"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
nermin-z
Grijem se na: Pelet
Vozim: BMW E46
Horoskop: poma nemam

#1201 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

Voddaa wrote: 13/09/2025 18:13 “Iz jedne tacke u prostoru ima tacno 26 pravaca. Ni jedan vise. Se kak.” - Teodati, since 2011.
Gdje si ti išao u školu prijatelju.

I ti nekome savjetuješ da čita. Pametnije je gledati farmu i velikog brata nego čitati to što ti pišeš.
Čovječe ti dodirnu tačku pokušavaš predstaviti kao zbir. I umjesto da to bar pokušaš objasniti, ti se ukapavaš još dublje.
Učini nešto korisno, prestani da pišeš. Živ bio.
nermin-z

#1202 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

adsubzero wrote: 13/09/2025 20:25
nermin-z wrote: 13/09/2025 17:35 nema smisla čitati dalje
To je sustina svega. Puno zuji, malo meda daje. Uglavnom besmislice koje njemu zvuce pametno i tako se osjeca pametno.
Shvatio sam, ali sam se nadao da će bar pokušati objasniti. Zanimalo me objašnjenje. Ali od toga nema ništa. Nema on pojma ni šta piše.
Čovjek dodirnu tačku predstavlja kao zbir ničega. Čak i po po onme šta koristi kao matematičke simbole se vidi da nikad nije ni bio na času matematike. Svako ko je bar nekoliko puta bio na času matematike bi stavio "x" kao nepoznatu... hehhehehe...
Last edited by nermin-z on 13/09/2025 22:27, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#1203 Re: "Teorija svega"

Post by PixelDrifter »

Covjek ima velike probleme, cini se, mentalne prirode.
nermin-z

#1204 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

Voddaa wrote: 30/08/2025 17:58
Koje godine je nas Teodati trebao slijedece godine da objavi svoju teoriju?
Nebih se spuštao na nivo da ovo komentarišem samo sam boldovao.
Voddaa

#1205 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

nermin-z wrote: 13/09/2025 22:15
Voddaa wrote: 13/09/2025 18:13 “Iz jedne tacke u prostoru ima tacno 26 pravaca. Ni jedan vise. Se kak.” - Teodati, since 2011.

I ti nekome savjetuješ da čita. Pametnije je gledati farmu i velikog brata nego čitati to što ti pišeš.
Čovječe ti dodirnu tačku pokušavaš predstaviti kao zbir. I umjesto da to bar pokušaš objasniti, ti se ukapavaš još dublje.
Pretpostavljam da je ovo bilo upuceno ucitelju Teodatu =)
Voddaa

#1206 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

nermin-z wrote: 13/09/2025 22:22
Voddaa wrote: 30/08/2025 17:58
Koje godine je nas Teodati trebao slijedece godine da objavi svoju teoriju?
Nebih se spuštao na nivo da ovo komentarišem samo sam boldovao.
Vidim da si novi ovdje, pa da ti pomognem. Slijedece godine je svake godine od 2011. Nesto kao metafizicka Djekna.

https://www.ex-iskon-pleme.com/t44692-teorija-svega
https://forum.krstarica.com/threads/teo ... ga.780240/

Mislim moglo bi ovo biti i donekle zabavno, da je malo kreativnije i da se sve ne ponavlja ukrug.
nermin-z

#1207 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

Voddaa wrote: 14/09/2025 00:32

Pretpostavljam da je ovo bilo upuceno ucitelju Teodatu =)
Upućeno je onome ko je napisao takvu glupost. Osim ako je ne objasni da i mi glupi možemo da razumijemo.
nermin-z

#1208 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

Voddaa wrote: 14/09/2025 00:35 Slijedece godine je svake godine od 2011. Nesto kao metafizicka Djekna.
"Slijedeće godine" je samo jedna godina, od koje god godine da kreneš.
Množina bi bila: "slijedećih godina".
Ako kreneš od 2011, "Slijedeće godine" je 2012.
Već 2013 nije slijedeća 2011 nego 2012.

