Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
RJ57
#33377 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
jednostavno nema ko ne opstruira izgradnju sopstvene zemlje, čak i predsjedništvo ... strašno
- Haris.ba
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#33379 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
...na budućoj trasi autoputa Mostar jug – tunel Kvanj nalazi se i kasarna “Miralem Jugo” koja je definisana kao perspektivna vojna lokacija Oružanih snaga BiH. Tu se nalazi i strelište, kao i Artiljerijski bataljon koji je sastavni dio 4. pješadijske brigade OSBiH.
koraku ka gašenju te vojne lokacije, jedine na prostoru Hercegovine koju su koristile jedinice Armije RBiH.
za potrebe izvođenja gađanja pješadijskim naoružanjem jedinice sa lokacije “Miralem Jugo” (jedinica veličine cca 133 pripadnika aktivnog sastava) koristilo strelište “Gorica”, na području Grad Čapljine koje koriste ostale jedinice iz sastava 4.pješadijske brigade OSBiH.
Izgleda naš veli ministar pjeva iz ubjeđenja.tim da je predložilo izgradnju strelišta na lokaciji kasarne, lokalnog poligona obuke i strelišta “Zaim Imamović” u Općini Hadžići.
-
BadBoy
#33380 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Vjeruj mi da ovo ljeto nema pravila. Ja sam ove godine imao haos posla pa sam godišnji morao uzeti "u ludom terminu" od utorka do naredne srijede. Krenuo u utorak poslije posla oko sedmice, kontam neće nikoga biti navečer - kurko, kolona bukvalno od Sarajeva da Makarske u oba smijera.Naslovnica wrote: ↑08/09/2025 11:58 Mi uobičajeno krećemo na more najkasnije u 6 ujutro, obično petkom ili subotom.
Vraćamo se uglavnom nedjeljom ili ponedjeljkom oko 12-13.
I to bude OK.
Ovi periodi vikend tura koje gledaju da iskoriste svaku zraku sunca su kritične.
Jbga
Povratak u srijedu, i ja isto navijam da se krene što ranije nazad, žena hoće da iskoristi svaku zraku sunca ali ja na kraju pobijedim i krenemo oko 13:30h. Opet kolona u oba smjera.
Znači u sred sedmice, radnog dana, nije vikend i opet su nesnosne gužve. Ovaj sad vikend smo otišli samo na vikend i tu sam očekivao da će biti horor, ali ne onoliki. Uključili semafor u Konjicu, uključili semafor na ulazu u Mostar, Jablanica standardni horor. Užas je na sve strane.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#33381 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Iz tog se moze zakljuciti da se u Sarajevu nikad bolje nije zivjelo. 
-
last mohicans
#33382 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Takoe, svaka šuša hoce na more, nije vise ni do cestovne strukture, iako nas jebe najvise, previse auta jednostavno. Pa u lidlu oko pola 6 ne znam jesu li dva Hrvata bila i neke zalutali strenđer. Sve Bošnje.
-
Naslovnica
#33383 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
To je tačno.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑08/09/2025 14:04 Iz tog se moze zakljuciti da se u Sarajevu nikad bolje nije zivjelo.![]()
-
Maliodmene
-
username_here
- Haris.ba
#33386 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Gluho bilo, covjek postuje zakon.
Ja samo vidim problem sto se prosjecnom narodu nije objasnilo sta znaci odluka po apelaciji Ademovica.Komšić o rušenju odluke o gradnji dionice autoputa kod Mostara: Nije dozvoljen promet državnom imovinom
Ima forumas na ovoj temi nekoliko puta spomenuo problem koji sada postoje oko papirologije.
-
username_here
#33387 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ma nek prave ovaj dio koji nije drzavni a ovaj mali dio svakako nek ostane za kraj. Do tad ce se dogovoriti.
- Ozimician
#33388 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Primjetio sam da je u BIH postalo normalno sada da se ide i po 5x na more, jednom 7-10 dana i ostalo 2-4 dana.last mohicans wrote: ↑08/09/2025 14:09 Takoe, svaka šuša hoce na more, nije vise ni do cestovne strukture, iako nas jebe najvise, previse auta jednostavno. Pa u lidlu oko pola 6 ne znam jesu li dva Hrvata bila i neke zalutali strenđer. Sve Bošnje.
