Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#201 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by PreWiBa »

dječak sa šibicama wrote: 01/09/2025 14:45 Prijaterlju ako nema nikakve mogucnosti za izuzece BH vozaca, onda Forto izadje pred javnost i kaze "nema nikakve mogucnosti da se zaobidje zakon".

Nego "ocisticu zrak u Sarajevu" ublehas vrti fraze i kucine, ne zeli reci istinu. Jer je politikant kao i prevoznici.
Upravo.
Ili, mogao je makar iniciirati neki regionalni dogovor, isprozivati onoga ko jeste nadležan.

Ovako, pravi se mutav i onda kada nečija sudbina ode u pm, nisam vam ja kriv
manuchao91

#202 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by manuchao91 »

sljedeci potez sila osovine sda-snsd-av je blokada kamiona na entitetskim linijama
PreWiBa

#203 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by PreWiBa »

ljubijankic wrote: 01/09/2025 14:48
sehohari wrote: 01/09/2025 14:47
Ozimician wrote: 01/09/2025 14:42 Na stranu da li podrzavate proteste ili ne, da li ste za ovu ili onu stranku, ovo targetiranje poimenicno prelazi granice dobrog ukusa.
Da.
Strašno našta su ovdje stranački botovi spremni.

Ljude se optužuju da su plaćenici, dio nekog projekta

Hajte vi jednom čekajte usmrđeni u sred augusta na carini po deset sati, pa da vas vidimo rasterećene. Vozikaju se ljudi po cijeloj evropi, danima ne vide pošten tuš, sedmicama nema familije, djecu da vide.
I onda te navrh toga ganjaju kao kakvog kriminalca po EU, hapse i deportuju, bojiš se otići na odmaralište.
Fuj.
A zbog cega ih ganjaju?
Zbog pravila EU, na kojem ministar haman pa ništa nije radio ozbiljno.
Napisao sam već, mogao je isprozvati onoga ko je odgovoran, ako ništa inciirati neko regionalno umrežavanje zbog ovog problema koje je grozno i za Srbiju, MK, MNE
apsidejzi

#204 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by apsidejzi »

Seyfo wrote: 01/09/2025 12:46 A trojka i Forto što jes jes, ne znaju se braniti.
"učinio sam šta je do mene"
Pa šta si učinio konjino? Sve redom nabroji, prozovi ko nije učinio,do koga je i šta je.
Upravo. Vazda im je to boljka bila. Vjerovatno i jesu ucinili ali to ti je kao da na forumu napises post i ocekujes da sad svi forumasi procitaju isti. Ako hoces da se tvoja poruka cuje, moras je ponoviti bezbroj puta u raznim okolnostima jer nemaju svi priliku cuti je jednom kada je izgovoris. FOrto konta ako je jednom nesto rekao da je to dovoljno. Ignorisuci da smo svi mi bombardovati hiljadama drugih informacija cijeli dan. Jednostavno se izgubi u masi.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#205 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by izvrsni direktor »

dječak sa šibicama wrote: 01/09/2025 14:45 Prijaterlju ako nema nikakve mogucnosti za izuzece BH vozaca, onda Forto izadje pred javnost i kaze "nema nikakve mogucnosti da se zaobidje zakon".

Nego "ocisticu zrak u Sarajevu" ublehas vrti fraze i kucine, ne zeli reci istinu. Jer je politikant kao i prevoznici.
Mislis ovako:
Edin Forto dobio odgovor iz EU: Vozači iz BiH ne mogu biti izuzeti od boravišnih pravila
https://share.google/iKmgw6lOhDJSMJum5
Datum:

16. Maja 2025.
Ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara Edin Forto danas je na Ministarskom savjetu Transportne zajednice EU u Beogradu inicirao usvajanje zaključka kojim će traži intenziviranje aktivnosti s ciljem prevazilaženja problematike ograničenja boravka u EU profesionalnih vozača iz BiH, odnosno zemalja zapadnog Balkana.

Forto inicirao usvajanje zaključka oko problema boravka vozača u EU - Sedmica https://share.google/s53m13F3cJuzBMU7z
Imas li jos prijedloga kako da forto promijeni eu pravilnik?
ZoomZoomKiwi

#206 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by ZoomZoomKiwi »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2025 14:51

Mislis ovako:
Edin Forto dobio odgovor iz EU: Vozači iz BiH ne mogu biti izuzeti od boravišnih pravila
https://share.google/iKmgw6lOhDJSMJum5
Datum:

16. Maja 2025.
Ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara Edin Forto danas je na Ministarskom savjetu Transportne zajednice EU u Beogradu inicirao usvajanje zaključka kojim će traži intenziviranje aktivnosti s ciljem prevazilaženja problematike ograničenja boravka u EU profesionalnih vozača iz BiH, odnosno zemalja zapadnog Balkana.

