SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#97451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ateista wrote: 17/09/2025 08:36 Ako je pitanje privatnosti, onda to naravno treba postovati, medije i mahalu ne treba da zanima sta je tacno uzrok necije smrti.
Ono sto je meni cudno je kada sama porodica donese odluku da ne zeli odbukciju kojom bi saznali sta je uzrok, a znam za konkretan takav slucaj jako mlade djevojke koja je potpuno iznenada iz cista mira umrla, ono bas sok totalni, a roditelji nisu htjeli obdukciju i prakticno nisu ni saznali sta je u pitanju. Ako nista, nije mi jasno kako neko to ne zeli zbog druge djece, sta ako je neka genetska predispozicija za nesto, ako i druga djeca ili njihova djeca u buducnosti mogu imati taj rizik, nekako mi je to neodgovorno kad se samo tako pusti i ide logikom da nije bitan uzrok.
ovo sam i ja napisao ali izbrisao poruku

zanima nas razlog upravo zbog ovoga
da upozorimo 25godisnjake
drug_profi

#97452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Bila ju bolnici 24 sata, vjerovatno i pri svijesti bar neko vrijeme. Mogla je reći šta je boli, žulja, smeta... i sigurno postoji neka dijagnoza.
Tako da je naše naklapanje oko toga sasvim nepotrebno i neukusno.
Zabijamo nos tamo gdje mu nije mjesto.
mali_balon

#97453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Kad cete vise prestati glumatati neke morlane velicine i praviti se mutavi.....nesta kao treba ostati privatno u krugu porodice..lazno neko postivanje bla blabla......a vamo dusu bi dali da vam je sazanati od ceg sta i kako....i tako za sve ne samo za ovaj slucaj...dobro je BA znamo se
Niko ne spori privatnost, mozda se vec zna sta kako i od cega.....ali ovo je forum naprdzuje se o svemu....ako nije za price ima admin neka brise
Pretpostavimo da je javnost uzmemirena iznenadnom smrcu mlade djevojke mislite da ne bi trebalo izaci u javnost sa izjavom znamo sta kako i od cega nema potrebe za panikom ili nesta tipa porodica zeli da ih se ostavi na miru......
A sad scenario da je neko namjerno otrovao ili neki virus vi morlaisti bi prvi ovdje poceli kakiti gdje je drzava obdukcija itd itd.....

Ja mislim da onaj ko treba da zna on zna....
Ateista

#97454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Truba wrote: 17/09/2025 08:41
Ateista wrote: 17/09/2025 08:36 Ako je pitanje privatnosti, onda to naravno treba postovati, medije i mahalu ne treba da zanima sta je tacno uzrok necije smrti.
Ono sto je meni cudno je kada sama porodica donese odluku da ne zeli odbukciju kojom bi saznali sta je uzrok, a znam za konkretan takav slucaj jako mlade djevojke koja je potpuno iznenada iz cista mira umrla, ono bas sok totalni, a roditelji nisu htjeli obdukciju i prakticno nisu ni saznali sta je u pitanju. Ako nista, nije mi jasno kako neko to ne zeli zbog druge djece, sta ako je neka genetska predispozicija za nesto, ako i druga djeca ili njihova djeca u buducnosti mogu imati taj rizik, nekako mi je to neodgovorno kad se samo tako pusti i ide logikom da nije bitan uzrok.
ovo sam i ja napisao ali izbrisao poruku

zanima nas razlog upravo zbog ovoga
da upozorimo 25godisnjake
Da, upravo to, ili neko drugi u porodici, uzoj ili siroj moze imati istih ili slicnih problema. Mozda i nije nista genetski, ali je logicno provjeriti kad se tako nesto desi.

Da ne bude zabune, ovo se ne odnosi na ovu sto je umrla nakon svadbe, jer tu ne znamo da li se zna uzrok smrti i da li je radjena obdukcija, ni ne treba da znamo, govorim generalno jer znam za slucajeve da porodica ne zeli obdukciju.
Truba

#97455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

mali_balon wrote: 17/09/2025 08:49 Kad cete vise prestati glumatati neke morlane velicine i praviti se mutavi.....nesta kao treba ostati privatno u krugu porodice..lazno neko postivanje bla blabla......a vamo dusu bi dali da vam je sazanati od ceg sta i kako....i tako za sve ne samo za ovaj slucaj...dobro je BA znamo se
Niko ne spori privatnost, mozda se vec zna sta kako i od cega.....ali ovo je forum naprdzuje se o svemu....ako nije za price ima admin neka brise
Pretpostavimo da je javnost uzmemirena iznenadnom smrcu mlade djevojke mislite da ne bi trebalo izaci u javnost sa izjavom znamo sta kako i od cega nema potrebe za panikom ili nesta tipa porodica zeli da ih se ostavi na miru......
A sad scenario da je neko namjerno otrovao ili neki virus vi morlaisti bi prvi ovdje poceli kakiti gdje je drzava obdukcija itd itd.....

