mislim da si malo pogrijesio teme
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
tokio25
-
Messier
#28852 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
mozda i jesam, kad te svuda ima,pa ti odgovaram
-
tokio25
#28853 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
pa ima i tebe svuda
mislim da je ovo trebalo na sda temu al nema veze shvatio sam
-
Messier
-
tokio25
#28855 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
slazem se al evo da se nadovezemo
pitao si ko ce glasati za sda
glasat ce sehohari jer je bakir rekao da ce se zalagati da u trebinju se slavi bajram iako sam kaze da dole nema bosnajka nikako osim ljeti
da nije sda sehohari bi zivio u gradicu tipa travnik i sl
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#28856 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne zaboravljaj Raleta i đenerale, vidim da ih prizivaš, samo ne smiješ da kažeš...
-
tokio25
#28857 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ne ja prizivam drazusehohari wrote: ↑17/09/2025 19:55Ne zaboravljaj Raleta i đenerale, vidim da ih prizivaš, samo ne smiješ da kažeš...
rale je previse mekan za sda gamad
-
Messier
#28858 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
bolan,dijete se rodilo u dojclandu,ko zna pravce i kako se to dogodilo da je on gore rodjen, ima pravo na svako misljenje i zelje, al ne volim likove koji agituju
i sad nekog naseg decka,hajmo ga istrest.
ok, nek glasa za sda,nije problem, nemoj biti napadan, nit ovi sda,nit ovi nipovci,sdpovci il nsovci.
postoje ljudi ljudi koji buli kurac za to.
ne neopredjeljeni
opredjeljeni da ih boli kurac za sve te stranke
-
moimoi
#28859 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sehohari, je li ono bochum?
- Ozimician
#28860 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- stubrijez
#28861 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tako je i u Domovini... Cak na momente mislim da je nepostojeca "nacionalna svijest" Bosnjaka cak i izrazenija u dijaspori a siguran sam da glasaju skoro iskljucivo za nacionalne stranke. Ne mozes nacionalnu svijest pravit od niceg. Sta bi trebalo da furaju, kako bi se trebao ponasati nacionalno osvijesten Bosnjak u dijaspori. Bas me interesuju kriteriji..?Ozimician wrote: ↑16/09/2025 22:17 Bezveze priča ba, zna svako ko je 2 mjeseca u Njemačkoj i želi gledati TV naš i za mtel i za IPTV i more drugih mogućnosti, nego je ovo retoričko pitanje u što odlazi mojih 19 € mjesečno, ako ne mogu gledati glavne sportske događaje, a prisiljen sam dakle da plaćam uslugu koju ne koristim? (nije ni u FBiH bolje sa TV pretplatom, ali je barem iznos 6x manji)
I ovo je tačno da su bosanci/bošnjaci u dijaspori najmanje nacionalno-osvještena grupa i @sehohari je upravu kada kaže da 90% BiH ne zanima, ali je ovih 10% vidljivo. Ko je tu duže od 10-15 god. s njim o BiH pričaš kao i na forumu ovdje - totalno operisano od današnjice. Mnogi su čak i jugonostalgični i prenijeli to i na djecu, ono lafo neki "balkanski identitet" furaju, fuj.
-
detroit-mercy
#28862 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28863 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Strasno je stanje bilo sa izbjeglicama u Zenici tih godina.
-
moimoi
#28864 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam manjina citav zivot
Ala kakite.. da prostite.
- Ozimician
#28865 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa evo momka rođenog vani istresaju na temi da "nije dovoljno živio u BiH", realno da je neko slabijih živaca i manjeg obrazovanja, uticalo bi na njega lično i rekao bi - jel to to- je*o ovo...stubrijez wrote: ↑17/09/2025 21:02Tako je i u Domovini... Cak na momente mislim da je nepostojeca "nacionalna svijest" Bosnjaka cak i izrazenija u dijaspori a siguran sam da glasaju skoro iskljucivo za nacionalne stranke. Ne mozes nacionalnu svijest pravit od niceg. Sta bi trebalo da furaju, kako bi se trebao ponasati nacionalno osvijesten Bosnjak u dijaspori. Bas me interesuju kriteriji..?Ozimician wrote: ↑16/09/2025 22:17 Bezveze priča ba, zna svako ko je 2 mjeseca u Njemačkoj i želi gledati TV naš i za mtel i za IPTV i more drugih mogućnosti, nego je ovo retoričko pitanje u što odlazi mojih 19 € mjesečno, ako ne mogu gledati glavne sportske događaje, a prisiljen sam dakle da plaćam uslugu koju ne koristim? (nije ni u FBiH bolje sa TV pretplatom, ali je barem iznos 6x manji)
I ovo je tačno da su bosanci/bošnjaci u dijaspori najmanje nacionalno-osvještena grupa i @sehohari je upravu kada kaže da 90% BiH ne zanima, ali je ovih 10% vidljivo. Ko je tu duže od 10-15 god. s njim o BiH pričaš kao i na forumu ovdje - totalno operisano od današnjice. Mnogi su čak i jugonostalgični i prenijeli to i na djecu, ono lafo neki "balkanski identitet" furaju, fuj.
I daleko da bi bio prvi koji to radi, dosta ih je zbog tog dočekivanja "na nož" trajno odustalo od BiH.
