Organizacija Panteri

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#1026 Re: Organizacija Panteri

Post by kakavdanakneiskustvu »

DaysleepeR wrote: 16/09/2025 16:21 Otvoriti zasebnu temu o pedofiliji.
Nema nikakvog razloga ovoj grupi davati dalje ikakav legitimitet kada je ta tema u pitanju.
Tacno
nermin-z
Grijem se na: Pelet
Vozim: BMW E46
Horoskop: poma nemam

#1027 Re: Organizacija Panteri

Post by nermin-z »

Rugafet wrote: 16/09/2025 07:02
nermin-z wrote: 16/09/2025 06:07
dječak sa šibicama wrote: 15/09/2025 22:40 Sad slijedi "Panteri su BIA agenti i ubaceni su da ocrne uglednog direktora i clana SDP" :lol:

A mozda je i SDA :lol:
Nikoga ne treba da čudi ako si na kraju ispostavi da imaju političku zaleđinu.
Oni meme od prvog dana podsjećaju na one "Leviatan" iz Srbije.
Kriminalci koji traže način da dobiju podršku građana. To im daje dodatnu sigurnost.
Kao sto je imaju političari u Bosni…Najbolje zanimanje..plaćeni lopovi koji imaju podršku gradjana
U svim demokratskim zemljama političari imaju podršku građana.
Političari kradu svugdje.
Razlika između BiH i nekih bogatih zemalja je u tome što tamo građani manje osjete kad političari kradu.
One donatorske večere i kokteli se organizuju da bi političari prikupili novac za finansiranje stranaka, predizborne kampanje isl. Niko ni tamo ne daje novac za badava. Svi oni očekuju da zarade kad stranka dođe na vlast.
O tome u bogatim državama niko ni ne govori. Kod nas se govori.
Da mi, u BiH, imamo plate po 3-4 hiljde Eura, nikoga nebi bilo briga koliko političari kradu.
Pošteni političari ne postoje a nisu ni poželjni.
Narodu trebaju sposobni a ne pošteni političari. Ja bih uvijek glasao za onoga ko bi mi obezbijedio dobar životni standard i baš bi me bilo briga jeli pošten ili krade. Ali, kad ja jedva sastavljam kraj s krajem, naravno da me je briga. Znači, nije problem to što političari kradu, nego što nisu sposobni da kradu od drugih, bogatih, država, nego kradu od vlastite sirotinje.
Rugafet

#1028 Re: Organizacija Panteri

Post by Rugafet »

nermin-z wrote: 16/09/2025 16:33

Kriminalci koji traže način da dobiju podršku građana. To im daje dodatnu sigurnost.
Kao sto je imaju političari u Bosni…Najbolje zanimanje..plaćeni lopovi koji imaju podršku gradjana
Razlika između BiH i nekih bogatih zemalja je u tome što tamo građani manje osjete kad političari kradu.
One donatorske večere i kokteli se organizuju da bi političari prikupili novac za finansiranje stranaka, predizborne kampanje isl. Niko ni tamo ne daje novac za badava. Svi oni očekuju da zarade kad stranka dođe na vlast.
Da mi, u BiH, imamo plate po 3-4 hiljde Eura, nikoga nebi bilo briga koliko političari kradu.
Narodu trebaju sposobni a ne pošteni političari. Ja bih uvijek glasao za onoga ko bi mi obezbijedio dobar životni standard i baš bi me bilo briga jeli pošten ili krade. Ali, kad ja jedva sastavljam kraj s krajem, naravno da me je briga. Znači, nije problem to što političari kradu, nego što nisu sposobni da kradu od drugih, bogatih, država, nego kradu od vlastite sirotinje.
Ja i?
Ateista

#1029 Re: Organizacija Panteri

Post by Ateista »

