SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#96201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mi imamo kontejner pod video nadzorom. Ostavljaju likovi kabasti otpad tik do kontejnera. Zna se ko su imenom i prezimenom.
U radu kazu nije nase. Cije je. Eko policija. Zoves eko policiju, kazu je li zelena povrsina. Nije, nismo nadlezni. Ko je? Komunalna inspekcija.
Zoves inspekciju, imaju posla, doci ces na red za tri mjeseca.....
I sta ti je opcija? Plati radu posebno da pokupi otpad.
Ko ce cekati 3 mjeseca da se mozda nesta pokrene...
U radu kazu nije nase. Cije je. Eko policija. Zoves eko policiju, kazu je li zelena povrsina. Nije, nismo nadlezni. Ko je? Komunalna inspekcija.
- dječak sa šibicama
#96202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi kazu "nije moje" 
Neki dan jedan poludio hoce da bije nekog komsiju, rekao mu komsija "tvoj sin mi je zagrebao auto". Dere se ovaj, prijeti, "ako moj sin kaze da nije, onda nije".
Nisam znao ko je lik ali kad rekose ko mu je sin, sve mi bi jasno. Famozni prdavac sa motorom koji svaku noc jurca po kvartu i budi narod svojim skuterom. Kazu ocevici jasta je nego zagrebo, i to namjerno izgleda.
Ovaj bi tukao ljude jer mu "diraju sina" a sin kriv pa kriv. Svi kazu "nije moje smece" i "moj je zlatan".
Neki dan jedan poludio hoce da bije nekog komsiju, rekao mu komsija "tvoj sin mi je zagrebao auto". Dere se ovaj, prijeti, "ako moj sin kaze da nije, onda nije".
Nisam znao ko je lik ali kad rekose ko mu je sin, sve mi bi jasno. Famozni prdavac sa motorom koji svaku noc jurca po kvartu i budi narod svojim skuterom. Kazu ocevici jasta je nego zagrebo, i to namjerno izgleda.
Ovaj bi tukao ljude jer mu "diraju sina" a sin kriv pa kriv. Svi kazu "nije moje smece" i "moj je zlatan".
- muha_sa
#96203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što se ovog kabastog otpada tice kod mene je to redovnodječak sa šibicama wrote: ↑30/08/2025 17:59 Svi kazu "nije moje"
- vjeshalica
#96204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trava je obicni duhan za ove spidase. Jos ako je treca cetvrta ruka robe...pogotovo....misomora,paracetamola,sode itd...nije ni cudo sto su ko pokretni lesevi.last mohicans wrote: ↑30/08/2025 11:10Pisao sam na drugoj temi, jučer u velikom parku iza dzume, 3-4 klosara leze po travi. Jedan puši gudru, drugi se otego, ušlagiran, samo sam ono vidio u filmovima. Ispod Doma policije 20 metara. Izgleda da se droga legalizovala. Ljudi se normala drogiraju, a grad je pun droge i investica od droge. Treba Rama upitati sta se zbiva, al dok pojede onu VIP baklavu, nek se slegne malo. Koji kreteN.
- dječak sa šibicama
#96205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bezobrazni ljudi, sto bi placao odvoz kabastog kad moze pred kontejner. I kod nas je to cest slucaj, kreveti fotelje ormari u dijelovima ili komode nekakve, samo puknu na livadu iza ili pored kontejnera.
Navodno ako slikas dok neodgovorni pojedinac odlaze kabasti otpad, i posaljes kome treba poslati, dobiju kaznu. Ne znam jel istina ali tvrdi mi jedna zenska da je dobila kaznu jer je neko uslikao i prijavio. Nekakvih 100 km tako nesto, ne sjecam se detalja.
Navodno ako slikas dok neodgovorni pojedinac odlaze kabasti otpad, i posaljes kome treba poslati, dobiju kaznu. Ne znam jel istina ali tvrdi mi jedna zenska da je dobila kaznu jer je neko uslikao i prijavio. Nekakvih 100 km tako nesto, ne sjecam se detalja.
- muha_sa
#96206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedino dežurat cjelu noc i cekatdječak sa šibicama wrote: ↑30/08/2025 18:08 Bezobrazni ljudi, sto bi placao odvoz kabastog kad moze pred kontejner. I kod nas je to cest slucaj, kreveti fotelje ormari u dijelovima ili komode nekakve, samo puknu na livadu iza ili pored kontejnera.
