A mene vracali u sorcu
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
zigson
#43351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam i krace vidjao u opcinskom sudu u Sa
A mene vracali u sorcu
A mene vracali u sorcu
- Danguba
-
Vjecita_zavrzlama
#43353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa to ili bi je pokrilidrug_profi wrote: ↑13/09/2025 22:30Žena izgleda vrlo pristojno i oku ugodno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/09/2025 16:21 U Gracanici SDA pobjedila nakon 20ak godina SDP vlasti , i odmah promjene![]()
Citav tekst:
Dana 11.09.2025.godine, spriječen mi je ulazak u zgradu Gradske uprave Grada Gračanica jer je moja haljina na slici proglašena „prekratkom“ i "nepristojnom“ za pomenutu ustanovu.
Nisam neko ko često koristi društvene mreže, niti pripadam onima koji ovdje traže promociju. Ali na ovakve stvari ne mogu ostati nijema.
Podsjećam da je u kodeksu Agencije za državnu upravu BiH Član 15. (kodeks javno dostupan na stranici Agencije) i u pravilima bontona jasno navedeno da suknja/haljina 5 cm iznad koljena NIJE nepristojna. Zato je sramotno i nedopustivo da čelnici lokalne vlasti na osnovu ličnih predrasuda odlučuju ko može, a ko ne može ući u institucije.
Pravila bontona poštujem skoro tri decenije i pridržavam ih se u svakodnevnom životu. Zato lokalna samouprava i gradonačelnik nemaju ni pravo ni autoritet da meni sada određuju i nameću šta je pristojno, a šta nije. Za razliku od njih, rekla bih, ja posjedujem knjigu „Bonton – savremena pravila lijepog ponašanja“ i često joj se vraćam da se podsjetim pravila. Preporučujem i njima da jednu takvu nabave – ili, ako žele, rado ću im posuditi moju.
Svjesna sam da se ovakva praksa neće promijeniti preko noći, ako se uopšte i promijeni, ali poručujem i učinit ću sve što je u mojoj moći, da vam ovo bude prvi i posljednji mandat, ako vam je ovakav način upravljanja gradom mjera „pristojnosti“.
Ovo nije borba za dužinu haljine, već za dostojanstvo, jednakost i osnovna ljudska prava. Buduće generacije djevojaka i žena moraju znati da nijedan muškarac na vlasti, a i uopšteno, nema pravo da im kroji šta je „pristojno“, a šta nije i ovo je najviše borba za njih...
Seksualno frustrirani ludaci su svuda oko nas.
- mayab
#43354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ninjas are welcome. 
- Rothmans
#43355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/09/2025 16:21 U Gracanici SDA pobjedila nakon 20ak godina SDP vlasti , i odmah promjene![]()
![]()

Samo jos da je uslikala cuznu doticnog vratara...
-
Hakiz
#43356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde ti sada argumentuj da je islamofobija iracionalna.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/09/2025 16:21 U Gracanici SDA pobjedila nakon 20ak godina SDP vlasti , i odmah promjene![]()
Citav tekst:
Dana 11.09.2025.godine, spriječen mi je ulazak u zgradu Gradske uprave Grada Gračanica jer je moja haljina na slici proglašena „prekratkom“ i "nepristojnom“ za pomenutu ustanovu.
Nisam neko ko često koristi društvene mreže, niti pripadam onima koji ovdje traže promociju. Ali na ovakve stvari ne mogu ostati nijema.
Podsjećam da je u kodeksu Agencije za državnu upravu BiH Član 15. (kodeks javno dostupan na stranici Agencije) i u pravilima bontona jasno navedeno da suknja/haljina 5 cm iznad koljena NIJE nepristojna. Zato je sramotno i nedopustivo da čelnici lokalne vlasti na osnovu ličnih predrasuda odlučuju ko može, a ko ne može ući u institucije.
Pravila bontona poštujem skoro tri decenije i pridržavam ih se u svakodnevnom životu. Zato lokalna samouprava i gradonačelnik nemaju ni pravo ni autoritet da meni sada određuju i nameću šta je pristojno, a šta nije. Za razliku od njih, rekla bih, ja posjedujem knjigu „Bonton – savremena pravila lijepog ponašanja“ i često joj se vraćam da se podsjetim pravila. Preporučujem i njima da jednu takvu nabave – ili, ako žele, rado ću im posuditi moju.
