SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tokio25

#97001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

caseytron wrote: 08/09/2025 10:42 Bila je prica za Labudana i prije 15. godina da voli u rcma trpat. Al' provlacio se godinama. Koja je njegova uloga bila u nekom centru za odvikavanje kod Rakovice? Znam da je dole bio direktor, sta li vec.
zamalo da te napadnem jer sam mislio da pricas za naseg labuda i da nije fer forumasa prozivati a onda skontam da je ovaj u odredu labudovi :D
ma njega samo trebaju institucije ganjati da sve iskise sto se dokaze da je uradio a nikakve ovi tigrovi da ga ganjaju i sl pa kad on uzvrati budu mace
vjeshalica

#97002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#97003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

caseytron wrote: 08/09/2025 10:42 Bila je prica za Labudana i prije 15. godina da voli u rcma trpat. Al' provlacio se godinama. Koja je njegova uloga bila u nekom centru za odvikavanje kod Rakovice? Znam da je dole bio direktor, sta li vec.
Pričalo se da je u ratu nekog dečkića par puta i na kraju se dijete ubilo. Niti imam imena niti mogu potvrditi ali ovo sam čuo prije desetak godina. Kako je sad tek sve isplivalo za mene je horor.
Laplace

#97004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

moimoi wrote: 05/09/2025 22:30
tokio25 wrote: 05/09/2025 22:21
moimoi wrote: 05/09/2025 22:20 Jedva cekam da postanete ocevi. Pogotovo curica. Pa da vas cujem tj citam
mozemo mi isti biti kao ovi al to nam ne daje za pravo da bijemo nekoga samo zato sto nam ganja kcerke

a ima i ona iz filma kad se tek rodjenoj kcerki obraca i tebe ce neko da kara
mislim za jedno 15 godina
Koliko je tebi god?
Daleko da sam za ovo sto panteri rade…na koji nacin. Nikada necu biti za anarhiju.
A ti si neki dan tvrdio, za drugu stvar, da ljudi imaju pravo “uzeti stvar u svoje ruke”… ili si zaboravio? Vidis koliko si maliciozan?
Izgleda da je ostavljanje psećeg izmeta u travi za njega veći grijeh nego zavođenje maloljetnice. Zanimljiv izbor (dvostrukih) standarda.
tokio25

#97005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Laplace wrote: 08/09/2025 14:06
tokio25 wrote: 05/09/2025 22:21

mozemo mi isti biti kao ovi al to nam ne daje za pravo da bijemo nekoga samo zato sto nam ganja kcerke

a ima i ona iz filma kad se tek rodjenoj kcerki obraca i tebe ce neko da kara
mislim za jedno 15 godina
Koliko je tebi god?
Daleko da sam za ovo sto panteri rade…na koji nacin. Nikada necu biti za anarhiju.
A ti si neki dan tvrdio, za drugu stvar, da ljudi imaju pravo “uzeti stvar u svoje ruke”… ili si zaboravio? Vidis koliko si maliciozan?
Izgleda da je ostavljanje psećeg izmeta u travi za njega veći grijeh nego zavođenje maloljetnice. Zanimljiv izbor (dvostrukih) standarda.
ma nazovi me pedofilom ide vama to od ruke

jbt kako uvijek zakljucite samo onako kako vama odgovara
u biti kao i stanje svijesti u bih
daj da je meni dobro a ostalo cu pljuvati
daj da je onako kako ja mislim da je ok a ostalo boli me neka stvar

i to se moze iz teme u temu prenijeti bez ikakvih izmjena
Pandakonda

#97006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pandakonda »

Na Instagramu Crne Hronike u komentarima se javljaju momcici i govore da ih je Tiric regrutovao u neke HT Scout kad su bili djeca i da ih je tu pokusavao dirati i napastvovati.

Placao im nargile i izvodio po Khanu na malti i vodao po vilama sa bazenima gdje su bile kao "pripreme" fol mladi fudbaleri za te momke. A ustvari ganja da ih natakari
Last edited by Pandakonda on 08/09/2025 14:12, edited 1 time in total.
Laplace

#97007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

_BataZiv_0809 wrote: 06/09/2025 07:54 Pa je li iko direktora vidio na poslu? Onaj na snimku je dobro izudaran nogama u glavu, sto znaci da bi direktor trebao hodati okolo sa vidljivim hematomima i modricama.
Da je htio dolaziti na posao, ne bi bio direktor. Radi čovjek online, preko Teamsa.
muha_sa

#97008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

vjeshalica wrote: 08/09/2025 13:17 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250908054