Niži razredi osnovne škole su problem.
To je kao ovi naši političari, imaju doktorate a nepismeni.
Tako i ovdje, o filozofiji govore ljudi koji nemaju ni znanje na nivou osnovne škole.
S takvim (ne)znanjem, nije ni čudo da se smatraju jako pametnim.
"Bolje je znati da ne znaš, nego misliti da znaš!!
Dozer

#1209 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

"Najteze je glupom covjeku objasniti da je glup".
Voddaa

#1210 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

nermin-z wrote: 14/09/2025 07:53
Voddaa wrote: 14/09/2025 00:35 Slijedece godine je svake godine od 2011. Nesto kao metafizicka Djekna.
"Slijedeće godine" je samo jedna godina, od koje god godine da kreneš.
Množina bi bila: "slijedećih godina".
Ako kreneš od 2011, "Slijedeće godine" je 2012.
Već 2013 nije slijedeća 2011 nego 2012.

Niži razredi osnovne škole su problem.
To je kao ovi naši političari, imaju doktorate a nepismeni.
Tako i ovdje, o filozofiji govore ljudi koji nemaju ni znanje na nivou osnovne škole.
S takvim (ne)znanjem, nije ni čudo da se smatraju jako pametnim.
"Bolje je znati da ne znaš, nego misliti da znaš!!
Hehe, dobar si. :thumbup:
Vidi se da si novi na podforumu, na cemu ti iskreno zavidim, pa evo da ti ukratko objasnim o cemu se radi.

Svako ko je nov na ovoj temi pokusa je dovesti na nivo neke normalnosti. Ja sam isto pokusao prije par sedmica - cisto iz znatizelje da vidim ima li u svemu sto se pise ista interesantno, kreativno ili makar originalno. Naravno, naucno gledano sve su to sami nonsensi. Svaki pokusaj za normalnoscu bio je neuspjesan, jer se sve svelo na to da Teo tvrdi da svi naucnici – fizicari, matematicari i svi drugi pricaju gluposti; da su filozofi neuki; pa da se ne moras pridrzavati pravopisa (“pravi filozofi ne stavljaju tacke” – Teo). Tako da je na kraju ostala samo zezancija, ili bar pokusaj da se kroz odgovore u istom nonsense stilu pokaze koliko je sve ovo besmisleno. Ti si pokusao odgovoriti na neke pitalice, kao i svako od nas u nekom periodu. Same pitalice su nonsensi, a i ponudjeni odgovori su nonsensi (“Najmanji prosotor” :roll: ).

Ova konkretna opaska, sa cudnom konstrukcijom recenice, napisana je sarkasticno, u stilu kako Teo voli da postavlja ‘pitanja’. Odnosi se na to da je svake godine tvrdi da ‘puna teorija’ izlazi slijedece godine. Tako je godinama.Ovi sto su duze na ovoj temi razumiju o cemu se radi.

Nadam se da sam ti ustedio vrijeme. Jedini razlog zasto sam ja jos uvijek ovdje je neka morbidna znatizelja zasto autor sve ovo pise. Bukvalno godinama…
teodati

#1211 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

nermin-z wrote: 13/09/2025 17:01
teodati wrote: 20/03/2023 19:55
Dope_Man wrote: 20/03/2023 07:54 Teorija svega, o kojoj ne rece nista.
Filozofija na kvadrat. :-)
Pa pitajte nešto, neću ja umjesto vas postavljati pitanja, jel?

Recimo ak nije naš svijet nastao Velikim praskom, i ako ne postoje vječna bića koja bi ga mogla stvoriti, KAKO je onda zbilja nastao?

Da je to bilo tko pitao, odgovorio bi ne detaljno i ne formulama jer su to preteške stvari za forume (to SVE će detaljno biti i prikazano i objašnjeno u mojoj teoriji, samo kažem), ali eto kakav bi odgovor, kratak, općenit ali jasan dao.

