Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kakavdanakneiskustvu

#29826 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bobi wrote: 08/09/2025 20:11 Hej vas dvojica, znam da ste obojica trenirali košarku u mladjim danima, mozda se i znate, de riješite to jaranski popijte kafu negdje bezveze ovdje narod vas čita i svašta pomisli.
ma ne znamo se, ja mu neki da nudio ljudski da putuje sa mnom u rigu ,ne odgovara

a fakat kad neko spominje stražnjicu, moze posten svijet svasta pomisliti o toj osobi
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29827 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Bobi wrote: 08/09/2025 20:11 Hej vas dvojica, znam da ste obojica trenirali košarku u mladjim danima, mozda se i znate, de riješite to jaranski popijte kafu negdje bezveze ovdje narod vas čita i svašta pomisli.
pa jarane ja ga aposlutno jednim slovom nisam dohvatio niti bilo koga a 10 dana me provocira i podjebava. Ok nije za ove teme ja ne mogu obrisati obrisi ti i mirna Bosna.
hrasno38

#29828 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 08/09/2025 20:12
ma ne znamo se, ja mu neki da nudio ljudski da putuje sa mnom u rigu ,ne odgovara

a fakat kad neko spominje stražnjicu, moze posten svijet svasta pomisliti o toj osobi
S tobom da putujem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#29829 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

niti jednom ga ne citirah, ne znam o cemu prica
kakavdanakneiskustvu

#29830 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

ja ljudski ponudio, on ne zna napisati ni hvala

zato zna stražnjicu spominjati, sumnjiv vala

eto necu dalje moze @bobiju dopizditi
Altsa

#29831 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

spree wrote: 07/09/2025 17:21 Evo par bravura. Ima toga još tonu.
chino wrote: 31/08/2025 13:26 Hernija ili kila, može biti abdominalna i preponska je bila i prije priprema. Mogla se prije sanirati. Mogla se svadba pomjeriti. Svašta se moglo.
Na kraju krajeva nije ga ni trebao zvati na prvenstvno ako je bio loš.
Tu se skroz mijenja taktika sa njim ili bez njega

Ali najmanje je oko Muse. Selektor trenutni nije dorsatao poslu.
Dovede lika na pripreme povrijeđenog i pred sami kraj zove zamjenu koja nije igrala zadnja 4 mj.
I još mnogo toga

Imamo igrački talenat ali ne znamo kako ga iskoristiti
Lug wrote: 31/08/2025 18:23
konektovan wrote: 31/08/2025 10:34

Mnogi se slazu
kratko i jasno receno. 100% istina.
exsist12 wrote: 31/08/2025 21:10 Nurkicu karino bezvezna
Ludzak wrote: 31/08/2025 21:08 Nurkić taraba vazda
Boxii44 wrote: 31/08/2025 21:09 E moj nurkicu tarabo, naravno ovaj vec 20 ubacio, do kraja ovim tempom i 40 ce
chino wrote: 31/08/2025 22:15 Mogla se dobiti ali smo mi slabi i slab je trener. Sve poznato
Tromblon wrote: 31/08/2025 22:36 Akcije uigrana nemamo. Ho ruk u napadu bez koncepcije. Samopouzdanje na nuli. Odbrana ista. Ne lici ni na sta. Selektor kloc kakav je bio i kao igrac. Poklonili pobjedu koja nas je trebala odvesti u drugi krug.
hrasno38 wrote: 31/08/2025 22:36 PORAZ ADISA BECIRAGICA a onda Gegica, Kamenjasa i Lazica. Mi smo doslimna prvenstvu sa totalno suterski nespremnom ekipom a Adis je veceras pao na testu. Citavu zadnju cetvrtinu drzi Robersona na klupi koji je jedini pogadjao, drzi u igri Kamenjasa koji je pogubljen i totalno van forme, Gegic izgubljen u svemiru, Adis pokopa Atica koji je bio nas najbolji igrac, Penavu koji je odlicno odigrao nije vise uvodio. Kratko i jasno veceras ADISE JEBI SE!
Point. wrote: 31/08/2025 22:41 Može li se ova njuška Adis nogirati već večeras i ostatak turnira odigrati bez selektora?
vladimir_spajkic wrote: 31/08/2025 22:45 Pored saveza, najveći problem je selektor i stručni štab. Da je npr. Duško Vujošević ovo vodio, on bi iz svakog igrača izvukao maksimum a svaka rotacija bi imala smisla tokom utakmice. Prisjetimo se da je kod njega Ismet Sejfić imao barem 2 skoka po utakmici za 5,6 minuta koliko je dobivao. Naš Aziz ako i kada "ubode" petorku, onda na nešto i ličimo. Bez Muse, bez pleja, sa ovakvim selektorom, samo učešće je uspjeh.
baxus wrote: 31/08/2025 22:57 Evo jedna generalska poslije bitke:
Trebo je Garzu umjesto Robersona.