DaysleepeR wrote: 16/09/2025 16:21 Otvoriti zasebnu temu o pedofiliji.
Nema nikakvog razloga ovoj grupi davati dalje ikakav legitimitet kada je ta tema u pitanju.
Nije nikad ni trebalo, u startu je bilo jasno da oni o tome veze nemaju, ovo samo dodatno potvrdjuje.
dr_Evil

#1030 Re: Organizacija Panteri

Post by dr_Evil »

Ja o ovome trubim godinama, IMT gen.
emko1234

#1031 Re: Organizacija Panteri

Post by emko1234 »

Pošten čovjek se ne bavi politikom. Ako si pošten i uđeš u politiku, maksimalni domet ti je predsjednik mjesne zajednice. Pošten političar je utopija. Postoje agende u koju se možeš uklopiti i plivati. Što više plivaš iza tespiha, sve više ulaziš u vrzino kolo. Po logici stvari dolaze lopovluk, nepotizam, korupcija, nemoral, dekadencija. Što bivaš veći i bitniji, sve se ovo multiplicira jednim tempom koji je neprirodan do te mjere da počinješ gubiti kompas.
Ako uzmemo u obzir ljudsku prirodu, vrlo lako je objasniti većinu demokratskih društava.
Razlika između nas i bilo koje "uređene" zapadne demokratije je nikakva. Tamo se samo čini da imaš više izbora i malo su veće bare u pitanju.
Kad bi sve razložio na proste fakture, kod nas se to zove govno a kod njih kaka od psa.
I da, kod nas se nešto zove mito i korupcija a kod njih se zove lobiranje.
Ateista

#1032 Re: Organizacija Panteri

Post by Ateista »

emko1234 wrote: 17/09/2025 13:49

Pošten čovjek se ne bavi politikom. Ako si pošten i uđeš u politiku, maksimalni domet ti je predsjednik mjesne zajednice. Pošten političar je utopija. Postoje agende u koju se možeš uklopiti i plivati. Što više plivaš iza tespiha, sve više ulaziš u vrzino kolo. Po logici stvari dolaze lopovluk, nepotizam, korupcija, nemoral, dekadencija. Što bivaš veći i bitniji, sve se ovo multiplicira jednim tempom koji je neprirodan do te mjere da počinješ gubiti kompas.
Ako uzmemo u obzir ljudsku prirodu, vrlo lako je objasniti većinu demokratskih društava.
Razlika između nas i bilo koje "uređene" zapadne demokratije je nikakva. Tamo se samo čini da imaš više izbora i malo su veće bare u pitanju.
Kad bi sve razložio na proste fakture, kod nas se to zove govno a kod njih kaka od psa.
I da, kod nas se nešto zove mito i korupcija a kod njih se zove lobiranje.
:thumbup:
GandalfSivi

#1033 Re: Organizacija Panteri

Post by GandalfSivi »

Kakav neslavan kraj 😂😂😂
Crvene_brigade

#1034 Re: Organizacija Panteri

Post by Crvene_brigade »

Proces protiv tzv. “Pantera”: Članovi su bili pod istragom mnogo prije sukoba na Ilidži

Iz tužilaštva posebno apostrofiraju činjenicu da do sada nije pronađen ni jedan dokaz da je prema maloljetnicima počinjeno krivično djelo, kako su to iz Pantera tvrdili.

Ročištima za određivanje mjera osiguranja i pritvora okončana je jedna faza u istrazi o djelovanju Udruženja Panter, samozvanih boraca protiv pedofilije i još koječega drugog. Kako je već navedeno iz sarajevskog tužilaštva određen je jednomjesečni pritvor Semiru Sultanoviću, Harisu Behramoviću (trenutno u bjekstvu) te Ahmedu Džinoviću lideru udruženja, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne za ranije počinjeno djelo nasilništva.

Svi su osumnjičeni za krivična djela ucjene, nasilničkog ponašanja, neovlaštenog snimanja te narušavanja sigurnosti i nepovredivosti doma.

