Prizivaš tri godine Putinove agresorske "kotliće i pad Kupjanska", i imaš obraza i dalje o tome pisati.
Ali zato je još jedna Putinova rafinerija u plamenu...
Prizivaš tri godine Putinove agresorske "kotliće i pad Kupjanska", i imaš obraza i dalje o tome pisati.
Kad rusi poklope grad, on će reći: što se mene tiče rusi su dobili rat i konačno pobijedili...Crvene_brigade wrote: ↑13/09/2025 15:52Prizivaš tri godine Putinove agresorske "kotliće i pad Kupjanska", i imaš obraza i dalje o tome pisati.
"Kad"? Valjda "ako".zigzag wrote: ↑13/09/2025 16:00Kad rusi poklope grad, on će reći: što se mene tiče rusi su dobili rat i konačno pobijedili...Crvene_brigade wrote: ↑13/09/2025 15:52Prizivaš tri godine Putinove agresorske "kotliće i pad Kupjanska", i imaš obraza i dalje o tome pisati.
![]()
Poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski izrazio je sumnju da će sigurnosna jamstva za Ukrajinu, o kojima se trenutno raspravlja, funkcionirati u slučaju nove ruske invazije. Prema Sikorskom, svrha sigurnosnih jamstava za Ukrajinu jest odvratiti Rusiju od nove agresije.
"Kao, ako napadnete onoga kome su dana jamstva (Ukrajinu), započet ćemo rat u njegovu obranu. Ne mislim da je to uvjerljivo. Oni koji se žele boriti protiv Rusije mogu to započeti odmah. Ali ne vidim nikoga tko to želi, a nema ništa gore u međunarodnim odnosima od davanja jamstava koja nisu pouzdana", rekao je Sikorski.
On je također pozvao na koncentriranje na vojnu pomoć Ukrajini umjesto na pregovore o sigurnosnim jamstvima.
„Bojim se da ova samodopadna rasprava udaljava i demobilizira političare od hitnijeg zadatka - pronalaska novca za Ukrajinu za 2026. i 2027. godinu“, dodao je.
AKO bude gusto ukrajinci će se povući i iz Kupjanska. Već odavno se ne bore po svaku cijenu za ruševine gradića jer rat se i ne vodi radi tih gradića.karanana wrote: ↑13/09/2025 18:42"Kad"? Valjda "ako".zigzag wrote: ↑13/09/2025 16:00Kad rusi poklope grad, on će reći: što se mene tiče rusi su dobili rat i konačno pobijedili...Crvene_brigade wrote: ↑13/09/2025 15:52
![]()
Poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski predložio je Zapadu da presreće ruske dronove i rakete u ukrajinskom zračnom prostoru. Sikorski je za Frankfurter Allgemeine Zeitung rekao da se o tome mora razmisliti.
"Tehnički, mi, kao NATO i Europska unija, to bismo mogli učiniti, ali tu odluku Poljska ne može donijeti sama, već samo zajedno sa svojim saveznicima", rekao je poljski ministar.
Osim toga, Sikorski je predložio koordinirane akcije protiv ruske "flote u sjeni".
"Njemačka ili NATO mogli bi stvoriti zonu pomorske kontrole u Sjevernom moru i tako kontrolirati ulazak ovih brodova u Baltičko more. Ako barem jedan od ovih ruskih brodova, od kojih su dva već potonula u Azovskom moru, potone u Baltičkom moru, suočit ćemo se s ekološkom katastrofom neviđenih razmjera", rekao je poljski ministar vanjskih poslova.
Svaki dan rata ukrajinski proračun košta 172 milijuna dolara, što je 23% više nego prije godinu dana, objavila je predsjednica parlamentarnog Odbora za proračun Roksolana Pidlasa.
"Obrana naše zemlje traži ogromna financijska sredstva. I ta cijena raste. Prije točno godinu dana, rekla sam vam da jedan dan rata ukrajinski proračun košta 140 milijuna dolara. Sada nas svaki dan košta 172 milijuna dolara. Taj iznos uključuje i plaće vojnog osoblja, izdatke za streljivo, oružje i financijsku potporu ranjenim vojnicima, nestalim osobama i obiteljima poginulih. Ukrajina troši 31% svog BDP-a na obranu i to je najveća brojka u svijetu, ali i dalje nemamo dovoljno sredstava, jer Rusija troši više. Prošle godine Rusija je na rat protiv naše zemlje potrošila 150 milijardi dolara. Mi nastojimo osigurati barem 120 milijardi dolara za obranu Ukrajine sljedeće godine. Taj iznos uključuje novac iz državnog proračuna Ukrajine (60 milijardi dolara) i vojne isporuke oružja i streljiva putem platforme Ramstein, danskog modela i drugih (60 milijardi dolara)“, rekla je Pidlasa.
Ona je izrazila mišljenje da bi dio ukrajinskih obrambenih izdataka mogli financirati međunarodni partneri.
„Do sada je samo Ujedinjeno Kraljevstvo dopuštalo da se njegovi doprinosi ukrajinskom proračunu koriste za vojne kupnje. EU i druge zemlje također bi trebale slijediti taj put. Mislim da će biti puno lakše i politički prihvatljivije to učiniti na štetu ruskog novca (zamrznutih ruskih sredstava), a ne na štetu poreznih obveznika EU“, rekla je Pidlasa.