Ja mislim da onaj ko treba da zna on zna....
pa naravno da me zanima
ako je droga i alkohol u sta sumnjam...onda nema empatije
ako je kombinacija gaziranog soka uzbudjenja i nekih lijekova koje je pila...ljudi u slicnoj situaciji znaju
ako je nesto trece...sto je da izbjegnemo to

zanima me njezin slucaj kao i slucaj svakog bicikliste koji nastrada
da izbjegnemo to
tokio25

#97456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

zasto je uopste vijest sto je djevojka umrla tako mlada?
je li bila poznata? javna licnost?
ne znam zasto uopste ima clanak o njoj
mozda jedino je interesantno sto je umrla par dana nakon vjencanja al to po mom misljenju ne bi trebalo zanimati siru publiku
splinter

#97457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Pojedini portali već pišu o zroku smrti. Eto oni znaju nezvanično.
Tipično naše lešinarenje od novinarstva, bez ikakvih sankcija.
Truba

#97458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

zanima me i ko dipl. žur. ali i ljudsko biće jer što vidiš u drugoga očekuj kod sebe

ovo je klasični slučaj vijesti u nizu koji avaz ne završava

ako se sjećate bio je slučaj majke koja je nakon poroda skočila na pofalićima u smrt
bilo bi dobro pogledati priču kako sada živi ta obitelj

ili slučaj da je supruga vraćajući se s medenog mjeseca s mužem u prometnoj nesreći izgubila bračnog para

što je bilo s njom

sve su to novinarske priče koje vrijede

ali portali bi objavili tu vijest samo kad bi se mogla prepisati ili kad bi im sami čitatelji poslali oni samo da kopi pejst
drug_profi

#97459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Imate masu nedijagnosticiranih AV blokova kod mladih ljudi. Odu doktoru da se pozale na nesvjestice i tremor, ovi im urade EKG i kazu ma nista nije, stres, zaljubljenost, foliras radi skole i sl.
Tek holter pokaze događaje koji se često dešavaju u noći.
Uzroci su ko zna šta, a najčešće se smatra da je neki virus poremetio nešto.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#97460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Truba wrote: 17/09/2025 09:06 zanima me i ko dipl. žur. ali i ljudsko biće jer što vidiš u drugoga očekuj kod sebe

ovo je klasični slučaj vijesti u nizu koji avaz ne završava

ako se sjećate bio je slučaj majke koja je nakon poroda skočila na pofalićima u smrt
bilo bi dobro pogledati priču kako sada živi ta obitelj

ili slučaj da je supruga vraćajući se s medenog mjeseca s mužem u prometnoj nesreći izgubila bračnog para

što je bilo s njom

sve su to novinarske priče koje vrijede

ali portali bi objavili tu vijest samo kad bi se mogla prepisati ili kad bi im sami čitatelji poslali oni samo da kopi pejst
Zasto bi bilo dobro vidjeti kako zivi porodica mlade majke koja se ubila? Vjerovatno je uzrok postporodjajna depresija, a porodica je zamalo izgubila i njenog oca jer je kreno da skoci za njom u smrt pa su ga skidali sa prozora. Sta mislis kako oni zive?

Taj bi clanak bio hranjenje tudjim suzama. Jedino bih smatrao da je ok kao dio istrazivackog clanka kompetentne osobe koja upozorava na postporodjajnu depresiju koja se kod nas ne uzima za ozbiljno od strane obicnog naroda.
moimoi

#97461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250917024

Ovaj dio i jeste mrakaca teska… a nije da nema sela okolo tj ljudi. Pogotovo djeca koja se iz skola vracaju.

Mozda bi skole trebale razmisliti o svjetlecim prslucima?
nepass1

#97462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Pala u komu i odvezena u bolnicu. Nije bila nasilna smrt.
Billy The Pljuc

#97463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Billy The Pljuc »

moimoi wrote: 17/09/2025 09:18 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250917024

Ovaj dio i jeste mrakaca teska… a nije da nema sela okolo tj ljudi. Pogotovo djeca koja se iz skola vracaju.