Ne mogu komunalci ocistit koliko bagra može nanjet--svaki dan idem na bazen--trotoarom postavljene fine klupe--idioti jedu i ostave kutiju od pizze il kesu od kifli a o limenkama da ne govorim
- vjeshalica
#96207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam seljanduri koja je kupila stan, i degazirala tepih pred kontajner i nekakav kauc ostavila dopis u sanduce da smjesta ukloni iste ili ce joj biti krhnuti u kucu nazad. Kad imas +250.000hiljada i jos si neka "prosvetna" djelatnica imas para da odvuces na deponiju, i naravno da je fotografisana. U toku dana je smece uklonila. Jebo je otac seljacki koji je namastrafio.dječak sa šibicama wrote: ↑30/08/2025 18:08 Bezobrazni ljudi, sto bi placao odvoz kabastog kad moze pred kontejner. I kod nas je to cest slucaj, kreveti fotelje ormari u dijelovima ili komode nekakve, samo puknu na livadu iza ili pored kontejnera.
To je bezobrazna bagra koju treba bičevati javno.
-
moimoi
#96208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imate bezbeli u komsiluku likove doo za “uklanjanje kabastog otpada” .. isti je slucaj na Otoci kod kotlane. Vazda kabastog otpada. Meni naplatili 150 KM braca romi da pokupe otpad.. gdje je to zavrsilo?! Sam bog zna. Zoves RAD .. ne javljaju se. I sta sad?muha_sa wrote: ↑30/08/2025 18:03Što se ovog kabastog otpada tice kod mene je to redovnodječak sa šibicama wrote: ↑30/08/2025 17:59 Svi kazu "nije moje"
Ovaj bi tukao ljude jer mu "diraju sina" a sin kriv pa kriv. Svi kazu "nije moje smece" i "moj je zlatan".ne mogu iz RADA ocistit koliko bagra može nanjet
zvao sam komunalce-obecali da ce doc i došli nakon par dana--fino sve pokupili, ocistili površinu al kroz par dan ne jedan nego su dva stana namještaja istovarili idioti--i to sve u neko doba noci
![]()
- Chloe
- Photo mod
#96209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To su grozni prizori. Ne podržavam, ali fakat i ne znam kakve ljudi imaju mogućnosti. Kako je to kod vas regulirano?muha_sa wrote: ↑30/08/2025 06:34 Moja mahalajavašluku nikad u kraj stat--malo malo osvane kamara namještaja
treba kamere ugradit koje ce snimat koji idioti oko kontejnera i na zelenoj površini istovaraju pohabani namještaj
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ija/603670
Kod nas je april mejsec čistoće i ide odvoz kabastog otpada, u oktobru je jedna sedmica. U julu nakupila ležaljki, suncobrana, dječija bicikla, i gluposti, rekoh pisat ću Komunalijama da vidim mogu li sama organizirati odvoz na deponiju. Bom', nema od tog ništa, nego njima zahtjev, i ovisno o količini smeća, manji kontejner 250 KM, veći 300 KM.
Ili čekati oktobar. Odlučim se čekati oktobar. U međuvremenu adaptiram kupatilo
- muha_sa
#96210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta je za tebe 25 ceneraChloe wrote: ↑30/08/2025 21:15To su grozni prizori. Ne podržavam, ali fakat i ne znam kakve ljudi imaju mogućnosti. Kako je to kod vas regulirano?muha_sa wrote: ↑30/08/2025 06:34 Moja mahalajavašluku nikad u kraj stat--malo malo osvane kamara namještaja
treba kamere ugradit koje ce snimat koji idioti oko kontejnera i na zelenoj površini istovaraju pohabani namještaj
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ija/603670
Kod nas je april mejsec čistoće i ide odvoz kabastog otpada, u oktobru je jedna sedmica. U julu nakupila ležaljki, suncobrana, dječija bicikla, i gluposti, rekoh pisat ću Komunalijama da vidim mogu li sama organizirati odvoz na deponiju. Bom', nema od tog ništa, nego njima zahtjev, i ovisno o količini smeća, manji kontejner 250 KM, veći 300 KM.![]()
Ili čekati oktobar. Odlučim se čekati oktobar. U međuvremenu adaptiram kupatilo... e to već nemam gdje skloniti, osim u dvorištu držati, e neću ... Podnesem zahtjev za manji kontejner i oni odvezu sve. I ode 250 KM
![]()
Bogme sam se i ja naplaco kad je sin kupio stan--angažovo covjeka sa kombijem i on par tura napravio a ja okokuzanerio
Što se tice ovih u mom komšiluku--nemam rijeci
Kad može istovarit toliku lovu može vala i stoju dvije ljudima da to isele i odvuku.