Mali je katastrofalan. Ništa nije odigrao, a puno je usro.

U suštini, Beciragicu hvala, ali dosta te je vise.
sumirprimus wrote: 31/08/2025 23:03 Aziz il kako se vec zove je pokazao da je totalna neznalica i laik. Kosarkaski safet susic za surotinju.
Lug wrote: 31/08/2025 23:17 i da kojim slucajem prodjemo grupu, sta cemo se sramotiti dalje, igrati sa prvim iz druge grupe, znaci siguran poraz. Nista nam taj prolazak iz grupe ne znaci. Ovako je bolje, da se pozdravi Becir taraba, i da se u repku vrati Sulejmanovic i Garza.
Igracima kapa dole, sva odgovornost je na Beciru i njegovom egu.
Tromblon wrote: 01/09/2025 07:28 Selektor veze nema. Igrači nespremni i kao takvi van forme. Nema se uigrana nista. Odbrana nivo igre iz skolskog dvorista. Mrs u pm.
Mustang1 wrote: 01/09/2025 07:34 Jel vrijeme da se prica o novom selektoru ili ovaj ima jos kredita? :D
Neno sljedeci?
Point. wrote: 01/09/2025 08:15 Što opra Pećanin Adisa. Doduše, svaka mu je na mjestu.
Altsa wrote: 01/09/2025 13:52 Kada kazem da jedino Vrabcu nemam sta da prigovorim, a njegov sam zesci kriticar onda je sve jasno. Beciragic ne moze ostati kao selektor i to je sasvim jasno jer je napravio previse gresaka.
last mohicans wrote: 01/09/2025 13:38 Ja čitam i ne vjerujem, igrao lik 18 minuta i postigao 6 poena. Kod nas povrijeđen? Izgleda da je ovaj Bekir jako svadljive prirode, valjda se lozi na staru gardu i boeme, Obradovica, Pešića i ostale, a ne bi im mogao drzati onu tablu na time outu. Kako god zavrsi, ovaj čovjek nas ne treba vise voditi, pokazao se tanak ko svila. Mene najvise iritiraju neke kurčevite izjave, bez totalnog osjecaja za izmjene, javno pranje igrača i malo vise lagi.
laik1981 wrote: 01/09/2025 14:00 Bosnic je za Beciragica Phil Jackson.
Thorgerson wrote: 01/09/2025 14:39 Zanimljivo je da u manjku igraca mi se tek tako odricemo nekih, zbog sujete ili ne znam cega.

Castaneda je odigrao 18min. Ok, pripremna. Al ocito je da lik igra. Ako je odigrao tu 18, mogao je vala i na EP 10.

Jer Roberson koji je ovdje dovucen sa plaze i lezaljke je ocaj.

Mislim, sve ok i hvala Beciragicu, ali nakon EP cao. Ne vidim njegovu neku viziju, niti je to tip i lik trenera da ga mi ovdje sad drzimo cikluse i cikluse.
A sta hoces da dokazes sa ovim quotanjem. Jel hoces da kazes da smo igrali odlicno protiv Španije i Italije i da smo svi bili sretni nakon te dvije utakmice i da se sirio optimizam? Igrali su ocajno i zasluzili su svaku kritiku. Kipar ne shvatam kao ozbiljnu ekipu.
Last edited by Altsa on 08/09/2025 21:34, edited 2 times in total.
Altsa

#29832 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

canvra888 wrote: 07/09/2025 17:33
Altsa wrote: 07/09/2025 15:53
izvrsni direktor wrote: 07/09/2025 15:44

Nasa reprezentacija u psiholoskom segmentu nikad nije stojala bolje. Upravo je to najjaca stvar koju je adis ovoj reprezentaciji dao
Mozda do danas. Danas je pola ekipe bilo pogubljeno, nesigurno i u strahu(bez muda). Svaka ekipa mora da ima lidera i to treba da se zna. Kod nas to nije slucaj.
Pa ima i naša. Ali ne može Adis izaći na teren i odmah potegnuti loptu kad dobije pas. To je do igrača i što nema pouzdanja u šut. Ne može tu Adis previše, a crtao je akcije za razne igrače.
Nema nasa ekipa lidera. Nurkic koji bi trebao to biti nije. Igraci hebaju majku jedni drugima a Adis sabura.
palermo

