Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

zilog

#33651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Evo jedan za Vuvuzelu ateistu... :mrgreen:

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#33652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arman1 »

Pitao Grok (AI) šta ja iz Bosne mogu napraviti da zaustavim ovu dalabu. Reča "NAŽALOST NIŠTA" ali možeš pokušati zbog budučih naraštaja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

dvije crtice na deportacije
kad je ova moja suseda 2005 otisla za kaliforniju studirat a kasnije za sautband u ilinoisu cini mi se
10-ak godina je putovala na seminare s hrvatskom putovnicom
cim je trump prvi put poderao konkurenciju onda je sredila papire i dobila drzavljanstvo
to su ljudi koji su prezivjeli rat i izbjeglistvo...nema "audacity i entitlement "

kriva je demokratska stranka koja svoje potencijalne glasace drzi u stalnom strahu i trigeruje
umjesto da im rijesi automatski boravak npr ako neprekidno radis 5 10 godina
dobivas drzavljanstvo...uglavnom 37 godina bez drzavljanstva kaput

druga crtica
kad je hrvatski domoljub dobio turisticku vizu za australiju
neko je od ljevicara nazvao ambasadu i rekao da on ide tamo raditi ane razgledat
i povukli vizu tad je nastalo opste veselje medju ljevicarskimj medijima

naime Bujanec zaista nije isao turisticki nego d amlati lovu po tim desnicarskim podcastovima u australiji

ne daju covjeku da zaradjuje samo zato sto je ultranacionalist
da je ljevicarski radio voditelj i tv licnost to bi bilo ok s pogresnom vizom mlatit lovu
Truba

#33654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

arman1 wrote: 08/09/2025 08:10 Pitao Grok (AI) šta ja iz Bosne mogu napraviti da zaustavim ovu dalabu. Reča "NAŽALOST NIŠTA" ali možeš pokušati zbog budučih naraštaja.
na mom profilu untra imas odbrojavanje do kada ce biti u uredu
:D predlazem da popijes caj i ogulis jabuku :mrgreen:
relaks
panter reji in medijas pres :D sto bi rekli na FPN
neraaaa

#33655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by neraaaa »

Truba wrote: 08/09/2025 08:15 dvije crtice na deportacije
kad je ova moja suseda 2005 otisla za kaliforniju studirat a kasnije za sautband u ilinoisu cini mi se
10-ak godina je putovala na seminare s hrvatskom putovnicom
cim je trump prvi put poderao konkurenciju onda je sredila papire i dobila drzavljanstvo
to su ljudi koji su prezivjeli rat i izbjeglistvo...nema "audacity i entitlement "

kriva je demokratska stranka koja svoje potencijalne glasace drzi u stalnom strahu i trigeruje
umjesto da im rijesi automatski boravak npr ako neprekidno radis 5 10 godina
dobivas drzavljanstvo...uglavnom 37 godina bez drzavljanstva kaput

druga crtica
kad je hrvatski domoljub dobio turisticku vizu za australiju
neko je od ljevicara nazvao ambasadu i rekao da on ide tamo raditi ane razgledat
i povukli vizu tad je nastalo opste veselje medju ljevicarskimj medijima

naime Bujanec zaista nije isao turisticki nego d amlati lovu po tim desnicarskim podcastovima u australiji

ne daju covjeku da zaradjuje samo zato sto je ultranacionalist
da je ljevicarski radio voditelj i tv licnost to bi bilo ok s pogresnom vizom mlatit lovu
Nije ti nikakva garancija da nećeš biti deportovan ako imaš državljanstvo. Pa lik nije normalan, za njega zakoni ne postoje. Kako se probudi, tako i djeluje.

Imao je inicijativu za oduzimanje državljanstva i ljudima koji su rođeni tamo, ali vuku porijeklo izvan SAD-a.

Kad mu se neki zakon ne sviđa, samo kaže “fake news” ili lupi neku drugu glupost i goni po svome. Kontroloriše Vrhovni sud i on uvijek donosi presude onako kako on kaže. A i da nije tako, može ga komotno izignorisati jer Vrhovni sud nema instituciju sankcije svakako.