Naš svijet, naš svemir NISU stvorila neka vječna bića jer takva NE POSTOJE, isto se nikada nije dogodio ni Veliki prasak, to su samo pretpostavke znanosti, a ta teorija ama baš ništa ne objašnjava KAKO je bilo što nastalo, i ne može jer ne početku našega svijeta NISU vrijedili nikakvi fizički zakoni, sve jasno nekima, mnogima nije, garant.

Istina o postanku našega svijeta je sasvim drugačija, prije doslovno nekoliko TISUĆA BILIJUNA ZEMALJSKIH GODINA, nastalo je naše prostor-vrijeme (u teoriji to detaljno objašnjavam kako se to desilo, da sada objašnjavam i tako nitko to ne bi shvatio, dok druge stvari glede postanka svega ne shvati), i prvo što je nastalo U SREDIŠTU našega prostor-vremena je Prvo Inteligentno svjesno biće u našoj dimenziji, bilo je SAMO, ali kada se pokrenulo iz središta prostor-vremena, omogućilo je nastanak Drugog isto tako svjesnog bića, a ovo opet Trećeg, i tak dalje, dok ih nije bilo nebrojeno mnogo, ja koristim za to izraz MIRIJADE bića, i to su bića koja SVIJETLE, dakle svjetlosna bića.

Ta prva bića su vremenom, ko zna zbog čega, možda zbog znatiželje ili pak dosade, došla na ideju da naprave jedan NOVI svijet koji tada nije postojao, MATERIJU, a materijala za to imala su ta Prva Bića u izobilju, samo prostor-vrijeme, zapravo najmanje jedinice samoga prostora, a koje su nebrojeno puta manje od Planckove duljine, samo kažem.

Kroz BILIJUNA godina ta Prva bića su gradila naš svijet, naš svemir, da izgleda kao danas, u početku nije tu bilo ni energije, ni materije, ni svijetlosti, a ni zvijezda i planeta, SVE su to polako ali sigurno, česticu po česticu gradila ta Prva Bića, i ne samo da su gradila, grade ga i SADA, a graditi će ga i ubuduće, dok bude postojala naša dimenzija.

Dakle Ta Prva bića napravila su i SVE vrste živih bića na Zemlji, počela su od onih jednostavnijih do sve složenijih, napravila su PROGRAM DNK za svako biće na Zemlji, po kojemu svi postojimo, dakle to je pravi Bog koji je nas ljude napravio ne stvorio, NA KRAJU životnog lanca napravili su i čovjeka, koji IMA iste SPOSOBNOSTI stvaranja novoga kao i ta Prva Bića koja su jedini naš pravi Stvoritelj. Ta Prva bića su puno puta dolazila u KONTAKT sa ljudima, tako su nastale knjige poput Veda, ili Biblije, ili Kurana. Ta Prva bića se ljudima različito predstavljaju svojim imenima, recimo u Bibliji se nazivaju Bog JAHVE.

I što kažu ta Prva bića u Bibliji:

Postanak 1,26 I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!
Postanak 1,27 Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.

E da! :thumbup:
Napriča ti nama svašta a ne reče ništa. Ja ne pronađoh odgovor na pitanje: "kako je nastalo to prvo Inteligentno, svjesno biće"? Nekako, kao da fali ta informacija. Ako je ovo, to tvoje objašnjenje, bez odgovora na pitanje: "kako je nastalo to prvo Inteligentno, svjesno biće", oprosti, ali bolje da te niko nije pitao i bolje da nisi ni pisao.
Pa piše ti upravo ovdje, i kako i gdje je nastalo prvo biće, pročitaj sve još jednom, e da.
teodati

#1212 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

nermin-z wrote: 13/09/2025 16:16
teodati wrote: 26/08/2025 15:22 Ne razumijem kako nitko ne shvaća da je NIŠTA nešto u čemu ama baš ničega nema?

Neverjetno!

Pa ne može NIŠTA biti nešto u čemu svega ima, i materije, i živih bića, i energije, i prostora, i vremena.

