Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

zigson

#43351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Ja sam i krace vidjao u opcinskom sudu u Sa
A mene vracali u sorcu :lol:
Danguba

#43352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

zigson wrote: 13/09/2025 22:34 Ja sam i krace vidjao u opcinskom sudu u Sa
A mene vracali u sorcu :lol:
Naravno da ce te vracati jer se sudinica suncala na prozoru. :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#43353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

drug_profi wrote: 13/09/2025 22:30
Vjecita_zavrzlama wrote: 13/09/2025 16:21 U Gracanici SDA pobjedila nakon 20ak godina SDP vlasti , i odmah promjene :mrgreen:

Image

Citav tekst:
Dana 11.09.2025.godine, spriječen mi je ulazak u zgradu Gradske uprave Grada Gračanica jer je moja haljina na slici proglašena „prekratkom“ i "nepristojnom“ za pomenutu ustanovu.

Nisam neko ko često koristi društvene mreže, niti pripadam onima koji ovdje traže promociju. Ali na ovakve stvari ne mogu ostati nijema.

Podsjećam da je u kodeksu Agencije za državnu upravu BiH Član 15. (kodeks javno dostupan na stranici Agencije) i u pravilima bontona jasno navedeno da suknja/haljina 5 cm iznad koljena NIJE nepristojna. Zato je sramotno i nedopustivo da čelnici lokalne vlasti na osnovu ličnih predrasuda odlučuju ko može, a ko ne može ući u institucije.

Pravila bontona poštujem skoro tri decenije i pridržavam ih se u svakodnevnom životu. Zato lokalna samouprava i gradonačelnik nemaju ni pravo ni autoritet da meni sada određuju i nameću šta je pristojno, a šta nije. Za razliku od njih, rekla bih, ja posjedujem knjigu „Bonton – savremena pravila lijepog ponašanja“ i često joj se vraćam da se podsjetim pravila. Preporučujem i njima da jednu takvu nabave – ili, ako žele, rado ću im posuditi moju.

Svjesna sam da se ovakva praksa neće promijeniti preko noći, ako se uopšte i promijeni, ali poručujem i učinit ću sve što je u mojoj moći, da vam ovo bude prvi i posljednji mandat, ako vam je ovakav način upravljanja gradom mjera „pristojnosti“.

Ovo nije borba za dužinu haljine, već za dostojanstvo, jednakost i osnovna ljudska prava. Buduće generacije djevojaka i žena moraju znati da nijedan muškarac na vlasti, a i uopšteno, nema pravo da im kroji šta je „pristojno“, a šta nije i ovo je najviše borba za njih...
Žena izgleda vrlo pristojno i oku ugodno.
Seksualno frustrirani ludaci su svuda oko nas.
Pa to ili bi je pokrili :D
mayab

#43354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mayab »

Ninjas are welcome. :nindzastajl:
Rothmans

#43355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Vjecita_zavrzlama wrote: 13/09/2025 16:21 U Gracanici SDA pobjedila nakon 20ak godina SDP vlasti , i odmah promjene :mrgreen:

Image
Image

:lol:

Samo jos da je uslikala cuznu doticnog vratara...
Hakiz

#43356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Image

Citav tekst:
Dana 11.09.2025.godine, spriječen mi je ulazak u zgradu Gradske uprave Grada Gračanica jer je moja haljina na slici proglašena „prekratkom“ i "nepristojnom“ za pomenutu ustanovu.

Nisam neko ko često koristi društvene mreže, niti pripadam onima koji ovdje traže promociju. Ali na ovakve stvari ne mogu ostati nijema.

Podsjećam da je u kodeksu Agencije za državnu upravu BiH Član 15. (kodeks javno dostupan na stranici Agencije) i u pravilima bontona jasno navedeno da suknja/haljina 5 cm iznad koljena NIJE nepristojna. Zato je sramotno i nedopustivo da čelnici lokalne vlasti na osnovu ličnih predrasuda odlučuju ko može, a ko ne može ući u institucije.