Zato su i u strahu ovi moji poznanici koji žive tamo a imaju državljanstva (ratna dijaspora). Nikad ne znaš šta novi dan nosi.
arman1

#33656 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arman1 »

Kako okreneš mi Bosanci smo donji, zemljak taslačio Melaniju dok je već bila s ovim klocem. Samo je pitanje kad će se osvetiti. Njemu us nisu država nego firma s kojom radi šta hoće, nema pravila osim njegove volje. Ko kauboj puca po svijetu dok mu neko ne spuca nekog bliskog za osvetu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

B6Redhell wrote: 08/09/2025 03:45 To je samo pocetak. Tip ne *ebe konstituciju nimalo. Drugi val je naturalizovani gradjani.. koji nisu podobni. Ili se ne slazu sa sistemom..
šta je konstitucija? :lol:
MAha

#33658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MAha »

arman1 wrote: 08/09/2025 08:53 Kako okreneš mi Bosanci smo donji, zemljak taslačio Melaniju dok je već bila s ovim klocem. Samo je pitanje kad će se osvetiti. Njemu us nisu država nego firma s kojom radi šta hoće, nema pravila osim njegove volje. Ko kauboj puca po svijetu dok mu neko ne spuca nekog bliskog za osvetu.
De prosvjetli, ko je zemljak :)
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#33659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by parappa »

MAha wrote: 08/09/2025 09:08
arman1 wrote: 08/09/2025 08:53 Kako okreneš mi Bosanci smo donji, zemljak taslačio Melaniju dok je već bila s ovim klocem. Samo je pitanje kad će se osvetiti. Njemu us nisu država nego firma s kojom radi šta hoće, nema pravila osim njegove volje. Ko kauboj puca po svijetu dok mu neko ne spuca nekog bliskog za osvetu.
Nadam se da je Dodik :izet:
Truba

#33660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

neraaaa wrote: 08/09/2025 08:37 Nije ti nikakva garancija da nećeš biti deportovan ako imaš državljanstvo. Pa lik nije normalan, za njega zakoni ne postoje. Kako se probudi, tako i djeluje.
Imao je inicijativu za oduzimanje državljanstva i ljudima koji su rođeni tamo, ali vuku porijeklo izvan SAD-a.
Kad mu se neki zakon ne sviđa, samo kaže “fake news” ili lupi neku drugu glupost i goni po svome. Kontroloriše Vrhovni sud i on uvijek donosi presude onako kako on kaže. A i da nije tako, može ga komotno izignorisati jer Vrhovni sud nema instituciju sankcije svakako.
Zato su i u strahu ovi moji poznanici koji žive tamo a imaju državljanstva (ratna dijaspora). Nikad ne znaš šta novi dan nosi.
evo ne znam što da ti kažem

pročitao sam negdje da je taj zakon o rođenju bio samo za djecu robova kako bi oni dobili državljanstvo
a ne da turistički dođeš i rodiš dijete u americi kako bi svi dobili državljanstvo
arman1

#33661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arman1 »

Ne znam ime, lik je iz Bužima, kao beba otišao u USA. Industrijalac, ima neke svoje TV i Radio stanice, producent "Epsteinova raja". On umakao, a mi ćemo da najebemo.
Point.

#33662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

arman1 wrote: 08/09/2025 09:42
Ne znam ime, lik je iz Bužima, kao beba otišao u USA. Industrijalac, ima neke svoje TV i Radio stanice, producent "Epsteinova raja". On umakao, a mi ćemo da najebemo.
Auu Bužim je najebao, zar nisu tamo baš ono vjernici žešći, kad narandžasta vreća kravlje balege skonta ko mu je prčio hanumu i odakle je, izmisliće al kaidu i narko kartel iz Bužima da se osveti.
Hendrix

#33663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Cuj hrvatski domoljub Bujanec? :lol:

Lik teski NDH neonacista u rangu sa ravnogorskim pokretom, pjeva pjesme o klanju srba. Uz to je i osudjeni narko diler.