Motiv za istragu tužilaštva

Donedavni „junaci“ komentatora na društvenim mrežama, u prvi plan članaka crne hronike dospijevaju posljednjih dana prošlog mjeseca nakon što su njihova dva člana bila dočekana od grupe naoružanih osoba na Ilidži.

Povod je, navodno, najava iz udruženja da će objaviti kompromitujući snimak sa maloljetnom osobom jedne ličnosti iz političkog miljea. Potom je objavljen video snimak na kojem je vidljivo da članovi Pantera tuku jednu osobe čije kompromitujuće snimke tvrde da posjeduju. Iz Udruženja su objavili da je u pitanju direktor Sarajevo-gasa Hase Tirić, no on je samo potvrdio napad ali ne i umiješanost u bilo kakvo krivično djelo.

Nakon hapšenja i pritvaranja naoružanih napadača, uhapšeni su i navedeni članovi Pantera. Slijedili su potom spinovi i komentari da je hapšenje Pantera izvršeno kako bi se zaštitili pojedinci iz političkog miljea i da je istraga otvorena tek nakon incidenta na Ilidži.

Tužiteljice Kurilić i Džinović su na ročištu jasno navele da rad tužilaštva nije usmjeren na zaštitu neke osobe te da je istraga započela mnogo ranije.

Podsjetimo, Žurnal je još novembra prošle godine objavio potvrdu iz tužilaštva kako je djelovanje Udruženja Panter pod istragom, nakon što su na svom YouTube kanalu objavili videozapis naslovljen „OTELI SMO JE“ koji sadrži razgovor sa ženskom osobom skrivenog lika koja se nalazi u vozilu sa tri maskirana muškarca na području Ilidže.

Maskirani od nje pokušavaju iznuditi priznanje o drogiranju i dilerima za koje navodno radi. Također, upozoravaju je da promijeni loše ponašanje prema majci. Video je naknadno izbrisan, ali je istraga nastavljena.

Da nema utemeljenja tvrdnjama kako je istraga pokrenuta zbog navodne zaštite političkih močnika, kazuje i podatak da su prije sukoba na Ilidži članovi Udruženja već bili pozivani da daju izjave kao osumnjičene osobe.

Vršena su i njihova prepoznavanja od strane osoba koje su fizički maltretirali, a potom snimke tih „akcija“ objavljivali na društvenim mrežama.

I svjedoci, među kojima su neki i sami članovi udruženja već su dali iskaze u kojima su navodili ucjenjivanje pojedinih osoba. Neki sadašnji svjedoci bili su pozivani od pojedinih osumnjičenih kako bi bili upozoreni da brišu sve što imaju u telefonu.

Iz tužilaštva posebno apostrofiraju činjenicu da do sada nije pronađen ni jedan dokaz da je prema maloljetnicima počinjeno krivično djelo, kako su to iz Pantera tvrdili. Kreirali su naloge na društvenim mrežama, predstavljajući se kao maloljetne osobe, zakazujući potom susret sa pojedincima i da bi ih kasnije publikovali.

Lider udruženja Ahmed Džinović ponovio je na ročištu kako mu tužilaštvo nije htjelo dati imunitet, iako on želi da sarađuje, ali strahuje od posljedica zbog snimaka koje navodno posjeduje, ali da su isti „prebačeni u inostranstvo“.

No, Džinovićev najveći problem biće iskazi pojedinih dojučerašnjih „saboraca“ koji su se uglavnom ogradili od njegovih postupaka, navodeći da je samo on imao novčanu korist od djelovanja, a da su oni morali njemu plaćati za članske karte pa čak i za garderobu sa znakom Udruženja Panter, te da nikada nisu vidjeli dokaze o pedofilima, osim njegovog uvjeravanja da ih posjeduje.

