Na sta da ti se oponira, jadan ne bio... Na ove nebuloze gore? Imas li ikakav dokaz da je to sve ovako kako si natrabunjao?
I, jos uvijek mi nisi napisao 300 i 400 arapskim brojevima, a rekao si da to ima
Na sta da ti se oponira, jadan ne bio... Na ove nebuloze gore? Imas li ikakav dokaz da je to sve ovako kako si natrabunjao?
argumentuj dokazima da su nebuloze, inace je to trabunjanje sta ti radis....sve dok nisi u stanju argumetovati dokazima, mozes macku o rep zavezati sto kazesNa ove nebuloze gore? Imas li ikakav dokaz da je to sve ovako kako si natrabunjao?
ne seri vise sa tim arapskim brojevima
Ovo k'o kad su proveli anketu u Srbiji jesu li za uvođenje arapskih brojeva, pa se ljudi pobunili. Zehrane, smiješno nam je jer pametuješ i mudruješ oko puno stvari, sve si stručnjak, sve si istražio, a ne znaš da su upravo brojevi koje koristiš na kalkulatoru, pa tako i 300 i 400 ovako napisani arapski brojevi.
pezzar wrote: ↑09/09/2025 08:51Ovo k'o kad su proveli anketu u Srbiji jesu li za uvođenje arapskih brojeva, pa se ljudi pobunili. Zehrane, smiješno nam je jer pametuješ i mudruješ oko puno stvari, sve si stručnjak, sve si istražio, a ne znaš da su upravo brojevi koje koristiš na kalkulatoru, pa tako i 300 i 400 ovako napisani arapski brojevi.
Al' haj to nema veze, ipak si ti stručnjak za brojevna čuda.
nisu to bas tako arapski brojevi kao , to je djelimicna imitacija arapskih brojevapa tako i 300 i 400 ovako napisani arapski brojevi.
jesam, budi siguran u to....Al' haj to nema veze, ipak si ti stručnjak za brojevna čuda.
da to su arapski brojevi.....i sta hoces vise covjece boziji٣٠٠ - ovo je 300 arapskim brojevima?
٤٠٠ - a ovo 400?
Sto se ba petljas, neka se koprca malopezzar wrote: ↑09/09/2025 08:51Ovo k'o kad su proveli anketu u Srbiji jesu li za uvođenje arapskih brojeva, pa se ljudi pobunili. Zehrane, smiješno nam je jer pametuješ i mudruješ oko puno stvari, sve si stručnjak, sve si istražio, a ne znaš da su upravo brojevi koje koristiš na kalkulatoru, pa tako i 300 i 400 ovako napisani arapski brojevi.
Al' haj to nema veze, ipak si ti stručnjak za brojevna čuda.
Ne Smrle, ovo je tristo i cetristo arapskim brojevima - 300, 400.Zehran82 wrote: ↑09/09/2025 09:20
pa napisao sam ti i opet ko kakva papagaj ponavaljas
da to su arapski brojevi.....i sta hoces vise covjece boziji٣٠٠ - ovo je 300 arapskim brojevima?
٤٠٠ - a ovo 400?
nevjerovatno koji smor lik od covjeka....napisem mu sto trazi i opet trazi da mu se napiseeee svasta stvarno...nisi ti druze sav svoj.....
Hajd' sad razguli "strucnjak". Ionako si postao pravo naporan.Arabic numerals, or Hindu-Arabic numerals, are the familiar symbols 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 that we use today. These originated in India and were transmitted to Europe by medieval Arab scholars, who are credited with their popularization. While they are read and written from left to right in Europe, their counterparts used in the Arab world, known as Eastern Arabic numerals, are written from right to left.
ooooh bozeeeeeeDozer wrote: ↑09/09/2025 09:23Ne Smrle, ovo je tristo i cetristo arapskim brojevima - 300, 400.Zehran82 wrote: ↑09/09/2025 09:20
pa napisao sam ti i opet ko kakva papagaj ponavaljas
٤٠٠ - a ovo 400?
nevjerovatno koji smor lik od covjeka....napisem mu sto trazi i opet trazi da mu se napiseeee svasta stvarno...nisi ti druze sav svoj.....