I cuj ljevicari dojavili Australiji da im dolazi nacista. Pa cestitaj tim ljudima odronu ljudski. Zar nisi glavni na forumu protiv Venecuelanskih narko kartela? A NDH kartel je u redu.
Rob_Atl

#33664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Truba wrote: 08/09/2025 09:16
neraaaa wrote: 08/09/2025 08:37 Nije ti nikakva garancija da nećeš biti deportovan ako imaš državljanstvo. Pa lik nije normalan, za njega zakoni ne postoje. Kako se probudi, tako i djeluje.

pročitao sam negdje da je taj zakon o rođenju bio samo za djecu robova kako bi oni dobili državljanstvo
a ne da turistički dođeš i rodiš dijete u americi kako bi svi dobili državljanstvo
E pa u ustavu je napisano ko god se rodi ovdje, ne moze malo ovako malo onako. Isto sto su sad potegnuli temu da zabrane trandzama da imaju oruzje, e ne moze jarane 2. Amandman fino kaze "shall not be infringed." Usutila se ona raja sto su kacili zastave "Dont thread on me" kad su mislili da ce im demokrate uzeti oruzje, zakon je zakon. Imas kongres ako hoces da mjenjas ustav, a ne kako se tebi cefne.
Janjicar

#33665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Janjicar »

Hendrix wrote: 08/09/2025 11:12 Cuj hrvatski domoljub Bujanec? :lol:

Lik teski NDH neonacista u rangu sa ravnogorskim pokretom, pjeva pjesme o klanju srba. Uz to je i osudjeni narko diler.

I cuj ljevicari dojavili Australiji da im dolazi nacista. Pa cestitaj tim ljudima odronu ljudski. Zar nisi glavni na forumu protiv Venecuelanskih narko kartela? A NDH kartel je u redu.
:lol:
Preko vibera dojavili :lol:
zilog

#33666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Ma trola Vuvuzela... :mrgreen:

Najjace je, kada se, do hemoroida, nateze da pise nekom kombinacijom Zagorsko-Maksimirsko-Listickog dijalekta, pa koristi i "sused" i "susjed"... :lol:
neraaaa

#33667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by neraaaa »

Rob_Atl wrote: 08/09/2025 13:05

E pa u ustavu je napisano ko god se rodi ovdje, ne moze malo ovako malo onako. Isto sto su sad potegnuli temu da zabrane trandzama da imaju oruzje, e ne moze jarane 2. Amandman fino kaze "shall not be infringed." Usutila se ona raja sto su kacili zastave "Dont thread on me" kad su mislili da ce im demokrate uzeti oruzje, zakon je zakon. Imas kongres ako hoces da mjenjas ustav, a ne kako se tebi cefne.
A kako spriječiti budalu ako krene sam da ga mijenja kako mu se cefne? Ili ako se jedno jutro probudi na lijevu nogu i kaže od danas nema ni ustava ni Kongresa ni Senata, nema nikakvih sudova, samo sam ja.

Ko će ga spriječiti? Niko. Čak bi i vrhovni sud to sve aminovao jer ga narandzasti kontrolise.
GandalfSivi

#33668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 08/09/2025 04:22 Ruku na srce, i ja sam se dugo zajebavao sa GC jer mi se nije dalo trositi pare i prolaziti kroz proces. Godinama sam ganjao kojekakve papire i potrosio hiljade i hiljade dolara i zivaca. No potpuno razumijem ljude koji nisu. I znam mnoge koji su i dalje na GC bez ikakve zelje da svoj status mijenaju.

Ali valjda svi kontaju "nece nas". Pogotovo ako su dobro stojeci, bijelci, itd. Imigracijsku politiku nam vodi sociopata koji je citav zivot bio autsajder i neko kome su se smijali. Samo potraziti Millerove gluposti iz srednje skole koje su mu drugari snimali, smijuci mu se. Pravi mali psihopata kojeg niko nije volio i jedini nacin da privuce paznju je bio da radi i govori nesto odvratno, da mu se raja smije. Lik je zacrtao brojku od tri hiljade deportovanih na dan i naravno sad se trazi bilo koji nacin da se ispuni kvota. (Interesantno, slicno razmisljanje o imigrantima i nativizmu nam ima i VP Govance. Samo pogledati na sta je licio u srednjoj skoli i sve ce vam, kao i za Millera, biti odmah jasno.)
Drzavu nam vode sociopate i ljudi odrasli sa duboko urezanim drustvenim kompleksima.

