Upravo tako. Najviše muljanja ima na iPhone telefonima. Polovan iPhone se ispati samo u slučaju da ga nadjes po bas dobroj cijeni i odmah uradiš zamjenu baterije u ovlaštenom servisu. Tad si jedino miran.zippoo87 wrote: ↑13/09/2025 13:03Ako tako pise,veca je sansa da je stara baterija softwareski hakovana i samo joj se upise u memoriju procenat 100%.DylanD wrote: ↑13/09/2025 12:26Znaci li ti, posto sam htio slicno pitati, za ove Iphone 13,14,15 sto se prodaju polovni i neki napisu baterija 100%, da je baterija vecinom zamjenjena? Ili postoji neka druga opcija, da se mobitel slabo koristio?skafiskafsnjak wrote: ↑12/09/2025 16:01 Za koliko se u nas prodaje 14 pro max 128gb?
Baterija 86%, ekran kao nov, pozadina telefona takodjer. Na okviru ima nekih tacki, ne znam ni odakle, telefon nije nosen bez maskice.
Dakle nema sanse da iphone 13,14,15 koristen ima 100% bateriju.
Osim ako je nov.
Ali najvise muljanja ima sa iPhone telefonima...ljudi se u BiH ne razumiju i popuse...sve neorginalni dijelovi u njemu,zamijenjen display najjeftinijim kineskim,baterija frizirana na 100% ili 90% a stvarni postotak je 70% itd itd.
Ja radim sa telefonima...9 od 10 iphona ne uzimam,koje mi nude,jer svi su felericni na neki nacin ili neispravni.
Kod iphonea 12ke,haman svaki model ima problem sa zvucnikom slusalice,nakon godinu dana strada i otprilike jacina zvucnika padne sa 100% na jedno 20%. Kod kupovine polovnih iPhona,treba najvise paziti i kupovati od nekog ko ima papire od njega ili od bas provjerenih prodavaca,za koje se zna da ne varaju.
Ovo sa olxa i iz ruke u ruku...bez testiranja telefona barem 30 minuta...sigurno ce biti neki problem. I naravno moras znati potencijalne probleme,da bi mogao testirati.
Da displejom je teze muljati jer se odmah vidi jel oled ili LCD. Ako je oled, nebitno je da li je original ili zamjenski, tehnologija je ista. Problem su ovi LCD displeju koje mijenjaju za 30-tak KM.