Baš bih volio da znam otkud ti podaci? I kakva je to naopaka logika, šta treba da masovno oduzimamo djecu i smještamo ih u neke domove? Možda najbolje da ugasimo porodicu kao takvu, neka se djeca prave u epruvetama. I čuj "nekih Epsteina". Tih Epsteina ima i kod nas, budi siguran u to.Plavo-bijeli wrote: ↑01/09/2025 10:059/10 slučajeva pedofilije je od najblizih clanova porodice. Tako da drustvo treba da cuva od roditelja, a ne roditelji kao od nekih tamo Epsteina.benzapen wrote: ↑01/09/2025 10:02 Ponekad stvari nisu komplikovane. Razlika u godinama ne znači ništa dok se radi o osobama starijim od 18 godina koje dobrovoljno pristaju na odnos. Ako osoba ima ispod 18 godina a druga iznad 18, eh onda se stvari drugačije gledaju. Tada stupa zakon na snagu, roditelji itd. A da je društvo u svijetu a i kod nas prepuno pedofila, to je valjda svima jasno. Samo vidjeti pod Epstein files, Clinton, Trump, itd. Nego ljudi, čuvajte djecu, pazite kud se kreću, s kim se druže, kako se ponašaju, pričajte s njima itd, itd.... Država neće nikog spasiti ako sami sebe ne spasimo.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- benzapen
#96401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#96402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bih ja previše raspravljao sa Playboy avatarom po tim pitanjima.
- Toffee karamela
#96403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma čekajte, zar Hase Tirić nije bio zapovjednik Crnih labudova u ratu? Kažu prvi koji se dosjetio da traži veliku lovu za akcije ( i ovo je potvrđeno sa više strana, čak se i Naser Orić tome iščuđavao kad ga je prvi put susreo na nekom štapskom sastanku)?
još je znači plaćenik
?
još je znači plaćenik
-
last mohicans
#96404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Crni labudovi su imali platu, ne znam koliku, u ratu se spominjalo u dojč markama. Ali su bili dobri borci, ginuli su na svim ratištima.
- dječak sa šibicama
#96405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisu oni iz Sarajeva, pa iskreno ne znam ni ja puno o Crnim Labudovima, osim da su ime dobili po tom Senadu sto je poginuo a zvali ga Labud. Hase Tiric je negdje iz Teocaka ili Bijeljine, tamo taj dio.suspect_zero wrote: ↑01/09/2025 02:21Jeli ima "kredita" među rajom da bude takav baja? Ono jeli se junacki pokazao u ratu, jurisao, oslobodio koji dio I tako to. Mislim, meni ovaj odred nije nesto poznat previse, nisam ih vidjala po gradu za vrijeme agresije tako da ne mogu da dam neki sud.
Evo kaze kolega vazda naoružan, jeli tako opremljen ide I na posao, kao direktor Sarajevogasa?
Meni ima facu rahmetli Radeljaša![]()
Ja sam za njih cuo da su naplacivali akcije, nece odraditi akciju ako im se ne plati u keshu u markama, a navodno su bili sposobni borci ili hrabri kako god.
U akciji spicasta stijena Haseta se vidi tek u bolnici kad posjecuje ranjene borce. Inace sam cuo da su ih na liniji u akciji vodili ljudi poput pokojnog Zeljka ili rahmetli Zejda, ali ne bih ulazio dalje u te teme.
Uglavnom ako je on ucijenjen, onda je moguce da i oruzje radi.
- Toffee karamela
#96406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
apsolutno ne prozivam momke, nego "menadžera" (jer tako se i ponašao, i prije nego što je počeo menadžerisati u fudbalu).last mohicans wrote: ↑01/09/2025 12:02 Crni labudovi su imali platu, ne znam koliku, u ratu se spominjalo u dojč markama. Ali su bili dobri borci, ginuli su na svim ratištima.
mislim da je ono bio on što je mrko gledao prema posjetiocima picerije Crni labud na M.Dvoru (dok se nije zatvorila). malo, crno, narogušeno. tačno kako ga neko opisa
imali su držače kišobrana u obliku labuda. to mi se jedino sviđalo u toj piceriji.
- dječak sa šibicama
#96407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto se tice zena pedofila, uglavnom to budu neke profesorice koje se spetljaju sa ucenicima, bar ono sto cujemo u medijima.
Uglavnom zgodne privlacne. I uglavnom muskarci kazemo sto moja nije takva. Kod mene bile brkata Rada sa geografskom kartom ispod miske i zrikava Munira, gleda tebe vidi Smederevo.
