AMERIKA
-
mali_balon
#15701 Re: AMERIKA
Ska kaze sljedeci su Seht i drugi Jimmy
ukidanje govora, vojska na ulicama, statua pred kucom .....sto bi se reklo text book uvod u diktaturu
- escobar__
#15702 Re: AMERIKA
Diktatura već jeste, još uvijek možda ne nivo Kine ili Sjeverne Koreje. 
- sinuhe
#15703 Re: AMERIKA
Kako Trump može ukinuti emisiju? Mediji su big business u Americi.
-
mali_balon
- banjaluka078
#15705 Re: AMERIKA
- SmokingMan
#15706 Re: AMERIKA
Nashville man pardoned for Jan. 6 role now running for Congress in Tennessee special election
https://www.newschannel5.com/news/nashv ... l-election
"I was there for President Trump on January 6. He was there for me, and together we will be there for Tennessee," Parks said.
...."January 6 was overwhelmingly peaceful. It was a family friendly event. I describe it like a pep rally, a carnival," Parks said.
https://www.newschannel5.com/news/nashv ... l-election
-
broj dva
#15707 Re: AMERIKA
Ja mislim da nikada nismo bili blizi ispunjavanju sna i obecanja iz one pjesme "Amerika i Engleska bice zemlja proleterska" Mozda ne dobrovoljno i kroz socijalisticku revoluciju ali i gradjanski rat se pika...
- tramvajtrojka
#15708 Re: AMERIKA
Nema Amerika je presla tačku bez povratka i sve ce gore i gore biti dok demokrate pokusavaju nesto u granicama zakona i procedura da odrade, druga strana nemilosrdno gazi i unistava sve postulate koji su gradjeni zadnjih stotinjak godinajeza u ledja wrote: ↑18/09/2025 07:21Ma jasno ba. Ja samo trazim trazim razlog da nadjem nesto pozitivno.Point. wrote: ↑18/09/2025 06:37Nije poenta je li tebi, meni ili nekome trećem smiješan Kimmel i Colbert, nego represija medija koja je očigledna i koja se neće završiti samo na njima i udar na slobodu govora.jeza u ledja wrote: ↑18/09/2025 02:15 Ja moram priznati da sam prestao gledati te komedijase. Sjecam se negdje cca 2015-e da sam druge podjebavao da o politici spoznaju preko Colberta, Stewarta i ostalih. Ili ne daj boze SNL.I onda i ja ko budala poceo pratiti.
I tako 6-7 godina dok mi je jednostavno postalo muka da se smijem ljudima koji zaradjuju desetine miliona dolara godisnje. Jednostavno ono sto govore i ono sto jesu su u sukobu jedno s drugim. Sve ok, ljudi su super, razumiju kako i sta, razumijem odakle su dosli, ali djaba, znam da idu kuci u Beverly Hills, Hamptons, ili wherever the fuck. Jednostavno mi se gadi taj cijeli svijet, bez obzira koliko neko bio razumljiv, pametan, itd.
Helem, cujem u medjuvremenu da im svakako opada rating i da takve showove uglavnom prate old farts poput mene, a ne mladjarija, pa se osjecam kao da sam jos i napredan u odnosu na svoju generaciju jer sam sam odlucio da ne pratim.![]()
Volim pogledati John Stewarta, i volim ovaj John Oliverov show o random stvarima. Kimmel i Colbert su smijesni, ali jednostavno osjecam prazninu kad ih gledam. Ovaj Falon i ti ostali...to i ne pratim.
Sa amerikom je nažalost gotovo preveliki jaz je napravljen da bi se ovo moglo amortizirati
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15709 Re: AMERIKA
kaže ukini emisiju
or els
kako je mogao biden pratiti izricanje presude šovinu
i to nije bio pritisak na NEOVISNO tužiteljstvo
znam da je porota izolirana ali informacije su kolale mjesec dana koliko je trajalo sudjenje
nemoguca je izoliranost u danasnjem vremenu
sad sam vidio prepisku jedne otpuštene osobe koja se ispričava što je pisala o kirku
a lik joj kaže sad više nisi anonimna osoba
imamo tvoje podatke, školsku spremu mjesto stanovanja i sljedećem gazdi ćemo javiti ko si i što si
- Point.
#15710 Re: AMERIKA
I to tebi smiješno?Truba wrote: ↑18/09/2025 11:13kaže ukini emisiju
or els
znam da je porota izolirana ali informacije su kolale mjesec dana koliko je trajalo sudjenje
sad sam vidio prepisku jedne otpuštene osobe koja se ispričava što je pisala o kirku
imamo tvoje podatke, školsku spremu mjesto stanovanja i sljedećem gazdi ćemo javiti ko si i što si![]()
- PixelDrifter
#15711 Re: AMERIKA
Tip je jeziv.Point. wrote: ↑18/09/2025 12:19I to tebi smiješno?Truba wrote: ↑18/09/2025 11:13kaže ukini emisiju
or els
imamo tvoje podatke, školsku spremu mjesto stanovanja i sljedećem gazdi ćemo javiti ko si i što si![]()
- Truba
#15712 Re: AMERIKA
ti si jeziv klon
pa nije ovo kršćanski teološki forum da pokazujemo empatiju prema slabićima u duhu isusova nauka
ovo je sekularni forum građana različite misli
da citiramo poznatog partizana prije nego su ga vješali strani okupatori i domaći izdajnici
milost ne tražim niti bih vam je dao
cancel kultura se vraća kući
svojima
pa nije ovo kršćanski teološki forum da pokazujemo empatiju prema slabićima u duhu isusova nauka
da citiramo poznatog partizana prije nego su ga vješali strani okupatori i domaći izdajnici
cancel kultura se vraća kući
-
harisl
#15713 Re: AMERIKA
Diktatura u SAD-u nije jednostavna stvar, nije nesto sto bi proslo. Na svaku pusku ili pistolj u policiji (federalna, drzavna i lokalna zajedno) dolazi 400 pusaka u rukama civila. Mislim da je nemoguce zaustaviti narod u SAD-u i toga je sigurno svjestan i vrh zemlje, ko god bio na tom vrhu. Postoji kapacitet za krvav gradjanski rat u kojem bi se SAD zabavile oko sebe, sto bi ogranicilo mogucnost SAD-a da podrzi saveznike u svijetu i doslo bi do velikih problema u svijetu. Nadam se da ima nekakav "kill switch" da zaustavi taj scenario.