#29833 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Altsa wrote: 08/09/2025 21:32

Mozda do danas. Danas je pola ekipe bilo pogubljeno, nesigurno i u strahu(bez muda). Svaka ekipa mora da ima lidera i to treba da se zna. Kod nas to nije slucaj.
Pa ima i naša. Ali ne može Adis izaći na teren i odmah potegnuti loptu kad dobije pas. To je do igrača i što nema pouzdanja u šut. Ne može tu Adis previše, a crtao je akcije za razne igrače.
Nema nasa ekipa lidera. Nurkic koji bi trebao to biti nije. Igraci hebaju majku jedni drugima a Adis sabura.
Pa.imas lidera ove ekipe,.nazalost on nije.bio u rosteru za evropsko.
Sto se.tice Nurkica, jako je tesko da centar bude.lider jedne ekipe.. Jednostavno.to je takva pozicija u ekipi. Ni jedan Jokic nije mogao nakon odlaska Bogdanovica postati lider.ekipe,.jedan Shaq je trebao Kobija...itd...

Usput,.Nurkic je bio lider.onoliko koliko je.mogao biti.

To za hebavanje major I saburanje Adisa mi je novost.
hrasno38

#29834 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote: 08/09/2025 22:29
Pa.imas lidera ove ekipe,.nazalost on nije.bio u rosteru za evropsko.
Sto se.tice Nurkica, jako je tesko da centar bude.lider jedne ekipe.. Jednostavno.to je takva pozicija u ekipi. Ni jedan Jokic nije mogao nakon odlaska Bogdanovica postati lider.ekipe,.jedan Shaq je trebao Kobija...itd...

Usput,.Nurkic je bio lider.onoliko koliko je.mogao biti.

To za hebavanje major I saburanje Adisa mi je novost.
Ma dobro to je sastavni dio svake utakmice kad skoci adrenalin, naboj, nervoza, ne prosljedjena lopta, glup potez, promasen zicer...uvijek je bilo pickaranja i bice sto znaci da im je stalo do pobjede. A sto se tice Adisa ta njegova smirenost je upravo mozda i najveci adut jer mi smo navikli na trenere koji uskacu u teren i samo sto ne opale igraca stocem. Adis je drugaciji i ma koliko nekome bolo oci Adis je pravi vjernik a u pravom vjerniku uvijek cuci sabur.
A Nurkic je bio i te kako lider i u biti kada je i Musa tu Nurkic treba da bude lider sto zbog godina sto zbog karijere.
canvra888

#29835 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Nurkić je lider pored Halilovića. To je i sam Adis rekao u nekoliko navrata. A i kako vidim, i ostali saigrači se slažu oko toga što se Nurkića tiče. Imaš i onu situaciju gdje je smirivao Atića poslije tehničke, kao i ova npr:

Ne može ni Nurkić, ni Halilović, ni Adis natjerati igrače koji nemaju pouzdanja u svoj šut da budu brzi sa odlukama i da ga okidaju. Što Nurkić i Roberson nisu oklijevali sa šutevima?

I to za "psovanje igračima jedni drugima" mi je novina. Ako misliš na prepirke na klupi, to je standardno u svim košarkaškim kolektivima, žar igre.
Altsa wrote: 08/09/2025 21:31
Spoiler
Show
chino wrote: 31/08/2025 13:26 Hernija ili kila, može biti abdominalna i preponska je bila i prije priprema. Mogla se prije sanirati. Mogla se svadba pomjeriti. Svašta se moglo.
Na kraju krajeva nije ga ni trebao zvati na prvenstvno ako je bio loš.
Tu se skroz mijenja taktika sa njim ili bez njega

Ali najmanje je oko Muse. Selektor trenutni nije dorsatao poslu.
Dovede lika na pripreme povrijeđenog i pred sami kraj zove zamjenu koja nije igrala zadnja 4 mj.
I još mnogo toga

Imamo igrački talenat ali ne znamo kako ga iskoristiti
Lug wrote: 31/08/2025 18:23

