U ZDK su uveli neki sistem sto hvata prekrsaje i kazna se moze platit karticom.
Za 7 dana, preko 400 prekrsaja sabralo, 95% strane tablice.
U ZDK su uveli neki sistem sto hvata prekrsaje i kazna se moze platit karticom.
super sistem_BataZiv_0809 wrote: ↑02/09/2025 14:19U ZDK su uveli neki sistem sto hvata prekrsaje i kazna se moze platit karticom.
Za 7 dana, preko 400 prekrsaja sabralo, 95% strane tablice.
Apsolutno se slažem i podržavam i, na žalost, primjetim i ja da takve djevojčice dolaze iz nesređenih i siromašnih porodica. A što se tiče vršnjaka, apsolutno podržavam, danas na sve brige oko djece dolazi i briga oko njihove seksualne orjentacije pa ti naprosto bude drago vidjeti interes za nekim momčićemTruba wrote: ↑02/09/2025 09:48u ovom slučaju podržavam nasiljeMMM1977 wrote: ↑01/09/2025 23:36 Imam kćerku od 15 godina i kao sva današnja omladina se sređuje, pomalo i šminka, uglavnom ne odstupa od nekog standarda danas. Baš bih nešto volio da joj se neko obrati u seksualnom smislu od 25+, više niti bi imao čime govoriti, gledati a bogami se ni razmnožavati. Pa neka kuka kome hoće da je pristanak legalan od 14.
znači do 18 godine treba poštovati oca famelije ako ništa
poslije šta bude
medjutim kada vraćam film dosta tih djevojaka koje su se ranije spanđavale sa starijim
nisu imale oca na vidiku jer nije bio tu
dakle samo žestoko samo hrabro udri toljagom kogod se približi na taj način
njezini vrsnjaci i udvaranje iz klupe to je meni ok
Za to postoji razgovor i edukacija tako da sumnjajam da do toga može doći. Ako bi se ona nekome obratila na taj način očekivao bih razumnu i reakciju odgovarajuću odrasloj osobi. Dalje zavisi od te reakcije.tokio25 wrote: ↑02/09/2025 09:23uzmimo hipoteticki da tvoja kcerka se obrati nekome od 25+ u seksualnom smisluMMM1977 wrote: ↑01/09/2025 23:36 Imam kćerku od 15 godina i kao sva današnja omladina se sređuje, pomalo i šminka, uglavnom ne odstupa od nekog standarda danas. Baš bih nešto volio da joj se neko obrati u seksualnom smislu od 25+, više niti bi imao čime govoriti, gledati a bogami se ni razmnožavati. Pa neka kuka kome hoće da je pristanak legalan od 14.
sta bi onda mislio uradio i sl?
Da me ne razumijes pogresno nisam rekao da je takvaMMM1977 wrote: ↑02/09/2025 14:31Za to postoji razgovor i edukacija tako da sumnjajam da do toga može doći. Ako bi se ona nekome obratila na taj način očekivao bih razumnu i reakciju odgovarajuću odrasloj osobi. Dalje zavisi od te reakcije.tokio25 wrote: ↑02/09/2025 09:23uzmimo hipoteticki da tvoja kcerka se obrati nekome od 25+ u seksualnom smisluMMM1977 wrote: ↑01/09/2025 23:36 Imam kćerku od 15 godina i kao sva današnja omladina se sređuje, pomalo i šminka, uglavnom ne odstupa od nekog standarda danas. Baš bih nešto volio da joj se neko obrati u seksualnom smislu od 25+, više niti bi imao čime govoriti, gledati a bogami se ni razmnožavati. Pa neka kuka kome hoće da je pristanak legalan od 14.
sta bi onda mislio uradio i sl?
Začas se to urazumi vjeruj. A srećom, po vlastitom odabiru, živim u malom gradu tako da bih informaciju dobio u roku odmah. Srećom imam i sina od 19 godina koji to sve proprati pa je i on uključen oko toga.tokio25 wrote: ↑02/09/2025 14:33Da me ne razumijes pogresno nisam rekao da je takva
Zato sam i napisao hipoteticki
Ocekujes razumnu odraslu osobu koja izlazi u lokal gdje vecinom sjede malokjetnice![]()
Ajd ok
Kod mene prijateljica radi na sudu i naprosto je nevjerojatno koliko ima slučajeva optužbi za zlostavljanje. Za neke je i čvrsto dokazano da su lažne ali džaba, uvijek ostaje sjena iznad
Urazumi se tako sto ga pajserom opalisMMM1977 wrote: ↑02/09/2025 14:36Začas se to urazumi vjeruj. A srećom, po vlastitom odabiru, živim u malom gradu tako da bih informaciju dobio u roku odmah. Srećom imam i sina od 19 godina koji to sve proprati pa je i on uključen oko toga.
