aeroo - vožnja na klik
Moderator: anex
-
tokio25
#51 Re: aeroo - vožnja na klik
ovo ce pretpostavljam biti dopuna na glavni posao vecini vozaca
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52 Re: aeroo - vožnja na klik
Samo vas posmatramo
-
tokio25
#53 Re: aeroo - vožnja na klik
jbt jedini koji bas lici na lika iz crtanog filma je ovaj suljagic

- xPaco1337
#54 Re: aeroo - vožnja na klik
Izgleda mi kao fiktivna firma bez ikakvih informacija o njima i samo jedna placena reklama na Klixu
-
Ci-Nick
#55 Re: aeroo - vožnja na klik
Moźda naplaćuju članarinu pri potpisivanju ugovora.
Ovaj Aeroo Horizon London je neka mala firma, ispod 10 uposlenih, registrovana u aprilu.
Možda su ovo "slovenci" što su uzeli 110 miliona od RS-a.
-
ReymondReddington
#56 Re: aeroo - vožnja na klik
Zajebavat ce ih banke kad im ta strana firma bude svakih malo uplacivala pare na racun. Eto dopisa od banke vozacu sto tebi neko iz vana uplacuje novac? Daj neki ugovor nesto? Onda porezna krene ganjati te vozače otvaraj obrt. Pa sad mozes li otvoriti obrt za ovu djelatnost i tako to krene.Pandakonda wrote: ↑10/09/2025 16:28Firma ne mora biti uopste registrovana u BiH da bi ovdje pruzala usluge. Neflix registrovan u Holandiji, HBO u Pragu pa uredno pustaju sadrzaj ovdje. To ce u sustini biti stranica koja spaja ljude koji idu na istu destinaciju.ReymondReddington wrote: ↑10/09/2025 16:12Glavno pitanje je koja firma stoji iza aplikacije tj za sta je ona registrovana i da li ispunjava sve uvjete.starboy018 wrote: ↑10/09/2025 16:02
procitaj uvjete
vozac nije zaposlenik
ne znam da li si ikad vidio one grupe za prevoz putnika na facebooku, gdje se dogovoriš s nekim da idete zajedno jer idete na isto odrediste. e ovo je bas to, samo sto se taj dogovor desava unutar app
tako sam ja bar shvatio
To sto se ti dogovaras preko app nema veze ako inspekcija zabrani rad ovoj firmi jer onda je i app beskorisna.
Vozaci moraju zarađivati pare. Kakve ugovore ce imati sa vozacima? Kako ce im pare isplaćivati?
Porezna kad se naklati na vozace pa banke ako krenu da odbijaju transkacije, inspekcije koje ce taxisti konstantno zvati itd.
Puno stvari koje nisu jasne i na kraju i ovi mogu odustati kad vide koja je to peglancija jer nije jasno definisano zakonom.
I u uslovima su naveli da su vozaci duzni da sami placaju porez i da ga prijavljuju. Tako da se vjerovatno firma ograđuje time, "mi samo facilitiramo sastanak osoba koje hoce na istu destinaciju, i ko je zaradio mora prijaviti"
Onda kako ova firma misli uzimati gotovinu od vozaca. Sve to se danas prati vise zbog finansiranjs terorizma.
Ja mislim da ce oni imati mnogo problema.
Pa i korpa je na pocetku imala probleme jer su morali ljude prijaviti kao radnike ako se ne vsram.
- Pandakonda
#57 Re: aeroo - vožnja na klik
Zar nema ono nesto da ako se registruje obrt uplacuje samo pausalno porez ? Mislim da bi tako isli kao sto vec neki freelanceri radeReymondReddington wrote: ↑10/09/2025 21:02Zajebavat ce ih banke kad im ta strana firma bude svakih malo uplacivala pare na racun. Eto dopisa od banke vozacu sto tebi neko iz vana uplacuje novac? Daj neki ugovor nesto? Onda porezna krene ganjati te vozače otvaraj obrt. Pa sad mozes li otvoriti obrt za ovu djelatnost i tako to krene.Pandakonda wrote: ↑10/09/2025 16:28Firma ne mora biti uopste registrovana u BiH da bi ovdje pruzala usluge. Neflix registrovan u Holandiji, HBO u Pragu pa uredno pustaju sadrzaj ovdje. To ce u sustini biti stranica koja spaja ljude koji idu na istu destinaciju.ReymondReddington wrote: ↑10/09/2025 16:12
Glavno pitanje je koja firma stoji iza aplikacije tj za sta je ona registrovana i da li ispunjava sve uvjete.
To sto se ti dogovaras preko app nema veze ako inspekcija zabrani rad ovoj firmi jer onda je i app beskorisna.