kratko i jasno receno. 100% istina.
exsist12 wrote: 31/08/2025 21:10 Nurkicu karino bezvezna
Ludzak wrote: 31/08/2025 21:08 Nurkić taraba vazda
Boxii44 wrote: 31/08/2025 21:09 E moj nurkicu tarabo, naravno ovaj vec 20 ubacio, do kraja ovim tempom i 40 ce
chino wrote: 31/08/2025 22:15 Mogla se dobiti ali smo mi slabi i slab je trener. Sve poznato
Tromblon wrote: 31/08/2025 22:36 Akcije uigrana nemamo. Ho ruk u napadu bez koncepcije. Samopouzdanje na nuli. Odbrana ista. Ne lici ni na sta. Selektor kloc kakav je bio i kao igrac. Poklonili pobjedu koja nas je trebala odvesti u drugi krug.
hrasno38 wrote: 31/08/2025 22:36 PORAZ ADISA BECIRAGICA a onda Gegica, Kamenjasa i Lazica. Mi smo doslimna prvenstvu sa totalno suterski nespremnom ekipom a Adis je veceras pao na testu. Citavu zadnju cetvrtinu drzi Robersona na klupi koji je jedini pogadjao, drzi u igri Kamenjasa koji je pogubljen i totalno van forme, Gegic izgubljen u svemiru, Adis pokopa Atica koji je bio nas najbolji igrac, Penavu koji je odlicno odigrao nije vise uvodio. Kratko i jasno veceras ADISE JEBI SE!
Point. wrote: 31/08/2025 22:41 Može li se ova njuška Adis nogirati već večeras i ostatak turnira odigrati bez selektora?
vladimir_spajkic wrote: 31/08/2025 22:45 Pored saveza, najveći problem je selektor i stručni štab. Da je npr. Duško Vujošević ovo vodio, on bi iz svakog igrača izvukao maksimum a svaka rotacija bi imala smisla tokom utakmice. Prisjetimo se da je kod njega Ismet Sejfić imao barem 2 skoka po utakmici za 5,6 minuta koliko je dobivao. Naš Aziz ako i kada "ubode" petorku, onda na nešto i ličimo. Bez Muse, bez pleja, sa ovakvim selektorom, samo učešće je uspjeh.
baxus wrote: 31/08/2025 22:57 Evo jedna generalska poslije bitke:
Trebo je Garzu umjesto Robersona.

Mali je katastrofalan. Ništa nije odigrao, a puno je usro.

U suštini, Beciragicu hvala, ali dosta te je vise.
sumirprimus wrote: 31/08/2025 23:03 Aziz il kako se vec zove je pokazao da je totalna neznalica i laik. Kosarkaski safet susic za surotinju.
Lug wrote: 31/08/2025 23:17 i da kojim slucajem prodjemo grupu, sta cemo se sramotiti dalje, igrati sa prvim iz druge grupe, znaci siguran poraz. Nista nam taj prolazak iz grupe ne znaci. Ovako je bolje, da se pozdravi Becir taraba, i da se u repku vrati Sulejmanovic i Garza.
Igracima kapa dole, sva odgovornost je na Beciru i njegovom egu.
Tromblon wrote: 01/09/2025 07:28 Selektor veze nema. Igrači nespremni i kao takvi van forme. Nema se uigrana nista. Odbrana nivo igre iz skolskog dvorista. Mrs u pm.
Mustang1 wrote: 01/09/2025 07:34 Jel vrijeme da se prica o novom selektoru ili ovaj ima jos kredita? :D
Neno sljedeci?
Point. wrote: 01/09/2025 08:15 Što opra Pećanin Adisa. Doduše, svaka mu je na mjestu.
Altsa wrote: 01/09/2025 13:52 Kada kazem da jedino Vrabcu nemam sta da prigovorim, a njegov sam zesci kriticar onda je sve jasno. Beciragic ne moze ostati kao selektor i to je sasvim jasno jer je napravio previse gresaka.
last mohicans wrote: 01/09/2025 13:38 Ja čitam i ne vjerujem, igrao lik 18 minuta i postigao 6 poena. Kod nas povrijeđen? Izgleda da je ovaj Bekir jako svadljive prirode, valjda se lozi na staru gardu i boeme, Obradovica, Pešića i ostale, a ne bi im mogao drzati onu tablu na time outu. Kako god zavrsi, ovaj čovjek nas ne treba vise voditi, pokazao se tanak ko svila. Mene najvise iritiraju neke kurčevite izjave, bez totalnog osjecaja za izmjene, javno pranje igrača i malo vise lagi.
laik1981 wrote: 01/09/2025 14:00 Bosnic je za Beciragica Phil Jackson.
Thorgerson wrote: 01/09/2025 14:39 Zanimljivo je da u manjku igraca mi se tek tako odricemo nekih, zbog sujete ili ne znam cega.

Castaneda je odigrao 18min. Ok, pripremna. Al ocito je da lik igra. Ako je odigrao tu 18, mogao je vala i na EP 10.

Jer Roberson koji je ovdje dovucen sa plaze i lezaljke je ocaj.