I nervira me ovo isticanje irskih baka i slicno, kao ono zar ce i njih snaci sudbina namjenjena obojenim. :roll: Glasali ste - kusajte na kasiku. :oops:
I ja sam se kanio, ali vise sto mi ie bilo mrsko nego ista drugo. Kad je dosao vakat da zavrsim drzavljanstvo, bez ikakvih problema odradio to. Popunio formu, uplatio, otisao na interview i poslije na zakletvu. Cuo sam milion prica da su se raja napatila, ja fakat nisam.
B6Redhell

#33669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by B6Redhell »

Chmoljo wrote: 08/09/2025 09:02
B6Redhell wrote: 08/09/2025 03:45 To je samo pocetak. Tip ne *ebe konstituciju nimalo. Drugi val je naturalizovani gradjani.. koji nisu podobni. Ili se ne slazu sa sistemom..
Kako se prevodi “Constitution” :D
Moj upis na ovoj temi je 0.0010% ali opet neko od tvojih kolega mi je lupio ban na ovom pod forumu zbog kritikovanja Ishraela. Svi ste isti jbte. Placenicka :-)
Truba

#33670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Rob_Atl wrote: 08/09/2025 13:05

Ne znam o cemu pricas ali mislim da si u krivu
Realnost te demantira

Srbi su ko demokratska stranka
Sve je problem kad nisu na vlasti ili njezin dio
Al kad zasjednu nista nije problem
Peacean

#33671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

B6Redhell wrote: 08/09/2025 14:08
Ustav :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Moj upis na ovoj temi je 0.0010% ali opet neko od tvojih kolega mi je lupio ban na ovom pod forumu zbog kritikovanja Ishraela. Svi ste isti jbte. Placenicka :-)
Kao Ustav se prevodi ljepoto.

A sigurno si lupio opet nesto slično čim si zbog izraela dobio ban. Siguran sam i da ti nisi u stanju da komprehendaš šta si zgriješio.
ultima_palabra

#33673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

President Donald Trump praised the alumni association at the U.S. Military Academy at West Point on Monday for “smartly” canceling an awards ceremony for Tom Hanks, an actor and advocate for veterans.
“Important move!” Trump wrote on social media. “We don’t need destructive, WOKE recipients getting our cherished American Awards!!!”
Stani malo, zar nisu oni protiv kanselovanja i za slobodu govora? Nije valjda da su protiv samo kad se njih kanseluje?
dale cooper

#33674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

ultima_palabra wrote: 08/09/2025 17:26
President Donald Trump praised the alumni association at the U.S. Military Academy at West Point on Monday for “smartly” canceling an awards ceremony for Tom Hanks, an actor and advocate for veterans.
“Important move!” Trump wrote on social media. “We don’t need destructive, WOKE recipients getting our cherished American Awards!!!”
Stani malo, zar nisu oni protiv kanselovanja i za slobodu govora? Nije valjda da su protiv samo kad se njih kanseluje?
Šta drugo očekivati od licemjera, rasista i pedofila. :mrgreen:
B6Redhell

#33675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by B6Redhell »

Chmoljo wrote: 08/09/2025 16:52

Kao Ustav se prevodi ljepoto.

A sigurno si lupio opet nesto slično čim si zbog izraela dobio ban. Siguran sam i da ti nisi u stanju da komprehendaš šta si zgriješio.
Jesam lupio sam. Ako je grijeh braniti djecu. Ili biti antisemitaaa zbog dizanja glasa protiv toga. Onda sam ja najveci.
Ali samo ih branite. Doci ce i tome kraj..
Post Reply