Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HardCore wrote: ↑31/08/2025 15:56
Kod mene 65C4 od decembra, za sad sam prezadovoljan, uparen s lg soundbarom 5.1.2 sistem, top tv a i stremio perfektno radi na njemu
Kako nađe stremio, kod mene ga nema u app store?
U pitanju je webos24 i 55B4 tv.
Mora biti, stremio je podrzan na svim lg televizorima od 2020 pa nadalje. Koja ti je regija za usluge postavljena , da nije to slučajno nešto kako ne treba?
Stavio sam na BiH.
Pišu ljudi da se obično ne može pronaći u pretrazi i da ga treba potražiti u odjeljku zabava, tražio sam i nisam ga vidio, a možda sam ga i preskočio jer aplikacija ima ko u priči.
Zato sam i pitao kako ga je našao, da li je mijenjao regiju ili šta već?
Kako nađe stremio, kod mene ga nema u app store?
U pitanju je webos24 i 55B4 tv.
Mora biti, stremio je podrzan na svim lg televizorima od 2020 pa nadalje. Koja ti je regija za usluge postavljena , da nije to slučajno nešto kako ne treba?
Stavio sam na BiH.
Pišu ljudi da se obično ne može pronaći u pretrazi i da ga treba potražiti u odjeljku zabava, tražio sam i nisam ga vidio, a možda sam ga i preskočio jer aplikacija ima ko u priči.
Verzija softvera je 23.23.10
Hmm, bas cudno sto ga ne pronalazi u pretrazi.,evo i sad sam probao pretragu ,nađe ga pod " aplikacije i igre - zabava" ..vj si ga previdio jer ih ima mali milion pod " zabava" , pogledaj malo temeljitije jbg
Stavio sam na BiH.
Hmm, bas cudno sto ga ne pronalazi u pretrazi.,evo i sad sam probao pretragu ,nađe ga pod " aplikacije i igre - zabava" ..vj si ga previdio jer ih ima mali milion pod " zabava" , pogledaj malo temeljitije jbg
Pregledao sam sve i nema.
Ne koristim ja to često ali sad kad ga ne mogu naći kopka me.
Može li se nekako instalirati sa usb sticka?
Edit
Ako pogledaš na ovom linku novije postove (od danas ili 10-ak dana prije), dosta se ljudi žali da im je prestao sa radom a onda i nestao stremio iz app storea.
DonieBrasco wrote: ↑04/09/2025 17:41
Raja brzo pitanje Sony Bravia 3 vidio reklamu 1200 KM, kakve je kvalitete taj mode, i za te iste pare od drugih brendova ?
Slab kontrast IPS panela 1,342 :1 utiče na ocjenu. Zavisi koliko ti to smeta.
DonieBrasco wrote: ↑04/09/2025 17:41
Raja brzo pitanje Sony Bravia 3 vidio reklamu 1200 KM, kakve je kvalitete taj mode, i za te iste pare od drugih brendova ?
Slab kontrast IPS panela 1,342 :1 utiče na ocjenu. Zavisi koliko ti to smeta.
Ne razumijem se bas u ekrane i televizore, a za iste pare od drugih brendova ?
DonieBrasco wrote: ↑04/09/2025 23:39
Ne razumijem se bas u ekrane i televizore, a za iste pare od drugih brendova ?
Znam nekih kojima ovo ne smeta. Najbolje u tvom slučaju je otići u prodavnicu gdje se prodaje, zatražiti od trgovca da sa Prodavnica moda prebaci na Standardni pa ako ti se slika dopadne onda je to to. Ne znači ni da su svi sa VA panelom i boljim kontrastom i sa boljom slikom što sam se uvjerio u komparaciji 85J i 90J. 85J ima jači kontrast od 90J, ali 90J ima lokalno zatamnjenje što utiče dosta ozbiljnije na kvalitet slike. Ne znači da Bravia ima užasnu sliku nego da ima mane koje bi ti mogle možda zasmetati. A možda i ne bi jer Sony to fabrički kalibrira. Za te pare možda i ne nađeš bolje, nisi rekao koja je dijagonala.
Stavio sam na BiH.
Edit
Ako pogledaš na ovom linku novije postove (od danas ili 10-ak dana prije), dosta se ljudi žali da im je prestao sa radom a onda i nestao stremio iz app storea.
Jbg ne moze sa usb,.webos je zatvoren skroz, samo ono sto je u storeu.
A evo preletio sam malo , nekima sve radi i uredno ga prikazuje ,dok nekima ga ne želi pokazati nikako,.bas cudno.
Vj neki bug stremia sa određenim modelima i serijama koji će ubrzo riješiti jer relativno brzo rješavaju probleme i bugove ,pogotovo ako se masovno prijavljuju.
mozda ima jos neko na temi da ima sličan, npr c4 i da koristi stremio pa da prenese Iskustva, tako bi bilo sve puno jasnije jer kod mene je stariji model i druga verzija web os.
Nas Vivax ne urekao se slusa nas vec skoro godinu dana, 300 i nesto bio, nit OLED, HD samo i sl, nama dobar, mama mi je se s njim preporodila, ali svaki svoju politiku vodi, sistemsku pa neki imaju nesto, neki nemaju to nesto i sl.
Edit
Jbg ne moze sa usb,.webos je zatvoren skroz, samo ono sto je u storeu.
A evo preletio sam malo , nekima sve radi i uredno ga prikazuje ,dok nekima ga ne želi pokazati nikako,.bas cudno.
Vj neki bug stremia sa određenim modelima i serijama koji će ubrzo riješiti jer relativno brzo rješavaju probleme i bugove ,pogotovo ako se masovno prijavljuju.
mozda ima jos neko na temi da ima sličan, npr c4 i da koristi stremio pa da prenese Iskustva, tako bi bilo sve puno jasnije jer kod mene je stariji model i druga verzija web os.
bitangeIprinceze wrote: ↑07/09/2025 22:19
Gdje dodje na ovoj listi Sony Bravia 7? I jel cemu onda takav TV?
Ona je miniled, a svi nabrojani su oled, osim TCL, inace, bravia 7... davno bih ga uzeo da ne seru sa cijenama
Koja bi bila prihvatljiva cijena za 7-icu?
Ne znam sta bih ti rek'o... ako uzmes u obzir da je 65XR70 koju ja ganjam, skoro 1000km a ponegdje i dosta vise skuplja od LG 65C5.
Tacno je da je software i zavrsna obrada slike na bravia tv daleko bolja od drugih, ali mislim da ipak preseravaju sa cijenom.
Zato je moj trenutni favorit neki TCL 65C7K, ili ako ujagmim gdje 65C8K.
Malo zazirem od oleda jer ipak mi tv pocesto zvrnda na istom kanalu samo nek se nesto cuje pa makar se nista ne gledalo