Clan koji si citirao se koliko vidim odnosi na spolne i bludne radnje sa djetetom mladjim od 15 godina.DaysleepeR wrote: ↑02/09/2025 14:10Ima ba, piše gore u zakonu koji sam postavio, čitajte...
(9) Neće se kazniti učinitelj za djelo iz st. (1) i (6) ovog člana ako razlika u dobi između osoba koje vrše spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju nije veća od tri godine.
Boli me qrac za pse i poređenje je nigdje veze apsolutno. Niti volim niti mrzim pse ali kada je porodica u pitanju onda niti jedna reakcija nije pretjerana.tokio25 wrote: ↑02/09/2025 14:38Urazumi se tako sto ga pajserom opalis
Naravno to je opravdano od strane vecine a onda isto kad se reaguje na druge stvari kao sto je bilo oko pasa i otrova onda belaj ne smiju to
Opet nemoj primiti licno samo si dao primer jedne stvari kod licemjernih lica
O ovome pricam da je zeznuto jer moze se desiti da pricas aa maloljetnom osobom nevezano za nista sexualne prirode odmah se posumnja bari je i sl
Dupli arsini al nebitnoMMM1977 wrote: ↑02/09/2025 14:44Boli me qrac za pse i poređenje je nigdje veze apsolutno. Niti volim niti mrzim pse ali kada je porodica u pitanju onda niti jedna reakcija nije pretjerana.
Odrasli neka se klone maloljetnika i riješen problem.
Samo pogledas na instagramu u postovima crne-hronike i klixa koliko ima podrske za ovo i sve ti bude jasno ko je on a i ko ti sto mu daju podrsku.konami666 wrote: ↑02/09/2025 14:57 Ko je ovaj papak sto vozi 180 po gradu
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250902020
Ovi napisali vijest i to je to a nigdje policija i oduzimanje auta.
Dosao iz inostranstva da divlja po SA.konami666 wrote: ↑02/09/2025 14:57 Ko je ovaj papak sto vozi 180 po gradu
Jel stranac ili je domaći? Za ovakve stvari u inostranstvu ti se sudi za pokušaj ubojstva, ideš u prdekanu kako god. Vidim dali mu kaznu 1400 maraka i 3 mjeseca zabrane upravljanjem autom sto je ništa._BataZiv_0809 wrote: ↑02/09/2025 15:53Dosao iz inostranstva da divlja po SA.konami666 wrote: ↑02/09/2025 14:57 Ko je ovaj papak sto vozi 180 po gradu
Evo sad pregledao, govore “pa i ja sam, ima video na mom profilu”. Ima li policija da ista radi osim sto ispunjava listiće i ako izleti ovako vijest na kliksu onda reaguju?DonieBrasco wrote: ↑02/09/2025 15:14Samo pogledas na instagramu u postovima crne-hronike i klixa koliko ima podrske za ovo i sve ti bude jasno ko je on a i ko ti sto mu daju podrsku.konami666 wrote: ↑02/09/2025 14:57 Ko je ovaj papak sto vozi 180 po gradu
Samo im face i sadrzaj profila pogledaj.
Joj jarane previše pametuješ oko stvari oko kojih se uopšte nema šta pametovati, da ima odavno bi zakoni svi u Evropi postavili 17 ili 18 za minimum, pogotovo u posljednje vrijeme kada je na sve strane taj kao strah od pedofila.moimoi wrote: ↑02/09/2025 10:23 @Plavo-bijeli
Glup mi argument a ti onda pises kako je age of consent formiran po tome koliko je neko zreo, a ne po tome da li se tijelo formiralo. Sta cini osobu od 14 god zrelom? Menstruacija? To sto se zna nasminkati da izgleda kao da joj je 20?
Ko je odlucio da je neko sa 14 zreo? Za sta zreo? Spomenula sam Filipine jer im je zakonski bilo 12 god.. vidim da su se i oni opametili pa 2022 podigli na 16.
Onaj ko je spreman za sex, trebao bi biti spreman i da rodi… zar ne? A kod nas je 14god
Pa kaze:
“Rizik od medicinskih komplikacija veći je za djevojčice mlađe od 15 godina, jer nerazvijena zdjelica može dovesti do poteškoća pri porodu. Ometani porođaj obično se rješava carskim rezomu razvijenim zemljama; međutim, u regijama u razvoju gdje medicinske usluge mogu biti nedostupne, to može dovesti do eklampsije, akušerske fistule, smrtnosti dojenčadi ili majčinske smrti.”
Da ti cura nije rekla koliko ima godina, ili da je slagala, moglo je svašta biti.drug_profi wrote: ↑02/09/2025 12:43 Kad sam imao 19 na moru mi se jedna preslatka cura uvaljivala i naravno ja presretan. U priči kaže ima 13 godina (izgledala mi kao cca 16-17). Pita me koji sam razred. I ja se ohladim istog momenta.
Tako da mi nikad nije bilo jasno da nekoga mlađe maloljetnice seksualno uzbuđuju.