09/2025 12:01
LSD wrote: 18/09/2025 11:21 Pa bio bi i ti protkan sa svakim klubom, da te placaju najvise na svijetu, 30 miliona eura po sezoni :-)

To koliko ga plaćaju stvarno nema nikakve veze s ovim što sam napisao. On i Atletico su stara paradigma menadžerskog posla koja rapidno nestaje. Nema veze kakav stil nogometa gaji ni kakav je kao osoba. Ni njegov stil ni osobnost tu nisu bitni.
Itekako pare imaju veze. Lik je najplaceniji menager na svijetu, potpuno nezasluzeno..al dobro, to je njihova stvar.
Cholo je skoro 15 godina u Atleticu, on im je najdugovjecniji trener i ispade najbolja stvar koja im se desili u 122 godine postojanja Atletica.
Npr. u historiji Barce je najvise izdrzao Krojf, 7,8 godina cini mi se i noga :run: jedan Pep koji je 100X bolji i uspjensiji do Chola je bio 4 godine...i to nesto govori o velicini kluba - nema privatiziranja, nema sto ti kazes "protkan sa klubom", nema toga, niko nije nedodirljiv.
Ovdje se raja smije nesto Arteti - a ovaj 15 godina jase i cijedi Atletico sa nikakvim rezultatima, pri tome potrosio boga oca na razna pojacanja i nikom nista..i dalje najplaceniji na svijetu u svom poslu :-)
vaučer

#45350 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

Pa upravo si sam u zadnjoj rečenici dao potvrdu ovog što govorim. Zašto je i dalje tamo i još pride najplaćeniji - a sve to uz stil igre kojim ne bih kažnjavao najgoreg neprijatelja. Jer njegova spona s klubom debelo prelazi racionalne granice i odavno je u hiper-emotivnoj zoni. Naravno da nije nedodirljiv - ali ima 'kredita' više nego će ikad više imati moderni menadžeri. Zbog tog kredita i ima tu plaću kao i relativno odriješene ruke da i dalje masira živce cijelom nogometnom svijetu sa svojim pristupom.

Mislim da je stvarno 'posljednji Mohikanac' takve paradigme. Ne znam jel to dobro ili loše - ali je tako. Dio iste priče je npr kako je Liverpool nakon odlaska Kloppa promjenio poziciju iz 'Manager' u 'Head Coach'. Simbolično - ali govori puno. Ti si tu da radiš jedan posao, nisi alfa i omega oko koje će se sve ostalo vrtiti. Što je Klopp postao tokom svog vremena u Liverpoolu, gdje je njegova postala bitnija od ljudi poput Edwardsa itd.

Još jedino Manchester United sanja novog Fergusona da mu se klanjaju. :lol:
Post Reply