Mislim, sve ok i hvala Beciragicu, ali nakon EP cao. Ne vidim njegovu neku viziju, niti je to tip i lik trenera da ga mi ovdje sad drzimo cikluse i cikluse.

A sta hoces da dokazes sa ovim quotanjem. Jel hoces da kazes da smo igrali odlicno protiv Španije i Italije i da smo svi bili sretni nakon te dvije utakmice i da se sirio optimizam? Igrali su ocajno i zasluzili su svaku kritiku. Kipar ne shvatam kao ozbiljnu ekipu.
Mislim da čovjek hoće da dokaže da dobar dio foruma reaguje previše impulzivno nakon jedne utakmice. Italiju neću ni računati, jer je bila poprilično druga priča i tu se samo vidio nedostatak kvaliteta igračkog kadra. Neka konstruktivna kritika je okej, šta se loše uradilo, šta se može bolje uraditi, ali ovdje se nakon jedne loše utakmice poziva na ostavke, obezvređuje, sumnja u mogućnosti, a pojedini čak i vrijeđaju igrače i selektora. Ponaša se impulzivno i zaboravlja šta je ova reprezentacija zajedno sa ovim selektorom radila u protekle tri godine. I opet se iznova sumnja u mogućnosti istih.
canvra888

#29836 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Priglavke wrote: 08/09/2025 18:36
canvra888 wrote: 08/09/2025 18:19
Priglavke wrote: 08/09/2025 18:15
Care ti k'o dijete... Kako mozes tako postavljati stvari...
Nije to poenta. Nema smisla pisati, koliko je ko prikazao. Mi smo prikazali mozda vise u grupi, al' su nas Poljaci nadigrali. Dok je Gruzija prikazala manje u grupi, al' je uzela Francusku i prosli zasluzeno dalje. Spanija je prikazala vise od nas, al' ispadose... Svedska ispade od Turske, a bili su bolji tri cetvrtine...Turci samo jedno cetvrtinu bolji bili...
Nisu nas Poljaci nadigrali, nego su prošli na neki vid iskustva i tome je još pridodala povreda Robersona koji je bio 50% napada kroz utakmicu.

To koliko je Gruzija zasluženo prošla Francusku je upitno. Da ponovim još jednom, 16% za 3 od strane Francuske. Više su sami sebe izbacili nego što ih je Gruzija izbacila.
Poljaci su bili bolji fizicki, takticki, suterski....
Oni su nas pobijedili u 3/4, nisu u 4/4. I to najvise zahvaljujuci POljskom treneru. Robersona i Jusafa su ugusili i izmorili, tako da zadnjih 10 minuta nisu mogli da izdrze. Sve je to taktika... .. Pogledaj drugo poluvrijeme, pa ces i sam uociti koliko su bili Poljaci superironiji u drugom poluvremenu.

Jbg, kad te sut ne ide, ne mozes ni pobijediti utakmicu, kao sto je to slucaj sa Francuzima... Ali govoriti da je prolaz Gruzije "nezasluzen" zato sto je Francuska lose sutala je "non sense"...
Nije to neka taktika, imali su specifičan matchup koji nismo mogli braniti. Lloyd je peti strijelac dosadašnjeg toka ovog EB koji može zabiti iz svih situacija, pull-up trica/poludistanca, prodor, catch&shoot.

Da se limitira broj otvorenih trica, naši centri preuzimali sve sa blokova jer se naši bekovi nisu mogli probiti kroz kretajuće blokove koje su Poljaci postavljali, a sudije nisu svirale. I tako su jako često imali mismatch našeg centra na njihovim bekovima, što su iskorištavali ili prodorima, ili ofanzivnim skokovima jer je nedostajao naš skok zbog izvučenog centra na perimetar. To je samo igranje unutar vlastitih kvaliteta i iskorištavanje istih, kao i povoljan sudijski kriterij. Nikakvo posebno taktiziranje.

Nurkića i Robersona su zatvorili običnim udvajanjima, a mogli su ih udvajati jer naši ostali igrači uloge nisu ništa polagali, dakle nisu predstavljali prijetnju ako se udvoji taj dvojac. Prijetnja od viška skoro nepostojana.

Krajnji šut je bio poprilično uporediv, posebno za 3. Za 2 smo čak mi šutirali bolje.
spree

#29837 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

canvra888 wrote: 08/09/2025 22:57

Nurkić je lider pored Halilovića. To je i sam Adis rekao u nekoliko navrata. A i kako vidim, i ostali saigrači se slažu oko toga što se Nurkića tiče. Imaš i onu situaciju gdje je smirivao Atića poslije tehničke, kao i ova npr:

Ne može ni Nurkić, ni Halilović, ni Adis natjerati igrače koji nemaju pouzdanja u svoj šut da budu brzi sa odlukama i da ga okidaju. Što Nurkić i Roberson nisu oklijevali sa šutevima?

