Plaćeni u uslovima gdje autobusom idu do CG i po nekoliko ih spava u sobi? Govorim za instance mimo EB gdje se i napravi neki rezultat kao što je sada. Jesu li bili plaćeni 2023. na pretkvalifikacionom turniru?Edin H. wrote: ↑09/09/2025 14:12Nije volonterski, plaćeni su.canvra888 wrote: ↑09/09/2025 14:02 Kako je rezultat svadbe da se Musa povrijedio
Napisah ranije, najlakše je s kauča tuđim vremenom raspolagati. I košarkaši su ljudi koji jedva čekaju godišnji odmor da mogu iskoristiti za aktivnosti koje nisu u mogućnosti da urade tokom dugih sezona kroz kalendarsku godinu. Svadbe su dio tih aktivnosti. I pored tog, opet volonterski izdvoje više od mjesec svog vremena da se stave reprezentaciji na raspolaganje.
Da li dovoljno, to je drugo,pitanje.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- canvra888
#29851 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#29852 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
giovanni008 wrote: ↑09/09/2025 13:52
Vec uoci priprema Musa, Kamenjas i Loncar su objelodanili da se zene. Ne mogu da shvatim, ides na najvaznije pripreme repke u zadnjoj deceniji i otvarati se mozda sansa zivota da pokazes sve najbolje od sebe i gdje je svaki dan priprema super dragocjen da dodjes spreman, a nekim igracima je fokus totalno bio poremecen zenidbama i pripremom za istu. Zar se nije mogao naci neki drugi datum zenidbe, to mi nikako nije jasno! Tu je Adis olako popustio, sto veli Bosa Tanjevic toga kod mene nebi nikad bilo!
Rezultat, Musa se povrijedio i propusta EP
Kako je povreda rezultat zenidbe jebemu??
ko je reko, hrasno rekogiovanni008 wrote: ↑09/09/2025 13:52Takodje u vezi Garze, evo i Hrasno je potvrdio da u savezu nisu imali pojma na koji nacin Garzi skinuti zvjezdicu, nego se islo na pogresnu adresu.
Jel ti ljudi u savezu imaju blage veze o papirologiji skidanja zvjezdice, ili im je jedini otrcani slogan "napice se i pticijeg mlijeka ako treba...."
Castaneda? zar on uslovljava sta sa Adisom? kad se pojavio problem?giovanni008 wrote: ↑09/09/2025 13:52Ako Adis nastavi,... a ne znam kako bi bilo i sa ostalim nasim igracima u Malagi.
kako znas ovo? je li sulejmanovc vredniji od selektora?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#29853 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da Hrasno ti je reako i da dolazi Roberson kad niko nije imao pojma o tome. Jel to neki problem sto je Hrasno reko??? I nije covjek napisao da je Emir vrijedniji nego da ce se vratiti.izvrsni direktor wrote: ↑09/09/2025 14:49giovanni008 wrote: ↑09/09/2025 13:52
Vec uoci priprema Musa, Kamenjas i Loncar su objelodanili da se zene. Ne mogu da shvatim, ides na najvaznije pripreme repke u zadnjoj deceniji i otvarati se mozda sansa zivota da pokazes sve najbolje od sebe i gdje je svaki dan priprema super dragocjen da dodjes spreman, a nekim igracima je fokus totalno bio poremecen zenidbama i pripremom za istu. Zar se nije mogao naci neki drugi datum zenidbe, to mi nikako nije jasno! Tu je Adis olako popustio, sto veli Bosa Tanjevic toga kod mene nebi nikad bilo!
Rezultat, Musa se povrijedio i propusta EP
Kako je povreda rezultat zenidbe jebemu??
ko je reko, hrasno rekogiovanni008 wrote: ↑09/09/2025 13:52Takodje u vezi Garze, evo i Hrasno je potvrdio da u savezu nisu imali pojma na koji nacin Garzi skinuti zvjezdicu, nego se islo na pogresnu adresu.
Jel ti ljudi u savezu imaju blage veze o papirologiji skidanja zvjezdice, ili im je jedini otrcani slogan "napice se i pticijeg mlijeka ako treba...."
