Konto Charlie da je vazan,kad ono ima i vaznijih
AMERIKA
- alijagoro
#15551 Re: AMERIKA
Konto Charlie da je vazan,kad ono ima i vaznijih
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15552 Re: AMERIKA
na ilidži bilo polaganje nove generacije drotova došli i specijalci
lijepo ih je vidjeti na ulicama
osjeća se čovjek nekako sigurnije
i onda čujem kako demokratski načelnici gradonačelnici ne žele surađivati s trumpom na povećanju sigurnosti kako ne bi bilo kriminala
i to je ljudima potpuno OK...zbog ideoloških razloga ne žele pomoć za borbu protiv kriminala...bukvalno su pustili određen sloj ljudi koji koriste javni prijevoz i idu tim ulicama sa šatorskim naseljima i dilerima niz wc šolju
zanima me kakve bi bile reakcije na to da načelnik ključnih općina npr neum ili posušje a možda i žepče ne žele surađivati s predsjedništvom na slanju vojnika OS-a BiH da pomognu u rješavanju nekih pitanja
i onda čujem kako demokratski načelnici gradonačelnici ne žele surađivati s trumpom na povećanju sigurnosti kako ne bi bilo kriminala
i to je ljudima potpuno OK...zbog ideoloških razloga ne žele pomoć za borbu protiv kriminala...bukvalno su pustili određen sloj ljudi koji koriste javni prijevoz i idu tim ulicama sa šatorskim naseljima i dilerima niz wc šolju
zanima me kakve bi bile reakcije na to da načelnik ključnih općina npr neum ili posušje a možda i žepče ne žele surađivati s predsjedništvom na slanju vojnika OS-a BiH da pomognu u rješavanju nekih pitanja
-
broj dva
#15553 Re: AMERIKA
Trump se ne bori protiv kriminala i ima amerikanaca koji su dovoljno inteligentni da vide da pedofil, prevarant, patoloski lazov, osudjeni federalni kriminalac bas i nije protiv kriminala...Truba wrote: ↑16/09/2025 10:16 na ilidži bilo polaganje nove generacije drotova došli i specijalci
-
Maxxtro
#15554 Re: AMERIKA
Interesantno bi bilo cuti sad od ovih dezurnih branitelja ove glavate spodobe da nam objasne kako je tacno ovo izvadjeno iz konteksta i kakav to magicni kontekst neutralizira ovakav izljev mrznje i pakosti.
Ni u kojem slucaju ne podrzavam ubistvo ljudi pa ni njega zbog iznosenja svojih stavova, ma koliko ogavni bili. Isto tako ne osjecam neko posebno sazaljenje prema cinjenici da ga nema, izuzimajuci iz ovoga nacin na koji je to ucinjeno, koji je ponavljam apsolutno nezasluzen, kao i cinjenici da je ostavio porodicu za sobom.
Svi od nas imaju svoja misljenja i uvjerenja, ali niko ne moze znati sa sigurnoscu odgovor na ona vjecito pitanja, da li postoji Bog, sta se desava poslije smrti, te koja religija pruza ispravne odgovore na ista. Ali ja znam sa apsolutnom sigurnoscu jednu stvar. Ako postoji Bog, i ako je on onakav kakvim ga opisuju ove nase religije, neko sa tako odurnom dusom poput ovog Charlie-a moze jedino zavrsiti u paklu, u to nema nikakve sumnje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#15555 Re: AMERIKA
može li malo empatije za dečka? ipak je bio otac
- Truba
#15556 Re: AMERIKA
znao sam da je prije u diskusijama ako nešto gadno kažeš protiv islama ( a pritom na forumu se sve može reći protiv nazarećanina i krscantva)
dobices epitet mete za odrstrijel
kasnije se tome pridodalo i palestina...i naravno svi europski i svjetski procesi koji odgovaraju tom narativu (migracije, rasizam, domorodci...)