Svjesna sam da se ovakva praksa neće promijeniti preko noći, ako se uopšte i promijeni, ali poručujem i učinit ću sve što je u mojoj moći, da vam ovo bude prvi i posljednji mandat, ako vam je ovakav način upravljanja gradom mjera „pristojnosti“.
Ovo nije borba za dužinu haljine, već za dostojanstvo, jednakost i osnovna ljudska prava. Buduće generacije djevojaka i žena moraju znati da nijedan muškarac na vlasti, a i uopšteno, nema pravo da im kroji šta je „pristojno“, a šta nije i ovo je najviše borba za njih...
Krene zabranom ulaska ženi u instituciju zbog dužine haljine, završi pucanjem u glavu djevojčici zato što ide u školu.
Poruka ženama:
I u Afganistanu, Egiptu, Iranu itd sve do 1980-ih žene su hodale u mini suknjama. A danas kako im je tamo? Na tim primjerima gledajte šta vam se sprema.
Osim ako na to same pristajete. Onda, ništa.
- Prpa.ba
-
tuitamo
#43358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo za ulazak u ustanovu nema veze sa religijom. Isto sam dozivio ukaskom u sud u Sa noseći kratke pantole, šorc.
Suknje iznad koljena nemaju šta traziti u javnim ustanovama. Ponavljam ne zbog religije nego zbog poštovanja prema ustanovi.
Suknje iznad koljena nemaju šta traziti u javnim ustanovama. Ponavljam ne zbog religije nego zbog poštovanja prema ustanovi.
- skupljac_zeljeza
#43359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čekaj sada. Jesi li ti zagovornik islamofobije?
A trendovi se mijenjaju kod ljudi. Mora marama, ne smije marama, šta je tu onda od islama?Islamofobija obuhvaća predrasude, mržnju i strah od islama i muslimana. Iako religijska netrpeljivost prema islamu i progoni muslimana imaju dugu historiju i sežu od 7. vijeka, na islamofobiju se danas gleda primarno kao na suvremeni fenomen u Zapadnom svijetu koji se rasplamsao na prijelazu iz 20. u 21. vijek. Glavni događaji koji su tomu prethodili su teroristički napadi 11. 9. 2001. na New York, kao i popularizacija radikalnog koncepta Samuela P. Huntingtona o sukobu civilizacija i unutarnjem ratu kultura. Kao dodatni motivi uzimaju se oštre dnevnopolitičke debate o pravima muslimanskih imigranata kao što su gradnja džamija, pokrivanje lica, itd.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Islamofobija
klix Dance to Welcome Trump in Saudi Arabia
-
Vjecita_zavrzlama
#43360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rothmans wrote: ↑14/09/2025 08:33Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/09/2025 16:21 U Gracanici SDA pobjedila nakon 20ak godina SDP vlasti , i odmah promjene![]()
![]()
![]()
Samo jos da je uslikala cuznu doticnog vratara...
- skupljac_zeljeza
#43361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni na TK ne možeš u zgradu suda ući u bermudama i papučama. Prvo te jedan policajac pregleda da li si obučen po kodeksu, a drugi te vodi kroz okvir za detektor metala. Ili zgradu gradske uprave možeš do šaltera kako hoćeš, ali do gradonačelnika portir ili zaštitar procijeni da li možeš na sprat.
-
Vjecita_zavrzlama
#43362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ova zena je pristojno obucenaskupljac_zeljeza wrote: ↑14/09/2025 11:09Ni na TK ne možeš u zgradu suda ući u bermudama i papučama. Prvo te jedan policajac pregleda da li si obučen po kodeksu, a drugi te vodi kroz okvir za detektor metala. Ili zgradu gradske uprave možeš do šaltera kako hoćeš, ali do gradonačelnika portir ili zaštitar procijeni da li možeš na sprat.