Uglavnom zgodne privlacne. I uglavnom muskarci kazemo sto moja nije takva. Kod mene bile brkata Rada sa geografskom kartom ispod miske i zrikava Munira, gleda tebe vidi Smederevo.
- Toffee karamela
#96408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
baza im je bila u Visokom.
nisu nikad bili u fokusu domaće javnosti, ali zato su bili apsolutni hit među dijasporom, jer ih je HRT stalno prikazivao i to dijelom zato jer su ih i strani izvještači dosta pratili.
nisu nikad bili u fokusu domaće javnosti, ali zato su bili apsolutni hit među dijasporom, jer ih je HRT stalno prikazivao i to dijelom zato jer su ih i strani izvještači dosta pratili.
-
last mohicans
#96409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kafe slastičarna je bila u Ferhadiji, gdje onaj prostor od ekonomije i sad oni koferi. Ne znam na Marijin dvoru. Jbg, ako je menadzerisao, nije samo sebi, nego i borcima. Veliko postovanje imaju prema njemu, ovi sto su sinoc sačekali pantere, vjerujem da su od ostataka jedinice. Doduse jedan je 77 god., ostali su mlađi. 22 zlatna ljiljana je ta jedinica dala.Toffee karamela wrote: ↑01/09/2025 12:09apsolutno ne prozivam momke, nego "menadžera" (jer tako se i ponašao, i prije nego što je počeo menadžerisati u fudbalu).last mohicans wrote: ↑01/09/2025 12:02 Crni labudovi su imali platu, ne znam koliku, u ratu se spominjalo u dojč markama. Ali su bili dobri borci, ginuli su na svim ratištima.
mislim da je ono bio on što je mrko gledao prema posjetiocima picerije Crni labud na M.Dvoru (dok se nije zatvorila). malo, crno, narogušeno. tačno kako ga neko opisa
imali su držače kišobrana u obliku labuda. to mi se jedino sviđalo u toj piceriji.
- Chloe
- Photo mod
#96410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel to ime - Tirić - zvanično negdje objavljeno ili je rekla-kazala?
I nije mi jasno ako su tu "sačekušu" napravili bivši vojni specijalci iz Labudova,
jesu li oni u ratu imali dječije obdanište i juniorsku selekciju?
"U 17:45 sati, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode S.D., rođen 1983. godine, nastanjen na Ilidži, A.M., rođen 1982. godine, nastanjen na Ilidži, S.P., rođen 1977. godine, nastanjen u Zavidovićima, J.R., rođen 1987. godine, nastanjen u Sarajevu i T.H., rođen 1985. godine, nastanjen na Ilidži, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Nasilničko ponašanje i Ugrožavanje sigurnosti na štetu A.Dž. i S.S. iz Sarajeva", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.
I nije mi jasno ako su tu "sačekušu" napravili bivši vojni specijalci iz Labudova,
jesu li oni u ratu imali dječije obdanište i juniorsku selekciju?
"U 17:45 sati, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode S.D., rođen 1983. godine, nastanjen na Ilidži, A.M., rođen 1982. godine, nastanjen na Ilidži, S.P., rođen 1977. godine, nastanjen u Zavidovićima, J.R., rođen 1987. godine, nastanjen u Sarajevu i T.H., rođen 1985. godine, nastanjen na Ilidži, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Nasilničko ponašanje i Ugrožavanje sigurnosti na štetu A.Dž. i S.S. iz Sarajeva", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.
- Toffee karamela
#96411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bila je picerija Crni labud, drito uz Holiday Inn i (isto) upokojeni Star Cafe koji je bio legendaran među bjeguncima s predavanja s okolnih faxova. nije točila alkohol. njihovo 1/1, a eto meni je ta njihova slastičarna u Ferhadiji nepoznata (možda bih znala po imenu).last mohicans wrote: ↑01/09/2025 12:36
Kafe slastičarna je bila u Ferhadiji, gdje onaj prostor od ekonomije i sad oni koferi. Ne znam na Marijin dvoru. Jbg, ako je menadzerisao, nije samo sebi, nego i borcima. Veliko postovanje imaju prema njemu, ovi sto su sinoc sačekali pantere, vjerujem da su od ostataka jedinice. Doduse jedan je 77 god., ostali su mlađi. 22 zlatna ljiljana je ta jedinica dala.
ne vjerujem da su imali mnogo fajde od njegova menadžerisanja. na stranu i sam koncept plaćanja odlaska u akcije kao da su strani plaćenici a ne regularna vojska. lopina pokvarena.