na internetu (FB) te blokiraju na mjesec dva
a u stvarnosti te ludjaci ubiju
ove gore teme su postale kao ispusni ventil za sve ljude da izbace svoje frustracije negdje ali kao imaju neko moralno opravdanje
što ljudi sad govore ubili su moderate desnicara
sada se mora nositi s gnijevom radikala i ultra desnicara
takodjer
sve je manje blokiranja a npr instagram je desnica preuzela 95%
tamo je austrijski slikar heroj
dobices epitet mete za odrstrijel
kasnije se tome pridodalo i palestina...i naravno svi europski i svjetski procesi koji odgovaraju tom narativu (migracije, rasizam, domorodci...)
na internetu (FB) te blokiraju na mjesec dva
a u stvarnosti te ludjaci ubiju
ove gore teme su postale kao ispusni ventil za sve ljude da izbace svoje frustracije negdje ali kao imaju neko moralno opravdanje
što ljudi sad govore ubili su moderate desnicara
sada se mora nositi s gnijevom radikala i ultra desnicara
takodjer
sve je manje blokiranja a npr instagram je desnica preuzela 95%
tamo je austrijski slikar heroj
-
Hakiz
- Truba
#15558 Re: AMERIKA
znaci lik je bio gering?
kakva je to logicka zavrzlama?
i hitler je volio pse
sto to ne koristis na temama o cukama na crnoj kronici
i ne treba empatija njemu on se spasio
treba razum da se spirala zla zaustavi
ali ljevica to ne želi
kakva je to logicka zavrzlama?
i hitler je volio pse
sto to ne koristis na temama o cukama na crnoj kronici
i ne treba empatija njemu on se spasio
treba razum da se spirala zla zaustavi
ali ljevica to ne želi
- banjaluka078
#15559 Re: AMERIKA
Ne može biti normalno i prihvatljivo da se neko ubije zato što ima drugačije ili pogane poglede na život ili politiku, dok god se te ideje ne krenu provoditi u djelo na štetu drugih.
Ja sam veći dio života bez oca i strašno je da je nečiji uzet prije vremena i to na ovaj način. Nijedne sekude joj ništa neće popuniti tu prazninu u životu.
Svejedno, nadam se da njegova kćerka nikad neće pročitati da je njen tata rekao da bi u slučaju trudnoće nastale silovanjem, ona rodila to dijete. Neke ljude je malo teže žaliti.
Empatije imam za njegovu porodicu.
- Truba
#15560 Re: AMERIKA
već dugo ti negdje želim okačiti link na knjigu ja sam alen
https://www.knjiga.ba/ja-sam-alen-d9996.html
sad je pogodna prigoda
pusti ljude da odlucuju o svojim tijelima kako žele
zar to nije postulat demokratske stranke i njezinih simpatizera
pro choice
https://www.knjiga.ba/ja-sam-alen-d9996.html
sad je pogodna prigoda
pusti ljude da odlucuju o svojim tijelima kako žele
zar to nije postulat demokratske stranke i njezinih simpatizera
pro choice
- Truba
#15561 Re: AMERIKA
da kazem svoj stav
odmah isti dan popiti onu pilulu za dan poslije
i ne popovati ljudima koji zive drugacije zivote
ne osudjivati osnovni postulat
odmah isti dan popiti onu pilulu za dan poslije
i ne popovati ljudima koji zive drugacije zivote
ne osudjivati osnovni postulat
-
Hakiz
#15562 Re: AMERIKA
Logičku zavrzlamu sam odmah objasnio, ali ti ne čitaš.
To što je bio otac ga ne oslobađa odgovornosti za javni rad. Pa je Gering dobar primjer nekoga ko je bio otac, ali mu to nije bila olakšavajuća okolnost za njegov "javni rad". I nikome ne treba biti.
Tako da pokazivanje empatije zavisi od njegovog javnog rada, ne zbog toga što je bio otac.
Ljevica ne želi zaustaviti spiralu zla, dok desnica želi? Kakva je to logička zavrzlama?
- Truba
#15563 Re: AMERIKA
ko vandalizira spomen mjesta molitve i svijeće
ko nosa majica na komični račun njegove smrti
ko se ismijava njegovoj smrti javno i dobiva otkaze
desnicarski redneci?
ko nosa majica na komični račun njegove smrti
ko se ismijava njegovoj smrti javno i dobiva otkaze
desnicarski redneci?