-
tuitamo
#43363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pristojno obučena za plažu možda. Ovaj outfit je karnevalsko-bazenski.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑14/09/2025 11:19Ova zena je pristojno obucenaskupljac_zeljeza wrote: ↑14/09/2025 11:09Ni na TK ne možeš u zgradu suda ući u bermudama i papučama. Prvo te jedan policajac pregleda da li si obučen po kodeksu, a drugi te vodi kroz okvir za detektor metala. Ili zgradu gradske uprave možeš do šaltera kako hoćeš, ali do gradonačelnika portir ili zaštitar procijeni da li možeš na sprat.
- skupljac_zeljeza
#43364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste, ali da ima lijepe noge.
-
A_A_AKCIJA
#43365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lom paradigme, to se desilo.pemanapemani wrote: ↑13/09/2025 16:56Sta je zakljucak teksta?_BataZiv_0809 wrote: ↑13/09/2025 16:40 Fahro ponovo salje pudlice na Kiflu
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/995546/ ... rdom-stete
Trebalo ie titrati Dodiku i uzeti EU pare, koje on blokira ako mu se ne titraju muda?
Citavo vrijeme od pocetka slucaja Dodik imam utisak da je pojedincima vise od Dodika krivo radi presude, a posebno radi zabrane politickog djelovanja.
Prica "da je nama jedan Dodik" je pala u vodu i sada ide samo cinicno i pateticno glupiranje.
Sa Dodikom se "radilo". Tj moglo se rastaliti oko svega.
Fahro je Dodikov jaran odavno, dokazano više puta.
A pogotovo ta priča da je nama jedan Dodik.
Jedan čovjek koji ima apsolutnu moć, sa kojim treba biti dobar i imati riješene probleme zauvijek. Sistem u kojem postoji fukara i elita koja zna gazdu i ima čovjeka koji će nam to završiti.
Sada sve ide u kontra smjeru.
Gadno je kada se raspadne čitav koncept u koji si ulagao.
-
mishic
#43366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Male geste velikih ljudi koji su pokazali da večina građana kao što je u većini gradova srednje Bosne ne misle i ne reaguju onako kako to prikazuju oni kojima ovakve geste smetaju:
"Hrvatski general prekinuo govor kada je počeo ezan u Jajcu: Pričekat ćemo da molitvu izraze naši partneri"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatsk ... /250914033
Da malo fali da ovakvi ljudi i ovakve geste postanu naša svakodnevnica, da se ovakve pojave rašire i omasove i da svi mi skupa zajedno sa takvim pojavama i gestama počnemo lakše disati, bolje napredovati i ljepše živjeti.
Sve čestitke i pohvale uz apel da nam ovo postane normalno a ne izuzetak!
"Hrvatski general prekinuo govor kada je počeo ezan u Jajcu: Pričekat ćemo da molitvu izraze naši partneri"
Da malo fali da ovakvi ljudi i ovakve geste postanu naša svakodnevnica, da se ovakve pojave rašire i omasove i da svi mi skupa zajedno sa takvim pojavama i gestama počnemo lakše disati, bolje napredovati i ljepše živjeti.
- drug_profi
#43367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo naravno treba pohvaliti i isticati. Ovo uopšte nije politički nužan potez bio, već iskreno ljudski.mishic wrote: ↑14/09/2025 16:14 Male geste velikih ljudi koji su pokazali da večina građana kao što je u većini gradova srednje Bosne ne misle i ne reaguju onako kako to prikazuju oni kojima ovakve geste smetaju:
- black
#43368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dzenana K.D.drug_profi wrote: ↑14/09/2025 16:26Ovo naravno treba pohvaliti i isticati. Ovo uopšte nije politički nužan potez bio, već iskreno ljudski.mishic wrote: ↑14/09/2025 16:14 Male geste velikih ljudi koji su pokazali da večina građana kao što je u većini gradova srednje Bosne ne misle i ne reaguju onako kako to prikazuju oni kojima ovakve geste smetaju:
Čim sam otvorila portale naletim na naslove o hrvatskom generalu Sopti koji je prekinuo govor u Jajcu zbog ezana uz poruku: “Pričekat ćemo da molitvu završe naši partneri“. I skoro svi to prenose, uz veličanje ovog generala, njegovog herojstva i komandovanja... Ama šta?! Ali, pređem preko toga, ne mogu reagirati na svaku glupost, ali onda nađoh i društvene mreže zatrpane tim porukama i snimkom kojim ima hiljade pregleda i lajkova. I naravno, najgora od sve djece mora reagirati!