Forto inicirao usvajanje zaključka oko problema boravka vozača u EU - Sedmica https://share.google/s53m13F3cJuzBMU7z
Imas li jos prijedloga kako da forto promijeni eu pravilnik?
Ovo treba ponavljati :mrgreen:
izvrsni direktor

#207 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

sehohari wrote: 01/09/2025 14:48

Upravo.
Ili, mogao je makar iniciirati neki regionalni dogovor, isprozivati onoga ko jeste nadležan.

Je li mislis na ovo iz maja ili neki novi dogovor trazis?!
Forto inicirao usvajanje zaključka oko problema boravka vozača u EU - Sedmica https://share.google/s3jb8zWljlpKnEWIz
Armin2013

#208 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by Armin2013 »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2025 11:39
Armin2013 wrote: 01/09/2025 11:33 Očito da nismo baš pročitali zahtjeve prevoznika.
Uglavnom se vrti zahtjev da se produži boravak vozača u EU, što će teško ići ovako.

Ima još zahtjeva koje se mogu lahko riješiti u BiH i koji zavise od nas ali politika neće to da riješi.
A jedan od njih je i zadržavanje na granici prilikom carine, meni su znali 8h sati držati kamion na carini kada uvozim mašinu, traže da se da u džep pa bude riješeno za 1h. Te kontrole robe na ulazi ili izlazu se mogu brzo rješavat da vozači ne čekaju ali nekome to nije u interesu.
Slijedeći problem, nemaju svi prelazi potrebne inspektore za pregled robe - FITO, nego samo podobni terminali pa se i tu prave gužve.
its, itd

Moje mišljenje je da je ovo sve organizovala osovina SDA + ovi iz RSa (njihovi ahbabi)

Ja predlažem da se danas strpimo i podržimo ovo a sutra bušimo gume
Pa to je opet dogovor sa hrvatskom, odnosno eu, na koliko prelaza moze fito.
Tj ako hrvatska nece da poveca broj fito prelaza, a nece, sta imas forti jebavati majku?
Nemam ja ništa sa Fortom, niti mi je čojk šta kriv.
FITo na ulazu u BiH
Peacean

#209 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by Peacean »

Kamion udario jednu osobu kod Doboja tokom protesta prijevoznika
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250901112
ljubijankic

#210 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by ljubijankic »

sehohari wrote: 01/09/2025 14:50
sehohari wrote: 01/09/2025 14:47

Da.
Strašno našta su ovdje stranački botovi spremni.

Ljude se optužuju da su plaćenici, dio nekog projekta

Hajte vi jednom čekajte usmrđeni u sred augusta na carini po deset sati, pa da vas vidimo rasterećene. Vozikaju se ljudi po cijeloj evropi, danima ne vide pošten tuš, sedmicama nema familije, djecu da vide.
I onda te navrh toga ganjaju kao kakvog kriminalca po EU, hapse i deportuju, bojiš se otići na odmaralište.
Fuj.
A zbog cega ih ganjaju?
Napisao sam već, mogao je isprozvati onoga ko je odgovoran, ako ništa inciirati neko regionalno umrežavanje zbog ovog problema koje je grozno i za Srbiju, MK, MNE
Genijalno :lol: :lol: Ja ode u Njemacku i raditi stvari po bosanskim zakonima, kada me uhapse zvati Fortu sto nije izganjao da to ne vazi za nas :lol: :lol: Grob te jebo da li je realno sta se pise ovdj
Armin2013

#211 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by Armin2013 »

moonco wrote: 01/09/2025 11:43
Armin2013 wrote: 01/09/2025 11:33
Ja predlažem da se danas strpimo i podržimo ovo a sutra bušimo gume
Tek si onda napravio belaj. Nema ni tamo ni vamo :mrgreen:
Makra ću se riješit stresa :D
dječak sa šibicama

#212 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by dječak sa šibicama »

Citiras nesto sto klix prenosi kao "odgovor Brisela", opet ponavljam, zasto Forto ne izadje pred javnost i jasno i glasno kaze "nema izuzeca jebiga ne mozemo nista". Ako je vec, kako tvrdi klix, dobio odgovor iz Brisela.

Ako skines sarene naocale kojim gledas ministra, onda ces vidjeti takodje da on obecava da nekakvo rjesenje postoji, ali "treba vremena" i slicno.

Nece otvoreno da kaze, ne mozete u Sengen duze od 90 dana. Zasto nece, mozemo nagadjati.
izvrsni direktor

#213 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Predstavnik prijevoznika: Od Forte tražimo
Glavni koordinator Konzorcija logistike BiH Velibor Peulić je nakon sastanka s predstavnicima kluba SDA u Parlamentu BiH
Peulić je kazao da su se nadali da neće doći do ovog dana i blokade.

“Naša četiri osnovna zahtjeva su: Prvi i osnovni je ‘Prestanite nas hapsiti u Evropskoj uniji’.
Forto prestani ljude hapsiti po EU!!!
PreWiBa

#214 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by PreWiBa »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2025 14:54

Upravo.