-
last mohicans
#96412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tačnije na sadnješem mjestu CJ i cineplexa. Dugački montazni objekat? Dosta sam kafa tu popio, ali se ne sjecam da je to labud picerija bila.Toffee karamela wrote: ↑01/09/2025 13:19bila je picerija Crni labud, drito uz Holiday Inn i (isto) upokojeni Star Cafe koji je bio legendaran među bjeguncima s predavanja s okolnih faxova. nije točila alkohol. njihovo 1/1, a eto meni je ta njihova slastičarna u Ferhadiji nepoznata (možda bih znala po imenu).last mohicans wrote: ↑01/09/2025 12:36
Kafe slastičarna je bila u Ferhadiji, gdje onaj prostor od ekonomije i sad oni koferi. Ne znam na Marijin dvoru. Jbg, ako je menadzerisao, nije samo sebi, nego i borcima. Veliko postovanje imaju prema njemu, ovi sto su sinoc sačekali pantere, vjerujem da su od ostataka jedinice. Doduse jedan je 77 god., ostali su mlađi. 22 zlatna ljiljana je ta jedinica dala.
ne vjerujem da su imali mnogo fajde od njegova menadžerisanja. na stranu i sam koncept plaćanja odlaska u akcije kao da su strani plaćenici a ne regularna vojska. lopina pokvarena.
- Ateista
#96413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda se malo nespretno izrazio, ali to je tacno da su najcesci slucajevi zlostavljanja djece u krugu porodice, ili familija, bliski prijatelji i slicno, u principu oni koji imaju vise kontakta sa tom djecom i oni kojima se vjeruje pa se djeca ostave sama sa njima. Ne treba puno guglati da se dodje do tih podataka.benzapen wrote: ↑01/09/2025 11:51Baš bih volio da znam otkud ti podaci? I kakva je to naopaka logika, šta treba da masovno oduzimamo djecu i smještamo ih u neke domove? Možda najbolje da ugasimo porodicu kao takvu, neka se djeca prave u epruvetama. I čuj "nekih Epsteina". Tih Epsteina ima i kod nas, budi siguran u to.Plavo-bijeli wrote: ↑01/09/2025 10:059/10 slučajeva pedofilije je od najblizih clanova porodice. Tako da drustvo treba da cuva od roditelja, a ne roditelji kao od nekih tamo Epsteina.benzapen wrote: ↑01/09/2025 10:02 Ponekad stvari nisu komplikovane. Razlika u godinama ne znači ništa dok se radi o osobama starijim od 18 godina koje dobrovoljno pristaju na odnos. Ako osoba ima ispod 18 godina a druga iznad 18, eh onda se stvari drugačije gledaju. Tada stupa zakon na snagu, roditelji itd. A da je društvo u svijetu a i kod nas prepuno pedofila, to je valjda svima jasno. Samo vidjeti pod Epstein files, Clinton, Trump, itd. Nego ljudi, čuvajte djecu, pazite kud se kreću, s kim se druže, kako se ponašaju, pričajte s njima itd, itd.... Država neće nikog spasiti ako sami sebe ne spasimo.
Naravno da to ne znaci da treba raspustiti porodice i da se ne treba boriti protiv drugih pedofila, samo treba biti svjestan te cinjenice i znati kako zastitti dijete i gdje je najveca opasnost.
Roditelji moraju dobro da vode racuna sa kim ostavljaju djecu i da se ne oslanjaju na to - to nam je rodbina ili prijatelj, ne bi oni, to i jeste najcesce problem sto se ide tom logikom. Da ne govorim o tome da treba voditi racuna koga biraju za partnera, i zbog sebe i zbog buduce djece, to se najvise odnosi na zene.
Slucajeva da neko napadne random malo dijete u parku ili negdje ima najmanje, tad su djeca najcesce pod necijim nadzorom i to je tesko izvodivo, zato se to puno cesce desava u kuci kad se dijete sa nekim ostavi samo-
-
last mohicans
#96414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj 77 je mogao imati ratno iskustvo. Jedinica je poslije rata imala svoje dijelove u sklopu Vojske FBiH, tačnije VP vojske i bili su stacionirani u kasarnoj Nedzarici. Komadant kasarne je bio Paldum, ne znam je li on bio u ratu labud ali jeste major Varmaz koji u toj kasarni bio jedan od oficira. Ovi momci su mogli sluziti regularnu vojsku iza rata, po godistima i biti dio VP, ne specijalaca. Ne znam ni da je imala vojska neke specijalce iza rata. To su vjerovatno ovi panteri izvalili da bi efekat bio bolji.Chloe wrote: ↑01/09/2025 13:00 Jel to ime - Tirić - zvanično negdje objavljeno ili je rekla-kazala?