- Truba
#15714 Re: AMERIKA
o kakvom krvavom ratu govorite kad jedna STRANA PROMOVIRA ukidanje nosenja oruzja
znaci obje su strane naoružane?
ja sam mislio da samo rednečki republikanski šljam ima naoružanje
a progresivna ljevica nema
znaci obje su strane naoružane?
ja sam mislio da samo rednečki republikanski šljam ima naoružanje
a progresivna ljevica nema
- PixelDrifter
#15715 Re: AMERIKA
Rijeci pravog vjernika ili sadiste. Jeziv si, rekao sam ti.Truba wrote: ↑18/09/2025 12:23 ti si jeziv klon
cancel kultura se vraća kućisvojima
- Point.
#15716 Re: AMERIKA
Republikanske snowflakes nastavljaju sa svojim klošarskim stilom. Sada traže da se Kimmel izvini Kirkovoj familiji i da donira poveću svotu para njegovoj organizaciji koja širi mržnju prema svima ko ne misli ko oni. Glupi magatori i dalje ne kontaju da se Kimmel nema kome izvinjavati nego da je ismijavao Trumpovu reakciju na njegovo ubistvo, a ono je bilo baš onako kako ga je i opisao, isto dijete kad izgubi zlatnu ribicu minut tužan i poslije kao da se nije ništa desilo, move on to the next thing.
Kakvi retardi, to majka jednom rađa.
Kakvi retardi, to majka jednom rađa.
- Truba
#15717 Re: AMERIKA
ajde bolan barem u americi je lako naći posao
šta dramiš
-
harisl
#15718 Re: AMERIKA
Mah, promovise se kontrola kupovine oruzja, oruzje se prodaje sve vise u SAD-u, nije to nesto sto ce stati, usporiti, ali nije lijepo da ljudi sa mentalnim bolestima kupuju puske po supermarketima.
Vise sam mislio na diktaturu kao generalno oduzimanje prava narodu silom, ne mislim da bi to proslo samo tako. Zato ne mislim ni da bi puklo bas po stranackoj liniji, dovoljno je da ima milion na jednoj i drugoj strani i eto problema, a za to ima dovoljno.
- Truba
#15719 Re: AMERIKA
opcija da ce amer pucati na amera je nesto sto mi lici izaslo iz srpske narodne kuhinje 
ali da ce biti pucanja bit ce
vec smo svjedocili prsnucu jedne arterije
ali da ce biti pucanja bit ce
vec smo svjedocili prsnucu jedne arterije
-
harisl
#15720 Re: AMERIKA
A eto, doslo se blizu 6. januara, bilo je i zrtava, ima kapaciteta za probleme. Razlike su male, ali svasta je moguce, velika je zemlja i moze se nakupiti dovoljno budala da napravi veliki problem, padne mrtva glava i pocne svrstavanje na "mi" i "oni" i dok se to smiri ode Tajvan, Ukrajina, pade Izrael, Rusi na granici sa Njemackom...
-
iz zadnje klupe
#15721 Re: AMERIKA
Jedina stvar zajednička Republkancima i trenutnom establišmentu Demokratske stranke ( koje Bernia i Mandanija smatra pretnjom njihovoj idelogiji i pogledu na svijeti) je totalno obožavavanje dva božanstva. dolara i Izraeladok se to smiri ode Tajvan, Ukrajina, pade Izrael, Rusi na granici sa Njemackom...
- Truba
#15722 Re: AMERIKA
bitno je naglasiti da MAGA kult polako izbacuje te izraelske ublehaše
postoji čitava armija ljudi koji bilježe koji je republikanac potkupljen
nažalost to je tek u začetku ali se moć izraela rapidno smanjila
barem u bazi
ljude jednostavno ne zanima ta zemlja
pogotovo ateiste republikance i obicne antikomuniste koji vide što je izrael napravio
barem u bazi
pogotovo ateiste republikance i obicne antikomuniste koji vide što je izrael napravio
- JohnnyS
#15723 Re: AMERIKA
Zato Ben Shapiro sad vodi Čarlijev showTruba wrote: ↑18/09/2025 14:12 bitno je naglasiti da MAGA kult polako izbacuje te izraelske ublehaše
barem u bazi
- Truba
#15724 Re: AMERIKA
iskreno ne znam ko je on nije mi algoritam ponudio
ja sam jednostavan čovjek
vidim klip pogledam klip i lajkam
algoritam radi ostalo
ponekad lajkam prije gledanja
ja sam jednostavan čovjek
vidim klip pogledam klip i lajkam
algoritam radi ostalo
ponekad lajkam prije gledanja
-
detroit-mercy
#15725 Re: AMERIKA
Prije jedno mjesec dva ti rekoh da po prvi puta osejcam da u USA moras paziti sta i gdje govoris
Sad je vec vidljivo.
G'n'R su imali jedan dobar album "Chinese Demcracy", sve moze dok veliki vodja odobrava.