Vozaci moraju zarađivati pare. Kakve ugovore ce imati sa vozacima? Kako ce im pare isplaćivati?
Porezna kad se naklati na vozace pa banke ako krenu da odbijaju transkacije, inspekcije koje ce taxisti konstantno zvati itd.
Puno stvari koje nisu jasne i na kraju i ovi mogu odustati kad vide koja je to peglancija jer nije jasno definisano zakonom.
I u uslovima su naveli da su vozaci duzni da sami placaju porez i da ga prijavljuju. Tako da se vjerovatno firma ograđuje time, "mi samo facilitiramo sastanak osoba koje hoce na istu destinaciju, i ko je zaradio mora prijaviti"
Onda kako ova firma misli uzimati gotovinu od vozaca. Sve to se danas prati vise zbog finansiranjs terorizma.
Ja mislim da ce oni imati mnogo problema.
Pa i korpa je na pocetku imala probleme jer su morali ljude prijaviti kao radnike ako se ne vsram.
Korpa je imala problem da je isto kao glovo zaposljavala studente na crno. Nije bilo legalno da se part time studenti prijave
- dječak sa šibicama
#58 Re: aeroo - vožnja na klik
Jel samo meni, nakon instalacije njihove aplikacije, nece doci code za aktivaciju aplikacije.
Kao trebaju poslati valjda sms, nista ne dolazi. Pokusavao deset puta.
Kao trebaju poslati valjda sms, nista ne dolazi. Pokusavao deset puta.
- insaneinthebrain
#59 Re: aeroo - vožnja na klik
cim ovo krene, ide blokada taksista. ko kamiondzije 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Ci-Nick
#61 Re: aeroo - vožnja na klik
Zamisli da Bingo kaže, nećemo dozvoliti dolazak Lidlu.
Ko si ti da dozvoliš ili ne dozvoliš.
Iako čisto sumnjam da će išta biti od dolaska nekakvog Aerroo.
Ko si ti da dozvoliš ili ne dozvoliš.
Iako čisto sumnjam da će išta biti od dolaska nekakvog Aerroo.
- escobar__
#62 Re: aeroo - vožnja na klik
Moze u zemlji kojom upravljaju kriminalci sve, pa i to da se blokira dolazak konkurencije.
Lidl bi oni rado zajebali ali je Lidl prevelik igrac za tu buraniju zbog cega kite ostre na ovim malim.
Lidl bi oni rado zajebali ali je Lidl prevelik igrac za tu buraniju zbog cega kite ostre na ovim malim.
- achqes
#63 Re: aeroo - vožnja na klik
razumijem, sarajevo je glavni grad, bla bla bla.. ali zašto zbog udruženja "sarajevskih taksista" bi platforma koja pokriva (skoro) čitavu bih i ima vozače u ostalim većim gradovima morala napustiti naše tržište? to mi nema nikakvog smisla i nije imalo od prvog dana kad sam vidio takvu priču. imaju li oni neke poveznice s udruženjima van sarajeva?
- Pandakonda
#64 Re: aeroo - vožnja na klik
Mala drzava jbg. Isto kao sto u Hrvatskoj Uber posluje samo u par gradova, i to samo turistickim. Ne isplati im se aktivirati onda citavu operaciju radi manjih mjesta. Pogotovo ako nisu turisticka.achqes wrote: ↑12/09/2025 16:39 razumijem, sarajevo je glavni grad, bla bla bla.. ali zašto zbog udruženja "sarajevskih taksista" bi platforma koja pokriva (skoro) čitavu bih i ima vozače u ostalim većim gradovima morala napustiti naše tržište? to mi nema nikakvog smisla i nije imalo od prvog dana kad sam vidio takvu priču. imaju li oni neke poveznice s udruženjima van sarajeva?
Realno u Bosni bi ovakvi servisi uspjeli samo u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, eventualno Neum
-
NediM17
#65 Re: aeroo - vožnja na klik
Tako su i trazili u oglasu, Zenica jos, bez Neuma.
- achqes
#66 Re: aeroo - vožnja na klik
vjerujem da se nikad ne bi skroz povukli iz sarajeva nego bi (ako potrebno) dodali dodatne sigurnosne mjere za svoje vozace? mozda ce druge kompanije poput bolta vidjeti kako posluje aeroo i onda ce oni zapoceti sa uslugom?
mislim da je dobro što aeroo dolazi, pa kakva god uprava bila i gdje god bila samo zato što će nekako probiti led s ovakvim uslugama.
mislim da je dobro što aeroo dolazi, pa kakva god uprava bila i gdje god bila samo zato što će nekako probiti led s ovakvim uslugama.