Pravila bontona poštujem skoro tri decenije i pridržavam ih se u svakodnevnom životu. Zato lokalna samouprava i gradonačelnik nemaju ni pravo ni autoritet da meni sada određuju i nameću šta je pristojno, a šta nije. Za razliku od njih, rekla bih, ja posjedujem knjigu „Bonton – savremena pravila lijepog ponašanja“ i često joj se vraćam da se podsjetim pravila. Preporučujem i njima da jednu takvu nabave – ili, ako žele, rado ću im posuditi moju.

Svjesna sam da se ovakva praksa neće promijeniti preko noći, ako se uopšte i promijeni, ali poručujem i učinit ću sve što je u mojoj moći, da vam ovo bude prvi i posljednji mandat, ako vam je ovakav način upravljanja gradom mjera „pristojnosti“.

Ovo nije borba za dužinu haljine, već za dostojanstvo, jednakost i osnovna ljudska prava. Buduće generacije djevojaka i žena moraju znati da nijedan muškarac na vlasti, a i uopšteno, nema pravo da im kroji šta je „pristojno“, a šta nije i ovo je najviše borba za njih...
Hajde ti sada argumentuj da je islamofobija iracionalna.

Krene zabranom ulaska ženi u instituciju zbog dužine haljine, završi pucanjem u glavu djevojčici zato što ide u školu.

Poruka ženama:

I u Afganistanu, Egiptu, Iranu itd sve do 1980-ih žene su hodale u mini suknjama. A danas kako im je tamo? Na tim primjerima gledajte šta vam se sprema.

Osim ako na to same pristajete. Onda, ništa.
Prpa.ba

#43357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Hakiz wrote: 14/09/2025 10:00 Hajde ti sada argumentuj da je islamofobija iracionalna.
Boj se. Takija stize. :mrgreen:
tuitamo

#43358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Ovo za ulazak u ustanovu nema veze sa religijom. Isto sam dozivio ukaskom u sud u Sa noseći kratke pantole, šorc.

Suknje iznad koljena nemaju šta traziti u javnim ustanovama. Ponavljam ne zbog religije nego zbog poštovanja prema ustanovi.
skupljac_zeljeza

#43359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Hakiz wrote: 14/09/2025 10:00

Hajde ti sada argumentuj da je islamofobija iracionalna.
Čekaj sada. Jesi li ti zagovornik islamofobije?
Islamofobija obuhvaća predrasude, mržnju i strah od islama i muslimana. Iako religijska netrpeljivost prema islamu i progoni muslimana imaju dugu historiju i sežu od 7. vijeka, na islamofobiju se danas gleda primarno kao na suvremeni fenomen u Zapadnom svijetu koji se rasplamsao na prijelazu iz 20. u 21. vijek. Glavni događaji koji su tomu prethodili su teroristički napadi 11. 9. 2001. na New York, kao i popularizacija radikalnog koncepta Samuela P. Huntingtona o sukobu civilizacija i unutarnjem ratu kultura. Kao dodatni motivi uzimaju se oštre dnevnopolitičke debate o pravima muslimanskih imigranata kao što su gradnja džamija, pokrivanje lica, itd.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Islamofobija
A trendovi se mijenjaju kod ljudi. Mora marama, ne smije marama, šta je tu onda od islama? :mrgreen:

klix Dance to Welcome Trump in Saudi Arabia
Vjecita_zavrzlama

#43360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Rothmans wrote: 14/09/2025 08:33

Image
Image

:lol:

Samo jos da je uslikala cuznu doticnog vratara...
:D
skupljac_zeljeza

#43361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

tuitamo wrote: 14/09/2025 10:24 Ovo za ulazak u ustanovu nema veze sa religijom. Isto sam dozivio ukaskom u sud u Sa noseći kratke pantole, šorc.
Ni na TK ne možeš u zgradu suda ući u bermudama i papučama. Prvo te jedan policajac pregleda da li si obučen po kodeksu, a drugi te vodi kroz okvir za detektor metala. Ili zgradu gradske uprave možeš do šaltera kako hoćeš, ali do gradonačelnika portir ili zaštitar procijeni da li možeš na sprat.
Vjecita_zavrzlama