Castaneda? zar on uslovljava sta sa Adisom? kad se pojavio problem?giovanni008 wrote: ↑09/09/2025 13:52Ako Adis nastavi,... a ne znam kako bi bilo i sa ostalim nasim igracima u Malagi.
kako znas ovo? je li sulejmanovc vredniji od selektora?
- Porodice Foht
#29854 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I Adis malo pretjeruje. "Ako rijesi probleme s razdvojenom pordicom ostat ce, ako ne..."Pa oni vec dugo zive u Turskoj (zena i cetvero djece) a on samac na Kosovu. Kako ce to rijesiti i sta to ima veze s reprezentacijom? Da ih dovede na Kosovo pa da mu je lakse!? Ne kontam! 
- Thorgerson
#29855 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Meni je svjedno hoce li otici ili ostati, ali neke stvari se mogu i moraju popraviti. Bio tu Adis ili ne.
Nepojmljivo je da kosarkas, koji sebe smatra profesionalcem, kad je sam oklijeva da suta. Te stotinke i sekunde oklijevanja su nas kostale dosta poena. Jedino Nurkic i Roberson, pa i Atic imaju to. Ostali ne. Kako i zasto ne znam. Kamenjas kao da je tek poceo igrati profesionalno kosarku. Ne razumijem. Vrabac isto.
I onda ih odjednom valjda pukne adrenalin, pa koji min poslije opale nerezonske suteve preko igraca i sl. Iskreno, to Adis treba s njima da poprica, da ih motivise itd.
Slobodna bacanja, ok tu selektor ne moze nista. Ali isto tako imati procenat 55% i nadati se pobjedi. Nerealno. To moras da nadoknadis negdje, a gdje. Sa procentom od 75% hladno smo mogli ici dalje, te cak dobiti barem jos jednu tekmu u grupi. Opet. Da sam pro igrac. Pa sutao bih dan i noc da to popravim. Angazovao bih nekoga. Uradio bih nesto.
Dalje, pricamo o malom rosteru, a tek tako i olako se odricemo igraca kao sto je Sulejmanovic. Ne znam sta je uradio, ne znam kakav beef imaju, ali godine odose. Taj momak nece biti mladji. Zbog cega? Neka sujeta? Sta? Nekvalitet nije.
Plus, naredni Eurobasket je tek 2029-te. To je zadnja sansa da se "iskoriste" Musa i Nurkic.
Nepojmljivo je da kosarkas, koji sebe smatra profesionalcem, kad je sam oklijeva da suta. Te stotinke i sekunde oklijevanja su nas kostale dosta poena. Jedino Nurkic i Roberson, pa i Atic imaju to. Ostali ne. Kako i zasto ne znam. Kamenjas kao da je tek poceo igrati profesionalno kosarku. Ne razumijem. Vrabac isto.
I onda ih odjednom valjda pukne adrenalin, pa koji min poslije opale nerezonske suteve preko igraca i sl. Iskreno, to Adis treba s njima da poprica, da ih motivise itd.
Slobodna bacanja, ok tu selektor ne moze nista. Ali isto tako imati procenat 55% i nadati se pobjedi. Nerealno. To moras da nadoknadis negdje, a gdje. Sa procentom od 75% hladno smo mogli ici dalje, te cak dobiti barem jos jednu tekmu u grupi. Opet. Da sam pro igrac. Pa sutao bih dan i noc da to popravim. Angazovao bih nekoga. Uradio bih nesto.
Dalje, pricamo o malom rosteru, a tek tako i olako se odricemo igraca kao sto je Sulejmanovic. Ne znam sta je uradio, ne znam kakav beef imaju, ali godine odose. Taj momak nece biti mladji. Zbog cega? Neka sujeta? Sta? Nekvalitet nije.
Plus, naredni Eurobasket je tek 2029-te. To je zadnja sansa da se "iskoriste" Musa i Nurkic.
- hrasno38
#29856 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne odrice se niko Sulejmanovica i Adis ga je zvao ali Emir nece da igra dok je Adis selektor i to je to.Thorgerson wrote: ↑09/09/2025 15:52 Meni je svjedno hoce li otici ili ostati, ali neke stvari se mogu i moraju popraviti. Bio tu Adis ili ne.