Preuzeto sa: https://www.zurnal.info/clanak/clanovi- ... idzi/28267
nermin-z

#1036 Re: Organizacija Panteri

Post by nermin-z »

emko1234 wrote: 17/09/2025 13:49 Ako si pošten i uđeš u politiku, maksimalni domet ti je predsjednik mjesne zajednice. Pošten političar je utopija.
Malo si ti to pogrešno protumačio. Stiče se dojam da si negdje predsjednik mjesne zajednice.
U politiku se ulazi da bi se stekla moć i laka lova.
To što neko nije odmakao dalje od predsjednika mjesne zajednice apsulutno ne znači da je pošten nego da stranci ne donosi dovoljno glasova a svaki od njih bi jedva dočekao višu poziciju. Ako imenuješ bar jednog koji je ODBIO višu poziciju (a nuđena mu je) ja ću ti povjerovati da je to istina. A, za tvoju informaciju. Kao što si i sam rekao "pošten političar je utopja". Nekako mi se čini kao da sam sebe pobijaš u dvije rečenice.
nermin-z

#1037 Re: Organizacija Panteri

Post by nermin-z »

Crvene_brigade wrote: 17/09/2025 19:20 Iz tužilaštva posebno apostrofiraju činjenicu da do sada nije pronađen ni jedan dokaz da je prema maloljetnicima počinjeno krivično djelo, kako su to iz Pantera tvrdili.
Suštinski, to uopšte nije ni bitno. Sve, i da su postojale pojedine žrtve, Panterima cilj nije bio da spase žrtve i kazne počinioce, nego vlastiti interes.
Njima je trebala podrška javnosti jer im to olakšava bavljenje kriminalom (nije lako uhapsiti nekoga ko ima veliku podršku građana).
Onaj ko zaisa brine o djeci se nebi toliko medijski promovisao!
Kad samo pogledate njihove objave, već na prvi pogled se vidi da se radi o samopromociji.
Chloe
Photo mod

#1038 Re: Organizacija Panteri

Post by Chloe »

Preko 1.000 žrtava zaštićeno okupljanjem partnera
Nacionalnim vlastima često nedostaju alati i ljudski resursi da se nose s količinom CSAM-a koji se stvara i širi. Zato je Radna grupa za identifikaciju žrtava toliko vrijedna u borbi protiv seksualnog iskorištavanja djece: Okuplja stručnjake više nacionalnosti, olakšava komunikaciju i jača saradnju između agencija za provođenje zakona širom svijeta.

Poziv EUROPOL-a: Pronađi predmet
EUROPOL je nedavno objavio nove slike na platformi „Zaustavite zlostavljanje djece – Pronađi predmet“, koja poziva sve građane da pregledaju predmete iz neriješenih slučajeva seksualnog zlostavljanja djece i vide da li ih prepoznaju. Nijedan trag nije premalen: Čak i najmanji detalj mogao bi pomoći u identifikaciji i zaštiti seksualno zlostavljanog djeteta.

Glavni cilj je pronaći porijeklo prikazanih predmeta. Svako ko prepoznaje jednog može anonimno dati informacije EUROPOL-u.

Nakon što se utvrdi zemlja ili lokacija, EUROPOL će obavijestiti nadležni organ za provođenje zakona radi daljnje istrage. Cilj je ubrzati identifikaciju i žrtve i počinitelja. Sljedeći partneri su učestvovali u Radnoj grupi za identifikaciju žrtava 17:

• Australija: Australijska savezna policija (AFP)

• Belgija: Savezna policija Belgije

• Bugarska: Direktorat za sajber kriminal (GDCOC)

• Kanada: Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP)

• Hrvatska: Direktorat kriminalističke policije, Nacionalni odjel za sajber kriminal

• Danska: Danska nacionalna policija - Nacionalni centar za sajber kriminal

• Estonija: Odbor za policiju i graničnu stražu

• Nacionalna policija (Office Mineurs - Protection des minneurs), Nacionalna žandarmerija (Centre de lutte contre les criminalités numériques)

• Njemačka: Savezni ured kriminalističke policije

• Irska: An Garda Síochána

• Italija: Državna policija (Polizia di Stato- Servizio Polizia Postale- C.N.C.P.O.)