#43362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

skupljac_zeljeza wrote: 14/09/2025 11:09
tuitamo wrote: 14/09/2025 10:24 Ovo za ulazak u ustanovu nema veze sa religijom. Isto sam dozivio ukaskom u sud u Sa noseći kratke pantole, šorc.
Ni na TK ne možeš u zgradu suda ući u bermudama i papučama. Prvo te jedan policajac pregleda da li si obučen po kodeksu, a drugi te vodi kroz okvir za detektor metala. Ili zgradu gradske uprave možeš do šaltera kako hoćeš, ali do gradonačelnika portir ili zaštitar procijeni da li možeš na sprat.
Ova zena je pristojno obucena
tuitamo

#43363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Vjecita_zavrzlama wrote: 14/09/2025 11:19
skupljac_zeljeza wrote: 14/09/2025 11:09
Pristojno obučena za plažu možda. Ovaj outfit je karnevalsko-bazenski.
skupljac_zeljeza

#43364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Vjecita_zavrzlama wrote: 14/09/2025 11:19
Jeste, ali da ima lijepe noge. :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#43365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

pemanapemani wrote: 13/09/2025 16:56
_BataZiv_0809 wrote: 13/09/2025 16:40 Fahro ponovo salje pudlice na Kiflu

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/995546/ ... rdom-stete
Sta je zakljucak teksta?

Trebalo ie titrati Dodiku i uzeti EU pare, koje on blokira ako mu se ne titraju muda?

Citavo vrijeme od pocetka slucaja Dodik imam utisak da je pojedincima vise od Dodika krivo radi presude, a posebno radi zabrane politickog djelovanja.
Prica "da je nama jedan Dodik" je pala u vodu i sada ide samo cinicno i pateticno glupiranje.
Lom paradigme, to se desilo.

Sa Dodikom se "radilo". Tj moglo se rastaliti oko svega.
Fahro je Dodikov jaran odavno, dokazano više puta.

A pogotovo ta priča da je nama jedan Dodik.
Jedan čovjek koji ima apsolutnu moć, sa kojim treba biti dobar i imati riješene probleme zauvijek. Sistem u kojem postoji fukara i elita koja zna gazdu i ima čovjeka koji će nam to završiti.

Sada sve ide u kontra smjeru.
Gadno je kada se raspadne čitav koncept u koji si ulagao.
mishic

#43366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Male geste velikih ljudi koji su pokazali da večina građana kao što je u većini gradova srednje Bosne ne misle i ne reaguju onako kako to prikazuju oni kojima ovakve geste smetaju:

"Hrvatski general prekinuo govor kada je počeo ezan u Jajcu: Pričekat ćemo da molitvu izraze naši partneri"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatsk ... /250914033

Da malo fali da ovakvi ljudi i ovakve geste postanu naša svakodnevnica, da se ovakve pojave rašire i omasove i da svi mi skupa zajedno sa takvim pojavama i gestama počnemo lakše disati, bolje napredovati i ljepše živjeti.

Sve čestitke i pohvale uz apel da nam ovo postane normalno a ne izuzetak!
drug_profi

#43367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

mishic wrote: 14/09/2025 16:14 Male geste velikih ljudi koji su pokazali da večina građana kao što je u većini gradova srednje Bosne ne misle i ne reaguju onako kako to prikazuju oni kojima ovakve geste smetaju:

"Hrvatski general prekinuo govor kada je počeo ezan u Jajcu: Pričekat ćemo da molitvu izraze naši partneri"

Da malo fali da ovakvi ljudi i ovakve geste postanu naša svakodnevnica, da se ovakve pojave rašire i omasove i da svi mi skupa zajedno sa takvim pojavama i gestama počnemo lakše disati, bolje napredovati i ljepše živjeti.

Ovo naravno treba pohvaliti i isticati. Ovo uopšte nije politički nužan potez bio, već iskreno ljudski.
black

#43368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by black »

drug_profi wrote: 14/09/2025 16:26
mishic wrote: 14/09/2025 16:14 Male geste velikih ljudi koji su pokazali da večina građana kao što je u većini gradova srednje Bosne ne misle i ne reaguju onako kako to prikazuju oni kojima ovakve geste smetaju:

Ovo naravno treba pohvaliti i isticati. Ovo uopšte nije politički nužan potez bio, već iskreno ljudski.
Dzenana K.D.
Čim sam otvorila portale naletim na naslove o hrvatskom generalu Sopti koji je prekinuo govor u Jajcu zbog ezana uz poruku: “Pričekat ćemo da molitvu završe naši partneri“. I skoro svi to prenose, uz veličanje ovog generala, njegovog herojstva i komandovanja... Ama šta?! Ali, pređem preko toga, ne mogu reagirati na svaku glupost, ali onda nađoh i društvene mreže zatrpane tim porukama i snimkom kojim ima hiljade pregleda i lajkova. I naravno, najgora od sve djece mora reagirati!