Arapski brojevi su: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
Posto znam da ces poceti pametovati oko ovih tacaka i linija koje si postavio, i ubjedjivati sve nas da je u stvari to to i da mi nemamo pojma, evo sta kaze AI. Da se ne patis.
Hajd' sad razguli "strucnjak". Ionako si postao pravo naporan.Arabic numerals, or Hindu-Arabic numerals, are the familiar symbols 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 that we use today. These originated in India and were transmitted to Europe by medieval Arab scholars, who are credited with their popularization. While they are read and written from left to right in Europe, their counterparts used in the Arab world, known as Eastern Arabic numerals, are written from right to left.
nisu nego su djelimicne imitacije arapski brojeva bruko nevidjenaArapski brojevi su: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

nisi nisi, vjeruj mi druze.....opasnih problema imas
Nenadjebivo...lik i dalje ne konta sta su arapski BROJEVI
Zehran82 wrote: ↑09/09/2025 12:32Nenadjebivo...lik i dalje ne konta sta su arapski BROJEVI
ko bolan pise tekstualno, pisem ti brojeve ali nista ne kontas....kad ovako nista ne kontas a kako da skontas nesto teze u domenu metafizike![]()
'
po zadnji put ti pisem
arapski = nase
٠ = 0
١ = 1
٢ = 2
٣ = 3
٤ = 4
٥ = 5
٦ = 6
٧ = 7
٨ = 8
٩ = 9
sta je ovdje sto ti crnjo ne kontassta ti vise hoces sa ovim arapskim brojevima nije mi jasno.....jesi l itoliko ali bas toliko intelektualno podkapactiran da ne kontas da ti postiram arapske brojeve a ne ikakve tekstualne brojeve????
Dozer wrote: ↑09/09/2025 14:08Zehran82 wrote: ↑09/09/2025 12:32Nenadjebivo...lik i dalje ne konta sta su arapski BROJEVI
ko bolan pise tekstualno, pisem ti brojeve ali nista ne kontas....kad ovako nista ne kontas a kako da skontas nesto teze u domenu metafizike![]()
'
po zadnji put ti pisem
arapski = nase
٠ = 0
١ = 1
٢ = 2
٣ = 3
٤ = 4
٥ = 5
٦ = 6
٧ = 7
٨ = 8
٩ = 9
sta je ovdje sto ti crnjo ne kontassta ti vise hoces sa ovim arapskim brojevima nije mi jasno.....jesi l itoliko ali bas toliko intelektualno podkapactiran da ne kontas da ti postiram arapske brojeve a ne ikakve tekstualne brojeve????
Kontam ja sve, a ti si taj koji ne kontas. Tacnije, kontas, ali neces priznati da si se isprovaljivao s ovim
Gdje se koriste ovi "tvoji" arapski brojevi? Daj neki primjer (i link)![]()
sta bolan moji, sta bolan gdje se koriste....jesi li ti lud covjece boziji, pa svaki kuran je numerisan ovim brojevima, a ti pitas gdje se koriste, pa svi arapi koriste.....jesi l iti normalan , ovo te stvarno pitam, do sad sam mislio da si normalniji lik iako zadrt u svom ludilu....ali vec ovo sa brojevima arapskim mi ukaziva da ti sinko nisi sav svoj, opasnih problema imas...i nije cudo sto si zadrti nevjernik ateista.....Gdje se koriste ovi "tvoji" arapski brojevi?
Logicno, vrijeme je relativno, ili kao sto je Einstain opisao ovisi jesi li sa kakvom dobrom kokom ili ne.
Bog kaze u Kuranu da je vrijeme relativno, i nije isto svugdje....daleko prije AJstajna....samo vi necete da citate sta vam Bog kaze u Kuranu.
Da, procitao sam te drevne ljudske zapisane mudrosti, vjerovanja, i shvatanja. Moram istaci da me svi drevni tekstovi impresioniraju, njihova shvatanja svijeta su bila fantasticna iako nisu imali neke napredne alatke.Zehran82 wrote: ↑06/10/2025 11:29Bog kaze u Kuranu da je vrijeme relativno, i nije isto svugdje....daleko prije AJstajna....samo vi necete da citate sta vam Bog kaze u Kuranu.