Onda to nije doslovno NIŠTA. :wink:
U matematici bi se to zvalo: "prazan skup". I nije tačno da niko ne shvata.
Fazon je u tome što je pojam "ništa" u stvari apstraktan. "Ništa" ne postoji u stvarnom životu pa je iz tog razloga mnogima teže za razumijeti u tom kontekstu.
Većini ljudi, kad kažeš "ništa, onda je to "ništa" i to će shvatiti. Ako im kažeš da je to "nešto", i to će razumjeti. Ali, ako u "nečemu" nema "ništa. To "nečemu" je za njih "nešto" i to onda malo komplikuje razumijevanje.
Da si rekao da je to "ništa" u čemu nema "ništa", značenje bi bilo isto, svi bi razumijeli ali bi zvučalo glupo.
Ovako zvuči pametno mada je isto. Hehheheh.
Izvini, ali meni ovo izgleda kao dobar trik kad neko želi da ispadne pametan. Malo se poigra pojmovima, ljudi ga ne razumiju i misle da je pametan.
Nekad davno sam čuo izreku: „Ako ne možeš nešto objasniti jednostavno, onda to ne razumiješ dovoljno dobro.“ – Albert Ajnštajn
Mene ne zanima što se tebi čini, već vidim da ništa ne razumiješ napisano, piše lijepo da je NIŠTA nešto u čemu ničega nema, i to je činjenica, shvatio ti to sada ili ne, meni je svejedno.

I to NIŠTA i te kako postoji, sada to tvrdim općenito, a u svojoj "teoriji svega" ću to i detaljno dokazati.

Isto tako NIŠTA nema samo jednu veličinu, da si razumio pitanje i odgovor o ona dva prostora koliko su veliki zajedno, to bi razumio, ali vidim da si krivi odgovor dao, pa će potrajati dok to ne shvatiš, samo kažem, bez zamere, seveda.
teodati

#1213 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

nermin-z wrote: 13/09/2025 16:20 Evo pitanje, nadam se da ga neko nije već postavio. Kako je moguće da je Bog uvijek na svakom mjestu?
Jer su prostor i vrijeme istovremeno i apsolutni i relativni, a zavisi sve od promatrača, eto kako, shvatiti ćeš to kada dođe vrijeme, garant.
teodati

#1214 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

To je sustina svega. Puno zuji, malo meda daje. Uglavnom besmislice koje njemu zvuce pametno i tako se osjeca pametno.
Opet tvrdiš nešto bez dokaza, i onda se ateisti ljute što to spominjem, vi sve znate, ali kada vas se nešto pita, ništa ne znate objasniti argumentirano, tako je i ovo ovdje napisano, jesi što detaljno argumentirano pobio ma bilo što, što sam napisao na ovoj temi i dokazao svima da je besmislica, nisi, a kako i bi kada niti ne razumiješ do kraja napisano, pametnome dosta. :-D
teodati

#1215 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

nermin-z wrote: 13/09/2025 17:35
teodati wrote: 20/03/2023 20:02 Rekao sam da moja teorija ima mnoge formule, ali to ne smijem detaljno prije objave davati nikome, jasno je zašto, ali eto, dao sam na ovom forumu na religiji jednu formulu sa zadatkom koji treba točno riješiti pa se i formula onda može lakše shvatiti, ali su neki to krivo shvatili, što nije čudno, dapače, ne može se svatko filozofijom baviti, zato evo ovdje to stavljam, nadam se da postoji neki filozof ovdje koji će TOČNO odgovoriti na pitanje, ali i razumjeti o čemu formula koju sam dao govori, eto sve skupa:

np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".

Koji je odgovor točan?

