Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- spree
#29601 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Momcima svaka čast. Odličan turnir osim što je možda moglo malo bolje protiv Španije. Poljaci imaju šut i to je to. Realno i oni su se bacali na glavu i igrali dobru odbranu. Šteta što se nije pokušala očistiti Nurkić strana. Mada svejedno naši su se uplašili šuta. Vjerovatno i umor. Recimo oko preko pola loyda i iz auta su trebali svirati ali jbg pitanje je da li bi to uticalo. Steta vala. Bez obzira na sve ponosan sam na njih. Svi trebamo biti. Borili se lavovski uprkos svemu. Robersonu spomenik podići. Neko ko nije odavde toliko borbe, ruka na srcu kad je himna i u poznim godinama dao zadnji atom snage, ma i preko toga
. Da je za ubuduće ostaviti ovakav pristup i naći kakve šutere mlade. Mogli bi se puno bolji rezultati praviti. Adisu produžiti ugovor u avionu ako je ikako moguće.
-
NediM17
#29602 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A sad rahat lagano ovo pratiti do kraja.
Tipujem finale Turska-Njemacka.
Tipujem finale Turska-Njemacka.
- tramvajtrojka
#29603 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jbg tesko je glumiti uljudbenog hrvata veceg iz stoljeca sedmog iz centra Sarajevakonektovan wrote: ↑07/09/2025 13:16last mohicans wrote: ↑07/09/2025 13:06Kakve ba cestitke, poserem ti se na njih. Bez Loyda nikad ne bi dobili.dječak sa šibicama wrote: ↑07/09/2025 13:03 Pa, kad se makne navijacki segment, Poljska je bolja ekipa.
Previse losih igraca kod nas, ne mogu tri cetiri igraca vuci cijeli turnir. Ostalo auto bez goriva.
Poljskoj cestitke, digose se ljudi iz nicega medju 8 u Europi.![]()
kakav pacenik
Nikada od djecaka neces cuti nasa reprezentacija za BiH
- Edin H.
#29604 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da sve su to dobri, ali s obzirom na nivo kosistentnosti ne i vrhunski igrači, danas nije išlo…Altsa wrote: ↑07/09/2025 13:26 Mi da bi smo pobijedili moramo imati vise raspolozenih igraca. Na zalost danas to nije bio slucaj. Atic, Alibegovic, Gegic, Kamenjas nisu bili na nivou prethodnih utakmica i to je razlog danasnjeg poraza. Poljaci ekipa koja nije nista bolja od nas ali mali broj raspolozenih igraca kod nas nije mogao drzati cijelu utakmicu u plusu i nakraju smo porazeni. Cestitke za borbu i zalaganje i pored oslabljenog rostera.![]()
- Haris.ba
#29605 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cestitke igracima. Sami sebe su pobjedili.
Ali, opet pozitivno jer se prosla grupa.
Ali, opet pozitivno jer se prosla grupa.
-
Lug
#29606 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
nisi dobro razumio, izlazio je on i bez blokova, kada ostane nakraju sam sa njihovim bekom, i onda ga prati, ne povlaci se nazad u reket, oni obicno odigraju pas za nekog saigraca koji uleti sam pod kos. Ne znam ali nisam nikad vidio nekog drugog centra, vrhunskog da odigra tako u odbrani, meni ne shvatljivo.canvra888 wrote: ↑07/09/2025 13:26Izlazio je na bekove jer naši bekovi nisu uspjeli da se probiju iznad blokova zbog kretajućih blokova Poljaka. Da Nurkić nije izlazio, bila bi otvorena trojka svaki put. Posebno uz kontekst koliko je Jordan opasan ovo prvenstvo. Jednostavno, pick your poison situacija.Lug wrote: ↑07/09/2025 13:19 Nurkic za klasu bolji od svih, gromada.![]()
Ali nije mi jasna njegovo izlazenje iz reketa i pratiti njihovog playa, valjda da ga blokira za trojku, a svaki put iznutra dobijemo kos jer reket ostane prazan, on dobije licnu cesto i to radi vise puta i sto je najgore kad se lomi rezultat. To radi i u NBA i uvijek zavrsi isto. Stvarno neshvatljivo.
-
palermo
#29607 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cestitke igracima a posebno selektoru Beciragicu.
Ove post-festum analize su obicno palamudjenje.
Ove post-festum analize su obicno palamudjenje.
- deer_hunter
#29608 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije bio ofsajd...
- Edin H.