Forto inicirao usvajanje zaključka oko problema boravka vozača u EU - Sedmica https://share.google/s3jb8zWljlpKnEWIz
Haj realno, da li su oni zasjedali UOPĆE?
Nisu, nijednom.
Mogao je ako ništa biti prezentniji u medijima oko ovog pitanja.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#215 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by Bobi »

reboot wrote: 01/09/2025 14:38
DaysleepeR wrote: 01/09/2025 14:22 Tu je i Nezemimu, inače iz Kladnja.
Image
Znači ako ima dobit netto po radniku 6200 kojeg placa 700 KM ima subvenciju od vlade 150 KM :D ?
ZoomZoomKiwi

#216 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by ZoomZoomKiwi »

Peacean wrote: 01/09/2025 14:54
Kamion udario jednu osobu kod Doboja tokom protesta prijevoznika
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250901112
E sad ih treba sve rastjerat i to sa specijalnim jedinicama nadležnih MUP-ova.
I svakom kaznu ne samo za parking, nego ometanje JRM.
PreWiBa

#217 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by PreWiBa »

ljubijankic wrote: 01/09/2025 14:55

A zbog cega ih ganjaju?
Genijalno :lol: :lol: Ja ode u Njemacku i raditi stvari po bosanskim zakonima, kada me uhapse zvati Fortu sto nije izganjao da to ne vazi za nas :lol: :lol: Grob te jebo da li je realno sta se pise ovdj
Čitanje ti nije baš najjača karika, a?
dječak sa šibicama

#218 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Mozda se nesto moze izmajmunisati za EU clanicom Hrvatskom, oko tih prelaza, ali... znaju se uvjeti :D
Ci-Nick

#219 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by Ci-Nick »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2025 14:54

Upravo.

Da je poslušao danasnju njegovu izjavu u 13 sati, ne bi to pričao, ili mozda i bi.
Meni je on danas bio na visini zadatka.
Sve jasno rekao, i rekao da je imao sastanak sa prijevoznicima 15.08. iako oni lažu kako se nisu sastali 70 dana.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#220 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by Bobi »

I šta na kraju, nije prijavljena blokada policiji? Onaj je makar prijavio da ide u Lišticu da klanja ali su ga odbili ovi ispada nisu ni to :D.
ZoomZoomKiwi

#221 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by ZoomZoomKiwi »

dječak sa šibicama wrote: 01/09/2025 14:58 Mozda se nesto moze izmajmunisati za EU clanicom Hrvatskom, oko tih prelaza, ali... znaju se uvjeti :D
Ne može se ništa izmajmunisati jer bi to bio presedan u vanjskoj politici EU i to bi onda isto tražila i Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Turska i još drugih "trećih" država.
ZoomZoomKiwi

#222 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by ZoomZoomKiwi »

Bobi wrote: 01/09/2025 15:03 I šta na kraju, nije prijavljena blokada policiji? Onaj je makar prijavio da ide u Lišticu da klanja ali su ga odbili ovi ispada nisu ni to :D.
Meni je najsmješnije odsustvo reakcije policije kad god su ovakve stvari u pitanju.
Kao eto da se ne dižu tenzije je l'.

Specijalci to sve da rastjeraju, ko neće, ide batinanje i KUM, a kamion ide na parking do daljnjeg, ajmo sljedeći.

Jebo majku može svako blokirati kako hoće i šta hoće.
GandalfSivi

#223 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Prekucao lik igricu svega mi. Ovdje prestadoh citati 😂😂😂
dječak sa šibicama

#224 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

zajebavam se, nema izuzeca osim ako Brisel ne odobri. A Sengen je zajebana prica, dok nisi u njemu autsajder si.

Neko treba javno izaci i reci istinu, ne obecanja ne floskule, nema ljudi nista od 90+ dana u Sengenu.
Za vozace postoje alternative, austrijske slovenske hrvatske firme zaposljavaju sve sto zeli voziti. A nas kao drzavu, ko jebe. 30 godina javasluka mora doci na naplatu.

Mozda da zaposle filipince kao vozace.
ZoomZoomKiwi

#225 Re: Blokada kamiondzija ALL ABOUT

Post by ZoomZoomKiwi »

dječak sa šibicama wrote: 01/09/2025 15:06 zajebavam se, nema izuzeca osim ako Brisel ne odobri. A Sengen je zajebana prica, dok nisi u njemu autsajder si.

Neko treba javno izaci i reci istinu, ne obecanja ne floskule, nema ljudi nista od 90+ dana u Sengenu.
Za vozace postoje alternative, austrijske slovenske hrvatske firme zaposljavaju sve sto zeli voziti. A nas kao drzavu, ko jebe. 30 godina javasluka mora doci na naplatu.

Mozda da zaposle filipince kao vozace.
To je suština.

30 godina ad-hoc kakoćemolakoćemo nerada dolazi na naplatu.
Locked