- canvra888
#29857 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo nepouzdanje igrača u svoj šut i mogućnosti nema nikakve veze sa Adisom. Ne može on nikako za njih izaći na teren i šutati. Isti ti pomenuti igrači su zatrpavali koš Hrvata, a i Francuza u Francuskoj (Lazić sa onim tricama), sve pod Adisom kao selektorom također.Thorgerson wrote: ↑09/09/2025 15:52 Meni je svjedno hoce li otici ili ostati, ali neke stvari se mogu i moraju popraviti. Bio tu Adis ili ne.
Ko je bio igrač na bilo kojem nivou, može razumjeti ovu pojavu. Veličina momenta. Pritisak. Anksioznost. Živci. Psihološki aspekt je ogroman. Lazić i Kamenjaš izgleda da imaju tih barijera što se tiče velike smotre kao što je EuroBasket, jer su i 2022. odigrali loše.
Slobodna su stara boljka ove generacije i treba jednostavno prihvatiti kao karakteristika ove ekipe.Slobodna bacanja, ok tu selektor ne moze nista. Ali isto tako imati procenat 55% i nadati se pobjedi. Nerealno. To moras da nadoknadis negdje, a gdje. Sa procentom od 75% hladno smo mogli ici dalje, te cak dobiti barem jos jednu tekmu u grupi. Opet. Da sam pro igrac. Pa sutao bih dan i noc da to popravim. Angazovao bih nekoga. Uradio bih nesto.
Niko se nije odrekao Sulejmanovića, sam se odrekao reprezentacije. Prežvakana tema više puta. Nagovarali ga i Firić i Miloš i kapiten Halilović. Ako tebe različite bitne persone iz reprezentacije nagovaraju da se vratiš, znači da si se ti odrekao reprezentacije, a ne ona tebe.Dalje, pricamo o malom rosteru, a tek tako i olako se odricemo igraca kao sto je Sulejmanovic. Ne znam sta je uradio, ne znam kakav beef imaju, ali godine odose. Taj momak nece biti mladji. Zbog cega? Neka sujeta? Sta? Nekvalitet nije.
-
last mohicans
#29858 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Šta ima intelektualno veličino, nismo te poznali, ako se iko treba spustiti, to si ti. Glumiš većeg eksperta za košarku i od samo hrasnog koji se ipak bavio istom. Ti si emisiju osudio zbog njene duzine trajanja, voditelja i naslova. Čitaj svoj post, a uopće ne znaš odakle izvađen naslov. Dzaba ti spin, druze. Niko se nije uzrujao, nego si ti rendom nabacao desetak postova forumaša da ih ko nešto opereš. Ponavljam, nije ovo tvoja privatna tema i ljudi imaju pravo da pišu šta hoće i kako hoće iako se ti sa tim ne slagao. Pozivaš na pljuvanje pojedinaca, a ti si ljude popljuvao da ispadnes sarkastično pametan, sto samo ti misliš da si. Koliko si kvalitetan forumaš, samo sam te ovoj temi primjetio.spree wrote: ↑09/09/2025 13:32nesto si se uzrujao. polako, sjedi i oguli jabuku, pa opet procitaj post. ako nadjes da sam ja rekao da je to avdo rekao ja cu se samobanovati. dakle polako sa razumjevanjem, vidim da ti ne ide, ali eto pokusaj.last mohicans wrote: ↑09/09/2025 11:53Kad pereš druge za postove nakon loših perfomansi igrača u nekim utakmicima i razložne kritike. Operi i sebe jer ovo nije Avdo izvalio, nego Tanjević koji je rekao da se njemu ne bi niko odvajao i izdvajao u peaku priprema, jer od početka karijere nije Mirzi, Turkoglu i sl. dozvoljavao takve stvari, pa nece ni dok je ziv. Komentarišeš nešto sto nisi ni pregledao, a popovao bi desetinama forumaša. Neno je bio gost, još neki, a Avdo veli info da se zakasnilo sa žalbom na odluku o Garzi.spree wrote: ↑09/09/2025 10:48 Neko.da sat gleda avdu avdica? Vidim po naslovu da su baš pametne priče. Čuj ne bi se ženio igrac. E baš će selektor to odrediti.