- canvra888
#29610 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Volio bih da mi ukažeš tačno na instance kad se to dešavalo osim u slučajevima preuzimanja na blokovima i rijetkih situacija u tranziciji, ako je i bilo takvih. Jer ja to nisam vidio da se dešavalo mimo navedenog.Lug wrote: ↑07/09/2025 13:31nisi dobro razumio, izlazio je on i bez blokova, kada ostane nakraju sam sa njihovim bekom, i onda ga prati, ne povlaci se nazad u reket, oni obicno odigraju pas za nekog saigraca koji uleti sam pod kos. Ne znam ali nisam nikad vidio nekog drugog centra, vrhunskog da odigra tako u odbrani, meni ne shvatljivo.canvra888 wrote: ↑07/09/2025 13:26Izlazio je na bekove jer naši bekovi nisu uspjeli da se probiju iznad blokova zbog kretajućih blokova Poljaka. Da Nurkić nije izlazio, bila bi otvorena trojka svaki put. Posebno uz kontekst koliko je Jordan opasan ovo prvenstvo. Jednostavno, pick your poison situacija.Lug wrote: ↑07/09/2025 13:19 Nurkic za klasu bolji od svih, gromada.![]()
Ali nije mi jasna njegovo izlazenje iz reketa i pratiti njihovog playa, valjda da ga blokira za trojku, a svaki put iznutra dobijemo kos jer reket ostane prazan, on dobije licnu cesto i to radi vise puta i sto je najgore kad se lomi rezultat. To radi i u NBA i uvijek zavrsi isto. Stvarno neshvatljivo.
- p206
#29611 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Realno,bilo koja ekipa bez jednog najboljeg igrača i jednog igrača iz NBA bi jedva postigla ovo što smo mi.
Tako da nema se zamjeriti nikome ništa.
Tako da nema se zamjeriti nikome ništa.
- Point.
#29612 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I ove poljake nabijem
- canvra888
#29613 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gruzijci su prošli sa pobjedom manje. Također, koliko je realno da bi Grci grizli koliko jesu protiv Španije da nisu izgubili od nas, tj. da je Giannis igrao? Jako malo. Dakle, vrlo vjerovatno bi samo sa pobjedom protiv Kipra i Gruzije svakako išli dalje.
-
baxus
#29614 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nismo timski odigrali drugih 20 min.
Potencirali su to brat za brata. Medjutim sakrili su se.
Nisu pomogli Jusufu i Johnu.
Poljaci vise dobrih pojedinaca, ali isto tako da im centri ne naprave faul u odbrani u drugom poluvremenu je gotovo nevjerovatno.
A mi smo opet uzeli premalo suteva. Trebali smo minimano 10 pokušaja još imat. Uz 40% uspješnosti to je egal ili pobjeda da je jedna od 4 pogodaka trojka.
Imali smo priliku za sut izbjegavali.
Potencirali su to brat za brata. Medjutim sakrili su se.
Nisu pomogli Jusufu i Johnu.
Poljaci vise dobrih pojedinaca, ali isto tako da im centri ne naprave faul u odbrani u drugom poluvremenu je gotovo nevjerovatno.
A mi smo opet uzeli premalo suteva. Trebali smo minimano 10 pokušaja još imat. Uz 40% uspješnosti to je egal ili pobjeda da je jedna od 4 pogodaka trojka.
Imali smo priliku za sut izbjegavali.
- Leopard_SA
-
Lug
#29616 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
danas dobri jedino Nurkic i Roberson, ostali vrlo slabi, psihicki pali, kao da su se prepali pobjede. Na ovakva prvenstva mi bi morali voditi psihologa,najozbiljnije mislim, mentalno panemo i to u svim sportovima.Altsa wrote: ↑07/09/2025 13:26 Mi da bi smo pobijedili moramo imati vise raspolozenih igraca. Na zalost danas to nije bio slucaj. Atic, Alibegovic, Gegic, Kamenjas nisu bili na nivou prethodnih utakmica i to je razlog danasnjeg poraza. Poljaci ekipa koja nije nista bolja od nas ali mali broj raspolozenih igraca kod nas nije mogao drzati cijelu utakmicu u plusu i nakraju smo porazeni. Cestitke za borbu i zalaganje i pored oslabljenog rostera.![]()
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#29617 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja se nadam da će i nas nekad neko ovako kuditi...Leopard_SA wrote: ↑07/09/2025 13:36Kako prgava ekipa, fuj. Mislio sam da su Spanci doktori za to, ali Poljska je pokazala da je nivo iznad u tom aspektu. Svaka im cast na igri, ali samo zbog te prgavosti i nesportskog ponasanja im zelim sto bolniji poraz od Turske
Bez prgavosti i nekih nesportskih stvari ne može dalje... zato su Španci uspješni u svakom sportu
- deer_hunter
#29618 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja je.bote, samo cigani igraju odbranu i toliko skacu u napadu....FIBA reaguj!!!!Leopard_SA wrote: ↑07/09/2025 13:36Kako prgava ekipa, fuj. Mislio sam da su Spanci doktori za to, ali Poljska je pokazala da je nivo iznad u tom aspektu. Svaka im cast na igri, ali samo zbog te prgavosti i nesportskog ponasanja im zelim sto bolniji poraz od Turske
-
Lug