- problemnatravunu
#67 Re: aeroo - vožnja na klik
jeste , očekujem blokade, prijetnje, "proteste" , sve pod zastavom sa ljiljanima i parolama "mi smo se borili za ovu državu"
(pa sad možemo nekažnjeno i neometano provoditi silu i "govoriti" ljudima šta je dobro , a šta nije , i šta im treba , a šta ne treba u životu) ....
- Peacean
#68 Re: aeroo - vožnja na klik
Da taksisti imaju mozga odavno bi napravili svoju aplikaciju preko koje bi pružali svoje usluge. Ali tako ne bi mogli da štimaju cijene kako hoće.
-
folder
#69 Re: aeroo - vožnja na klik
ili da su lokalni butici rekli nećemo Zaru, H&M, Waikiki, .... pa onda svi zajedno s ovima kad su već došli kažu ne damo eBay, Amazon, Temu, ...
na drugoj strani turističke agencije zabrane Booking, AirBnb ... kantonalne televizije zabrane Netflix, Prime, ...
zašto su jebeni taksisti izuzetak od svega?
-
username_here
#70 Re: aeroo - vožnja na klik
pa imaju svoju aplikaciju> https://play.google.com/store/apps/deta ... i.touchngo
-
logsa
#71 Re: aeroo - vožnja na klik
username_here wrote: ↑13/09/2025 09:35pa imaju svoju aplikaciju> https://play.google.com/store/apps/deta ... i.touchngo
To nije vidjelo aplikacije. Ne mozes karticom platiti, ne mozes ocjeniti vozaca, ne pise ko te vozi, ne znas kad ce doci vozac.
Ovo je nesto nabrzaka sklepano da bi mogli reci eto imamo aplikaciju.
- Haris.ba
#72 Re: aeroo - vožnja na klik
Bingo bi radio razne stvari oko Lidla da ne dodje njemacki ambasador premijeru i ispituje ga kako ide i sta ima.folder wrote: ↑13/09/2025 09:23ili da su lokalni butici rekli nećemo Zaru, H&M, Waikiki, .... pa onda svi zajedno s ovima kad su već došli kažu ne damo eBay, Amazon, Temu, ...
na drugoj strani turističke agencije zabrane Booking, AirBnb ... kantonalne televizije zabrane Netflix, Prime, ...
Za Zaru se zalagao predsjednik jedne stranke. Sta tu ko moze?
Waikiki isto zaledjinu.
Naravno da bi zabranili netflix, ali onda ti dodje americki ambasador pa skidas gace.
Uvijek ima jaci od jaceg.
- Edin H.
#73 Re: aeroo - vožnja na klik
logsa wrote: ↑13/09/2025 12:03username_here wrote: ↑13/09/2025 09:35pa imaju svoju aplikaciju> https://play.google.com/store/apps/deta ... i.touchngo
To nije vidjelo aplikacije. Ne mozes karticom platiti, ne mozes ocjeniti vozaca, ne pise ko te vozi, ne znas kad ce doci vozac.
Ovo je nesto nabrzaka sklepano da bi mogli reci eto imamo aplikaciju.
Nisu frajeri da dozvole da ih svaki levat ocjenjuje, nisu ni u školi dozvoljavali učiteljici, a kamoli sada.
-
folder
#74 Re: aeroo - vožnja na klik
Onda ce se i ovo riješiti kad dođe neko sa zaleđinom, da li su to ovi ili je uber, bolt, vidjet ćemo,...Haris.ba wrote: ↑13/09/2025 12:09Bingo bi radio razne stvari oko Lidla da ne dodje njemacki ambasador premijeru i ispituje ga kako ide i sta ima.folder wrote: ↑13/09/2025 09:23ili da su lokalni butici rekli nećemo Zaru, H&M, Waikiki, .... pa onda svi zajedno s ovima kad su već došli kažu ne damo eBay, Amazon, Temu, ...
Za Zaru se zalagao predsjednik jedne stranke. Sta tu ko moze?
Waikiki isto zaledjinu.
Naravno da bi zabranili netflix, ali onda ti dodje americki ambasador pa skidas gace.
Uvijek ima jaci od jaceg.
Meni ovo izgleda kao pokušaj ulaska na tržište na mala vrata, pa će ih kad/ako narastu kupiti neko od velikih. Kao što je glovo kupio donesi.ba i slično
-
TheRedhead
#75 Re: aeroo - vožnja na klik
bice kao kad je pocela korpa ... odjednom dodje strani glovo
i sad ce poceti domaci ... i doci ce neko strani ...
i sad ce poceti domaci ... i doci ce neko strani ...