E da! :)
Odgovor je "a". Samo ti tekstualni dio nema veze sa matematičkim izrazom. Ti si, prijatelju, nešto opasno pobrkao. Ti si dodirnu tačku zamijenio sabiranjem (niđe veze). Matematički bi se tu radilo o skupovima. Tačnije o presjeku 2 prazna skupa. Tu sam otprilike dao i objašnjenje. Moglo bi se to posmatrati sa više aspekata. ali bi odgovor u svim slučajevima bio isti "a".
p.s.
Ako je sve što si pisao ovakvo, nema smisla čitati dalje.
U krivu si, tu se ne radi samo o matematici, nego o stvarnim fizičkim jedinicama prostora, a isto je tako i sa vremenom, znam da ti o tome ništa ne znaš, pa zato i ne razumiješ koji je točan odgovor, jer "a", sigurno nije, malo vježbati logiku, pa će ti biti jasno koji je jedini točan odgovor, samo kažem činjenicu.
teodati

#1216 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

A tebe su naučili u školi koliko točno smjerova prostora postoji iz jedne jedine točke, jel?

Mora da je to bio neki pametan učitelj, ispred svoga vremena, pa še kak.

Pa kad već znaš, u koliko, možeš ih ovdje iznijeti, sve smjerove prostora iz jedne točke, baš me zanima koliko ih znaš, zares, izvoli.
teodati

#1217 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

nermin-z wrote: 13/09/2025 22:18
Shvatio sam, ali sam se nadao da će bar pokušati objasniti. Zanimalo me objašnjenje. Ali od toga nema ništa. Nema on pojma ni šta piše.
Čovjek dodirnu tačku predstavlja kao zbir ničega. Čak i po po onme šta koristi kao matematičke simbole se vidi da nikad nije ni bio na času matematike. Svako ko je bar nekoliko puta bio na času matematike bi stavio "x" kao nepoznatu... hehhehehe...
Tebi čitanje s razumijevanjem nikako ne ide od prve, u zadatku piše da se radi o fizičkim jedinicama prostora, kontaš, dakle pita se koliko je to veliko, to je glavno pitanje, a matematika je samo dodatak, alat, koji potvrđuje točan odgovor, a ti si krivi odgovor dao, nije "a" točan odgovor, da se i malo u logiku razumiješ, od prve bi shvatio točan odgovor, a onda bi saznao i za novo svojstvo prostora i vremena, za koje nauka još ne zna, ali će saznati, i ta formula opisuje koliko ima sveukupno dimenzija prostora i vremena, samo kažem.

Tako je to kada se netko pametan pravi, a osnove logike ne razumije.

Bez zamere, treba istinu govoriti, to mi je dužnost kao autora "teorije svega", e da. 8-)
teodati

#1218 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

"Rekao sam da moja teorija ima mnoge formule, ali to ne smijem detaljno prije objave davati nikome, jasno je zašto, ali eto, dao sam na ovom forumu na religiji jednu formulu sa zadatkom koji treba točno riješiti pa se i formula onda može lakše shvatiti, ali su neki to krivo shvatili, što nije čudno, dapače, ne može se svatko filozofijom baviti, zato evo ovdje to stavljam, nadam se da postoji neki filozof ovdje koji će TOČNO odgovoriti na pitanje, ali i razumjeti o čemu formula koju sam dao govori, eto sve skupa:

np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".

Koji je odgovor točan?

Za sve one koji se i malo razumiju u logiku, točan odgovor je pod "c", a što znači da su i prostor i vrijeme istovremeno i apsolutni i relativni.

To sve ću i detaljno dokazati u svojoj teoriji, ovdje iznosim samo krajnje rezultate, shvatio to netko sada ili ne nije važno, u bliskoj budućnosti će to svi ljudi znati kao vodu piti, samo kažem. :)

E da.
Last edited by teodati on 14/09/2025 13:47, edited 1 time in total.
teodati

#1219 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 14/09/2025 10:17 "Najteze je glupom covjeku objasniti da je glup".
Tako je, teško je to bilo kojem ateistu dokazati, ali što se mora, se mora, e da. 8-)
teodati

#1220 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

PixelDrifter wrote: 13/09/2025 22:20 Covjek ima velike probleme, cini se, mentalne prirode.
Opet tvrdiš i ti nešto bez dokaza, znači ako netko nešto zna što ti još ne znaš, onda je mentalno bolestan, stvarno vrhunac logične misli! :zid:
teodati

#1221 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

I onda nauči nešto takve koji s logikom blage veze nemaju.