• Malta: Policijske snage Malte (Il-Korp tal- Pulizija ta’ Malta)

• Holandija: Nacionalna policija (Politie)

• Norveška: KRIPOS (NCIS)

• Poljska: Centralni biro za sajber kriminal

• Rumunija: Direktorat policije za Suzbijanje organiziranog kriminala

• Srbija: Služba za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Uprava policije

• Slovačka: Jedinica za kibernetički kriminal, Nacionalni centar za specifične zločine, Prezidijum policijskih snaga

• Španija: Nacionalna policija (Policía Nacional)

• Švedska: Policijska uprava

• UK: Nacionalna agencija za kriminal (NCA)

• SAD: Federalni istražni biro, Istrage domovinske sigurnosti

• INTERPOL

https://avaz.ba/vijesti/globus/996956/a ... cije-djece

Mi smo imali Pantere ... :-)
emko1234

#1039 Re: Organizacija Panteri

Post by emko1234 »

nermin-z wrote: 21/09/2025 08:08
emko1234 wrote: 17/09/2025 13:49 Ako si pošten i uđeš u politiku, maksimalni domet ti je predsjednik mjesne zajednice. Pošten političar je utopija.
Malo si ti to pogrešno protumačio. Stiče se dojam da si negdje predsjednik mjesne zajednice.
To što neko nije odmakao dalje od predsjednika mjesne zajednice apsulutno ne znači da je pošten nego da stranci ne donosi dovoljno glasova a svaki od njih bi jedva dočekao višu poziciju. Ako imenuješ bar jednog koji je ODBIO višu poziciju (a nuđena mu je) ja ću ti povjerovati da je to istina. A, za tvoju informaciju. Kao što si i sam rekao "pošten političar je utopja". Nekako mi se čini kao da sam sebe pobijaš u dvije rečenice.
Obzirom da nisi shvatio post, pročitaj ga ali s nekim pametnijim pa da ti malo rastumači. Ja nemam vremena za to.
Edin H.

#1040 Re: Organizacija Panteri

Post by Edin H. »

U BiH urušavaju poduzetništvo i privatnu inicijativu, momci su se potrudili da iznađu način da zarade
nermin-z

#1041 Re: Organizacija Panteri

Post by nermin-z »

emko1234 wrote: 22/09/2025 13:47
nermin-z wrote: 21/09/2025 08:08
Obzirom da nisi shvatio post, pročitaj ga ali s nekim pametnijim pa da ti malo rastumači. Ja nemam vremena za to.
To što si ti napisao je toliko jasno da svako može da shvati. Šta više, u dvije rečenice si kontradiktoran.
U prvoj rečinici postoji pošten političar a već u drugoj je utopija.
Plavo-bijeli

#1042 Re: Organizacija Panteri

Post by Plavo-bijeli »

Čitam neki lik isprepadan, cura mu se javila, rekla da ima 18g, on pričao sa njom, da bi mu poslije rekli da ona u stvari ima 15g i da će biti prijavljen Panterima itd.. Lik se baš isprepadao..pretpostavljam dalje bi bilo da mu kazu da ako ne da novac, da ce svima pokazati sta je pisao i sl... pa se ti jaro pravdaj
Chloe
Photo mod

#1043 Re: Organizacija Panteri

Post by Chloe »

Ugrožen život
- Reći ću vam podatak koji je lako provjerljiv. Lica iz ovog predmeta su se više puta obraćala različitim tužilaštvima, poglavito u USK i prema njihovim navodima nije bilo nikakvih reakcija – kazao je Dragović, a i sam Džinović je kazao na ročištu da je želio da sarađuje, da je MUP-u i Tužilaštvu USK prijavljivao brojne slučajeve pedofilije, a da mu je sada život ugrožen.

