jeza u ledja wrote: ↑10/09/2025 02:00
dale cooper wrote: ↑10/09/2025 01:33
ultima_palabra wrote: ↑10/09/2025 01:27
Ne samo njegov upis, kompletna knjiga je toliko odvratna, dno ljudske civilizacije.
Zato bi i bilo dobro da se Epsteinovi fajlovi objave da na čistac istjeraju sve ove zločince i pedofile, neovisno o stranačkoj pripadnosti.
A to je i razlog zasto se toliko krije. U ovoj knjizi je i "cestitka" Bill Clintona. Jos je njegova kao i ok...na prvi pogled...ali ne mogu se oteti utisku da ovo "child-like curiosity" ima dvosmisleno znacenje, kao i gotovo svaka druga cestitka u knjizi.
Knjiga je toliko odvratna i bolesna, neki lik je opisivao vulgarne detalje opcenja Epsteinovih roditelja, koji su njega, jel, stvorili. Drugi je lik crtao kako je Epstein u djetinjstvu, poderanih hlaca, dijelio curicama balone, a danas (tj. 2003-e) mu te iste curice puse kurac i masaziraju stopala na bazenu.
U knjizi ima i golotinje, ima i cak i izazovna slika djevojcice (nije golotinja nikakva ali je izazovna), djevojcica mozda 12 godina. I puno drugih fotki naizgled vrlo mladih djevojaka.
Svaka cestitka je sugestivna, i puno je kodiranih fraza, i bolesnih konotacija i referenci na pedofiliju i kriminalne radnje. Jedan lik mu govori kako se cudi da nije vec u zatvoru.
Plus je izasla slika laznog (valjda) uvecanog ceka gdje Trump placa Epsteinu 22k dolara za "obezvrjedjenu" djevojku, iz Mar-a-Laga. (Trump je i sam izjavio da se razisao sa Epsteinom jer je isti preoteo uposlenicu iz Mar-a-Laga.
Mislim, toliko je ocito da svi ovi znaju sta se desavalo, i toliko je ocito da se sve prikriva od strane politicara iz obje stranke i mocnih ljudi koji su direktno ili indirektno implicirani. (Danas je izasao i podatak da je J.P Morgan banka svo vrijeme zmirila na finansije Epsteina i tako mu omogucavala dalji "biznis".)
Nevjerovatno je koliko su svi ovi ljudi zajedno bolesni, sta ih uzbudjuje, i kako se osjecaju nedodirljivim (s razlogom). Tacno mi ona Q prica o globalnom pedofilskom kabalu sad postaje malo manje cudna.
A sto se tice posljedica po Trumpa, sumnjam da ce ih ikada biti. Meni je nevjerovatno da je neko ikada i pomislio da glasa za njega, jos 2015-e, a ne nakon sto i jednog skandala i dokaza o kakvom se kretenu radi, bukvalno u svakoj sferi. Moralno degradirana osoba u svakom pogledu.
Pitanje je da li ce njegovi navijaci ovu sliku i vidjeti. A ako je vide, naci ce sto izgovora da je opravdaju, cak i ako se uvjere da je stvarna.