I to za "psovanje igračima jedni drugima" mi je novina. Ako misliš na prepirke na klupi, to je standardno u svim košarkaškim kolektivima, žar igre.
Altsa wrote: 08/09/2025 21:31
Spoiler
Show

Mislim da čovjek hoće da dokaže da dobar dio foruma reaguje previše impulzivno nakon jedne utakmice. Italiju neću ni računati, jer je bila poprilično druga priča i tu se samo vidio nedostatak kvaliteta igračkog kadra. Neka konstruktivna kritika je okej, šta se loše uradilo, šta se može bolje uraditi, ali ovdje se nakon jedne loše utakmice poziva na ostavke, obezvređuje, sumnja u mogućnosti, a pojedini čak i vrijeđaju igrače i selektora. Ponaša se impulzivno i zaboravlja šta je ova reprezentacija zajedno sa ovim selektorom radila u protekle tri godine. I opet se iznova sumnja u mogućnosti istih.
od a do ž :thumbup: . Može se vidjeti fino tjeranje čovjeka nakon poraza protiv obrektivno puno boljih selekcija čak i kad smo u punom sastavu. Fino pred turnir rečeno kipar i gruzija su naše šanse. Svi složni bili u tome. Još kad je došlo do sranja sa ekipom, to je još više istaknuto, ali jok idemo se takmiciti ko će mu prije i više jebati mater. Uopšte se ne govori o kritikama nego o tjeranju i podsmjesima, busanju u prsa u smislu jesam vam rekao. Koga boli ona stvar što je neko anonimno nešto "predvidio". Valjda manjak društvenog života šta li.
kakavdanakneiskustvu

#29838 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

niđe veze da nekome smeta i bode oči ako je selektor reprezentacije pravi vjernik. ne znam da je nekome smetalo to što su npr. Petrović ili Ivanović pravi vjernici
Altsa

#29839 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

spree

#29840 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Neko.da sat gleda avdu avdica? Vidim po naslovu da su baš pametne priče. Čuj ne bi se ženio igrac :lol:. E baš će selektor to odrediti.

Evo fin članak https://6yka.com/sport/adis-beciragic-t ... n6Xy7WPV9g
Altsa

#29841 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

spree wrote: 09/09/2025 10:48 Neko.da sat gleda avdu avdica? Vidim po naslovu da su baš pametne priče. Čuj ne bi se ženio igrac :lol:. E baš će selektor to odrediti.

Nije bitan Avdo vec gosti.
last mohicans

#29842 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by last mohicans »

spree wrote: 09/09/2025 10:48 Neko.da sat gleda avdu avdica? Vidim po naslovu da su baš pametne priče. Čuj ne bi se ženio igrac :lol:. E baš će selektor to odrediti.

Kad pereš druge za postove nakon loših perfomansi igrača u nekim utakmicima i razložne kritike. Operi i sebe jer ovo nije Avdo izvalio, nego Tanjević koji je rekao da se njemu ne bi niko odvajao i izdvajao u peaku priprema, jer od početka karijere nije Mirzi, Turkoglu i sl. dozvoljavao takve stvari, pa nece ni dok je ziv. Komentarišeš nešto sto nisi ni pregledao, a popovao bi desetinama forumaša. Neno je bio gost, još neki, a Avdo veli info da se zakasnilo sa žalbom na odluku o Garzi.
Stičem dojam da ste ti i još par ovih privatizovali temu kao najveci "eksperti u košarci" i da šprdare sve druge. Ohani malo, druze, nisi Tanjević himself.
Altsa

#29843 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

last mohicans wrote: 09/09/2025 11:53

Kad pereš druge za postove nakon loših perfomansi igrača u nekim utakmicima i razložne kritike. Operi i sebe jer ovo nije Avdo izvalio, nego Tanjević koji je rekao da se njemu ne bi niko odvajao i izdvajao u peaku priprema, jer od početka karijere nije Mirzi, Turkoglu i sl. dozvoljavao takve stvari, pa nece ni dok je ziv. Komentarišeš nešto sto nisi ni pregledao, a popovao bi desetinama forumaša. Neno je bio gost, još neki, a Avdo veli info da se zakasnilo sa žalbom na odluku o Garzi.
Stičem dojam da ste ti i još par ovih privatizovali temu kao najveci "eksperti u košarci" i da šprdare sve druge. Ohani malo, druze, nisi Tanjević himself.
Ma nije on jedini "strucnjak". Ima ih jos sto seru kvake i svima pametuju.
hrasno38