Tim povodom smo poslali upit Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, koje je reklo za naš medij da niti jednu prijavu od Džinovića nisu imali.

Krivična djela
- Provjerom u službenim evidencijama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, odnosno TCMS sistemu utvrđeno je da lice Džinović Ahmed nije evidentirano kao podnosilac prijave niti u jednom predmetu ovog Tužilaštva – rekli su iz Tužilaštva USK za „Avaz“.

Podsjećamo, pripadnici organizacije "Panter“ se sumnjiče da su zajedničkim djelovanjem počinili krivična djela: nasilničko ponašanje, neovlašteno snimanje, ucjena, ugrožavanje sigurnosti i narušavanje nepovredivosti doma.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/99 ... lastvu-usk
Plavo-bijeli

#1045 Re: Organizacija Panteri

Post by Plavo-bijeli »

Ovdje se pričalo, pa ima li neko preporuku gdje uzeti pouzdan peper sprej, a kad sprcnem sebi u oci da fakat radi :D . Zato mi nije nesto sigurno preko olxa.

bio u Sccu dole u prizemlju ali imali samo veliki.
Plavo-bijeli

#1046 Re: Organizacija Panteri

Post by Plavo-bijeli »

Čudi me od ovih moralista:

U Sarajevu brutalno pretučena kćerka nekadašnje bh. konzulice: Uhapšen Ismet Porobić, poznat kao član "Pantera"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /251203033
klixoris

#1047 Re: Organizacija Panteri

Post by klixoris »

Kcerka da je imala imalo mozga u glavi u startu ne bi zavrsila sa budalom...
Da je samo zaguglala, bilo bi jasno ko stoji iza prezimena Porobic... I sada kuknjava sto je delegat izgazao. Fakat nekad ne kontam sta je tim zenama u glavi...
JohnnyS

#1048 Re: Organizacija Panteri

Post by JohnnyS »

Ma da, ko je jebe kad nije guglala, sad nek se uči informatici u bolnici
banjaluka078

#1049 Re: Organizacija Panteri

Post by banjaluka078 »

Zlo mi je od "ona kriva što je bila s likom s kojim nije trebala".

Zamišljam scenu: u kafiću/klubu momak prilazi djevojci, ona mu traži LK, gugla ga, pregleda profile na društvenim mrežama i traži uvjerenje u nekažnjavanju. pa tek onda odlučuje da pruži ruku i kaže svoje ime/prihvati piće.

Možda ga jeste izguglala/bolje upoznala i baš odlučila da ne želi biti s njim. I saopštila mu to. I dobila batine.
Haris.ba

#1050 Re: Organizacija Panteri

Post by Haris.ba »

banjaluka078 wrote: 03/12/2025 13:21 Zlo mi je od "ona kriva što je bila s likom s kojim nije trebala".

Zamišljam scenu: u kafiću/klubu momak prilazi djevojci, ona mu traži LK, gugla ga, pregleda profile na društvenim mrežama i traži uvjerenje u nekažnjavanju. pa tek onda odlučuje da pruži ruku i kaže svoje ime/prihvati piće.
Ne kazem da ja nesto specijalno znanje imam. Ali, ako ja kao muskarac na prvu vidim kada neko musko nije u redu, sta li zene na ocima nose?

Ako ja sa nekom karakondjulom nastradam, to sto nisam ja kriv za njene lose postupke ne znaci da ne nosim krivicu za losu procjenu.

Meni je fascinantno kako zene izaberu likove sa kojima ja istoj kafani ne bih bio, a kamoli sta drugo.
Ovo je isto ko guranje prstiju u uticnicu.

Poenta je da zene moraju poceti zaobilaziti problematicne likove. Isto ko protupozarne mjere prohvatiti da treba poraditi na vlastitoj sigurnosti.
Post Reply