Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

pezzar

#43126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

dr_Evil wrote: 11/09/2025 11:53
pezzar wrote: 11/09/2025 11:50
dr_Evil wrote: 11/09/2025 11:37

Novopazarski sandzak je bio dio Bosanskog Pasaluka, a pod istim granicama(kao ejalet) jos od Karlovackog mira do Berlinskog kongresa. Dobar dio Sandzaka je bio i dio banovine te kasnije kraljevine Bosne. Dakle zasto i kako se neko iz Priboja moze osjecati Bosnjakom, valjda svi znamo da historija Balkana pocinje Balkanskim ratovima.

I da, vjerovatno niste isti, on je vjerovatno vise svjestan historije i znacenja nacija u ovom i ovakvom okruzenju od tebe. Karte su podijelili drugi.
Historijski to jeste tako. Ali da se ne lažemo, on se osjeća Bošnjakom zato jer je musliman.
Glupa prica, znamo kako je Sandzak otrgnut od Bosne, sigurno nije cvijecem, i znamo kako je taj narod zavrsio s druge strane granice. I nakon sto je prosao kroz sve to, e sad ce neko od nas da mu kaze da on ipak i nije Bosnjak, i da nema pravo da se tako izrazava ni osjeca.

Idi bolan u Siroki pa njima objasni da nisu Hrvati i da se tako osjecaju samo jer su katolici. Ako izvuces zivu glavu ja ti placam sljedeci servis golfa.
Da ti ne ostanem dužan, nisam nigdje rekao da nemaju pravo da se tako izjašnjavaju. Pitanje je više trebaju li se ljudi iz Konjica i Sanskog mosta tako izražavati. Opet, ne ulazim u njihovo pravo da budu šta god žele. Srećom, ne vozim golfa, ne moraš mi plaćati ništa.

Jedna teorija kaže da su naši ljudi vani uspješni i snalažljivi jer više nije bitno kojoj etniji pripadaju.
palermo

#43127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

pezzar wrote: 11/09/2025 12:07

Historijski to jeste tako. Ali da se ne lažemo, on se osjeća Bošnjakom zato jer je musliman.
Glupa prica, znamo kako je Sandzak otrgnut od Bosne, sigurno nije cvijecem, i znamo kako je taj narod zavrsio s druge strane granice. I nakon sto je prosao kroz sve to, e sad ce neko od nas da mu kaze da on ipak i nije Bosnjak, i da nema pravo da se tako izrazava ni osjeca.

Idi bolan u Siroki pa njima objasni da nisu Hrvati i da se tako osjecaju samo jer su katolici. Ako izvuces zivu glavu ja ti placam sljedeci servis golfa.
Da ti ne ostanem dužan, nisam nigdje rekao da nemaju pravo da se tako izjašnjavaju. Pitanje je više trebaju li se ljudi iz Konjica i Sanskog mosta tako izražavati. Opet, ne ulazim u njihovo pravo da budu šta god žele. Srećom, ne vozim golfa, ne moraš mi plaćati ništa.

Jedna teorija kaže da su naši ljudi vani uspješni i snalažljivi jer više nije bitno kojoj etniji pripadaju.
Ko su nasi ljudi vani ?
dr_Evil

#43128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Nasi ljudi su vani uspjesni i snalazljivi jer su snalazljivost potrebnu za prezivljavanje ponijeli sa Balkana, a usli u sistem gdje mogu svojim radom pokazati sta mogu. Etnija tu nema veze, sto uspjesniji i obrazovaniji to su vise svjesni svoje etnije i vaznosti promocije iste.

Kako vam ne dosadi morit sa tim, idite bolan na forum Herceg Bosne pa im objasnite da su Bosanci, ako ne fasujes ban evo onda cemo da pricamo o tome. Cim ti oni prihvate da gradimo krovnu naciju, vrati se vamo i idemo svi da potpisemo :D

Svaki dan ista prica, drugi nickovi

P.S. nije golf, zezno sam, Mecka je ipak, a kljucevi na stolu ;)
Last edited by dr_Evil on 11/09/2025 12:18, edited 1 time in total.
pezzar

#43129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

palermo wrote: 11/09/2025 12:08

Ko su nasi ljudi vani ?
Ljudi s našim pasošem.
Prpa.ba

#43130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

pezzar wrote: 11/09/2025 11:33 @Prpa.ba Ne moraš objašnjavati, znam šta sam. A svi znaju i šta si ti.
Znam da znas. A dobro znam i ja sta si ti. Poskoci. :mrgreen:
palermo

#43131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

pezzar wrote: 11/09/2025 12:12

Ko su nasi ljudi vani ?
Ljudi s našim pasošem.
Pa I Srbi Hrvati porijeklom iz Bosne I Hercegovine vrlo dobro znaju kojoj etniji pripadaju. Neki uspjesan Hrvat ili Srbin iz BiH koji tadi i zivi u inosyranstvu se odlucio igrati za BiH iako je imao sansu da obuce dress Srb/hHrv. Imas neki primjer?