Ne tako davno je i jednom godisnje bilo luksuz.
- van Basten
#33389 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ako neko ne zna ko je većina u kojem gradu neka samo prati kuda magistrale idu. Čim ide centrom grada i pravi čep, znaš da su Bošnjaci tu glavni. Tačno imamo fetiš da gledamo kolone oko sebe i podjebavamo ih kako se pate.
Isto je i sa autoputem, da mogu napravili bi priključenje za svako selo kuda prolazi.
Isto je i sa autoputem, da mogu napravili bi priključenje za svako selo kuda prolazi.
-
BadBoy
#33390 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Nije papirologija nego zabrana raspolaganja državnom imovinom. A ne zna se šta je sve država imovina ni kako će se riješiti - dati na korištenje.Haris.ba wrote: ↑09/09/2025 13:20Gluho bilo, covjek postuje zakon.
Ja samo vidim problem sto se prosjecnom narodu nije objasnilo sta znaci odluka po apelaciji Ademovica.Komšić o rušenju odluke o gradnji dionice autoputa kod Mostara: Nije dozvoljen promet državnom imovinom
Ima forumas na ovoj temi nekoliko puta spomenuo problem koji sada postoje oko papirologije.
-
neki
#33391 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Jes, garant su Bošnjaci krivi što je i u Vitezu brza cesta "skrenuta" da ide kroz tržne centre i kružne tokove..van Basten wrote: ↑09/09/2025 13:56 Ako neko ne zna ko je većina u kojem gradu neka samo prati kuda magistrale idu. Čim ide centrom grada i pravi čep, znaš da su Bošnjaci tu glavni. Tačno imamo fetiš da gledamo kolone oko sebe i podjebavamo ih kako se pate.
- dr_Evil
#33392 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ovdje je i problem sto je perspektivna, ne samo sto je drzavna imovina. Ako dirnu u perspektivnu moraju i neke druge zakone da promijene. Ona je direktno u onome 5+2 od OHR-a.BadBoy wrote: ↑09/09/2025 14:08Nije papirologija nego zabrana raspolaganja državnom imovinom. A ne zna se šta je sve država imovina ni kako će se riješiti - dati na korištenje.Haris.ba wrote: ↑09/09/2025 13:20Gluho bilo, covjek postuje zakon.
Ma kamo srece da taj autoput nikad nije sisao sa brda, toliko tunela i unistenih zivota, a alternativa je postojala i to vise njih. Jednostanvo su trebali zadrzati postojecu trasu, ne izmisljati toplu vodu
P.S. nezaboravimo da je to bio uslov za MAP, to jest za NATO put BiH.
Last edited by dr_Evil on 09/09/2025 14:48, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#33393 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
tacno samo se javi kad treba nesto sjebat, unazadit, zakocit.
kakav lik, uzurpator mjesta za clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda. tako ce i ostati zapamcen.
- dr_Evil
#33394 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Velika podrska za preCjednika. Inace HDZ gura ovu trasu bas ovudasumirprimus wrote: ↑09/09/2025 14:48tacno samo se javi kad treba nesto sjebat, unazadit, zakocit.
kakav lik
-
sumirprimus
#33395 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
to je to, konacno si priznao da si sdfa. to f ne mijenja na cinjenici, kakva bolan ne bio 30 godina poslje rata perspetkivna imovina nemamo ni cvoljka, al bi kocili autocestedr_Evil wrote: ↑09/09/2025 14:49Velika podrska za preCjednika. Inace HDZ gura ovu trasu bas ovudasumirprimus wrote: ↑09/09/2025 14:48tacno samo se javi kad treba nesto sjebat, unazadit, zakocit.
kakav likotkud ti Sumire u ovome sad
![]()
nema eprspektivnije stvari u drzavi od modernih puteva.
