Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
suspect_zero wrote: ↑31/08/2025 21:42
Dobar si vrazicak jesi bar vecinom zadovoljan?
Naravno, mada mislim da ću uzeti malo duži odmor od kupovine jer sam prilično siguran da sam nabacio sve što mi treba za kuću i auto.
Taman, mada vazda ima neka điđa koja "baš sad treba"
Ja to ovako posmatram, za te pare ako se i zajebem nije neka šteta, stotinu puta se zeznem kupujuci na svoje oči I dodir.
DaniBL wrote: ↑29/08/2025 01:17
Je li još neko primjetio veliko kašnjenje u zadnje vrijeme? Naručila paket 17.08. i još uvijek samo stoji "order shipped", nisu se makli iz Kine. Prije mi je znao doći paket za 10ak dana, a sad baš sporo ide.
Moje dvije narudzbe 13.08. I 15.08. dosta kasne. Avion poletio tek 30.08. iz Kine. Dosad je sve bilo relativno brzo, cca 10 dana ali ove zadnje dvije dosta kasne. Primjetio sam kod te dvije narudzbe da mi se prilikom kreiranja narudzbi odmah pojavio i prevoznik koji ce voziti posiljku sto se dosad nije desavalo. Odmah je pisalo BH Pošta.
Narucio komplet od 10 LED sijalica za 15KM, ocekivao sam da ce u transportu biti polomnjeno bar 3-4. Nije nijedna, iznenadio sam se. A samo su bile nabacane u kutiji bez ikakve zastite.
Inace koristim LED sijalice u ostavi, garazi, i tako nekim prostorijama gdje ne boravim cesto. Dosad kupovao Phillips sijalice koje kostaju 5-6KM po komadu, ali ne traju dugo. Kontam kad vec bacam pare, a ionako crkavaju, uzecu kineske pa sta bude.
Mitsu_bitchy wrote: ↑03/09/2025 21:12
Kako da podesim da mogu vidjeti proizvode skuplje od 300KM?
Ne mozes vidjeti niti bi mogao naruciti jer je 300KM prag za carinjenje robe. Sve preko 300KM se carini, otprilike 30% dajes na carinu i pdv od vrijednosti robe.
Mitsu_bitchy wrote: ↑03/09/2025 21:12
Kako da podesim da mogu vidjeti proizvode skuplje od 300KM?
Ne mozes vidjeti niti bi mogao naruciti jer je 300KM prag za carinjenje robe. Sve preko 300KM se carini, otprilike 30% dajes na carinu i pdv od vrijednosti robe.
pa kakve to veze ima sa gledanjemi narucivanjem
ako meni odgovara platit cu carinu pdv i bilo sta za karikiram gefufnu koja kosta 500 a treba mi
ionako i ovo ide preko carine
ferratilis wrote: ↑02/09/2025 10:35
Narucio komplet od 10 LED sijalica za 15KM, ocekivao sam da ce u transportu biti polomnjeno bar 3-4. Nije nijedna, iznenadio sam se. A samo su bile nabacane u kutiji bez ikakve zastite.
Inace koristim LED sijalice u ostavi, garazi, i tako nekim prostorijama gdje ne boravim cesto. Dosad kupovao Phillips sijalice koje kostaju 5-6KM po komadu, ali ne traju dugo. Kontam kad vec bacam pare, a ionako crkavaju, uzecu kineske pa sta bude.
I ja sam kupio isto(ne znam koliko je bilo para ali znam da je bilo jeftinije nego kod nas, inače ne bi), kupio set 10 komada običnih i kupio set 5 komada sa senzorom. One sa senzorom izgledaju isto, senzor se ne vidi, unutra ga ubacili i radi kroz plastiku. Detektuje samo ljude, ne pali se kada mačka prolazi.
Ekipa,
Da li se nekome desilo da za paket stoji "In transit" već 8 dana i nema nikakve promjene?
Naručen paket sa 19 artikala 20.08, 21.08. spakovano, 22.08. poslano, 24.8. stigao na aerodrom i čeka let, 25.08. polazak leta tj. u tranzitu i onda od 27.08. piše U tranzitu (u opisu da je let koji je prevozio paket poletio, da je pošiljka možda kasnila zbog ograničenih povezanih letova). Od 27.08. do danas ništa se nije ažuriralo.
Krajnji rok isporuke je 16.09. ali i ranije sam naručivala sa Temu-a i nikad nije "zapelo" 8 dana i da nema nikakvih update-a statusa paketa.
Da li je neko imao sličnu situaciju?
Pokušala sam se dopisivati sa Temu korisničkom službom, ali oni (vjerovatno chatgpt) se samo pozivaju na rok isporuke 16.09. i ništa se ne dešava.