Evo fin članak https://6yka.com/sport/adis-beciragic-t ... n6Xy7WPV9g
Stičem dojam da ste ti i još par ovih privatizovali temu kao najveci "eksperti u košarci" i da šprdare sve druge. Ohani malo, druze, nisi Tanjević himself.
a eto sto se tice toga oko zenidbe, to je mozda moglo nekada. sad to nema sanse uraditi. eto sve i da neko pokusa sta moze biti rezultat toga. prvo odjebe reprezentaciju, drugo ostane, ali sjebe atmosferu (a nama je ona generalno kljuc), trece namjerno sabotira. po tebi i slicnim tebi bi to bilo odlicno, igrac bi podvio rep, ljubio selektora u celo i vjecno mu se zahvaljivao. ovaj drugi dio nije za tebe, jer znam da tesko kontas. dosta ti prvi dio. na to se koncentrisi.
- canvra888
#29859 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja i dalje čekam da čujem razlog zašto se napravila frka oko Musine svadbe, a oko Nurkićeve nije? Svadba na neki fazon razlog Musine operacije?
Dobro je spree rekao, trebali su skroz ispaliti reprezentaciju zbog svadbe, da se nikako i ne pojave na pripremama, možda bi to onda po mjeri bilo. I Musa i Kenan.
Dobro je spree rekao, trebali su skroz ispaliti reprezentaciju zbog svadbe, da se nikako i ne pojave na pripremama, možda bi to onda po mjeri bilo. I Musa i Kenan.
-
palermo
#29860 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa onda bi im opet Adis bio kriv jer nije fleksibilan.canvra888 wrote: ↑09/09/2025 16:52 Ja i dalje čekam da čujem razlog zašto se napravila frka oko Musine svadbe, a oko Nurkićeve nije? Svadba na neki fazon razlog Musine operacije?
Neki nisu nikad zadovoljni (mislim na forumase) I jednostavno se pomiris sa tim.
- hrasno38
#29861 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma u biti ta svadba nije nesto aman zaman poremetila niti Musu niti ostatak ekipe mada ono jeste naopako i kod Nurkica i kod Muse sto se desava za vrijeme priprema i Bosa je tu u pravu 100% i kod njega toga sigurno ne bi bilo i vjerujem da ce ocitati Adisu bukvicu radi toga jer on mu je dozivotni ucitelj. Ne znam ali ja mislim da su pripreme lose uradjene i da je ona turneja u Kini bila samo potrebna savezu i nikome vise. Tada je ekipa trebala da radi na fizickoj pripremi mada tesko da im se moze zamjeriti ta fizicka priprema. Medjutim prelazizmedju fizickih priprema i rada sa loptom ne znam kakav je bio ali kada uzmete recimo obe utakmice protiv Hrvatske i nase sutere na EP to je nidje veze sa vezom a to se posebno odnosi na Gegica i Lazica. Oni su bili suterski totalno van ekipe. Steta je sto Adis nije malo vise koristio suterske kvalitete Penave jer njega je tesko cuvati na trici a ima laganu i preciznu ruku. Alibegovic je imao peh zadnje dvije utakmice jer je igrao sa povrijedjenim zglobom sto znaci skok suta nema, ulaza pod kos, zakucavanja. Ono sto me posebno zacudilo je to da su nasi centri imali samo jedno zakucavanje i to Kamenjas protiv Kipra.
Nekako mislim da te pripreme nisu uradjene kako treba, onda medicinski dio ekipe je napravio aljkave procjene na tri igraca: Musi, Halilovicu i Castanedi. Naravno velika zamjerka Adisu sto je Halilovica vodio kao igraca. Pa da je umjesto njega stavio i Sejfica imao bi neke koristi a ovako bez veze.
Nekako mislim da te pripreme nisu uradjene kako treba, onda medicinski dio ekipe je napravio aljkave procjene na tri igraca: Musi, Halilovicu i Castanedi. Naravno velika zamjerka Adisu sto je Halilovica vodio kao igraca. Pa da je umjesto njega stavio i Sejfica imao bi neke koristi a ovako bez veze.