Ne znam pa moram upitati, kako je kod nas regulisano uopšte to da stranci voze auta na našim tablama?
tokio25

#97464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

rent-a-car?
Billy The Pljuc

#97465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

tokio25 wrote: 17/09/2025 09:43 rent-a-car?
Ma OK rent-a-car al' više me interesuje koje su zakonske osnove koje stranac mora ispunjavati da bi upravljao vozilom na teritoriju BiH. Važeća vozačka dozvola iz zemlje koje dolazi, međunarodna vozačka dozvola itd., fakat ne znam.
moimoi

#97466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Billy The Pljuc wrote: 17/09/2025 09:37
moimoi wrote: 17/09/2025 09:18 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250917024

Ne znam pa moram upitati, kako je kod nas regulisano uopšte to da stranci voze auta na našim tablama?
Kao i svugdje. Dovoljna ti je medjunarodna vozacka.
tokio25

#97467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Billy The Pljuc wrote: 17/09/2025 09:47
tokio25 wrote: 17/09/2025 09:43 rent-a-car?
Ma OK rent-a-car al' više me interesuje koje su zakonske osnove koje stranac mora ispunjavati da bi upravljao vozilom na teritoriju BiH. Važeća vozačka dozvola iz zemlje koje dolazi, međunarodna vozačka dozvola itd., fakat ne znam.
pa ako je rent-a-car onda ti ne treba nista posebno
ako je priznata vozacka ne treba ti cak ni medjunarodna nego dovoljna njihova nacionalna
isto kao ti sad da odes u split i iznajmis auto i vozis svo vrijeme koliko si tamo
Billy The Pljuc

#97468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Fala Vi, pretpostavljao sam ali nisam bio siguran. Moradoh pitati, na svom zadnjem radnom angažmanu u inostranstvu meni a ni kolegama koji su kao i ja stranci, nije bilo dozvoljeno upravljati vozilom dok unazad nekoliko godina jeste na osnovu međunarodne vozačke dozvole. Zašto i kako je došlo do promjene ja se fakat nisam raspitivao, prihvatio sam isto i koristio taksi uglavnom ili se ponekad prebacivao sa lokalcima njihovim autima koje su oni vozili.
Pandakonda

#97469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pandakonda »

Velkoski wrote: 15/09/2025 16:10 Ne kontate vi to, bio je jednom udes tu pa je potrebno da se nabace još tri kamere kako se ne bi ponovilo da jedno od 300 hiljada auta koja prođu tu ne završi u zidu.

Em je nesposobna vlast, em je turboreaktivna.

To što na svaka tri kilometra autoputa imaš osjećaj da ćeš da poletiš, to je već manje bitno.
Tako je i bilo, onaj lik se zapucao na iskljucenju sa AP, usmrtio 3 cure, i onda uveli te radare da ispadne prema javnosti da su kao nesto uradili
pezzar

#97470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pezzar »

Pandakonda wrote: 17/09/2025 11:09
Velkoski wrote: 15/09/2025 16:10 Ne kontate vi to, bio je jednom udes tu pa je potrebno da se nabace još tri kamere kako se ne bi ponovilo da jedno od 300 hiljada auta koja prođu tu ne završi u zidu.

Em je nesposobna vlast, em je turboreaktivna.

To što na svaka tri kilometra autoputa imaš osjećaj da ćeš da poletiš, to je već manje bitno.
Tako je i bilo, onaj lik se zapucao na iskljucenju sa AP, usmrtio 3 cure, i onda uveli te radare da ispadne prema javnosti da su kao nesto uradili
Radar nije stavljen s te strane gdje je on usmrtio djevojke. Samo kažem.
dječak sa šibicama

#97471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Prije nekih 15 ili vise godina, na Hajatu sam slusao svjedocenje one njihove voditeljice, Mirze, prezivjela je slucajno i onda je odlucila svjedociti sta joj se dogodilo.

Mlada, zdrava, energicna itd odjednom poceli joj naticati zglobovi na rukama, oko saka. Ode doktoru, zadrze je na 3 internoj tamo ovamo, srce. Jedva je spasili.
Uzrok? doktori rekli vjerovatno stres i brz nacin zivota, previse rada premalo odmora, a njen organizam nejak.
Malisa11

#97472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Malisa11 »

tokio25 wrote: 17/09/2025 09:02 zasto je uopste vijest sto je djevojka umrla tako mlada?
Zato sto smo trending nacija. Daj da lajkamo, mahalamo i pravimo teorije zavjere. UStvari mi smo jedna velika zadruga.
Javier Pena

#97473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Javier Pena »

Imala je ranije neku bolest, bila u komi, imate na njenom tiktoku. Nije iz vedra neba.
dječak sa šibicama

#97474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Nisam citao komentare na tim temama, ali kladim se, stavljam stan kucu vikendicu i racun na banci da je bio bar jedan komentar - "vakcina".
Dimu1927

#97475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

I znaci izvuce se pedofilcina, nema istrage

Sto ti je stela jebote pohapsise pantere da bi jedan snimak oduzeli i zataskali ovog zlocinca

Valjda su ovi sakrili snimak na vise lokacija pa kad izadju da objave
Post Reply