Prvo, ko su vam ti partneri? Na obilježavanju u Jajcu su bili visoki dužnosnici iz Zagreba i vrh HDZ-a iz BiH predvođen Draganom Čovićem! Od koga ste vi to oslobađali Jajce?

Koliko znam Jajce je još uvijek u Bosni i Hercegovini.

Možete li zamisliti da general Dudaković i oficiri Petog i Sedmog korpusa Armije RBiH idu na obilježavanje oslobađanja dijela teritorije Hrvatske koje je obuhvatala samoproglašena Republika srpska Krajina, koje jesu oslobađali, i da sa njima budu Konakovic, Nikšić, Forto, bez ijednog oficira Hrvatske vojske i zvaničnika iz Zagreba? Ne možete!

Pa zašto vam je onda, pobogu, normalno da se to dešava u Bosni i Hercegovini i da još aplaudirate i divite se tom generalu koji je prekinuo govor zbog ezana i koji je za razliku od drugih prisutnih imao toliko pristojnosti da se sjeti da su tu imali i neke partnere.

Da im partneri nisu bili Mladićevi generali? Dokovi generali-heroji, s obzirom da je Čović u koaliciji s njim, a zagrebački zvaničnici blagonaklono gledaju na to?

Danas su na obilježavanju u Jajcu hrvatske delegacije uradile isto ono što rade Dodik i Vučić, narodski rečeno – zapišavali teritoriju!

Prvo, ovakvi skupovi šalju ključnu poruku: nepriznavanje državnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine i njeno svođenje na neku “nedržavnu“ teritoriju, prostor koji Zagreb i Beograd dijele između sebe!

Drugo, šalje se poruka o oslobodilačkoj ulozi vojske Hrvatske i HVO-a, što nije ništa drugo nego državni, institucionalni revizionizam Hrvatske kojim se potpuno briše, s jedne strane hrabra i časna uloga naših branilaca, generala i pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, a s druge strane ovim se negiraju sve haške presude o okupaciji dijelova teritorija koje su jedinice te Hrvatske vojske počinile u Bosni i Hercegovini kroz međunarodni oružani sukob i UZP u kome je učestvovao politički i vojni vrh Zagreba!

Samo u Bosni se može desiti da se tako nečemu aplaudira! Tim aplauzom, divljenjem tom generalu ponižavate i sebe i naše branitelje i našu državu!

Savršeno me briga šta o tome pišu sarajevski mediji, kao što me savršeno briga što na to ćute svi političari u Sarajevu!

Zbog sebe, zbog naših časnih branitelja i zbog naše države za koju su ljudi ginuli ja ne mogu ćutati! Pa neka me razvlače koliko hoće i etiketiraju kao radikalnu Bošnjakinju. Mogu ih “ubiti“ argumentima i dokazima za svaku riječ koju sam napisala!
mishic

#43369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"Nizozemski pustolov nazvao BiH najpotcjenjenijom evropskom zemljom: Sigurna je i ima bogatu historiju"

https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /250914042

Ovako nas vide i registruju pčelice ali, nažalost, nikako da rastjeramo roj muha koji sa ratom namnožio u i oko ovog prostora pa stvarnost postaje sve surovija.
drug_profi

#43370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

black wrote: 14/09/2025 17:27
drug_profi wrote: 14/09/2025 16:26

Dzenana K.D.
Čim sam otvorila portale naletim na naslove o hrvatskom generalu Sopti koji je prekinuo govor u Jajcu zbog ezana uz poruku: “Pričekat ćemo da molitvu završe naši partneri“. I skoro svi to prenose, uz veličanje ovog generala, njegovog herojstva i komandovanja... Ama šta?! Ali, pređem preko toga, ne mogu reagirati na svaku glupost, ali onda nađoh i društvene mreže zatrpane tim porukama i snimkom kojim ima hiljade pregleda i lajkova. I naravno, najgora od sve djece mora reagirati!

