Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LikeLike wrote: ↑03/09/2025 13:13
Dirao sam te zice i dzekove i kad sam krenuo voziti lampica za pojas pocela blinkati i davati signal svako par sekundi. Iskopcam pojas i ponovo ukopcam i greska nestade.
Lijepo zato kupis kontakt sprej,
skines akumulator crnu klemu sa akumulatora ( - minus pol)
raskopcas dzekove ( nemoj zivota ti kotistiti sarafcigere, klijesta za ovaj postupak)
prsnes malo kontakt spreja u muski i zenski konektor
pricekaj 10 tak minuta
spoji nazad sve
Ugl. zute boje je konektor od airbaga. Svi konektori trebaju da su zakaceni na konstrukciju od sjedista a ne da vise na podu.
Na nekim vozilima su konekcije ispod tepiha.
LikeLike wrote: ↑03/09/2025 13:13
Dirao sam te zice i dzekove i kad sam krenuo voziti lampica za pojas pocela blinkati i davati signal svako par sekundi. Iskopcam pojas i ponovo ukopcam i greska nestade.
Lijepo zato kupis kontakt sprej,
skines akumulator crnu klemu sa akumulatora ( - minus pol)
raskopcas dzekove ( nemoj zivota ti kotistiti sarafcigere, klijesta za ovaj postupak)
prsnes malo kontakt spreja u muski i zenski konektor
pricekaj 10 tak minuta
spoji nazad sve
Ugl. zute boje je konektor od airbaga. Svi konektori trebaju da su zakaceni na konstrukciju od sjedista a ne da vise na podu.
Na nekim vozilima su konekcije ispod tepiha.
Zice su zakacene za sjediste na originalnim zabicama, ali nisam mogao naci dzek od airbaga. Ima samo od pojasa. Uglavnom odradit cu to cim uhvatim vremena. Nadam se da cu dzek od airbaga uspjeti naci, vjerovatno je ispod tepiha.
Ma neka traze koliko god samo da je posao posten i da naprave kako treba. To jednom jeftino kad platim, platit cu po svemu sudeci jos minimum jednom. Takva mi je prica bila s turbinom.. fol da ustedim, dobar majstor, pa prosvirala za mjesec i hajd opet
kravamuzara wrote: ↑30/08/2025 11:20
Od sad ce ti zivot biti laksi.
Jedan od razloga sto cu jos zadrzati svoje je bas to sto me vise ne zaboli svaka packa i sto ga perem svako 2 mjeseca, a dok je bilo novo lickaj, peri, cuvaj, sekiraj se.
300€ lajsna i ovaj jos jedan dio. Mora se prelakirat i zamijenit.
kravamuzara wrote: ↑30/08/2025 11:20
Od sad ce ti zivot biti laksi.
Jedan od razloga sto cu jos zadrzati svoje je bas to sto me vise ne zaboli svaka packa i sto ga perem svako 2 mjeseca, a dok je bilo novo lickaj, peri, cuvaj, sekiraj se.
300€ lajsna i ovaj jos jedan dio. Mora se prelakirat i zamijenit.
Puno zajebancije radi ničeg, vjeruj mi.
Ako ti smeta na slikama, samo ih meni šalji, budem ti ja to u photoshopu zrihtao.
LikeLike wrote: ↑02/09/2025 19:13
Majstori ima li kakva jeftina i jednostavna dijagnostika za golfa 7?
Upalila se lampica airbag jer sam pomjerao sjediste, prije par dana kod aldina ugasim gresku i sve bilo ok. Juce opet pomjerao sjediste i opet se upalila lampica. Uglavnom kod aldina mi rece momak bio neki prekid.
Ne treba mi nista specijalno, cisto da mogu ponistiti gresku, ne ide mi se kod aldina svaki put kad usisam auto
Edit: sad vidim na temu po cca 15KM neke dijagnostike obd, imaju dobre recenzije. Da li su komplikivane za koristiti?
Od.sada, kad god ti se upali lampica od airbaga svrati, izbrisemo gresku for free
LikeLike wrote: ↑02/09/2025 19:13
Majstori ima li kakva jeftina i jednostavna dijagnostika za golfa 7?
Upalila se lampica airbag jer sam pomjerao sjediste, prije par dana kod aldina ugasim gresku i sve bilo ok. Juce opet pomjerao sjediste i opet se upalila lampica. Uglavnom kod aldina mi rece momak bio neki prekid.
Ne treba mi nista specijalno, cisto da mogu ponistiti gresku, ne ide mi se kod aldina svaki put kad usisam auto
Edit: sad vidim na temu po cca 15KM neke dijagnostike obd, imaju dobre recenzije. Da li su komplikivane za koristiti?
Od.sada, kad god ti se upali lampica od airbaga svrati, izbrisemo gresku for free
Ma peglanje i tebi i meni
Uglavnom rijesen problem, bilo do pojasa.
Dembele100 wrote: ↑08/09/2025 15:44
Kako mislis "moliti"?
doslovno
Covjek sigurno ima dosta posla jer da nema vjerovatno bi bilo lako dogovoriti se.
nece covjek da radi, npr uradi ti kvacilo i veliki servis a poslije te nece primiti da odradi sitnicu koju je prosli put rekao dodji pa cemo zavrsiti
meni poceo bio davati instrukcije kako cu ja nesto uraditi