jesu li oni u ratu imali dječije obdanište i juniorsku selekciju?![]()
- Plavo-bijeli
#96415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prema zvanicnim podacimabenzapen wrote: ↑01/09/2025 11:51Baš bih volio da znam otkud ti podaci? I kakva je to naopaka logika, šta treba da masovno oduzimamo djecu i smještamo ih u neke domove? Možda najbolje da ugasimo porodicu kao takvu, neka se djeca prave u epruvetama. I čuj "nekih Epsteina". Tih Epsteina ima i kod nas, budi siguran u to.Plavo-bijeli wrote: ↑01/09/2025 10:059/10 slučajeva pedofilije je od najblizih clanova porodice. Tako da drustvo treba da cuva od roditelja, a ne roditelji kao od nekih tamo Epsteina.benzapen wrote: ↑01/09/2025 10:02 Ponekad stvari nisu komplikovane. Razlika u godinama ne znači ništa dok se radi o osobama starijim od 18 godina koje dobrovoljno pristaju na odnos. Ako osoba ima ispod 18 godina a druga iznad 18, eh onda se stvari drugačije gledaju. Tada stupa zakon na snagu, roditelji itd. A da je društvo u svijetu a i kod nas prepuno pedofila, to je valjda svima jasno. Samo vidjeti pod Epstein files, Clinton, Trump, itd. Nego ljudi, čuvajte djecu, pazite kud se kreću, s kim se druže, kako se ponašaju, pričajte s njima itd, itd.... Država neće nikog spasiti ako sami sebe ne spasimo.
Prema CDC-u, oko 90 % seksualnog zlostavljanja djece čine osobe koje su poznate djetetu ili njegovoj porodici
https://www.cdc.gov/child-abuse-neglect ... abuse.html
Indiana Center for the Prevention of Youth Violence navodi da su više od 90 % počinitelja osobe koje djeca poznaju, vole i kojima vjeruju — konkretno, 30–40 % počinitelja su članovi porodice, a 50 % su poznanici izvan porodice https://www.indianaprevention.org/child ... statistics
Eh sad idemo na glavni dio, 4 od 5 slučajeva kada je u pitanju neko vrlo blizak kao otac se UOPŠTE ne prijavi. Znači konačne brojke bi isle 98% poznanici i bliza porodica a 2% nepoznati.
Sta treba raditi, treba veca zastita djeci, bolja edukacija djece i mogucnost da prijave bez da prodju sa problemima itd dublja je to tema.
Sta ti mediji predstavljaju- aaa pedofili na ulicama kidnapuju djecu na sve strane, a ono podaci govore da fakticki nema slucaja u posljednjih 20 godina kod nas da je neko dijete kidnapovano i silovano, znači full prepadanje ljudi.
Što se tiče Epsteina, sad sam istrazio, a i tu se predstavlja reko bi covjek da je imao nekakav tkzv "pedo ring" sa curicama od 6g, a ono po zvanicnim podacima iznajmljivao cure i placao ih za usluge od 14-17 godina (znači u Bosni, Srbiji i mnogim drugim drzavama bi odgovarao samo zbog placanja prostitucije) i pazi sad kad upitaš odakle je uopste pronalazio te..preko ovih drugih cura..znači zaradjivale fine pare i kad su dobile priliku i skontale da bi mogle milione uzeti boom tuzba. Daleko da njega branim, ali po medijima se predstavlja da je on haman kidnapovao curice predskolske dobi i vodio ih na otok i drzao zatocene....
Vrlo je bitno znati full istinu, a ne pratiti samo medijski senzacionalizam.
P.S za ovog dole , playboy je tu kao poveznica sa navijackom grupom, a ne nesto drugo
Last edited by Plavo-bijeli on 01/09/2025 13:41, edited 2 times in total.