Brate lijepo kazes, Bosnjake.ne priznam kao naciju, to je za.mene vjerska grupa , a.ne ovako izokola. I to je legitimno misljenje.
pezzar

#43132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Prpa.ba wrote: 11/09/2025 12:13
pezzar wrote: 11/09/2025 11:33 @Prpa.ba Ne moraš objašnjavati, znam šta sam. A svi znaju i šta si ti.
Znam da znas. A dobro znam i ja sta si ti. Poskoci. :mrgreen:
Ma dobro, i to je ok. Ako kažeš nešto s čim se vrli Bošnjaci ne slažu, mora da si ustaša, poskok itd. A kamoli da dirneš u Sandžak. Haj možda i može u Pljevlje to su crnogorci, al Priboj i Pazar, to su dvije zjenice u glavi Bošnjaka.
Haris.ba

#43133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

pezzar wrote: 11/09/2025 12:25 Ma dobro, i to je ok. Ako kažeš nešto s čim se vrli Bošnjaci ne slažu, mora da si ustaša, poskok itd. A kamoli da dirneš u Sandžak. Haj možda i može u Pljevlje to su crnogorci, al Priboj i Pazar, to su dvije zjenice u glavi Bošnjaka.
Pa kad tebi neko objasnjava sta si ili nisi, valjda i ti mozes reci sta mislis da je ta osoba. :bih:
Tvrtko II Kotromanić

#43134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2025 12:00
Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/09/2025 11:57
Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2025 11:55

Bosnjak nije jer mu se na faci viidi da je sandzaklija, ja ne mogu vidjet razliku izmedju krajisnika i sarajlije-fizicki cisto, ali sandzaklije odmah prepoznam..albanci
:lol: :lol:

evo i naseg dezurnog eugenicara
Bolje bi ti bilo da si na temi o islamskoj zajednici odgovorio na pismo mostarskog efendije,a ne hinjski ignore!
bolje bi bilo i tebi da fino priznas da si prekodrinski bot koji se predstavlja kao dijete izbjeglica iz IB
pezzar

#43135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

palermo wrote: 11/09/2025 12:21

Ko su nasi ljudi vani ?
Ljudi s našim pasošem.
Pa I Srbi Hrvati porijeklom iz Bosne I Hercegovine vrlo dobro znaju kojoj etniji pripadaju. Neki uspjesan Hrvat ili Srbin iz BiH koji tadi i zivi u inosyranstvu se odlucio igrati za BiH iako je imao sansu da obuce dress Srb/hHrv. Imas neki primjer?

Brate lijepo kazes, Bosnjake.ne priznam kao naciju, to je za.mene vjerska grupa , a.ne ovako izokola. I to je legitimno misljenje.
Znaš da ih ima, mrsko mi je tražiti. Nemam ja šta priznavati ili ne, to je ustavna kategorija. Ja sam se referirao na karakteristike tog identiteta s osvrtom na postojanje identiteta istog naziva u Srbiji, koji osim religije nema puno zajedničkih poveznica sa Bošnjačkim identitetom s ove strane Drine.

Jednako smatram i da Srbi s ove strane Drine, osim religije nemaju puno zajedničkih sa Srbima s one strane Drine.
dr_Evil

#43136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

https://bljesak.info/kolumna/boris-cerk ... nja/531960

Ovo je malo bolja tema od sum.. pardon pezzara
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#43137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 11/09/2025 12:34 https://bljesak.info/kolumna/boris-cerk ... nja/531960

A motoristi su, makar je teško u ovoj zemlji to saznati pogledom na osnovu i netaknute, a kamoli prelijepljene registracije, iz grada koji se diči piramidama, a ne nekog nonomo grada šumskog ili kamenog prefiksa. Ako je vjerovati majicama pojedinih među njima, to su ljudi najbolje od svih dobrih volja.

Brutalno
Prpa.ba

#43138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Krimi bosnje, pa to ti je. Samo uljudba, milom ili silom, pajel.
palermo

#43139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 11/09/2025 12:34 https://bljesak.info/kolumna/boris-cerk ... nja/531960

Mnogo je Boris otupio. ostricu svoga pisanja. Pismeno je ro, lijepo slozeno, al nista ne govori. Doduse znajuci u kakvom mraku zivi, mogao bih povjerovati da postoje I razlozi zasto mu je pero orupilo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#43140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je slago
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#43141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Edit: pogresna tema
Last edited by _BataZiv_0809 on 11/09/2025 13:04, edited 1 time in total.
dr_Evil

#43142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 11/09/2025 12:51 Sta je slago
Ma nista nije slago, nije toliko ni vezano bas za ovu temu, ali jeste otupio. Kao i svi mi bit ce.
Vjecita_zavrzlama