#29844 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Sto se tice Garze nisu oni zakasnili nego su udarali na pogresnu adresu i ganjali predsjednika FIBE umjesto generalnog sekretara koji odlucujue o tome. Ja sam direktno preko nekih ljudi provjerio s kim se prica i dovelo je do toga da su udarali na pogresnu stranu i da je jednom nasem politicaru predsjednik FIBE rekao da on nije pravo mjesto nego generalni sekretar u Zenevi. Ja sam im to poslao i nesto malo prije priprema su krenuli pravim putem ali kasno. Jos je gen, sekretar Grk i njemu nije bilo nikako u interesu da imamo jaku reprezentaciju. Ja predpostavljam da ce se zavrsiti ovo sa Garzom do NG mada ko ce ih znati sve te organizacije su iskvarene do srzi i boli ih cuna za male reprezentacije.
Naravno da kod Bose se to ne bi desilo jer se odavno znalo kad je pocetak priprema i ako zelis da igras za reprezentaciju onda se prilagodi sa svojim privatnim obavezama. Medjutim svi ovi momci igraju za reprezentaciju fakticki dzaba i da su uzeli medalju dobili bi neku sicu ako bi ista i dobili te onda tesko da im mozes nesto prigovarati. Musa je dolazio na svoju ruku i povrijedjen igrao neke utakmice u stvari one najvaznije protiv Hrvatske i kako onda da mu ne izadjes u susret ali bilo je tu nekih drugih gluposti od drugih igraca. Mislim reprezentacija nam je kao i drzava, rastimovana ali zna ponekad da fino odsvira pjesmu.
last mohicans

#29845 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by last mohicans »

Kako kod Grka oniliki crnci igraju, onaj Janis, je li on rođen u Grčkoj, otac migrant?
spree

#29846 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

nesto si se uzrujao. polako, sjedi i oguli jabuku, pa opet procitaj post. ako nadjes da sam ja rekao da je to avdo rekao ja cu se samobanovati. dakle polako sa razumjevanjem, vidim da ti ne ide, ali eto pokusaj.

a eto sto se tice toga oko zenidbe, to je mozda moglo nekada. sad to nema sanse uraditi. eto sve i da neko pokusa sta moze biti rezultat toga. prvo odjebe reprezentaciju, drugo ostane, ali sjebe atmosferu (a nama je ona generalno kljuc), trece namjerno sabotira. po tebi i slicnim tebi bi to bilo odlicno, igrac bi podvio rep, ljubio selektora u celo i vjecno mu se zahvaljivao. ovaj drugi dio nije za tebe, jer znam da tesko kontas. dosta ti prvi dio. na to se koncentrisi.
canvra888

#29847 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Tolika se frka napravila i to samo oko Musine svadbe.

Prva stvar, kakve veze svadba ima sa cijelim pripremama koje su bile duže od 90% priprema ostalih reprezentacija? Pripreme ostalih ozbiljnih reprezentacija, koje su svakako primjernije od naše, su počele početkom augusta, za razliku od naših, koje su počele 18. jula. Vjerovatno jedini razlog što su naše počele tako rano je turnir u Kini za koji se priča da je bio finansijska adicija za naš savez. Musa se pridružio ekipi 3. ili 4. augusta, dakle efektivno 3 dana poslije nego što su se i najveće zvijezde ostalih reprezentacija okupile i zbog ta 3 dana se napravila tolika frka.

Druga stvar, Nurkić je također imao svadbu 29. jula 2023., a pripreme te godine za pretkvalifikacijski turnir su počele 23. jula. Pripreme te 2023. godine su počele u julu jer se i prva službena utakmica igrala 13.8., dakle znatno ranije nego kada se inače igraju utakmice EB. Suština je da je i te godine Nurkić imao svadbu u pola priprema i apsolutno niko nije napravio ovoliku halabuku koja se sada napravila oko Muse. I ovaj put se napravila samo zato što je Musa otišao na operaciju i nije bio dostupan pa se, svojstveno našem, moralo naći nešto da se upire prstom u nekoga.
giovanni008

#29848 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Ovako, najvaznije mjerilo na kraju je rezultat i tu je Adis polozio ispit. Znaci nas primarni cilj je bio kvalifikovati se na EP sto smo i uspjeli, sekundarni cilj je bio otici dalje iz grupe sto smo takodje uspjeli, znaci to je sve Adis polozio.

E sad se postavlja pitanje, da su neke druge stvari bile poslozene malo bolje da li bi dogurali puno dalje.