- spree
#29862 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
last mohicans wrote: ↑09/09/2025 16:47Šta ima intelektualno veličino, nismo te poznali, ako se iko treba spustiti, to si ti. Glumiš većeg eksperta za košarku i od samo hrasnog koji se ipak bavio istom. Ti si emisiju osudio zbog njene duzine trajanja, voditelja i naslova. Čitaj svoj post, a uopće ne znaš odakle izvađen naslov. Dzaba ti spin, druze. Niko se nije uzrujao, nego si ti rendom nabacao desetak postova forumaša da ih ko nešto opereš. Ponavljam, nije ovo tvoja privatna tema i ljudi imaju pravo da pišu šta hoće i kako hoće iako se ti sa tim ne slagao. Pozivaš na pljuvanje pojedinaca, a ti si ljude popljuvao da ispadnes sarkastično pametan, sto samo ti misliš da si. Koliko si kvalitetan forumaš, samo sam te ovoj temi primjetio.spree wrote: ↑09/09/2025 13:32nesto si se uzrujao. polako, sjedi i oguli jabuku, pa opet procitaj post. ako nadjes da sam ja rekao da je to avdo rekao ja cu se samobanovati. dakle polako sa razumjevanjem, vidim da ti ne ide, ali eto pokusaj.last mohicans wrote: ↑09/09/2025 11:53
Kad pereš druge za postove nakon loših perfomansi igrača u nekim utakmicima i razložne kritike. Operi i sebe jer ovo nije Avdo izvalio, nego Tanjević koji je rekao da se njemu ne bi niko odvajao i izdvajao u peaku priprema, jer od početka karijere nije Mirzi, Turkoglu i sl. dozvoljavao takve stvari, pa nece ni dok je ziv. Komentarišeš nešto sto nisi ni pregledao, a popovao bi desetinama forumaša. Neno je bio gost, još neki, a Avdo veli info da se zakasnilo sa žalbom na odluku o Garzi.
Stičem dojam da ste ti i još par ovih privatizovali temu kao najveci "eksperti u košarci" i da šprdare sve druge. Ohani malo, druze, nisi Tanjević himself.
a eto sto se tice toga oko zenidbe, to je mozda moglo nekada. sad to nema sanse uraditi. eto sve i da neko pokusa sta moze biti rezultat toga. prvo odjebe reprezentaciju, drugo ostane, ali sjebe atmosferu (a nama je ona generalno kljuc), trece namjerno sabotira. po tebi i slicnim tebi bi to bilo odlicno, igrac bi podvio rep, ljubio selektora u celo i vjecno mu se zahvaljivao. ovaj drugi dio nije za tebe, jer znam da tesko kontas. dosta ti prvi dio. na to se koncentrisi.
Znao sam da nećeš shvatiti. Čak i više puta napisao. Haj sad probaj opet. Dakle, vrlo jednostavno pitanje. Gdje sam ja napisao da je Avdo to rekao?
Evo da ja odgovorim posto sumnjam da ćeš ti moći. Nigdje. Dakle ti si taj koji ne konta. Napisao bih spinuje, ali ne mislim da ti to ne možeš namjerno. Uzrujao se pa lupas.
Dalje ne bih nekog forumasa da prozivan, ali super mi je da ti nekog forumasa uzimaš kao reper da je ekspert za kosarku. Prosto ti to stoji po stilu pisanja. Moj je stav da nema ovdje eksperata. Eksperti rade u svom polju. Kao npr. nas selektor, ali ovdje se neki prave da znaju bolje od njega. Čak i kad sve ide u prilog onoga što je rekao i napravio, a pazi napravio je historijski rezultat, dodju ovdje i pljuju. Svako ima pravo da piše šta hoće, ali isto tako svako ima pravo da im ukaže da nešto nije tačno. Kao evo što ti tvrdis da sam ja rekao da je Avdo ono rekao. Džaba i dalje neces priznati da nisi u pravu. Na osnovu te premise si napisao post, a sad bjezis od toga. A ustvari vjerovatno je pozadina to što si kenjao po Adisu i ja to citirao između ostalih, pa ti vokri.
Ovo o kvalitetnom forumasu govori o tvojim deluzijama. Koji jebeni kvalitetni forumaš. Nisi ti dobar. Fali ti neka validacija u životu valjda, pa onda pokušavaš da postaneš "kvalitetan forumaš"? Ja biram da pišem gdje mi je kurcu cejif i to radim radi sebe, a ne da se dopadnem nekome, da budem "kvalitetan forumaš".
