Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
anex wrote: ↑31/08/2025 08:54
Ima li kakva preporuka za 41" ili 43" TV?
Bez Samsung i LG brenda....
Da je noviji model, android...i na be košta bubrega
Pogledaj šta nudi Tesla ako nisi a očito nisi zahtjevan tipa OLED, micro led, ovo-ono...
Ja sam mami kupio 43" prije 3-4 godine, neki skroz srednji model Tesla, smart, sve uredno funkcioniše, za ono koliko sam ga platio nema dalje.
Prati na ekupi, bude fantastičnih sniženja na Teslu.
Bitno je naravno QLED ili OLED i ostali kvaliteti slike...
A još je bitnije dobar interfejs, OS da je android, i da mu ne treba 4 sata da prebaci sa kanala na kanal.
Kad odem u prodavnicu sve kontam zapalit ću se ako prođem pored Tesla TV
Ima ljudi kojima to ne smeta ili ne zanima ih, ali meni ne može da promakne da na Tesla panelima i narandža i trešnja i jabuka ima onu istu neku nijansu crvene između crvene i pink. Dekoncentriše me dok gledam. Vjerovatno ima Tesla i sa boljim panelom.
anex wrote: ↑31/08/2025 10:07
Bitno je naravno QLED ili OLED i ostali kvaliteti slike...
A još je bitnije dobar interfejs, OS da je android, i da mu ne treba 4 sata da prebaci sa kanala na kanal.
Kad odem u prodavnicu sve kontam zapalit ću se ako prođem pored Tesla TV
Predrasude, vjeruj mi.
Vjerojatno su unutra iste komponente kao i TCL, Hisense, Phillips i ostali mrtvi kinezi.
Malo pogledaj na njihovoj stranici, imali su nekada 3 linije TV uređaja, sa različitim opcijama (i cijenama)
hipija wrote: ↑29/08/2025 13:54
Preporuka oled televizora u cjenovnom rangu između 2500-3000KM? Najviše bi se koristio za kablovsku, iptv, streaming platforme, yt te manjim dijelom za igrice.
Evo ga na granici, tacno 3 milje LG c4 65" , mislim da teško može bolje i veće za te pare
Sony prilično skup, načekaću se do neke normalne cijene pa da pitam u vezi ovog C5 modela od 65 inča kakav je u odnosu na Sony modele
65XR80 i 65A80? Ima li neke značajnije prednosti kod ovih Sony modela pa da imaju tako paprenu cijenu?
dembele wrote: ↑31/08/2025 19:22
Sony prilično skup, načekaću se do neke normalne cijene pa da pitam u vezi ovog C5 modela od 65 inča kakav je u odnosu na Sony modele
65XR80 i 65A80? Ima li neke značajnije prednosti kod ovih Sony modela pa da imaju tako paprenu cijenu?
Sony 55 oled ima cijenu kao i lg ili samsung oledi 65" . Bolji neznatno ( uvjetno rečeno), a skuplji poprilično, i ne vjerujem da će se to promijeniti jer imaju takvu politiku cijena. Lg c5 65 sto je kolega postao je apsolutno top ponuda, a koliko bi bio sony 65" oled za te pare idu 77" lg ili samsung i jos ti vj i ostane para .
Last edited by typeOnegative on 01/09/2025 15:03, edited 1 time in total.
da , kome je bitno i ko ce spajati vanjske audio sisteme , inace i nije toliko važno ...DTS je vraćen za 2023 i 2024 LG modele , i opet ugasen za 2025 i bar što se mene tiče ozbiljan nedostatak . Osuđen na svom surround sistemu na iskljucivo DD/DD+ zbog te retardirane politike jer C1 nema DTS passthrough , a mogao bi ih imati većinu jer je gotovo sve podržano osim atmos/dtsx
Srećom ima rješenje , nvidia shield rjesava problem passthrough-a (i mibox najnoviji navodno )
Ja sam odusto od built in players u LG C1 TV-u kao i sa plex aplikacijom. Sve pokrećem sada kroz MPC-HC i radi perfektno, transcoda sve u 2.0 i bude dobar zvuk na edifier zvucnicima koji su spojeni na TV.
Nvidia shield nisam htio uzimati jer mi je bilo glupo davati 300-400KM za 5-7 godina star hardware. Dok MPC-HC podržava i RTX HDR i RTX SuperRes
@kenny771 znam za mpc hc i sta sve moze,ali ovako mi je puno jednostavnije i elegantnije, a ok mi je ugl ugrađeni player u 90% slučajeva( osim ponekad problema " ljubičaste slike "i pomenutog sa DTS al sta je tu je., bitno da ima DD+ 5.1 )
Ako negdje zapne alternativa mi.je vimu player na fs ( otvara sve živo i cak radi konverziju iz nepodrzanih formata u DD 5.1 gdje je kod drugih nema nikako zvuka ili daje samo stereo i nema ljubičaste slike )
Čudo od playera al fkt
HardCore wrote: ↑31/08/2025 15:56
Kod mene 65C4 od decembra, za sad sam prezadovoljan, uparen s lg soundbarom 5.1.2 sistem, top tv a i stremio perfektno radi na njemu
Kako nađe stremio, kod mene ga nema u app store?
U pitanju je webos24 i 55B4 tv.
diablobih wrote: ↑01/09/2025 23:41
Šta da uzmem u 65" do 2k, koliko vidim ovaj tcl c805 mozda najbolja opcija ili je ipak nesto drugo?
C765 ili C7K mozes uzeti za cca 1.800 i kusur. Oba su bolja od c805. A i on je dobar, da se razunijemo.
Hvala
lična preporuka ide na C765 - jedina "mana" koju sam našao je slab subwoofer (kada ga pojaćaš na max u opcijama odbiješ ono što bih očekivao na low). Da me pogrešno ne shvatiš nije on totalni odron već je mogao biti značajno bolji - imao sam veća očekivanja jer je potpisan sa "Onkyo".
laik1981 wrote: ↑02/09/2025 19:49
700KM u big bangu na Ilidzi. Uzeo, montirao, pozitivno iznenadjen za sad kad uzmem cijenu u obzir.
65 inci za 700 KM? :O Ili mislis na taj model TV-a, samo manji?
Ja licno nikad ne bih isao na nesto drugo osim Android OS (Google TV), bez obzira na dodatne uredjaje koji se mogu koristiti (box, stick itd.).
55 inci. Za os sam pitao u kontekstnu moze li njegov hardware izgurati da to sve radi kako treba. 4k hdr sadrzaji sa youtubea idu fluidno. Nesto teze od toga nece ni raditi. E sad kako ce sve raditi za godinu dvije ostaje da vidimo. 2+3 godine garancije, slika sasvim ok,.najpozeljniji os. Za sedam stoja je po meni to do dzaba. Valjda nece praviti probleme. Nemam iskustva sa tcl-om.
HardCore wrote: ↑31/08/2025 15:56
Kod mene 65C4 od decembra, za sad sam prezadovoljan, uparen s lg soundbarom 5.1.2 sistem, top tv a i stremio perfektno radi na njemu
Kako nađe stremio, kod mene ga nema u app store?
U pitanju je webos24 i 55B4 tv.
Mora biti, stremio je podrzan na svim lg televizorima od 2020 pa nadalje. Koja ti je regija za usluge postavljena , da nije to slučajno nešto kako ne treba?