Vec uoci priprema Musa, Kamenjas i Loncar su objelodanili da se zene. Ne mogu da shvatim, ides na najvaznije pripreme repke u zadnjoj deceniji i otvarati se mozda sansa zivota da pokazes sve najbolje od sebe i gdje je svaki dan priprema super dragocjen da dodjes spreman, a nekim igracima je fokus totalno bio poremecen zenidbama i pripremom za istu. Zar se nije mogao naci neki drugi datum zenidbe, to mi nikako nije jasno! Tu je Adis olako popustio, sto veli Bosa Tanjevic toga kod mene nebi nikad bilo!

Rezultat, Musa se povrijedio i propusta EP, Kamenjas u nikad goroj formi a ovaj treci...ne znam sta bi sa njim.

Zatim, super lose odradjena komunikacija sa Castanedom. Tu se trebalo na vrijeme momka testirati, da li moze pomoci ili ne i na vrijeme reagovati.
Puno se odugovlacilo, i John nam dodje u 5 do 12. Jos covjek sad na kraju fasovo povredu zbog nedovoljnih priprema.

Zatim, Halilovic, znalo se od pocetka da nece moci pomoci jel povreda zadnje loze iziskuje najmanje 2-3 sedmice odmora.
Tu je savez slao poruke "lazne nade" da evo sad samo sto nije oporavljen, sto je za svu kritiku. Neko kaze da posto je kapiten, trebao je u svlacionici zbog atmosfere. Odlicno, i neka ga je, ali vala mogao je putovati kao dio strucnog staba i samim time oslobodio mjesto nekom drugom igracu.

Arslanagic i Hrelja povedeni samo da statiraju i masu peskirima na poluvremenu.

Takodje u vezi Garze, evo i Hrasno je potvrdio da u savezu nisu imali pojma na koji nacin Garzi skinuti zvjezdicu, nego se islo na pogresnu adresu.
Jel ti ljudi u savezu imaju blage veze o papirologiji skidanja zvjezdice, ili im je jedini otrcani slogan "napice se i pticijeg mlijeka ako treba...."

I sad nam za malo vise od 2 mjeseca startaju kvalifikacije za SP. Prvo treba se vidjeti da li ici dalje sa Adisom, ili traziti novog selektora.
Adis je izjavio da prvo sam treba da vidi, kako i sta posto ima nekih privatnih zavrzlama. Posteno, ali jarane pozuri sa tim, jer repka ne moze cekati necije naguzavanje, hoces li ili neces nastaviti. Nema se vremena, za neka cekanja i neizvjesnost.

Ako Adis nastavi, dobra stvar je sto imamo znaci kontinuitet i on dobro poznaje psihu svakog igraca i takticki ne bi izmisljali toplu vodu. S druge strane Adis ostaje naravno isti sa svojim egom i stavovima, koji nekad idu na ustrb reprezentacije. Sulejmanovica necemo sigurno gledati, a ne znam kako bi bilo i sa ostalim nasim igracima u Malagi.

Ako dodje neki drugi trener, automatski dobijamo Sulejmanovica, a mozda i sansu da se poprica i sa nekim drugim igracima, a mozda se i neke druge stvari koje sam nabrojao mogu posloziti nabolje........

Sad je dilema?

Kakva su vasa razmisljanja?

(samo molim vas bez srkleta, malo smireno...)
canvra888

#29849 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Kako je rezultat svadbe da se Musa povrijedio :-)

Napisah ranije, najlakše je s kauča tuđim vremenom raspolagati. I košarkaši su ljudi koji jedva čekaju godišnji odmor da mogu iskoristiti za aktivnosti koje nisu u mogućnosti da urade tokom dugih sezona kroz kalendarsku godinu. Svadbe su dio tih aktivnosti. I pored tog, opet volonterski izdvoje više od mjesec svog vremena da se stave reprezentaciji na raspolaganje.
Edin H.

#29850 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

canvra888 wrote: 09/09/2025 14:02 Kako je rezultat svadbe da se Musa povrijedio :-)

Napisah ranije, najlakše je s kauča tuđim vremenom raspolagati. I košarkaši su ljudi koji jedva čekaju godišnji odmor da mogu iskoristiti za aktivnosti koje nisu u mogućnosti da urade tokom dugih sezona kroz kalendarsku godinu. Svadbe su dio tih aktivnosti. I pored tog, opet volonterski izdvoje više od mjesec svog vremena da se stave reprezentaciji na raspolaganje.
Nije volonterski, plaćeni su.

Da li dovoljno, to je drugo,pitanje.
Post Reply