Prvo, ko su vam ti partneri? Na obilježavanju u Jajcu su bili visoki dužnosnici iz Zagreba i vrh HDZ-a iz BiH predvođen Draganom Čovićem! Od koga ste vi to oslobađali Jajce?
Koliko znam Jajce je još uvijek u Bosni i Hercegovini.
Možete li zamisliti da general Dudaković i oficiri Petog i Sedmog korpusa Armije RBiH idu na obilježavanje oslobađanja dijela teritorije Hrvatske koje je obuhvatala samoproglašena Republika srpska Krajina, koje jesu oslobađali, i da sa njima budu Konakovic, Nikšić, Forto, bez ijednog oficira Hrvatske vojske i zvaničnika iz Zagreba? Ne možete!
Pa zašto vam je onda, pobogu, normalno da se to dešava u Bosni i Hercegovini i da još aplaudirate i divite se tom generalu koji je prekinuo govor zbog ezana i koji je za razliku od drugih prisutnih imao toliko pristojnosti da se sjeti da su tu imali i neke partnere.
Da im partneri nisu bili Mladićevi generali? Dokovi generali-heroji, s obzirom da je Čović u koaliciji s njim, a zagrebački zvaničnici blagonaklono gledaju na to?
Danas su na obilježavanju u Jajcu hrvatske delegacije uradile isto ono što rade Dodik i Vučić, narodski rečeno – zapišavali teritoriju!
Prvo, ovakvi skupovi šalju ključnu poruku: nepriznavanje državnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine i njeno svođenje na neku “nedržavnu“ teritoriju, prostor koji Zagreb i Beograd dijele između sebe!
Drugo, šalje se poruka o oslobodilačkoj ulozi vojske Hrvatske i HVO-a, što nije ništa drugo nego državni, institucionalni revizionizam Hrvatske kojim se potpuno briše, s jedne strane hrabra i časna uloga naših branilaca, generala i pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, a s druge strane ovim se negiraju sve haške presude o okupaciji dijelova teritorija koje su jedinice te Hrvatske vojske počinile u Bosni i Hercegovini kroz međunarodni oružani sukob i UZP u kome je učestvovao politički i vojni vrh Zagreba!
Samo u Bosni se može desiti da se tako nečemu aplaudira! Tim aplauzom, divljenjem tom generalu ponižavate i sebe i naše branitelje i našu državu!
Savršeno me briga šta o tome pišu sarajevski mediji, kao što me savršeno briga što na to ćute svi političari u Sarajevu!
Zbog sebe, zbog naših časnih branitelja i zbog naše države za koju su ljudi ginuli ja ne mogu ćutati! Pa neka me razvlače koliko hoće i etiketiraju kao radikalnu Bošnjakinju. Mogu ih “ubiti“ argumentima i dokazima za svaku riječ koju sam napisala!
-
mishic
#43369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Nizozemski pustolov nazvao BiH najpotcjenjenijom evropskom zemljom: Sigurna je i ima bogatu historiju"
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /250914042
Ovako nas vide i registruju pčelice ali, nažalost, nikako da rastjeramo roj muha koji sa ratom namnožio u i oko ovog prostora pa stvarnost postaje sve surovija.
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /250914042
Ovako nas vide i registruju pčelice ali, nažalost, nikako da rastjeramo roj muha koji sa ratom namnožio u i oko ovog prostora pa stvarnost postaje sve surovija.
- drug_profi
#43370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dakle, verbalni proljev. Sve je ona u pravu, ali ništa i nije.black wrote: ↑14/09/2025 17:27Dzenana K.D.drug_profi wrote: ↑14/09/2025 16:26Ovo naravno treba pohvaliti i isticati. Ovo uopšte nije politički nužan potez bio, već iskreno ljudski.mishic wrote: ↑14/09/2025 16:14 Male geste velikih ljudi koji su pokazali da večina građana kao što je u većini gradova srednje Bosne ne misle i ne reaguju onako kako to prikazuju oni kojima ovakve geste smetaju:
Čim sam otvorila portale naletim na naslove o hrvatskom generalu Sopti koji je prekinuo govor u Jajcu zbog ezana uz poruku: “Pričekat ćemo da molitvu završe naši partneri“. I skoro svi to prenose, uz veličanje ovog generala, njegovog herojstva i komandovanja... Ama šta?! Ali, pređem preko toga, ne mogu reagirati na svaku glupost, ali onda nađoh i društvene mreže zatrpane tim porukama i snimkom kojim ima hiljade pregleda i lajkova. I naravno, najgora od sve djece mora reagirati!