#43143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/09/2025 12:31
Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2025 12:00
Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/09/2025 11:57

:lol: :lol:

evo i naseg dezurnog eugenicara
Bolje bi ti bilo da si na temi o islamskoj zajednici odgovorio na pismo mostarskog efendije,a ne hinjski ignore!
bolje bi bilo i tebi da fino priznas da si prekodrinski bot koji se predstavlja kao dijete izbjeglica iz IB
Na tvoju zalost ne lazem
neraaaa

#43144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neraaaa »

Ko su nasi ljudi vani ?
Ljudi s našim pasošem.
Možeš se ti izjašnjavati i da si marsovac, ali ti si Bošnjak jer živiš u Bosni. Katolik, musliman, pravoslavac, hindus, nebitno je, ako živiš u BIH, samim tim i u Stocu, ti si Bošnjak. To je činjenica, a želje su nešto drugo. I ja bih želio da sam Švicarac, al jebiga nisam.

Isto tako i za jezik. Postoji samo Bosanski jezik, istočna (ekavica) i zapadna (ijekavica) varijanta. Najpravičnije bi bilo da se zove hercegovački, jer je u Hercegovini i nastao, al eto, može i bosanski, po prvom imenu države u kojoj je nastao.

Govoriti da postoji srpski i hrvatski jezik je isto kao govoriti da postoji austrijski i švicarski, odnosno američki i australijski jezik, a ustvari to su njemački i engleski.
dr_Evil

#43145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Direktor Udruge poslodavaca FBiH Mario Nenadić izjavio je danas da poslodavci u Federaciji Bosne i Hercegovine planiraju uvesti 40.000 stranih radnika.
Pa cekajte ljudi, zar nije bilo do jucer da smo povecanjem minimalne plate i uvodjenjem neradne nedjelje unistli ekonomiju, masovna otpustanja, pad obrta, sta sve nisam slusao po ovom forumu :D
drug_profi

#43146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ovo su ti poslovi koje nece nasi ljudi da rade za platu koja se nudi.
Tipa konobarenje za 1000 ili manje. Fizicki rad i sl. za istu sumu.
dr_Evil

#43147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 11/09/2025 13:06 Ovo su ti poslovi koje nece nasi ljudi da rade za platu koja se nudi.
Pa valjda to i jesu poslovi na koje se odnosila minimalna plata i neradna nedjelja :D

Ma sve je to ok, ali eto, meni rekli da smo sami sebi pucali u nogu, i sad hocemo 40.000 ljudi da uvezemo, valjda iz merhameta da pomognemo, poznati smo po merhametu.
Tvrtko II Kotromanić

#43148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dr_Evil wrote: 11/09/2025 13:08
drug_profi wrote: 11/09/2025 13:06 Ovo su ti poslovi koje nece nasi ljudi da rade za platu koja se nudi.
Pa valjda to i jesu poslovi na koje se odnosila minimalna plata i neradna nedjelja :D

Ma sve je to ok, ali eto, meni rekli da smo sami sebi pucali u nogu, i sad hocemo 40.000 ljudi da uvezemo, valjda iz merhameta da pomognemo, poznati smo po merhametu.
nasi privatnici poznate merhametlije :D
BAK-eV

#43149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 11/09/2025 12:12

Nasi ljudi su vani uspjesni i snalazljivi jer su snalazljivost potrebnu za prezivljavanje ponijeli sa Balkana, a usli u sistem gdje mogu svojim radom pokazati sta mogu. Etnija tu nema veze, sto uspjesniji i obrazovaniji to su vise svjesni svoje etnije i vaznosti promocije iste.

Kako vam ne dosadi morit sa tim, idite bolan na forum Herceg Bosne pa im objasnite da su Bosanci, ako ne fasujes ban evo onda cemo da pricamo o tome. Cim ti oni prihvate da gradimo krovnu naciju, vrati se vamo i idemo svi da potpisemo :D

Svaki dan ista prica, drugi nickovi

P.S. nije golf, zezno sam, Mecka je ipak, a kljucevi na stolu ;)
To uopste nije tacno.

Raspitaj se o nasim ljudima u Australiji.

Dadnu im licnu kartu sa nekim drugim imenom, ako se imas neko ime koje "iritira" australijsku javnost.

U Njemackoj ne mozes sa nekim stranim prezimenom imati poziciju sa disciplinarnim ovlastima.

U Austriji je zabranjeno kasirkama recimo pricati drugi jezik osim njemackog.

U USA cim imas naglasak manje vrijedis, da si ne znam kakav strucnjak.

Ima tu milijardu ogranicenja zbog porijekla.....

Ne prospijaj nam neke bajke ovdje.
dr_Evil

#43150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Tita ti @BAK-eV kako je moj post u koliziji sa tvojim?
Post Reply