GOLDZEN wrote: ↑16/09/2025 16:44
liyf wrote: ↑14/09/2025 21:41
GOLDZEN wrote: ↑14/09/2025 21:34
Mogli su i interventnoj helmet u istoj boji. Ona zelena je jednostavno presvijetla. Možda tražim dlaku u jajetu ali mislim da sam u pravu.
Mislim da je i ovo prolazna faza,
da će se nabaviti nešto konkretnije i kvalitetnije, a svakako mislim da si u pravu.
Imas crne multicam uniforme, crne obicne uniforme i ti mu kupis neki snj copycat Crye i svjetlo sivu 5.11 koje se ne slazu ni sa cime, jos mu das crni opasac, "pancir" i masku i onda tamno zeleni sljem, pa ko je ovdje lud
"da će se nabaviti nešto konkretnije i kvalitetnije" pretpostavljam da misliš na uniforme u interventnoj? Ove su eto poprilično novi arrival u jedinicu. Ne znam čija je proizvodnja. Jel' sad Multicam definisan kao standard za apsolutno sve policijske jedinice posebne namjene? SPJ KS izgleda veoma dobro odrađeno sa tog aspekta.
Evo kod nas u TK u upotrebi imaju u upotrebi black multicam mada je i ostatak opreme u istoj boji pa nije šarenilo. Dodueše, JSP TK će se mijenjati od glave do pete pa očekujem i nove uniforme za njih (nmg se sjetiti da li je raspisan tender a pisao sam o tome ovdje haha).
nee, mislim na šljemove. Ovi dobili neke crne i zelene, a interventna dobila tamno zelene, crne i nekakve svjetlo zelene. Moglo se sacuvati novca i kupiti TW, Ops Core, na kraju krajeva od Hrvata uzeti još bolji šljem itd itd, zato kažem da ima još posla i da to treba biti bolje. Dodje dobavljac klepi cijenu od 5KM za pusku i onda se vadi po aliexpressu da bi je nasao, pa nije vrtic nego oruzana formacija :p
Uniforme su Emersonova kopija Crye, imaju i 5.11 (sive) i stare uniforme iz JSPa koje su dotrajale. SPJ ima dosta uniformi, sve dobre kvalitete, UCP, Multicam, Multicam black i default crne, kako donirane tako i kupljene, a Multicam će se koristiti jer odgovara ukupnom planiranom izgledu specijalca, samo im ona presvlaka za šljem ne stoji i ne treba (zasad)
Nadam se da ce svaka kantonalna specijalna jedinica dobiti neko osvjezenje, u Zenici je pocelo, Tuzla je bas u kriticnom stanju (bez uvrede ali su vam MUP-KUCZ havarisani, treba vam 30 miliona da stanete na noge) a u jos gorem su ovi manji kantoni. Bilo bi odlicno da se ima drzavni centar za obuku specijalnih jedinica, pa se skupi SBK i KS, K10 i BPK itd itd, razmjenjujes iskustvo, gradis odnos kako sa svojom tako i sa drugim jedinicama, sto je jedna od najbitnijih stvari u ovom poslu. U Americi je to malo decentralizovano ali opet postoje prakse, taktike, formacije, manevri itd. koji su nacionalno regulisani i svaka agencija ga mora pratiti, bio FBI NASA ili neka selendra. ubacis element vojske, marinaca sa elementom lokalne i federalne policije i djelovace kao ista jedinica u roku od 10 minuta itd..
Seawolf wrote: ↑16/09/2025 20:09
E, tako je.
Ove moje hlače su
Multicam Black ....
Colega fura ufpro, ili si u pemziji ili te zena ostavila, ozenjen i zaposlen covjek za to nema para!