-
moimoi
#96416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma kakvi vojnici?! Obicni mahalcilast mohicans wrote: ↑01/09/2025 13:26Ovaj 77 je mogao imati ratno iskustvo. Jedinica je poslije rata imala svoje dijelove u sklopu Vojske FBiH, tačnije VP vojske i bili su stacionirani u kasarnoj Nedzarici. Komadant kasarne je bio Paldum, ne znam je li on bio u ratu labud ali jeste major Varmaz koji u toj kasarni bio jedan od oficira. Ovi momci su mogli sluziti regularnu vojsku iza rata, po godistima i biti dio VP, ne specijalaca. Ne znam ni da je imala vojska neke specijalce iza rata. To su vjerovatno ovi panteri izvalili da bi efekat bio bolji.Chloe wrote: ↑01/09/2025 13:00 Jel to ime - Tirić - zvanično negdje objavljeno ili je rekla-kazala?

-
last mohicans
#96417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko su ovi sa slike? Pobrojani? Nismo mi rekli da su specijalci vojnici, vec su se ovi iz pantera pozalili CH. Na stranu sve, neka je neko malo stao i ovoj organizaciji na zulj.moimoi wrote: ↑01/09/2025 13:40Ma kakvi vojnici?! Obicni mahalcilast mohicans wrote: ↑01/09/2025 13:26Ovaj 77 je mogao imati ratno iskustvo. Jedinica je poslije rata imala svoje dijelove u sklopu Vojske FBiH, tačnije VP vojske i bili su stacionirani u kasarnoj Nedzarici. Komadant kasarne je bio Paldum, ne znam je li on bio u ratu labud ali jeste major Varmaz koji u toj kasarni bio jedan od oficira. Ovi momci su mogli sluziti regularnu vojsku iza rata, po godistima i biti dio VP, ne specijalaca. Ne znam ni da je imala vojska neke specijalce iza rata. To su vjerovatno ovi panteri izvalili da bi efekat bio bolji.Chloe wrote: ↑01/09/2025 13:00 Jel to ime - Tirić - zvanično negdje objavljeno ili je rekla-kazala?
![]()
-
moimoi
- benzapen
#96419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Podaci iz USA, mjesta gdje je skoro pa u potpunosti porodica uništena. Fentanyl, oxicodon, heroin, masovna ubistva po školama, nema više oca i majke u zakonu već roditelj 1 i 2, nastavi niz. Podaci u potpunosti irelevantni za BiH. Što se tiče ovog što se "sam objesio u zatvoru", ako sam dobro razumio tebi je seks sa djecom od 14 godina normalan?! I ta priča one same su to htjele i radi para. Pa ako neko ne može da glasa na izborima jer je maloljetan, što znači da pravno nije dovoljno zreo da donese odluku o tom ko želi da ga predstavlja u političkom smislu, u seksualnom smislu je dovoljno zreo da donese odluku o tom da ga stari milijarderi pedofili razvlače po privatnim ostrvima!!! I naravno da nije nikog oteo, već je imao saradnicu (više njih) koja je tu DJECU regrutovala da se bavi ko biva glumom, manekenstvom itd. Pa kompletna vlast trenutno u USA skupa s većinom opozicijom se bori da se ne objave svi podaci o tome. Sve policijske agencije, tužilaštvo, prikriva pedofile. Jedinoj osuđenoj i koja zna sve, su odjednom odobrili premještaj u zatvor s puno boljim uslovima nego što je imala prije. Nekako taman u trenutku kad je sve trebalo izaći u javnost. Ono , baš neka slučajnost. Dok se priča malo ohladi, onaj napadne Venecuelu ili koga već planira napasti, ona ide van zatvora. Ili će se kao i haver "samo objesiti " u zatvoru. Opravdanja za pedofiliju nema, nikakvog. Ako je istina da u našem zakonu piše da DIJETE od 14 godina može dati svoj pristanak za seksualni odnos s punoljetnom osobom, onda taj zakon ne valja i treba ga promijeniti. A te koji bi glasali protiv izmjene zakona, poslati malo na odmor u Zenicu.Plavo-bijeli wrote: ↑01/09/2025 13:39Prema zvanicnim podacimabenzapen wrote: ↑01/09/2025 11:51Baš bih volio da znam otkud ti podaci? I kakva je to naopaka logika, šta treba da masovno oduzimamo djecu i smještamo ih u neke domove? Možda najbolje da ugasimo porodicu kao takvu, neka se djeca prave u epruvetama. I čuj "nekih Epsteina". Tih Epsteina ima i kod nas, budi siguran u to.Plavo-bijeli wrote: ↑01/09/2025 10:05
9/10 slučajeva pedofilije je od najblizih clanova porodice. Tako da drustvo treba da cuva od roditelja, a ne roditelji kao od nekih tamo Epsteina.