Al jok--idioti nocu na zelenu površinu iza kontejnera
- hopi
#96211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa čekaj zar se takav otpad ne baca tamo u neki otpadni centar u paromlinskoj?
Te igračke, veće stvari, gume, šut I slično?
Te igračke, veće stvari, gume, šut I slično?
-
Naslovnica
#96212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam madrac 200x160 izrez'o na kocke i bacio u kontejner.
Jesam li šta zgriješio?

Jesam li šta zgriješio?
- muha_sa
#96213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Veze nemam gdje se baca--samo znam da mi ni u ludilu na pamet ne bi palo da regal rastavim i krhnem ga pored kontejnera
Ovdje je bilo par trosjeda, kauca, kojekakvih polica, ormara.............da ne nabrajam šta sve idioti ostavljaju
- drug_profi
#96214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ovo nije neki težak oblik KD.
Prisvajanje nađene stvari.
Novčana kazna. U najtežem obliku do godine zatvora.
Prisvajanje nađene stvari.
Novčana kazna. U najtežem obliku do godine zatvora.
-
last mohicans
#96215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ima u Paromlinskoj, tako blizu, sve sortiras. Ja cijeli plakar 2.5×3.60 odnio u malom autu. Staru kadu punac odvezo na otpad, bila od gusa. Ima rjesenja, ali najlakse istovarit pored kontejnera. Pa Na Alifakovcu, eto čaršija, na onoj raskrsnici prije groblja, tačno ispod natpisa ne odlazi otpad, stoji madrac. To vidjeh prvu noc nase dike SFFa.
- drug_profi
#96216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
120 maraka je da ti dođe Rad da napuniš kamion otpadom, koliko znam.
I to kad radiš renoviranje treba da pogodiš sa izvođačem.
I to kad radiš renoviranje treba da pogodiš sa izvođačem.
-
BadBoy
#96217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Komunalci bi trebali da ostave tu šutu i stari namještaj do prvog narednog termina kad se vrši odvoz kabastog otpada. Kad si stoka onda živi u svinjcu. Komšije su kolateralna šteta ali jbg.
Ipak, odvoz kabastog otpada treba biti češće organizovan.
Ipak, odvoz kabastog otpada treba biti češće organizovan.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- kabal1337
#96219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eko policiji prijavis osobu imenom i prezimenom.Haris.ba wrote: ↑30/08/2025 17:54 Mi imamo kontejner pod video nadzorom. Ostavljaju likovi kabasti otpad tik do kontejnera. Zna se ko su imenom i prezimenom.
Recimo da ti ostavljas ambalazu, i pretrpavas kontejner reg. mozes dobiti kaznu.
-
BadBoy
#96220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- laserShow
#96221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nece niko da to radi, jer ti moras dati svoje ime i prezime, a velika sansa je da ce se saznati ko je prijavio.
Nazalost, oni su vecina, htjeli mi priznati ili ne. Vecina su dio sistema na ovaj ili onaj nacin.Jbg to ti rade tvoji sugrađani
Neki dan post negdje, mozda reddit "Jeste li dali mito". Vecina komentara je da nisu, ali u saobracaju su se "dogovorili".
- kabal1337
#96222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto nece, ja sam komsiju prijavio. Kada sam ga kulturno zamolio da ne odlaze, nije htio. Onda je bilo zvat cu ti, tako Bome i bi. Dosli eko policajci.laserShow wrote: ↑30/08/2025 22:35Nece niko da to radi, jer ti moras dati svoje ime i prezime, a velika sansa je da ce se saznati ko je prijavio.
Nazalost, oni su vecina, htjeli mi priznati ili ne. Vecina su dio sistema na ovaj ili onaj nacin.Jbg to ti rade tvoji sugrađani
Neki dan post negdje, mozda reddit "Jeste li dali mito". Vecina komentara je da nisu, ali u saobracaju su se "dogovorili".
- laserShow
#96223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto ti je sutradan isparan auto, pa ti dokazuj i postavljaj kamere. Tako je u mojoj ulici, jos ga nismo uhvatili, policija jbga kaze ne znamo ko je.
- kabal1337
#96224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema veze, sve dok ga neko ne vidi. Kad tad
- muha_sa
#96225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://radiosarajevo.ba/multimedia/vid ... vou/603792

Vidimo se u srijedu--malom unuku mi je rodjendan i eto nas sa tortom drito na sred Titove

Vidimo se u srijedu--malom unuku mi je rodjendan i eto nas sa tortom drito na sred Titove