Balavaner pjan bio, a tek polozio
Ovi idioti--a mnogo ih je :-) su se raspojasali. Zašto ne kad je zakon ni za kurac--dobit ce 10 godina i vozdra :-)
noviclan

#97009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

BadBoy wrote: 08/09/2025 10:46
Trpanje u rčma nije problem ako se odvija između dvije odrasle osobe uz obostrani pristanak. Problem je kada jedna osoba iskoristi svoj položaj moći (godine, poziciju, status, pare) da trpa slabijoj strani ili strani koja to ne želi.
William vs deen
drug_profi

#97010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Care tebi je prihvatljivo da neko otruje pse jer ostavljaju govna po travi.
Znaci pas = nista, predmet...
Ali zavođenje maloljetnica treba da bude tretirano sa razumjevanjem.
muha_sa

#97011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

xda_boss

#97012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by xda_boss »

Pandakonda wrote: 08/09/2025 14:10 Na Instagramu Crne Hronike u komentarima se javljaju momcici i govore da ih je Tiric regrutovao u neke HT Scout kad su bili djeca i da ih je tu pokusavao dirati i napastvovati.

Placao im nargile i izvodio po Khanu na malti i vodao po vilama sa bazenima gdje su bile kao "pripreme" fol mladi fudbaleri za te momke. A ustvari ganja da ih natakari
Mnogo toga kriju mladi fudbaleri koji su prosli njegovu skolu kod centra za odvikavanje. Daj Boze da se neko od njih javi pa makar i anonimno da podijeli svoje iskustvo. Rijetki su oni koji se nisu povukli u sebe i sa javnih mreza. Radovac kao najveci projekat je jedan od rijetkih koji je aktivan.

Postavlja se pitanje koliko je direktor na kraju odgovoran pred zakonom, s obzirom na to da niko od njih vjerovatno nije prisiljen ni na sta ali im zasigurno nije bilo drago i kao mladicu ti ne moze biti. To je bilo neko drugo vrijeme kada niko nije znao za poganluke koji se danas desavaju. Vjerujem da ih je dosta navodjeno i izmanipulisano i na koncu iskoristeno do te mjere da vise nije bilo nazad. Da li tu ima elemenata krivicnog djela, nemam pojma. Kao mladom i perspektivnom momku ti se omoguci svasta sto tvoji drugovi mogu sanjati, uzivas mnoge privilegije ali ocigledno je cijena bila preskupa. Ispostavit ce se da taj ambijent i sve sto im se pruzalo nije imalo za cilj njihov uspjeh i zaradu bilo koga od njih vec njihovo iskoristavanje u druge svrhe. Posljedica je vjerovatno da su se kao psihicki nezreli adolescenti povukli u sebe i odlucili na sutnju. Cuo sam za hiljadu prica, a nekim situacijama i sam svjedocio gdje sam vidio da direktor nije ni blizu onakav kakvim se predstavlja.

Ovo je jako velika stvar i bilo je krajnje vrijeme da se ovo desi. Svejedno, pantere poslije ovoga gurnuti pod zakonske okvire ili ugasiti.
tokio25

#97013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

drug_profi wrote: 08/09/2025 14:37 Care tebi je prihvatljivo da neko otruje pse jer ostavljaju govna po travi.
Znaci pas = nista, predmet...
Ali zavođenje maloljetnica treba da bude tretirano sa razumjevanjem.
ne znaci to je tvoj zakljucak i gotovo
Ateista

#97014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

xda_boss wrote: 08/09/2025 15:30
Pandakonda wrote: 08/09/2025 14:10 Na Instagramu Crne Hronike u komentarima se javljaju momcici i govore da ih je Tiric regrutovao u neke HT Scout kad su bili djeca i da ih je tu pokusavao dirati i napastvovati.

Mnogo toga kriju mladi fudbaleri koji su prosli njegovu skolu kod centra za odvikavanje. Daj Boze da se neko od njih javi pa makar i anonimno da podijeli svoje iskustvo. Rijetki su oni koji se nisu povukli u sebe i sa javnih mreza. Radovac kao najveci projekat je jedan od rijetkih koji je aktivan.

