BAK-eV wrote: ↑15/09/2025 16:31
Ti si jugonostalgicar i na racun Bosne i Bosnjaka bi ovdje pravio malu Jugoslaviju
Ja o Jugoslaviji imam jasan stav. Divna zemlja, divna ideja, sretno djetinjstvo i mladost, sjecanje na ponos na svoju državu.
Onda otrežnjenje da je sa Srbima nemoguće imati zajedničku državu. Jednostavno jer oni ne priznaju ništa osim svog. Sve je njihovo dobro. Ništa što je tvoje ne vrijedi. I samo čekaju kad će se ukazati prilika da sve sto je drugacije zatru.
Jugoslavija je bila dobra ideja koju je velikodržavni svetosavski projekat uništio zauvijek. Oko Srbije veliku ogradu i jarak sa krokodilima. Pa minsko polje.
A sad šta bih ja pravio ovdje? kakvu malu jugoslaviju? Jesi ti svjestan šta pričaš? Tvoja tvrdnja je da narodi ovdje nose suverenitete. Znači veseli se srpski i hrvatski rod, evo im istomisljenika.
Ovdje Bosne ima samo ako se suverenitete prenese na građane, a to se ne može desiti dok se na napuste nacionalistički projekti.
On ne samo da se ne napuštaju već je i bošnjački postao jednak ovim drugim.
Dakle ovu zemlju izgleda samo OHR drži na okupu. Jer neće niko ni sa kim, samo je pitanje katastra.
Ja ne bih Jugoslaviju nikakvu više, ja bih Republiku Bosnu, ne bih ni protiv kraljevine imao ništa da je loza živa. I tu bi svi imali pravo da se osjećaju kako god hoće, ali za sebe jer je privatna stvar jesi li Klingonac ili Eskim. Jesi li pastafarijan ili rastafarijan.
Samo prihvati da je tvoja država Bosna i da je glavni grad Sarajevo.