Prvo, ko su vam ti partneri? Na obilježavanju u Jajcu su bili visoki dužnosnici iz Zagreba i vrh HDZ-a iz BiH predvođen Draganom Čovićem! Od koga ste vi to oslobađali Jajce?
Koliko znam Jajce je još uvijek u Bosni i Hercegovini.
Možete li zamisliti da general Dudaković i oficiri Petog i Sedmog korpusa Armije RBiH idu na obilježavanje oslobađanja dijela teritorije Hrvatske koje je obuhvatala samoproglašena Republika srpska Krajina, koje jesu oslobađali, i da sa njima budu Konakovic, Nikšić, Forto, bez ijednog oficira Hrvatske vojske i zvaničnika iz Zagreba? Ne možete!
Pa zašto vam je onda, pobogu, normalno da se to dešava u Bosni i Hercegovini i da još aplaudirate i divite se tom generalu koji je prekinuo govor zbog ezana i koji je za razliku od drugih prisutnih imao toliko pristojnosti da se sjeti da su tu imali i neke partnere.
Da im partneri nisu bili Mladićevi generali? Dokovi generali-heroji, s obzirom da je Čović u koaliciji s njim, a zagrebački zvaničnici blagonaklono gledaju na to?
Danas su na obilježavanju u Jajcu hrvatske delegacije uradile isto ono što rade Dodik i Vučić, narodski rečeno – zapišavali teritoriju!
Prvo, ovakvi skupovi šalju ključnu poruku: nepriznavanje državnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine i njeno svođenje na neku “nedržavnu“ teritoriju, prostor koji Zagreb i Beograd dijele između sebe!
Drugo, šalje se poruka o oslobodilačkoj ulozi vojske Hrvatske i HVO-a, što nije ništa drugo nego državni, institucionalni revizionizam Hrvatske kojim se potpuno briše, s jedne strane hrabra i časna uloga naših branilaca, generala i pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, a s druge strane ovim se negiraju sve haške presude o okupaciji dijelova teritorija koje su jedinice te Hrvatske vojske počinile u Bosni i Hercegovini kroz međunarodni oružani sukob i UZP u kome je učestvovao politički i vojni vrh Zagreba!
Samo u Bosni se može desiti da se tako nečemu aplaudira! Tim aplauzom, divljenjem tom generalu ponižavate i sebe i naše branitelje i našu državu!
Savršeno me briga šta o tome pišu sarajevski mediji, kao što me savršeno briga što na to ćute svi političari u Sarajevu!
Zbog sebe, zbog naših časnih branitelja i zbog naše države za koju su ljudi ginuli ja ne mogu ćutati! Pa neka me razvlače koliko hoće i etiketiraju kao radikalnu Bošnjakinju. Mogu ih “ubiti“ argumentima i dokazima za svaku riječ koju sam napisala!
Vjerovatno bi bilo bolje da štagod lanuo na "hodžu što araluče".
- JohnnyS
#43371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svakako da bi bolje bilo da su Plenković i Čović danas u Uzdolu nego u Jajcu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#43372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dzenana je razlog zasto nas vanzemaljci ne zele pohoditi
-
Novak20
#43373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dženana koja nije vidjela Hrvata dok nije šljegla u Sarajevo još ne može shvatiti da je ovo naša, a ne njena bošnjačka država.
Neka kmeči i dalje. Samo se nadam da je u kmečanju više ne prati norveška kruna.
Neka kmeči i dalje. Samo se nadam da je u kmečanju više ne prati norveška kruna.
-
BAK-eV
#43374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ih vidio ni Tvrtko ili Stjepan.
Za njihovo vrijeme nije bilo konstitutivnih.
-
SaPnA
#43375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Diskusija u rangu Helezovog derneka i revenja tomsonovih ustaskih pjesama, nit je Jajce hrvatski grad, nit su bili hrvatski kraljevi.