Prvo, ko su vam ti partneri? Na obilježavanju u Jajcu su bili visoki dužnosnici iz Zagreba i vrh HDZ-a iz BiH predvođen Draganom Čovićem! Od koga ste vi to oslobađali Jajce?

Koliko znam Jajce je još uvijek u Bosni i Hercegovini.

Možete li zamisliti da general Dudaković i oficiri Petog i Sedmog korpusa Armije RBiH idu na obilježavanje oslobađanja dijela teritorije Hrvatske koje je obuhvatala samoproglašena Republika srpska Krajina, koje jesu oslobađali, i da sa njima budu Konakovic, Nikšić, Forto, bez ijednog oficira Hrvatske vojske i zvaničnika iz Zagreba? Ne možete!

Pa zašto vam je onda, pobogu, normalno da se to dešava u Bosni i Hercegovini i da još aplaudirate i divite se tom generalu koji je prekinuo govor zbog ezana i koji je za razliku od drugih prisutnih imao toliko pristojnosti da se sjeti da su tu imali i neke partnere.

Da im partneri nisu bili Mladićevi generali? Dokovi generali-heroji, s obzirom da je Čović u koaliciji s njim, a zagrebački zvaničnici blagonaklono gledaju na to?

Danas su na obilježavanju u Jajcu hrvatske delegacije uradile isto ono što rade Dodik i Vučić, narodski rečeno – zapišavali teritoriju!

Prvo, ovakvi skupovi šalju ključnu poruku: nepriznavanje državnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine i njeno svođenje na neku “nedržavnu“ teritoriju, prostor koji Zagreb i Beograd dijele između sebe!

Drugo, šalje se poruka o oslobodilačkoj ulozi vojske Hrvatske i HVO-a, što nije ništa drugo nego državni, institucionalni revizionizam Hrvatske kojim se potpuno briše, s jedne strane hrabra i časna uloga naših branilaca, generala i pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, a s druge strane ovim se negiraju sve haške presude o okupaciji dijelova teritorija koje su jedinice te Hrvatske vojske počinile u Bosni i Hercegovini kroz međunarodni oružani sukob i UZP u kome je učestvovao politički i vojni vrh Zagreba!

Samo u Bosni se može desiti da se tako nečemu aplaudira! Tim aplauzom, divljenjem tom generalu ponižavate i sebe i naše branitelje i našu državu!

Savršeno me briga šta o tome pišu sarajevski mediji, kao što me savršeno briga što na to ćute svi političari u Sarajevu!

Zbog sebe, zbog naših časnih branitelja i zbog naše države za koju su ljudi ginuli ja ne mogu ćutati! Pa neka me razvlače koliko hoće i etiketiraju kao radikalnu Bošnjakinju. Mogu ih “ubiti“ argumentima i dokazima za svaku riječ koju sam napisala!
Dakle, verbalni proljev. Sve je ona u pravu, ali ništa i nije.
Vjerovatno bi bilo bolje da štagod lanuo na "hodžu što araluče".
JohnnyS

#43371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Svakako da bi bolje bilo da su Plenković i Čović danas u Uzdolu nego u Jajcu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#43372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

Dzenana je razlog zasto nas vanzemaljci ne zele pohoditi
Novak20

#43373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Dženana koja nije vidjela Hrvata dok nije šljegla u Sarajevo još ne može shvatiti da je ovo naša, a ne njena bošnjačka država. :D

Neka kmeči i dalje. Samo se nadam da je u kmečanju više ne prati norveška kruna.
BAK-eV

#43374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 14/09/2025 20:53 Dženana koja nije vidjela Hrvata dok nije šljegla u Sarajevo još ne može shvatiti da je ovo naša, a ne njena bošnjačka država. :D

Neka kmeči i dalje. Samo se nadam da je u kmečanju više ne prati norveška kruna.
Nije ih vidio ni Tvrtko ili Stjepan.

Za njihovo vrijeme nije bilo konstitutivnih.
SaPnA

#43375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Diskusija u rangu Helezovog derneka i revenja tomsonovih ustaskih pjesama, nit je Jajce hrvatski grad, nit su bili hrvatski kraljevi.
Post Reply