Postavlja se pitanje koliko je direktor na kraju odgovoran pred zakonom, s obzirom na to da niko od njih vjerovatno nije prisiljen ni na sta ali im zasigurno nije bilo drago i kao mladicu ti ne moze biti. To je bilo neko drugo vrijeme kada niko nije znao za poganluke koji se danas desavaju. Vjerujem da ih je dosta navodjeno i izmanipulisano i na koncu iskoristeno do te mjere da vise nije bilo nazad. Da li tu ima elemenata krivicnog djela, nemam pojma. Kao mladom i perspektivnom momku ti se omoguci svasta sto tvoji drugovi mogu sanjati, uzivas mnoge privilegije ali ocigledno je cijena bila preskupa. Ispostavit ce se da taj ambijent i sve sto im se pruzalo nije imalo za cilj njihov uspjeh i zaradu bilo koga od njih vec njihovo iskoristavanje u druge svrhe. Posljedica je vjerovatno da su se kao psihicki nezreli adolescenti povukli u sebe i odlucili na sutnju. Cuo sam za hiljadu prica, a nekim situacijama i sam svjedocio gdje sam vidio da direktor nije ni blizu onakav kakvim se predstavlja.

Ovo je jako velika stvar i bilo je krajnje vrijeme da se ovo desi. Svejedno, pantere poslije ovoga gurnuti pod zakonske okvire ili ugasiti.
Ako su oni pohadjali bilo kakvu skolu ili trening, gdje je on bio direktor ili trener, onda itekako ima elemenata krivicnog djela cak i ako su svi stariji od 14 godina, ako su mladji onda ima jos vise elemenata. Ako je sve to tacno, nadam se da ce se naci neko ko ce svjedociti protiv njega.
Laplace

#97015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

moimoi wrote: 05/09/2025 22:44
tokio25 wrote: 05/09/2025 22:36

Koliko je tebi god?
nisam ja nista zaboravio
znam na sta mislis i dalje tvrdim to a sad cu i objasniti da ti je jasnije
isto tako tvrdim da oni ako to urade odgovaraju za to
upravo sam gore napisao ok panteri prebili ovoga iz nekog razloga mada nema nikakve veze s njima al onda neka odgovaraju za premlacivanje
ova 2 slucaja koliko su slicna toliko su i razlicita jer u prvom slucaju ovi direktno nanose nekakvu stetu i ovi odgovaraju
u slucaju pantera nijedan ovaj kojeg su uhvatili nisu nanijeli stetu panterima licno

vidis li ti koliko zakljucujes na prvu? i jesam li i dalje maliciozan?
Ha?
Malo si ze zapetljao u mislima.
Hajde sam sa sobom porazgovaraj.
Ma, ono, defeciranje u travi je težak zločin, opravdanoje baciti otrov. Ako te otkriju, platiš kaznu kao za pogrešno prakiranje i to je to. Zavesti maloljetnicu je već prihvatljivo, ono "samaje kriva, izazivala ga je, kako se oblači itsl". Dvostruki tsandardi, i to naopaki.
Laplace

#97016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

dr_Evil wrote: 06/09/2025 09:11 Bogami sarajlije niste vi normalni

A sva buka na Brezu, Kakanj itd. Kad se ovo desilo u Brezi? Nikad nije niti će.
Laplace

#97017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

DebelinJoe wrote: 06/09/2025 21:31 Sad će Haydar ili kako se zove ovaj jad da osnuje organizaciju Panteri 1990. Ili PiP: Panteri i Pravda. Ili SPBB: Savez za Pantersku bolju budućnost.

Nastavi niz.
Stranka Panterske Akcije (SPA), Socijal-Demokratski Panteri (SDP),...
benzapen

#97018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

Što se tiče gasnog pedofila, gdje ima dima ima i vatre. Da će mu se suditi, teško. Ali sad makar će se za njega znati. Nema sakrivanja, stavljanja pod tepih. Ide na stub srama kao i onaj bjelopoljski glumac.
zdruzdjo

#97019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Udes
Geteova i Ive andrica. Opet.
Da mi je vidjeti statistiku sudara na ovoj raskrsnici u proteklih 4-5 godina.
Ken_M

#97020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ken_M »

Laplace wrote: 08/09/2025 16:20
DebelinJoe wrote: 06/09/2025 21:31 Sad će Haydar ili kako se zove ovaj jad da osnuje organizaciju Panteri 1990. Ili PiP: Panteri i Pravda. Ili SPBB: Savez za Pantersku bolju budućnost.