A onda osvanu članci kako je neko dijasporsko dijete uspjelo negdje, samo što dijete na tom svom putu ima veze sa BiH kao i sa Eritrejom.
- Ozimician
#28866 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
moimoi
#28867 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Osmi Socrates
#28868 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kao dijete koje je živjelo u Zenici tokom dolaska izbjeglica iz Jajca i okoline, mogu da kažem da se nismo baš proslavili po pitanju dočeka.
Razumijem sve, ratne okolnosti, nespremnost, ljudi na Ivici živaca, urbani-ruralni konflikti, i sve ostalo što je išlo uz rat, ali, mi Zeničani nismo prošli taj ispit.
Iako sam bio dijete, ne žalim što govorim Mi, mada možda i nije opravdano.
Razumijem sve, ratne okolnosti, nespremnost, ljudi na Ivici živaca, urbani-ruralni konflikti, i sve ostalo što je išlo uz rat, ali, mi Zeničani nismo prošli taj ispit.
-
tokio25
#28869 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
najmanji je problem sto je on rodjen vaniOzimician wrote: ↑17/09/2025 21:05Pa evo momka rođenog vani istresaju na temi da "nije dovoljno živio u BiH", realno da je neko slabijih živaca i manjeg obrazovanja, uticalo bi na njega lično i rekao bi - jel to to- je*o ovo...stubrijez wrote: ↑17/09/2025 21:02Tako je i u Domovini... Cak na momente mislim da je nepostojeca "nacionalna svijest" Bosnjaka cak i izrazenija u dijaspori a siguran sam da glasaju skoro iskljucivo za nacionalne stranke. Ne mozes nacionalnu svijest pravit od niceg. Sta bi trebalo da furaju, kako bi se trebao ponasati nacionalno osvijesten Bosnjak u dijaspori. Bas me interesuju kriteriji..?Ozimician wrote: ↑16/09/2025 22:17 Bezveze priča ba, zna svako ko je 2 mjeseca u Njemačkoj i želi gledati TV naš i za mtel i za IPTV i more drugih mogućnosti, nego je ovo retoričko pitanje u što odlazi mojih 19 € mjesečno, ako ne mogu gledati glavne sportske događaje, a prisiljen sam dakle da plaćam uslugu koju ne koristim? (nije ni u FBiH bolje sa TV pretplatom, ali je barem iznos 6x manji)
I daleko da bi bio prvi koji to radi, dosta ih je zbog tog dočekivanja "na nož" trajno odustalo od BiH.
A onda osvanu članci kako je neko dijasporsko dijete uspjelo negdje, samo što dijete na tom svom putu ima veze sa BiH kao i sa Eritrejom.
nego je problem sto on pokusava iz njemacke nama da daje lekcije
pa pasa izadji iz konfora koji se zove njemacka dodji u bih bilo gdje da zivis pa onda pametuj a ne ovako
ne mogu ja forumasici banja luki reci jebi im tamo sve po spisku sto ne vole bih pa onda se zaputim u scc na kafu
- stubrijez
#28870 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije to samo u Zenici tako bilo...Osmi Socrates wrote: ↑17/09/2025 21:10 Kao dijete koje je živjelo u Zenici tokom dolaska izbjeglica iz Jajca i okoline, mogu da kažem da se nismo baš proslavili po pitanju dočeka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28871 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A i izbjeglice su nam se bas "lijepo" zahvalile na gostoprimstvu. Strasno je bilo.
- stubrijez
#28872 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bilo je svasta, kad nesto ne valja onda kad je rat to sve vise jos ispliva, uzas... ne ponovio se nikad onaj jad.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28873 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Surealan osjecaj mi je bio kad sam prije desetak godina na FB vidio friend request od sina ljudi sto su nam provalili i zauzeli stan
U Kanadi su zavrsili.
U Kanadi su zavrsili.
-
Bodkin
#28874 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Bodkin
#28875 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vidi druze, i treba da odustane. Ovo sto on pise su nebuloze i redovno ga poklapaju ljudi koji zive u drzaviOzimician wrote: ↑17/09/2025 21:05Pa evo momka rođenog vani istresaju na temi da "nije dovoljno živio u BiH", realno da je neko slabijih živaca i manjeg obrazovanja, uticalo bi na njega lično i rekao bi - jel to to- je*o ovo...stubrijez wrote: ↑17/09/2025 21:02Tako je i u Domovini... Cak na momente mislim da je nepostojeca "nacionalna svijest" Bosnjaka cak i izrazenija u dijaspori a siguran sam da glasaju skoro iskljucivo za nacionalne stranke. Ne mozes nacionalnu svijest pravit od niceg. Sta bi trebalo da furaju, kako bi se trebao ponasati nacionalno osvijesten Bosnjak u dijaspori. Bas me interesuju kriteriji..?Ozimician wrote: ↑16/09/2025 22:17 Bezveze priča ba, zna svako ko je 2 mjeseca u Njemačkoj i želi gledati TV naš i za mtel i za IPTV i more drugih mogućnosti, nego je ovo retoričko pitanje u što odlazi mojih 19 € mjesečno, ako ne mogu gledati glavne sportske događaje, a prisiljen sam dakle da plaćam uslugu koju ne koristim? (nije ni u FBiH bolje sa TV pretplatom, ali je barem iznos 6x manji)