- banjaluka078
#15564 Re: AMERIKA
Hvala za preporuku, znam za Alenov slučaj i knjigu.
Misliš li da bi Alen postojao da je njegova mama imala izbor? Žene u logorima nisu imale mogućnost ni da biraju da žive, a kamoli da se zaštite ili prekinu trudnoću na vrijeme.
Ta djeca ratnih silovanja su rađana samo zato što majke nisu imale izbor i nisu se ubile.
-
broj dva
-
Hendrix
#15566 Re: AMERIKA
Koja lobotomija pa ovo je van svake pameti. Sjecas se kada je suprug od Pelosi napadnut kakva je sprdancija bila od magatora? I sad dijelite ovde neke moralne lekcije, pa jebote ovo je fakat pomracenje uma totalno.
Evo sprdnja od sina tvog vrhovnog vodje ispod.
Prestanite lagati i srati vise. Fino posteno kazite hocete religioznu diktaturu i to je to. Sta se vise krijete iza nekakvih lafo debata.
Godinama seru o cancel culture a prvu priliku koriste da usutkaju svakog ko prica drugacije od kulta.

- DaysleepeR
#15567 Re: AMERIKA
Nije Goering dobra usporedba, Goebbels je prava.
Goebbels, i sam uzoran otac i porodučan čovjek, nije mogao podnijeti da mu djeca živa u Njemačkoj kojom ne vlada Hitler pa ih je potrovao.
Siguran sam da je i CK imao slične poglede, život je dao za Trumpa.
Goebbels, i sam uzoran otac i porodučan čovjek, nije mogao podnijeti da mu djeca živa u Njemačkoj kojom ne vlada Hitler pa ih je potrovao.
Siguran sam da je i CK imao slične poglede, život je dao za Trumpa.
- Point.
#15568 Re: AMERIKA
I Floyd je bio nečije dijete pa nisam vidio empatije Kirka prema njemu, kad mu je onaj policajac oduzimao život na asfaltu.
- JohnnyS
#15569 Re: AMERIKA
Mudro si izbjegao reći kako je Floyd bio nečiji otac (jer se pričalo da je Kirk bio nečiji otac) jer je on svoje dijete napustio da se može drogirati
- Point.
#15570 Re: AMERIKA
- banjaluka078
#15571 Re: AMERIKA
I samog vođe:
Seeking to nail down the support of California Republicans in the GOP primary, former President Donald Trump on Friday mocked Rep. Nancy Pelosi and her husband, who an assailant brutally attacked in the family’s San Francisco home last October.
“We’ll stand up to crazy Nancy Pelosi, who ruined San Francisco — how’s her husband doing, anybody know?” Trump said to a raucous crowd of California Republicans at a state party convention. “And she’s against building a wall at our border, even though she has a wall around her house — which obviously didn’t do a very good job.”
- ultima_palabra
#15572 Re: AMERIKA
Da dodam da su oni kmeketali i pozivali na prvi amandman kad ih se kanseluje sa drustvenih mreza, a cim su zajahali poceli su ljude stavljati u ICE kazamate jer su dirnuli u njihovo bozanstvo Izrael.Hendrix wrote: ↑16/09/2025 13:37Koja lobotomija pa ovo je van svake pameti. Sjecas se kada je suprug od Pelosi napadnut kakva je sprdancija bila od magatora? I sad dijelite ovde neke moralne lekcije, pa jebote ovo je fakat pomracenje uma totalno.
Evo sprdnja od sina tvog vrhovnog vodje ispod.
Prestanite lagati i srati vise. Fino posteno kazite hocete religioznu diktaturu i to je to. Sta se vise krijete iza nekakvih lafo debata.
Godinama seru o cancel culture a prvu priliku koriste da usutkaju svakog ko prica drugacije od kulta
- banjaluka078
-
Osmi Socrates
#15574 Re: AMERIKA
Izrael je božanstvo i Demokratama.
- banjaluka078
#15575 Re: AMERIKA
Tu bar nema velike razlike. Na pare nisu gadljivi ni jedni ni drugi.