Prema CDC-u, oko 90 % seksualnog zlostavljanja djece čine osobe koje su poznate djetetu ili njegovoj porodici
Indiana Center for the Prevention of Youth Violence navodi da su više od 90 % počinitelja osobe koje djeca poznaju, vole i kojima vjeruju — konkretno, 30–40 % počinitelja su članovi porodice, a 50 % su poznanici izvan porodice https://www.indianaprevention.org/child ... statistics
Eh sad idemo na glavni dio, 4 od 5 slučajeva kada je u pitanju neko vrlo blizak kao otac se UOPŠTE ne prijavi. Znači konačne brojke bi isle 98% poznanici i bliza porodica a 2% nepoznati.
Sta treba raditi, treba veca zastita djeci, bolja edukacija djece i mogucnost da prijave bez da prodju sa problemima itd dublja je to tema.
Sta ti mediji predstavljaju- aaa pedofili na ulicama kidnapuju djecu na sve strane, a ono podaci govore da fakticki nema slucaja u posljednjih 20 godina kod nas da je neko dijete kidnapovano i silovano, znači full prepadanje ljudi.
Što se tiče Epsteina, sad sam istrazio, a i tu se predstavlja reko bi covjek da je imao nekakav tkzv "pedo ring" sa curicama od 6g, a ono po zvanicnim podacima iznajmljivao cure i placao ih za usluge od 14-17 godina (znači u Bosni, Srbiji i mnogim drugim drzavama bi odgovarao samo zbog placanja prostitucije) i pazi sad kad upitaš odakle je uopste pronalazio te..preko ovih drugih cura..znači zaradjivale fine pare i kad su dobile priliku i skontale da bi mogle milione uzeti boom tuzba. Daleko da njega branim, ali po medijima se predstavlja da je on haman kidnapovao curice predskolske dobi i vodio ih na otok i drzao zatocene....
P.S za ovog dole , playboy je tu kao poveznica sa navijackom grupom, a ne nesto drugomada furam taj znak opcenito
- Ateista
#96420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zakonsk ... /210120099benzapen wrote: ↑01/09/2025 14:20Podaci iz USA, mjesta gdje je skoro pa u potpunosti porodica uništena. Fentanyl, oxicodon, heroin, masovna ubistva po školama, nema više oca i majke u zakonu već roditelj 1 i 2, nastavi niz. Podaci u potpunosti irelevantni za BiH. Što se tiče ovog što se "sam objesio u zatvoru", ako sam dobro razumio tebi je seks sa djecom od 14 godina normalan?! I ta priča one same su to htjele i radi para. Pa ako neko ne može da glasa na izborima jer je maloljetan, što znači da pravno nije dovoljno zreo da donese odluku o tom ko želi da ga predstavlja u političkom smislu, u seksualnom smislu je dovoljno zreo da donese odluku o tom da ga stari milijarderi pedofili razvlače po privatnim ostrvima!!! I naravno da nije nikog oteo, već je imao saradnicu (više njih) koja je tu DJECU regrutovala da se bavi ko biva glumom, manekenstvom itd. Pa kompletna vlast trenutno u USA skupa s većinom opozicijom se bori da se ne objave svi podaci o tome. Sve policijske agencije, tužilaštvo, prikriva pedofile. Jedinoj osuđenoj i koja zna sve, su odjednom odobrili premještaj u zatvor s puno boljim uslovima nego što je imala prije. Nekako taman u trenutku kad je sve trebalo izaći u javnost. Ono , baš neka slučajnost. Dok se priča malo ohladi, onaj napadne Venecuelu ili koga već planira napasti, ona ide van zatvora. Ili će se kao i haver "samo objesiti " u zatvoru. Opravdanja za pedofiliju nema, nikakvog. Ako je istina da u našem zakonu piše da DIJETE od 14 godina može dati svoj pristanak za seksualni odnos s punoljetnom osobom, onda taj zakon ne valja i treba ga promijeniti. A te koji bi glasali protiv izmjene zakona, poslati malo na odmor u Zenicu.Plavo-bijeli wrote: ↑01/09/2025 13:39Prema zvanicnim podacimabenzapen wrote: ↑01/09/2025 11:51
Baš bih volio da znam otkud ti podaci? I kakva je to naopaka logika, šta treba da masovno oduzimamo djecu i smještamo ih u neke domove? Možda najbolje da ugasimo porodicu kao takvu, neka se djeca prave u epruvetama. I čuj "nekih Epsteina". Tih Epsteina ima i kod nas, budi siguran u to.