- hrasno38
#29863 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nego znate sta je interesantno ili mozda grijesim sto cu naravno prihvatiti ako me neko pobije:
Cedi Osman Makedonac/Sandzak
Shane Larkin SAD
Adem Bona Okoro Nigerija
3 naturalizovana igrača u turskom NT na terenu
Tri dok fiba dozvoljava samo jednog???
U situaciji reprezentacije Bosne i Hercegovine, Luka Garza ne smije igrati za reprezentaciju, čija je majka rođena u Bosni i Hercegovini, a napustila je zemlju zbog ratnih sukoba.
Bila bi dobra ideja zatražiti pismeno obavještenje od FIB-a o tome zašto postoje dvostruki standardi......i zatrazit ce se sigurno
Shane Larkin SAD
Adem Bona Okoro Nigerija
U situaciji reprezentacije Bosne i Hercegovine, Luka Garza ne smije igrati za reprezentaciju, čija je majka rođena u Bosni i Hercegovini, a napustila je zemlju zbog ratnih sukoba.
Bila bi dobra ideja zatražiti pismeno obavještenje od FIB-a o tome zašto postoje dvostruki standardi......i zatrazit ce se sigurno
-
kakavdanakneiskustvu
#29864 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
od FIBA-e a ne od FIB-e hebemu slabu pismenost
i kao bivši košarkaš ono a ne zna tačan naziv te organizacije
e jbg
i kao bivši košarkaš ono a ne zna tačan naziv te organizacije
e jbg
-
palermo
#29865 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa.ako ces ici tom.logikom onda bi prije mogao postaviti pitanje Hrvatske....Zubac rodjen u BiH, Bogdanovic rodjen u BiH, Maykovic rodjen u BiH....ima ih sigurno jos...hrasno38 wrote: ↑09/09/2025 18:44 Nego znate sta je interesantno ili mozda grijesim sto cu naravno prihvatiti ako me neko pobije:
Shane Larkin SAD
Adem Bona Okoro Nigerija
Bila bi dobra ideja zatražiti pismeno obavještenje od FIB-a o tome zašto postoje dvostruki standardi......i zatrazit ce se sigurno![]()
Ovaj tvoj primjer....Cedi Osman turcin rodjen u Makedoniji ili Sandzaku gdje vec, Adam Bona od svoje 13 godine zivi u Turskoj, a.Larkin se I vodi kao naturalizovani igrac.....
Ako nam je to argument za Garzu onda mrka kapa...
P.S naravno da Turska ima veci utjecaj u FiBi I da joj se gleda kroz prste, al ovi tvoji primjeri nisu najsretniji...
- hrasno38
#29866 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A sta je onda Cedi Osman koji je igrao za omladinske selekcije Bosne. Osman je rođen u Ohridu, Republika Makedonija (danas Sjeverna Makedonija ), od oca Turčina i majke Bošnjakinje (iz Novog Pazara. Počeo je igrati košarku u mlađim timovima KK Bosna 2001. godine. Zbog turskog porijekla po ocu, postao je turski državljanin, u skladu sa turskim zakonima o pravu na povratak.palermo wrote: ↑09/09/2025 18:54Pa.ako ces ici tom.logikom onda bi prije mogao postaviti pitanje Hrvatske....Zubac rodjen u BiH, Bogdanovic rodjen u BiH, Maykovic rodjen u BiH....ima ih sigurno jos...hrasno38 wrote: ↑09/09/2025 18:44 Nego znate sta je interesantno ili mozda grijesim sto cu naravno prihvatiti ako me neko pobije:
Shane Larkin SAD
Adem Bona Okoro Nigerija
Bila bi dobra ideja zatražiti pismeno obavještenje od FIB-a o tome zašto postoje dvostruki standardi......i zatrazit ce se sigurno![]()
Ovaj tvoj primjer....Cedi Osman turcin rodjen u Makedoniji ili Sandzaku gdje vec, Adam Bona od svoje 13 godine zivi u Turskoj, a.Larkin se I vodi kao naturalizovani igrac.....
P.S naravno da Turska ima veci utjecaj u FiBi I da joj se gleda kroz prste, al ovi tvoji primjeri nisu najsretniji...