Nastavi niz.
Stranka Panterske Akcije (SPA), Socijal-Demokratski Panteri (SDP),...
SnOgO POnterO (SP), Savez Nezavisnih Sociopa/ta/ntera (SNS)
Laplace

#97021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 07/09/2025 20:05
escobar__ wrote: 07/09/2025 19:16
Logovan wrote: 07/09/2025 19:09 Kaže nemam koga da pošaljem. :lol:
Kako meni ovo ide na kurac jebo te, nikad oni nemaju nikoga da pošalju, isto kao da smo jebeni New York, u gradu oko 15 miliona ljudi, a policajaca imamo oko 40-50. A pola ljudi vazda pravi neko sranje, policajci razapeti na 1000 strana. Redovno nam govore "nemam koga da pošaljem". Ma ne može biti, ne može nema šanse. Hajde nosite se u tri lijepe.
Neki su na bureku, neki u kladari, a neki maltretiraju vozače (ne one što voze 180 km/h glavnom) zbog neupaljenih dnevnih svjetala. Fakat nemaju koga. :D
Stanje sa sigurnošću nikad bolje, sve statistike to potvrđuju!
☝🏽
Ako čuješ pucnjavu, bježi u kladionicu.
Laplace

#97022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

noviclan wrote: 07/09/2025 20:08
Logovan wrote: 07/09/2025 19:09 Kaže nemam koga da pošaljem. :lol:
Kako meni ovo ide na kurac jebo te, nikad oni nemaju nikoga da pošalju, isto kao da smo jebeni New York, u gradu oko 15 miliona ljudi, a policajaca imamo oko 40-50. A pola ljudi vazda pravi neko sranje, policajci razapeti na 1000 strana. Redovno nam govore "nemam koga da pošaljem". Ma ne može biti, ne može nema šanse. Hajde nosite se u tri lijepe.
Nema koga da posalju jer su uzeli pinku za najavljeno pucanje to su ti nasi cuvari reda i mira, sve pohapsiti ako hoces da pucas uzmes gasni i pucaj a ovo kalas braco ides malo na robiju pa nek' te pucaju u zenci
Ko hoće da puca, ima Ukrajinu, Gazu,... Ovdje postoje ljudi kojima nije do pucnjave, hvala lijepo.
Ken_M

#97023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ken_M »

Laplace wrote: 08/09/2025 16:48 Ko hoće da puca, ima Ukrajinu, Gazu,... Ovdje postoje ljudi kojima nije do pucnjave, hvala lijepo.
Tamo na pucanje uzvrate, ovi bi da pucaju ali da niko ne vrati.
Laplace

#97024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 07/09/2025 22:37
Giancarlo wrote: 07/09/2025 19:48
Onda smo culi istu svadbu :-D I ja sam prvo cuo rafal iz neke puske i nisam reagovao na prvu. Nakon toga opet, ali ovaj put iz pistolja se pucalo. Nazovem ja policiju, reko da prijavim poucnjavu. Pocelo me sluzbeno lice odmah ispitivati, kakva vrsta pucnjave, hu ha, pravi se lud gdje je ta ulica :D a ja mu objasnio tako da slijep covjek moze naci. Dok s njim pricam, opet pistolj radi, evo reko, cujete li sada upravo dok pricamo pucnjavu? Kaze poslati cemo nekoga. Izasao sam na balkon bas da vidim hoce li biti patrole i kad sam pomislio da nece, nakon 10 minuta fakat se ukazala patrola, usli u ulicu gdje su te seljacine "slavile". Utisala se muzika na 15min, nakon toga jos kratko trajalo i pokupise mladu i odyebase dalje. Nadam se, ali nesto sumnjam, da su dobili kakve prekrsajne naloge vrijedne vise stotina KM :thumbup:
Znaci da smo reagovali i obojica prijavili istu svadbu. Drago mi je ali sto kazes, cisto sumnjam da su pljustale neke kazne.
iskreno ne znam da bih i reagovao a da nisu poceli padati metci po krovovima i krosnjama. E tad sam vec zadigao obrvu. Kao sto rekoh, djeca na cesti igra/graja/bicikla.....
Mislimmmmm.
Da je sreće i države pa da su im poslali specijalce i sve pohapse pa onda ispituju ko šta kome, kada i kako. Jer, rafali u glavnom gradu ili uopšte u naseljenom mjestu su, bar iz mog ugla gledanja, ozbiljna stvar u rangu terorizma.
Laplace

#97025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Ken_M wrote: 08/09/2025 16:50
Laplace wrote: 08/09/2025 16:48 Ko hoće da puca, ima Ukrajinu, Gazu,... Ovdje postoje ljudi kojima nije do pucnjave, hvala lijepo.
Tamo na pucanje uzvrate, ovi bi da pucaju ali da niko ne vrati.
Mala rupa u inače dobrom planu.

Pa da, zrak ne zvraća vatru.
Post Reply