- dr_Evil
#33396 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ja prvi za autocestu, i to najmoderniju, pa sta kosta nek kosta, ali nek je vrate na brdo kuda i ide i kuda je prvo usvojen projekat kad se struka pitala, a ne spustati u dolinu. I u sred tvog Splita se taman spusta u grad pa opet gore na brdo.sumirprimus wrote: ↑09/09/2025 14:50to je to, konacno si priznao da si sdfa. to f ne mijenja na cinjenici, kakva bolan ne bio 30 godina poslje rata perspetkivna imovina nemamo ni cvoljka, al bi kocili autocestedr_Evil wrote: ↑09/09/2025 14:49Velika podrska za preCjednika. Inace HDZ gura ovu trasu bas ovudasumirprimus wrote: ↑09/09/2025 14:48
tacno samo se javi kad treba nesto sjebat, unazadit, zakocit.
kakav likotkud ti Sumire u ovome sad
![]()
![]()
![]()
nema eprspektivnije stvari u drzavi od modernih puteva.
Ali ne, ne moze autocesta da ide brdom, nego mora da ide po granici HRHB-a, da se zaokruzi teritorija, ali drago mi je da zdusno branis granicu.
Perspektivna vojna imovina je definisana i bila je uslov za NATO, tu je stao NATO put jer Dodik nije htio da pristane na knjizenje na drzavu. Hocemo li je sad mi knjizit na nekog drugog i to u trenutku zabrane raspolaganja sa istom?
https://arhiva.tacno.net/mostar/hdz-pro ... -eskadron/HDZ protiv NATO-a: Trasom autoputa kroz vojnu imovinu aerodrom Ortiješ bit će sveden na helikopterski eskadron
-
sumirprimus
#33397 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
tu drzavnu imovinu treba razjebat zbog nas e ne zbog dodika ili covica, i jednom za sva vremena raskvitat sta je sta.
granice su u vasim glavama, zar to nije sve bosna i hercegovina?
doduse, ja vidim na svom kantonu koliko bosnjacki politicari brinu o svom narodu i putevima. not
doduse, ja vidim na svom kantonu koliko bosnjacki politicari brinu o svom narodu i putevima. not
- dr_Evil
#33398 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pa ko im je potpisao nego bosnjacki, tacnije SDA i brane zivotom.sumirprimus wrote: ↑09/09/2025 14:57 tu drzavnu imovinu treba razjebat zbog nas e ne zbog dodika ili covica, i jednom za sva vremena raskvitat sta je sta.
Ako je BOsna i Hercegovina zasto onda cesta ne ide kuda je struka rekla? Zasto smo je spustili na ratnu liniju? Ili granica postoji? Cija imovina toga drzava, ne moze se obala knjizit na opstinu i reci da i to je drzava. Isto vrijedi i za religiju, ali sad je to vec druga prica.
-
sumirprimus
#33399 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
get it done, simple as that.dr_Evil wrote: ↑09/09/2025 15:03Pa ko im je potpisao nego bosnjacki, tacnije SDA i brane zivotom.sumirprimus wrote: ↑09/09/2025 14:57 tu drzavnu imovinu treba razjebat zbog nas e ne zbog dodika ili covica, i jednom za sva vremena raskvitat sta je sta.
Ako je BOsna i Hercegovina zasto onda cesta ne ide kuda je struka rekla? Zasto smo je spustili na ratnu liniju? Ili granica postoji? Cija imovina toga drzava, ne moze se obala knjizit na opstinu i reci da i to je drzava. Isto vrijedi i za religiju, ali sad je to vec druga prica.
koga vise briga za ratne linije. kakve fajde imate od toga da kocite?
- dr_Evil
#33400 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pa ocito je da HDZ ima neke fajde, inace ne bi prolazili kroz ovu agoniju evo vec 8 godina sa hajrom ce uskoro. Potrosili milione na simulacije, lazne okolisne studije, lazne studije izvodljivosti, mogli su par kilometara napravit kroz onu pustinju gdje je i bilo zamisljeno. Kakve fajde ima od svega toga?sumirprimus wrote: ↑09/09/2025 15:06get it done, simple as that.dr_Evil wrote: ↑09/09/2025 15:03Pa ko im je potpisao nego bosnjacki, tacnije SDA i brane zivotom.sumirprimus wrote: ↑09/09/2025 14:57 tu drzavnu imovinu treba razjebat zbog nas e ne zbog dodika ili covica, i jednom za sva vremena raskvitat sta je sta.
koga vise briga za ratne linije. kakve fajde imate od toga da kocite?