Naravno i Hrvatska je primjer na koji se treba pozvati.
- Edin H.
#29867 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tito dragi, čuj zakasnili sa žalbom za Garzu 
- hrasno38
-
kakavdanakneiskustvu
#29869 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
em je slabo pismen em vrijeđa
a ja mu nudio da zajedno putujemo do Rige
a ja mu nudio da zajedno putujemo do Rige
-
palermo
#29870 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa eto samo si potvrdio sto sam.rekao.....ne vidim kako se mozes pozvati na primjer Hrvatske ili Turske (sa ovim primjerima sto ih navodis)...hrasno38 wrote: ↑09/09/2025 19:19A sta je onda Cedi Osman koji je igrao za omladinske selekcije Bosne. Osman je rođen u Ohridu, Republika Makedonija (danas Sjeverna Makedonija ), od oca Turčina i majke Bošnjakinje (iz Novog Pazara. Počeo je igrati košarku u mlađim timovima KK Bosna 2001. godine. Zbog turskog porijekla po ocu, postao je turski državljanin, u skladu sa turskim zakonima o pravu na povratak.palermo wrote: ↑09/09/2025 18:54Pa.ako ces ici tom.logikom onda bi prije mogao postaviti pitanje Hrvatske....Zubac rodjen u BiH, Bogdanovic rodjen u BiH, Maykovic rodjen u BiH....ima ih sigurno jos...hrasno38 wrote: ↑09/09/2025 18:44 Nego znate sta je interesantno ili mozda grijesim sto cu naravno prihvatiti ako me neko pobije:
Shane Larkin SAD
Adem Bona Okoro Nigerija
- hrasno38
#29871 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naravno da mozes jer njima dozvoljavaju ono sto nama ne dozvoljavaju. Mi imamo jednog naturalizovanog igraca a oni nekoliko!palermo wrote: ↑09/09/2025 19:40Pa eto samo si potvrdio sto sam.rekao.....ne vidim kako se mozes pozvati na primjer Hrvatske ili Turske (sa ovim primjerima sto ih navodis)...hrasno38 wrote: ↑09/09/2025 19:19A sta je onda Cedi Osman koji je igrao za omladinske selekcije Bosne. Osman je rođen u Ohridu, Republika Makedonija (danas Sjeverna Makedonija ), od oca Turčina i majke Bošnjakinje (iz Novog Pazara. Počeo je igrati košarku u mlađim timovima KK Bosna 2001. godine. Zbog turskog porijekla po ocu, postao je turski državljanin, u skladu sa turskim zakonima o pravu na povratak.palermo wrote: ↑09/09/2025 18:54
Pa.ako ces ici tom.logikom onda bi prije mogao postaviti pitanje Hrvatske....Zubac rodjen u BiH, Bogdanovic rodjen u BiH, Maykovic rodjen u BiH....ima ih sigurno jos...
-
palermo
#29872 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nemaju, al ne bih se raspravljaohrasno38 wrote: ↑09/09/2025 19:42Naravno da mozes jer njima dozvoljavaju ono sto nama ne dozvoljavaju. Mi imamo jednog naturalizovanog igraca a oni nekoliko!palermo wrote: ↑09/09/2025 19:40Pa eto samo si potvrdio sto sam.rekao.....ne vidim kako se mozes pozvati na primjer Hrvatske ili Turske (sa ovim primjerima sto ih navodis)...hrasno38 wrote: ↑09/09/2025 19:19
A sta je onda Cedi Osman koji je igrao za omladinske selekcije Bosne. Osman je rođen u Ohridu, Republika Makedonija (danas Sjeverna Makedonija ), od oca Turčina i majke Bošnjakinje (iz Novog Pazara. Počeo je igrati košarku u mlađim timovima KK Bosna 2001. godine. Zbog turskog porijekla po ocu, postao je turski državljanin, u skladu sa turskim zakonima o pravu na povratak.
- hrasno38
#29873 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#29874 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ni druge repke nemaju vise od jednog naturalizovanog, ne samo mi
-
Dead Man Walking
#29875 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ni Sipahi ni Osmani nisu cisti Turci… Nsita vise Turci nego Garza Bosanac.