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#29620 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo prvenstvo ce uzeti ekipa koja bude imala najspremnije i najzdravije igrace do kraja. Za mnoge sljedece kolo ce biti vrlo problematicno kao recimo sto je Litvanija.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#29621 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Napokon da se oko necega slozimospree wrote: ↑07/09/2025 13:27 Momcima svaka čast. Odličan turnir osim što je možda moglo malo bolje protiv Španije. Poljaci imaju šut i to je to. Realno i oni su se bacali na glavu i igrali dobru odbranu. Šteta što se nije pokušala očistiti Nurkić strana. Mada svejedno naši su se uplašili šuta. Vjerovatno i umor. Recimo oko preko pola loyda i iz auta su trebali svirati ali jbg pitanje je da li bi to uticalo. Steta vala. Bez obzira na sve ponosan sam na njih. Svi trebamo biti. Borili se lavovski uprkos svemu. Robersonu spomenik podići. Neko ko nije odavde toliko borbe, ruka na srcu kad je himna i u poznim godinama dao zadnji atom snage, ma i preko toga![]()
![]()
![]()
![]()
. Da je za ubuduće ostaviti ovakav pristup i naći kakve šutere mlade. Mogli bi se puno bolji rezultati praviti. Adisu produžiti ugovor u avionu ako je ikako moguće.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#29622 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zar ne navijate obojica za Želju?hrasno38 wrote: ↑07/09/2025 13:42Napokon da se oko necega slozimospree wrote: ↑07/09/2025 13:27 Momcima svaka čast. Odličan turnir osim što je možda moglo malo bolje protiv Španije. Poljaci imaju šut i to je to. Realno i oni su se bacali na glavu i igrali dobru odbranu. Šteta što se nije pokušala očistiti Nurkić strana. Mada svejedno naši su se uplašili šuta. Vjerovatno i umor. Recimo oko preko pola loyda i iz auta su trebali svirati ali jbg pitanje je da li bi to uticalo. Steta vala. Bez obzira na sve ponosan sam na njih. Svi trebamo biti. Borili se lavovski uprkos svemu. Robersonu spomenik podići. Neko ko nije odavde toliko borbe, ruka na srcu kad je himna i u poznim godinama dao zadnji atom snage, ma i preko toga![]()
![]()
![]()
![]()
-
Lug
#29623 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne znam, mozda je i do mene, ali mislim da je bilo kad je zaradio trecu licnu.. i jos je poslije toga dva puta radio.. i svaki put smo dobili kos.canvra888 wrote: ↑07/09/2025 13:33Volio bih da mi ukažeš tačno na instance kad se to dešavalo osim u slučajevima preuzimanja na blokovima i rijetkih situacija u tranziciji, ako je i bilo takvih. Jer ja to nisam vidio da se dešavalo mimo navedenog.Lug wrote: ↑07/09/2025 13:31nisi dobro razumio, izlazio je on i bez blokova, kada ostane nakraju sam sa njihovim bekom, i onda ga prati, ne povlaci se nazad u reket, oni obicno odigraju pas za nekog saigraca koji uleti sam pod kos. Ne znam ali nisam nikad vidio nekog drugog centra, vrhunskog da odigra tako u odbrani, meni ne shvatljivo.canvra888 wrote: ↑07/09/2025 13:26
Izlazio je na bekove jer naši bekovi nisu uspjeli da se probiju iznad blokova zbog kretajućih blokova Poljaka. Da Nurkić nije izlazio, bila bi otvorena trojka svaki put. Posebno uz kontekst koliko je Jordan opasan ovo prvenstvo. Jednostavno, pick your poison situacija.
U svakom slucaju za mene najbolji, za klasu bolji od svih.
- canvra888
#29624 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To kad je zaradio treću je bilo iz ofanzivnog skoka Poljske, nije iz postavljene odbrane. Koje su još konkretne instance?Lug wrote: ↑07/09/2025 13:45ne znam, mozda je i do mene, ali mislim da je bilo kad je zaradio trecu licnu.. i jos je poslije toga dva puta radio.. i svaki put smo dobili kos.canvra888 wrote: ↑07/09/2025 13:33Volio bih da mi ukažeš tačno na instance kad se to dešavalo osim u slučajevima preuzimanja na blokovima i rijetkih situacija u tranziciji, ako je i bilo takvih. Jer ja to nisam vidio da se dešavalo mimo navedenog.Lug wrote: ↑07/09/2025 13:31
nisi dobro razumio, izlazio je on i bez blokova, kada ostane nakraju sam sa njihovim bekom, i onda ga prati, ne povlaci se nazad u reket, oni obicno odigraju pas za nekog saigraca koji uleti sam pod kos. Ne znam ali nisam nikad vidio nekog drugog centra, vrhunskog da odigra tako u odbrani, meni ne shvatljivo.
U svakom slucaju za mene najbolji, za klasu bolji od svih.
-
konami666
#29625 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ništa, nevjerovatan mi je taj mentalni sklop gdje se navija za tursku iako nam je genetski i jezično poljska mnogo bliža. I još priželjkivanje ruske zastave u Varšavi koja je agresor. Siguran sam da ne bi tako pisao da je Turska pobijedila Bosnu i da igraju protiv poljske.Leopard_SA wrote: ↑07/09/2025 13:12Sta jekonami666 wrote: ↑07/09/2025 13:11Leopard_SA wrote: ↑07/09/2025 13:08 A Poljacima za ovu predstavu danas zelim sto bolniji poraz od Turske i zastave Rusije u Varsavi zauvijek![]()