Težak zadatak.

Ali ne i nemoguć, jer svi jednom k istini, bolje reći pameti, moraju doći prije ili kasnije, e da! :thumbup:
Dozer

#1222 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Ti pricas o logici, a ubjedjujes nas da postoje vansvemirska nematerijalna bica, da postoji inteligencija bez postojanja mozga, da postoje svjetlosna bica ali bez uzroka/izvora svjetlosti... Ti koji tvrdis da u stvari nista ne postoji jer se atomi sastoje - ni od cega.
Postojis li ti uopste? Mozda si neka matricna AI....

I pri tome je tebi sve to sasvim logicno... znas li uopste sta je logika?
teodati

#1223 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 14/09/2025 14:41 Ti pricas o logici, a ubjedjujes nas da postoje vansvemirska nematerijalna bica, da postoji inteligencija bez postojanja mozga, da postoje svjetlosna bica ali bez uzroka/izvora svjetlosti... Ti koji tvrdis da u stvari nista ne postoji jer se atomi sastoje - ni od cega.
Postojis li ti uopste? Mozda si neka matricna AI....

I pri tome je tebi sve to sasvim logicno... znas li uopste sta je logika?
Sastoje se atomi iz nečega, ali ne od atoma, a materijalno se naziva ono što se od atoma sastoji, to i mala djeca znaju, a ti onda govoriš o logici, kojoj, tvojoj koja ne može osnovne stvari pojmiti kakve jesu.

I sve što moja teorija tvrdi to i postoji, dobiti ćemo dokaze o tome, i da postoje Vansvemirska nematerijalna svjetlosna bića (to nisu fotoni, već sam to objašnjavao, neću ponavljati), i da je naš mozak samo stroj kojega su Bogovi napravili, kao i svi naši organi, da postoji i najmanji i najveći prostor, da je naš prostor u obliku savršene kocke, da cijela naša dimenzija nema oblika, da postoje dimenzije koje su doslovno beskonačno puta veće od naše, ali i one koje su beskonačno puta manje od naše, i tak dalje.

Zato ne trči ispred vremena i ne zovi neligočnim nešto što još ne razumiješ, eto, tako svari stoje. 8-)
Dozer

#1224 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote:
Sastoje se atomi iz nečega, ali ne od atoma, a materijalno se naziva ono što se od atoma sastoji, to i mala djeca znaju, a ti onda govoriš o logici, kojoj, tvojoj koja ne može osnovne stvari pojmiti kakve jesu.
Sta, bolan ne bio, crni Teo... :D
Fino sam ti vec napisao od sega se sastoje atomi.
I sve što moja teorija tvrdi to i postoji, dobiti ćemo dokaze o tome, i da postoje Vansvemirska nematerijalna svjetlosna bića (to nisu fotoni, već sam to objašnjavao, neću ponavljati), i da je naš mozak samo stroj kojega su Bogovi napravili, kao i svi naši organi, da postoji i najmanji i najveći prostor, da je naš prostor u obliku savršene kocke, da cijela naša dimenzija nema oblika, da postoje dimenzije koje su doslovno beskonačno puta veće od naše, ali i one koje su beskonačno puta manje od naše, i tak dalje.

Zato ne trči ispred vremena i ne zovi neligočnim nešto što još ne razumiješ, eto, tako svari stoje. 8-)
Matir'o si me... Nemam sta reci na ovo... :skoljka:
teodati

#1225 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 14/09/2025 21:41
teodati wrote:
Sta, bolan ne bio, crni Teo... :D
Fino sam ti vec napisao od sega se sastoje atomi.

Matir'o si me... Nemam sta reci na ovo... :skoljka:
I ja sam tebi napisao od čega se sve atomi sastoje, neću ponavljati, jok! :-D
Post Reply