P.S za ovog dole , playboy je tu kao poveznica sa navijackom grupom, a ne nesto drugomada furam taj znak opcenito
Ne samo kod nas, u dosta drzava je slicno.
- eldinowski
#96421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel bilo ovo
- benzapen
#96422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Strašno je ovo, ali me ne čudi. Razvratni milijarderi finansiraju političare, koji onda izglasaju ove naopake zakone, da bi mogli na djeci provoditi svoje nastranosti legalno. O mom djetetu da je riječ, ako već je zakon naopak, onda bih ja bio zakon. Ako već ne može drugačije biti. Pa neka onda na meni primjenjuju zakon, nema veze. Ne može biti normalno to i tačka.Ateista wrote: ↑01/09/2025 15:09https://www.klix.ba/vijesti/bih/zakonsk ... /210120099benzapen wrote: ↑01/09/2025 14:20Podaci iz USA, mjesta gdje je skoro pa u potpunosti porodica uništena. Fentanyl, oxicodon, heroin, masovna ubistva po školama, nema više oca i majke u zakonu već roditelj 1 i 2, nastavi niz. Podaci u potpunosti irelevantni za BiH. Što se tiče ovog što se "sam objesio u zatvoru", ako sam dobro razumio tebi je seks sa djecom od 14 godina normalan?! I ta priča one same su to htjele i radi para. Pa ako neko ne može da glasa na izborima jer je maloljetan, što znači da pravno nije dovoljno zreo da donese odluku o tom ko želi da ga predstavlja u političkom smislu, u seksualnom smislu je dovoljno zreo da donese odluku o tom da ga stari milijarderi pedofili razvlače po privatnim ostrvima!!! I naravno da nije nikog oteo, već je imao saradnicu (više njih) koja je tu DJECU regrutovala da se bavi ko biva glumom, manekenstvom itd. Pa kompletna vlast trenutno u USA skupa s većinom opozicijom se bori da se ne objave svi podaci o tome. Sve policijske agencije, tužilaštvo, prikriva pedofile. Jedinoj osuđenoj i koja zna sve, su odjednom odobrili premještaj u zatvor s puno boljim uslovima nego što je imala prije. Nekako taman u trenutku kad je sve trebalo izaći u javnost. Ono , baš neka slučajnost. Dok se priča malo ohladi, onaj napadne Venecuelu ili koga već planira napasti, ona ide van zatvora. Ili će se kao i haver "samo objesiti " u zatvoru. Opravdanja za pedofiliju nema, nikakvog. Ako je istina da u našem zakonu piše da DIJETE od 14 godina može dati svoj pristanak za seksualni odnos s punoljetnom osobom, onda taj zakon ne valja i treba ga promijeniti. A te koji bi glasali protiv izmjene zakona, poslati malo na odmor u Zenicu.Plavo-bijeli wrote: ↑01/09/2025 13:39
Prema zvanicnim podacima
- DaysleepeR
#96423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uvijek je korisno i pametno biti skeptičan prema svemu što Senad Hadžifejzović predstavi u svom turbofolk nazovi dnevniku.
-
tokio25
#96424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najlakse je pisati napametbenzapen wrote: ↑01/09/2025 15:25Strašno je ovo, ali me ne čudi. Razvratni milijarderi finansiraju političare, koji onda izglasaju ove naopake zakone, da bi mogli na djeci provoditi svoje nastranosti legalno. O mom djetetu da je riječ, ako već je zakon naopak, onda bih ja bio zakon. Ako već ne može drugačije biti. Pa neka onda na meni primjenjuju zakon, nema veze. Ne može biti normalno to i tačka.Ateista wrote: ↑01/09/2025 15:09https://www.klix.ba/vijesti/bih/zakonsk ... /210120099benzapen wrote: ↑01/09/2025 14:20
Podaci iz USA, mjesta gdje je skoro pa u potpunosti porodica uništena. Fentanyl, oxicodon, heroin, masovna ubistva po školama, nema više oca i majke u zakonu već roditelj 1 i 2, nastavi niz. Podaci u potpunosti irelevantni za BiH. Što se tiče ovog što se "sam objesio u zatvoru", ako sam dobro razumio tebi je seks sa djecom od 14 godina normalan?! I ta priča one same su to htjele i radi para. Pa ako neko ne može da glasa na izborima jer je maloljetan, što znači da pravno nije dovoljno zreo da donese odluku o tom ko želi da ga predstavlja u političkom smislu, u seksualnom smislu je dovoljno zreo da donese odluku o tom da ga stari milijarderi pedofili razvlače po privatnim ostrvima!!! I naravno da nije nikog oteo, već je imao saradnicu (više njih) koja je tu DJECU regrutovala da se bavi ko biva glumom, manekenstvom itd. Pa kompletna vlast trenutno u USA skupa s većinom opozicijom se bori da se ne objave svi podaci o tome. Sve policijske agencije, tužilaštvo, prikriva pedofile. Jedinoj osuđenoj i koja zna sve, su odjednom odobrili premještaj u zatvor s puno boljim uslovima nego što je imala prije. Nekako taman u trenutku kad je sve trebalo izaći u javnost. Ono , baš neka slučajnost. Dok se priča malo ohladi, onaj napadne Venecuelu ili koga već planira napasti, ona ide van zatvora. Ili će se kao i haver "samo objesiti " u zatvoru. Opravdanja za pedofiliju nema, nikakvog. Ako je istina da u našem zakonu piše da DIJETE od 14 godina može dati svoj pristanak za seksualni odnos s punoljetnom osobom, onda taj zakon ne valja i treba ga promijeniti. A te koji bi glasali protiv izmjene zakona, poslati malo na odmor u Zenicu.
Osobe do 14 godina je dijete sa 14 vise nije sta god mi mislili i zelili
Od 14 do 16 je mladji maloljetnik a od 16 do 18 stariji maloljetnik i to je to
- Ateista
#96425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je OK da se ovo odnosi na vrsnjake, da se kod maloljetnika ogranici maksimalna razlika u godinama, recimo 1-2 godine.benzapen wrote: ↑01/09/2025 15:25Strašno je ovo, ali me ne čudi. Razvratni milijarderi finansiraju političare, koji onda izglasaju ove naopake zakone, da bi mogli na djeci provoditi svoje nastranosti legalno. O mom djetetu da je riječ, ako već je zakon naopak, onda bih ja bio zakon. Ako već ne može drugačije biti. Pa neka onda na meni primjenjuju zakon, nema veze. Ne može biti normalno to i tačka.Ateista wrote: ↑01/09/2025 15:09https://www.klix.ba/vijesti/bih/zakonsk ... /210120099benzapen wrote: ↑01/09/2025 14:20
Podaci iz USA, mjesta gdje je skoro pa u potpunosti porodica uništena. Fentanyl, oxicodon, heroin, masovna ubistva po školama, nema više oca i majke u zakonu već roditelj 1 i 2, nastavi niz. Podaci u potpunosti irelevantni za BiH. Što se tiče ovog što se "sam objesio u zatvoru", ako sam dobro razumio tebi je seks sa djecom od 14 godina normalan?! I ta priča one same su to htjele i radi para. Pa ako neko ne može da glasa na izborima jer je maloljetan, što znači da pravno nije dovoljno zreo da donese odluku o tom ko želi da ga predstavlja u političkom smislu, u seksualnom smislu je dovoljno zreo da donese odluku o tom da ga stari milijarderi pedofili razvlače po privatnim ostrvima!!! I naravno da nije nikog oteo, već je imao saradnicu (više njih) koja je tu DJECU regrutovala da se bavi ko biva glumom, manekenstvom itd. Pa kompletna vlast trenutno u USA skupa s većinom opozicijom se bori da se ne objave svi podaci o tome. Sve policijske agencije, tužilaštvo, prikriva pedofile. Jedinoj osuđenoj i koja zna sve, su odjednom odobrili premještaj u zatvor s puno boljim uslovima nego što je imala prije. Nekako taman u trenutku kad je sve trebalo izaći u javnost. Ono , baš neka slučajnost. Dok se priča malo ohladi, onaj napadne Venecuelu ili koga već planira napasti, ona ide van zatvora. Ili će se kao i haver "samo objesiti " u zatvoru. Opravdanja za pedofiliju nema, nikakvog. Ako je istina da u našem zakonu piše da DIJETE od 14 godina može dati svoj pristanak za seksualni odnos s punoljetnom osobom, onda taj zakon ne valja i treba ga promijeniti. A te koji bi glasali protiv izmjene zakona, poslati malo na odmor u Zenicu.
Nije normalno da jedna odrasla osoba od nekih 40-50 godina legalno ima odnos sa adolescentom od 14 - 15 godina. Ne mora biti na silu, ali je velika mogucnost manipulacije, iskoristavanja zbog nadmocne pozicije i slicno, tako da ni meni nije jasno.